Montag, 12. November 2007

Isvec elma pastasi

 

 

 

 

Selam arkadaslar,
yine bir haftanin basindayiz, galiba ben cogunlukla pazartesi günleri güncellestiriyorum blogumu, cünkü hep öyle basliyorum sözlerime sizde dikkat ederseniz. Havadan sudan bahsetmeyecegim korkmayin, burda havalar iyice sogudu, yagmurlu devam ediyor, yüksek kesimlere kar bile yagmis.

Blogcu arkadaslarimda süregelen bir elmali pasta furyasi vardi son zamanlarda, bende onlarin kervanina katilmak istedim kendimce bir tarifle. Hem kim istemez ki, evinde söyle yemekten sonra cayin yanina harika bir pasta ile keyiflenmek?Evde degerlendirilmeyi bekleyen bircok elma da böylelikle iyi bir sonuc alinan pastaya malzeme oldu. Bu pastayi ilk kez yapmama ragmen cok iyi bir sonuc aldim diyebilirim. Pastanin hamuru cok akiskan bir hamur ama bu sizleri korkutmasin. Hamurun kivami pisince bisküvi kivaminda oluyor, yani bildiginiz pandispanya gibi oluyor, cok yumusak ve güzel dokulu oluyor. Ayrica üzerindeki file bademlerde pisme ile birlikte kavrulmus olmakla birlikte harika bir gevreklik ve citirliga sahip oluyorlar. Neyse, ben yine fazla uzatmadan tarife geceyim.

Isvec elma pastasi

Malzemeleri:

- 4 yumurta
- 175 gr seker
- 125 gr tereyagi
- 125 ml süt
- 300 gr un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya sekeri
- 6 tane aromatik yani olgun elma, dilimlenmis
- 1 tatli kasigi tarcin
- 50 gr seker
- 75 gr file badem

Yapilisi:

1. Seker ve yumurtalari köpürene kadar cirpiyoruz.

2. Süt ile tereyagini kücük bir cezvenin icinde cok az kaynatip sogumaya aliyoruz. Tereyagi tam olarak erimis olmasi lazim. Soguduktan sonra bu yagli karisimida yumurtali sekerli karisima ekliyoruz ve tekrar karistiriyoruz.

3. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilya sekerinide bu karisima ekleyip cirpmaya devam edelim, dikkatli olmak gerek bu asamada cünkü cok fazla karistirirsak hamurda sönme meydana gelebilirmis, bunun icin siz yine de cok fazla cirpmadan güzel bir sekilde herseyin birbirine karismis oldugundan emin olursaniz tamamlayin cirpma islemini.

4. Hamuru yagli kagitla kaplanmis bir tepsiye dökelim ve her yerini düzeltelim. Sonra dilimlenmis elmalari düzgün bir sekilde üzerine dizelim. Sizler isterseniz elmalar kararmasin diye dilimledikten sonra üzerine biraz limon suyu ile birlikte harmanlayin. Benimkiler biraz kararmaya dönmüstüler bile.

5. Elma dizme isleminden sonra tarcin, seker ve file bademleri birlikte karistiriyoruz ve elmalarin üzerine düzgün bir sekilde serpistiriyoruz. Ben tarifteki ölcüyü tam olarak kullandim seker konusunda sizler yine de daha az kullanabilirsiniz, fazla kitir olmasin derseniz üzeri seker yüzünden.

6. Önceden isitilmis firinda 200 derecede yaklasik 30 dakika pisiriyoruz.

Yapimi cok kolay ve harika bir elmali pasta denemek isterseniz, buyrun ben cok memnun kaldim ilk defa yapmama ragmen ve cok basarili bir calisma cikti ortaya. Cayinizin yaninda icinizide isitan bir tarcinli lezzet niye olmasin?

Afiyet olsun!
Posted by Picasa

36 Kommentare:

  1. Kevser'ciğim tarif için çok teşekkür ederim.
    Elmalı pastada nefis görünüyor ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    AntwortenLöschen
  2. çok güzel görünüyor.ziyarete geldim.bu arada sormadan edemiyeceğim.Elda nın anlamı nedir acaba.çok güzel bir isimmiş.

