Selam arkadaslar,
haftanin en güzel bölümünü teskil eden hafta sonuna geldik nihayet. Bu hafta cok cabuk gecti bence, iyide oldu.
Bugünkü yemegimizin temel maddesini nasil tercüme edecegimi bilmiyorum. Almanya'daki arkadaslar icin resimledim, belki bu ürün Türkiye'de de vardir kimbilir ama olmazsa da sizler de arpa bugdayi ile de yapabilirsiniz bence. Tam olarak tercüme etmem gerekirse nasil diyeyim "narin bugday taneleri" gibi birsey olmasi gerekiyor yani Zartweizen kendi ismiyle.
Saglikli ve hafif yemeklerimize devam ediyoruz arkadaslar, gayretle ve azimle tatile kadar böyle olacak sanirim, ama dayanabildigim yere kadar tabii ki!!
Bu tarifi Almanca haliyle burada bulabilirsiniz. Burada ürün hakkinda da cok aydinlatici bilgiler ve tarifler var. Bu yemegi ben birkac yil önce yapmistim ilk önce, bu tarif bu ambalajin disinda yaziyordu, sonra ambalajlara tarif koymayi kestiler ve bende internet üzerinden sayfalarinda yine buldum ve iste karsinizda harika ve saglikli bir yemek veya salata da diyebiliriz, cünkü soguk bile cok güzel oluyor. Belki aralarinizda eksi krema kullanmak istemeyenler olabilir, inanin kremasizda cok lezzetli olacagindan eminim, o zaman sadece sebzesinden biraz daha fazla katabilirsiniz icine.
Bu pisirme posetlerinde olan bugday taneleri daha paketlenmeden önce buharda nazikce hafif pisirilmis ve kurutulup paketlenmis, onun icinde sadece 10 - 15 dakika gibi kisa bir sürede pisirebiliyorsunuz, normal arpa bugdayi pisirmek icin bayagi bir zaman gerekiyor ama dimi???
Bir ambalajin icinde 5 tane vardi ve ben yetmez diye 4 tanesini hasladim ama bir tanesi fazla geldi, pisince daha da büyük ebatlara geliyor bugday taneleri ona dikkat edelim. Bir dikkat edilmesi konu birde yemegin tuzu, simdi bulyonlu suda pisirildigi icin ben tuz ayarini az tuttum, sizler yine damak tadiniza göre hareket edebilirsiniz.
Hepinize cok güzel ve keyifli bir hafta sonu tatili diliyorum..ve öpüyorum...
Tavuklu bugday yemegi veya salatasi
(Schlemmer-Ebly)
Malzemeleri:
- 3 poset Ebly
- 500 gr tavuk gögsü
- 1'er tane kirmizi ve sari dolmalik biber
- 1 dis sarimsak
- 10 yemek zeytinyagi
- 3 dal taze sogan
- 1 kutu eksi krema (Creme Fraiche)
- 3 tatli kasigi toz sebzeli bulyon (Knorr)
Yapilisi:
1. Tencerenin icine kaynar su bosaltip ve 3 tatli kasigi toz bulyonu icine katarak biraz karistiralim ve kaynamaya birakalim. Kaynayan bulyonlu suya pisirme posetlerini atalim ve 10 - 15 dakika haslayalim. Haslandiktan sonra bir süzgecin icine alalim ve süzülmesini bekleyelim.
2. Tavuk gögsünü ve dolmalik biberleri küp küp dograyalim. Genis bir tavanin icine zeytinyagini alalim ve tavuk gögsünü ve ezilmis sarimsagida icine atalim ve soteleyelim. Biraz soteledikten sonra tavuklarin icine biberleri katalim ve 5 -10 dakika boyunca ara sira karistirarak pisirelim orta hararetli ateste.
3. Taze soganlari halka halka dograyalim. Pisen tavuklu ve biberli karisima tuz ve karabiber ekleyip tadini ayarlayalim. Isterseniz pul biberde güzel olur. Daha sonra süzülmüs olan posetleri bir bicakla ucundan keselim ve tavanin icine bosaltalim, icine soganlari da alalim ve bir güzel harmanlayarak biraz daha isitalim.
4. En son olarak tavadan bir servis kabina aldigimiz bu karisima bir kutu eksi krema katip güzelcene karistiralim ve servise sunalim.
Afiyet Olsun!!!