Selam arkadaslar,
öncelikle hepinize huzurlu ve bereketli bir Ramazan ayi gecirmenizi diliyorum.
Aslinda bunlari biraz da utanarak yaziyorum, bugün Ramazan'in 10. günü, ama ben ancak simdi yine oturabildim pc'nin basina, aslina bakarsaniz oturmasina oturuyorum ama iste son zamanlarda biraz tembellik, biraz cocuklar ve bloglararasi yaz rehaveti derken Agustos'u da bitirdik.
Bizler bu arada, bu ayin 17, yani tam 17. Agustos günü Elda'min 10. dogum gününü kutladik ailecek. Tüm aile güzel bir mangal partisinde bulustuk, buralarda havalarin da son zamanlarda güzel gitmesiyle birlikte hersey cok güzeldi.
Kizimin bu dogum gününü hep biraz da buruk kutlariz aslina bakarsaniz, depremden dolayi hep aklimda olan sudur: Allahin isi iste, o gün binlerce insan göcük altinda kalarak can verdi, fakat bir taraftan da bizlere bu güzellige bagisladigi icin ne kadar sükretsem azdir.
Umut'um da bu aralar cok huzursuz, yemesi icmesi de iyi degil eskisi kadar, agzimiz sular seller gibi akiyor, fakat hala bir dis göremedik. Yakinda 8 aylik olacak bu normal midir? Gerci ilk disler ne kadar gec cikarsa o kadar iyidir diye duymustum, fakat Elda'ninkilarida hic hatirlamiyorum.
Ah evet, Elda bu hafta yüzme kursuna basladi, daha gecen seneden beri cocugum gidecekti bu kursa, fakat benim rahatsizlanmam, dogumum, toparlanmam derken bu seferki kursu kacirmadim ve hemen kayit ettirdim kendisini. 3 haftalik bir zaman diliminde cocuklar tamamen kendi kendilerine yüzmeyi ögrenecekler insallah.
Gelelim simdi bu aksam ki iftar menümüze:
Kremali mantar corbasi
Misket köfte - patates kizartmasi firinda
sehriyeli pilav
salata
Bu basliktaki yemek ismini ben uydurdum, su anda baska bir isim gelmiyor aklima, belki de yanlis bir tanimlama olacak. Ama ben kendi sevdigim sekilde hazirladim, yani kendim uyduruk birsey yaptim. Ramazan'in basindan beri biber-domatesi tavada az biraz sivi yagla güzelcene kizartiyorum, daha dogrusu önce ince sivri biberleri güzelcene kizartip, sonra da icine küp küp dogradigim domatesleri ekleyip, domateslerin sulari biraz ucana kadar ceviriyorum, hmmm harika oluyor valla. Esimle ben ve birde bizlere eslik eden Ramazan pidesi bunu cok sevdik, insani gercekten yedikce yemeye tesvik ediyor.
Onun icin bu yemekte birde onlari da eksik etmeyeyim diye böyle bir cözüm ürettim. Umarim sizlerinde hosuna gider, denemek isteyenlere simdiden afiyet olsun diyorum.
MISKET KÖFTE - PATATES - KIZARTMASI FIRINLANMIS
Malzemeleri:
Köfteler icin:
- Istenilen miktarda kiyma
- galeta unu
- 2 kücük sogan rendesi
- 2 sarimsak ezilmis
- tuz, kara biber, köfte baharati, kimyon
- 6 tane orta boy patates
Sos icin:
- 4 tane orta boy domates
- 6 - 8 tane ince sivri biber
- tuz
- sivi yag
Yapilisi:
1.
Öncelikle köfte harcini hazirladim, misket köfteler yuvarlayip biraz dinlenmeleri icin buz dolabina kaldirdim.
2.
Diger yandan patatesleri soyup, küp küp dogradim ve suya koydum daha sonra süzülmeleri icin bir süzgecin icine aldim.
3.
Iyice süzülmüs olan patatesleri genis bir tavanin icinde sivi yagda hafif renk alana kadar kizarttim. Tam pisirilmeyecek buna dikkat edin, daha firinlama asamasi oldugu icin.
4.
Patatesleri yine mutfak havlusuyla kaplanmis bir süzgecin icine aldim ki, iyice yaglardan arinsinlar diye. Ikinci asamada misket köfteleride hafif bir renk alana kadar kizarttim ve önceden borcama aldigim patateslerin üzerlerine yerlestirdim.
5.
Baska bir tavanin icine cok az bir miktar sivi yag ekleyip ilk önce biberleri iyice kizarttim, daha sonra üzerlerine önceden dogradigim domates küplerinide ekleyip, tuzunu da katip, biraz suyunu cekmesini bekledim ve ocaktan aldigim gibi köfte-patateslerin üzerlerine gezdirdim bu sosu.
6.
Önceden isitilmis 180 C derecelik firinda patatesler ve köfteler iyice pisip renk alana kadar firinladim. Firinlama islemi bittikten sonra borcami hemen firindan almayin, firini kapatip agzi kapali bir sekilde biraz bugulanip daha da yumusuyor bu yemek, yani bir kuruluk meydana gelmiyor firinlamadan dolayi.
Afiyet olsun!
Hepinize güzel bir hafta baslangici diliyorum ve öpüyorum..