Selam arkadaslar,
bu haftanin basindan beri güzel devam eden havalarin yüzünden nerdeyse hergün bir yerlere gezmeye dolasmaya gittik. Elda'larin okullarida tatilde oldugu icin hem kizim hemde Umut'un acisindan cok güzel oldu, yarin ise okullar yine basliyor, bu büyük yaz tatilinden önceki son ara tatiliydi.
Elda ve Umut evde olduklari zaman ise sürekli firsatini yakaladikca maskaraliklar yapiyorlar, bende önlerinde fotograf makinamla onlari güzel anlarinda yakalamaya calisiyorum, yine öyle bir günde bu üstte bulunan resimler ortaya cikti, maasallah kücük bebegim ablasiyla harika anlasiyor, simdilik diyelim nazar degmesin.
Umut bebek büyüdükce bol sohbet, daha cok ilgi ve alaka istemeye basladi, bunun cok iyi farkindayim, altini bezlerken hep bir sohbet muhabbet icindeyiz, adeta gözümün icine bakiyor konusayim diye ve güzel olanida kendisinin bana eslik etmesi, kahkahalarla bebekce konusmalarina bayiliyorum onun.
Sacli bebeklere bayiliyorum, Umut'unda güzel saclari vardi yeni dogdugunda fakat su son zamanlarda yatagindan farkettim bir cok sacini oda ayni benim gibi kaybetmeye basladi, yavrum insallah bu gidisle kel kalmaz.
Parkta gezerken babasi Umut'a cayini iciriyordu, o resim daha bu hafta ortasindan.
Bugün de tatilin son günü niyetine babamiz Elda'yi dayilariyla ve diger kuzeni Ilhan'la birlikte kapali-acik miks bir yüzme havuzuna gittiler, ben evde kaldim, Umut uyurkende bu bohcalari hazirladim.
Sizlere ben bu hamur tarifini veriyorum ama sizlerin kendi kullandiginiz bir bisküvi tarifiniz varsa sizler onuda kullanabilirsiniz, ben hamura unu ekledikten sonra fazla karistirdim sanirim onun icin benim hamurum firindan ciktiktan sonra söndü!!!
CIKOLATA KREMALI FRAMBUAZLI BOHCALAR
Malzemeleri:
Hamuru icin:
- 4 yumurta
- 1 yumurtanin sarisi
- 70 gr seker
- 1 poset vanilya sekeri
- 80 gr un
- 1 bicagin ucuyla kabartma tozu
Dolgusu icin:
- 1 paket cikolatali krem santi
- 125 gr frambuaz veya baska bir cesit taze meyva
- pudra sekeri
Yapilisi:
1. Yumurtalari ve yumurta sarisini bir kabin icinde en yüksek devirde 1 dakika el mikseriyle cirpiyoruz. Seker ve vanilya sekerini karistirip yavas yavas bu yumurtali karisima ekliyoruz ve 2 dakika daha cirpmaya devam ediyoruz.
2. Unu kabartma tozuyla iyice harmanlayip en kücük devirde dikkatlice bu karisima ekliyoruz ve yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine bu karisimi döküp üzerini düzlestiriyoruz, aslinda fazla bir ugrasa gerek yok, cünkü akiskan bir hamur oluyor.
Pisirme süresi: 8 dakika
Firin ayari: 200 C derece
3. Pisen bisküviyi firindan alip düz bir zeminin üzerine ters cevirerek yagli kagiti üzerinden siyirip aliyoruz ve sogumaya birakiyoruz. Diger yandan soguk sütle krem santini cirpmaya baslayalim ve krem santiyi buzdolabina birakalim.
4. Soguyan bisküviyi 9 dikdörtgen parcaya keselim ve krem santiyi santi torbasiyla dikdörtgenin yarisina paylastiralim ve üzerlerine frambuazlarida koyalim, en son olarakta diger bos kalan yarisini üzerine getirip kremali bölümüne yapistiralim, üzerlerine pudra sekeri eleyip servise hazir hale getirelim.
Afiyet Olsun!!