    AntwortenLöschen
  3. pastan nefis görünüyor...ellerine sağlık canım..sevgilerimle

    AntwortenLöschen
  4. ellerine saglik canim nasil guzel olmus ole

    AntwortenLöschen
  5. pastan nefis olmus,
    cok ihtac acici gözüküyor
    ellerine saglik
    sevgilerle: SEVIM

    AntwortenLöschen
  6. Cok severim elma pastasini,cok ta güzel görünüyor,birde yanindaki sahne olayi bitirmis yani mmm.Kevsercim artik her sayfada dedigin gibi bir elma pastasi var nerdeyse,simdi allah bagislasin seninde oldu bitane.Bendemi yapsam acaba.Ellerine saglik canikom,sahane olmus.

    AntwortenLöschen
  7. sevgili Kevser
    olsun olsun yeterki çayın yanında öyle güzel pastalar olsun..:)
    ellerine sağlık yanında kremalı elmalı pastan nefis görünüyor...
    sevgilerler

    AntwortenLöschen
  8. kevser cım elmalı tatlar guzeldırler.. senın yaptığının göruntusu ne guzel olmus.. tadını da az cok tahmın edıyorum daa; acep dıyorum ıst a ne zaman gelceksın??

    sevgıler

    AntwortenLöschen
  9. Bu pasta tek kelime ile harika olmus.Elmali pastalara bayilirim zaten,ellerine saglik Kevser'cim.

    AntwortenLöschen
  10. kevsercim bende elmalı tatlı yapanlardanım sanırım ama senin yaptığına bayıldım doğrusu.ellerine sağlık cnm.

    AntwortenLöschen
  11. Bir keke en çok yakışan meyve bence elma.Harika gözüküyor,ellerinize sağlık.

    AntwortenLöschen
  12. Buraya bugün kar yagdi bile,elma kisin en cok tüketilen meyvelerdendir birde tarcinla biraraya gelirse tam kisa uggun bir tad olusur.Biliyorsun Almanlarin noellerinde bu ikili pastalarda keklerde kurabiyelerde yerini alir.Elmali pastan nefis görünüyor eline saglik kevsercim

    AntwortenLöschen
  13. kevsercim öyle bi anlatmışsınki isveç pastanı ağzımın suları aktı vallahi mutlaka denemeliyim ellerine sağlık.
    havalara gelince bizim buralarda daha anca soğumak üzere ama bilmem orada ne derece ama bizde 12 derece gibi havamız
    sana iyi geceler dilerim bayy

    AntwortenLöschen
  14. cok guzel bir tarif ve nefis görunuyor ellerine sağlık canım kesin yaparım. sevgiler..

    AntwortenLöschen
  15. selamlar pastan çok güzel gözüküyor ellerine sağlık canım görüşmek üzere

    AntwortenLöschen
  16. canim gunaydinnn
    pastan harika gorunuyor ellerine saglik birde o zaane yokmu:))iste ben ona bittim:)

    www.yenitadlar.blogcu.com

    AntwortenLöschen
  17. Günadin canim elmali pastayin görüntüsü cok güzel ,ayrica tepsiye yapip kare kesimi cok güzel görünmüs eline saglik,sevgiler

    AntwortenLöschen
  18. KEVSER ELLERINE SAGLIK...BENDE BU AKSAM DENEYEYIM,YAPICA TEKRAR YAZARIM SANA AMA UZRI ICIN FILE BADEMIM YOK MALESEF:( VE NE KOYSAM UZERINE DIYE DUSUNUYORUM AMA MISIR GEVREGI OLURMU SENCE KEVSERCIM?BEKLIYORUM CEVABINI SEVGILERIMLE...

    AntwortenLöschen
  19. Kevser'ciğim,
    Bu tür pastalar ve kekler tam bizlik canım.Hele yanında sahne'de olunca değmeyin keyfime dermişim..Kehve olmazsa olmaz ama..))Harikasın canım.Ellerine sağlık..)

    Sevgilerle

    AntwortenLöschen
  20. Kevser'ciğim pasta nefis görünüyor gerçekten, şimdi bir dilim olsaydı kahvemin yanında ne iyi olurdu:)) benim fırında file bademler fazla kavruluyor, seninkiler tam kıvamında pişmişler, var mıdır bunun çaresi???
    ellerine sağlık canım, sevgiler...

