Selam arkadaslar,
havalarin bir öyle bir böyle gitmesiyle birlikte bizlerde hastaliklardan nasibimizi almis bulunuyoruz. Gecen hafta evin en kücügü hastayken, bu hafta da biz vurgun yedik bu konuda. Benim zaten tüm hafta boyunca ve halen devam etmekte olan bir bas agrisi sorunum var, sanirim sinüzit oldum, doktorada gitmeye üseniyorum acikcasi bakalim nasil atlatacagiz.
Resimlerin birinde de gördügünüz gibi, dün burada hava gerci acikti fakat müthis sert ve soguk esen rüzgarla birlikte bizler dün buralarda üsüdük, insallah tüm yaz boyunca böyle bozuk olmaz bu havalar.
Bugün bizim kardeslerden 4 numarali olan Murat'a davetliydik, hersey cok güzeldi, herkesin ellerine saglik diyorum buradan. Yediklerimiz bize kalsin, zaten onlari resimlemeye firsatim olmamisti.
Bende elim bos gitmesin diye tatliyi dün geceden hazirlamistim, bir gece buzdolabinda dinlenince daha bir güzel oluyor, sanki harika bir dondurma tadinda bir Cheesecake elde ediyorsunuz. Bu tarifime gercekten garanti verebilirim, hic sasmaz ve gercektende cok kolay ve hizli bir sekilde hazirlanabiliyor, önemli olan iyice sogutulmasi. Meyve yerine isterseniz üzerine bir cikolatali sosta hazirlayabilirsiniz, ben bir dahakine öyle deneyecegim.
Dün aksam markette ben bu harika meyveleri görünce zaten hemen kafamda bunlari neyin icinde kullanabilirim diye bir kurgu yapmistim, bu tür hafif meyveler Cheesecakerlere müthis güzel yakisiyor.
ORMAN MEYVELI CHEESECAKE
Malzemeleri:
a) Tabani icin:
- 200 gr pötibör bisküvi
- 2 yemek kasigi toz seker
- 1 tutam tarcin
- 70 gr eritilmis tereyagi
b) Dolgusu icin:
- 800 gr labne peyniri (Frischkäse)
- 200 gr eksi krema (saure Sahne)
- 200 gr toz seker
- 2 tatli kasigi vanilya tozu veya vanilya surubu
- 4 yumurta
- 2 yemek kasigi un
- 50 ml süt
c) Üzerini süslemek icin:
- 250 gr cilek
- 125 gr frambuaz
- 125 gr bögürtlen
- 125 gr yaban mersini
- 1 paket kirmizi tart jölesi
Yapilisi:
1.
Ilk önce bisküvileri robotta un haline gelene kadar kiydim. Unufak olan bisküvilerin icine mikro dalga firinda erittigim tereyagini, sekeri ve tarcini da katip elime bir eldiven takip iyice birbirine yedirdim ve karistirdim. Önceden yagladigim 26 cm'lik bir kalibin icine bu karisimi iyice bastirarak yaydim ve hafifce yanlarindan bir cember yukariya dogru cekmeye calistim, bu biraz zor bir islem oluyor, fazla yüksek cekemezseniz önemli degil zaten.
2.
Labne peynirlerini, sekeri ve vanilya surubunu el mikseriyle birlikte ciptim. Yumurtalari icine teker teker ilave edip cirpmaya devam ettim ve en son olarakta icine iki yemek kasigi unu ve sütü de ilave edip yine cirpmaya devam ettim. Cirptikca bu karisim zaten bir güzel havalanip kabariyor.
3.
Peynir karisimini kek kalibina döktüm, üzerini düzelttim ve önceden isittigim 170 C'lik firinda 60 dakika boyunca pisirdim. Pisme isleminden sonra bir müddet firinin kapaginida acip icinde sogumaya birakin ki, üzerinde catlamalar meydana gelmesin. Benim gibi bir gece önceden hazirlarsaniz daha iyi olur, pisip iliyinca hemen buzdolabina sogumaya birakin.
4.
Bugün de hazirladigim ve temizledigim meyveleri üzerine yayip süsledim. Kirmizi tart jölesini üzerindeki pisirme talimatina göre hazirladim, cilekleri küp küp dogradim ve üzerine yaydim, pisirdigim tart jölesini bir yemek kasigi yardimiyla cileklerin üzerine gezdirdim ve hemen ardindan diger meyveleri de üzerlerine yaydim, bu arada tart jölesi diger meyveler icinde harika bir yapistirici etkisi olusturdu ve diger meyvelerde güzel bir sekilde tutundular pastanin üzerine.
Afiyet Olsun!!
NOT: Pisirme esnasinda bu karisim acaip sisip kabariyor, ama korkmayin pisirme islemi tamamlaninca yine geri sönüyor.