    AntwortenLöschen
  21. Ya kevsercim,
    Sen bana söylüyorsun ne yaptın öyle yaa diye!!! Ama asıl sen ne yapmışsın öyle yaa!!! Valla süper olmuş pastan. Ellerine sağlık canım.
    Bu arada eğer canın benim son yaptığım "Sembusek" ten çok istediyse göndereyim sana bitanem :))
    Sevgilerimle...

    AntwortenLöschen
  22. elmali tarifleri cok severim tamda zamani harika gorunuyor denemeliyim canim ellerine saglik

    AntwortenLöschen
  23. elmalının hali bir başka yani
    görünütü bile ayrı güzel
    elerine sağlık

    AntwortenLöschen
  24. Hiiiim nefis kokuya geldim, Kevsercigim ellerine saglik, pastan harika olmus sevgiler....

    AntwortenLöschen
  25. slm .Elmalı pasta nefis olmuş.Ellerine sağlık..

    AntwortenLöschen
  26. KEVSERCIM,CANIM SON DURUMU BILDIRMEYE GELDIM:)) AKSAM ISVEC ELMA PASTASINI YAPTIM VE BENI TAKIP EDENLER BILIR ESIM ; KEK,TATLI VE TÜREVİ ŞEYLER YEMEZ...YANI HANI YEMEK AYIRIR DERLERYA OYLE BILE DEGIL AGZINA SÜRMEZ:(( OLE OLUNCA DENEMELRIMI HEP YARIM ÖLÇÜ VE AZ SIKLIKLA YAPMAYA BASLADIM CUNKU OGLUMDA SECICI BEGNEMEZSE YEMEZ:))NEYSE BABASI GIBI DEGIL..AKSAM KAYINVALIDEMLER GELDI..ESIMDE TABAKLARA KOYDUM DIYE BENI KIRMAMAK ICIN YEDI VE INANAMADIM AMA BIR DILIM DAHA KEK ISTEDI...BEN TUHAF TUHAF BAKMIS OLACAGIMKI YA INANKI COK BEGENDIM DIGER YAPTIKLARINDAN GUZEL TARIFI KAYBETME DEDI:))
    KEVSERCIM IYIKI YAPMISSIN PAYLAŞMIŞSIN BIZIMLE VE BENDE DENEMISIM..YARIM ÖLÇÜ YAPMISTIM VE DÜN BİTTİ TEKRAR YAPACAGIM...SEVGILERIMLE..

    AntwortenLöschen
  27. Kevsercim elmalı pasta muhteşem olmuş ellerine sağlık canım öpüyorum

    AntwortenLöschen
  28. kevsercim...
    elmali pasta süper canim söyleyecek bir sey bulamiyorum sen ne yaparsinda güzel olmaz ellerine saglik canim öptüm

    AntwortenLöschen
  29. kevsercim...
    elmali pasta süper canim söyleyecek bir sey bulamiyorum sen ne yaparsinda güzel olmaz ellerine saglik canim öptüm

    AntwortenLöschen
  30. slm
    bu tarifi çok duydum ama hiç yapmadım.çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.
    sevgiler

    AntwortenLöschen
  31. slm canım..

    hafta sonundayım....ne pastam ne böreğim var...canımı isteddin...

    ellerine sağlık....

    AntwortenLöschen
  32. Çok leziz görünüyor.ellerine sağlık canım..

    AntwortenLöschen
  33. Sevgili Kevser bu ne guzellik boyle. inan agzimin suyu akti cunku kek tam benlik. Istek uzerine Ben de cok yaparim bu kekten.

    AntwortenLöschen
  34. Gerçekten harika görünüyor, anlatımın da o kadar hoş ki bademlerin ağızdaki çıtırdaması falan.. Ayy canım çekti :)

    AntwortenLöschen
  35. merhaba,
    iade i ziyarete geldim ve bu güzel elmalı tarifle karşılaştım.Ellerinize sağlık çok güzel olduğuna eminim.

    selamlar,
    Elif

    AntwortenLöschen
  36. selamlar
    ya bu eldanın anlamını çok merak ediyorum bilen varsa lütfen söyleyebilirmi?

    AntwortenLöschen