Merhaba arkadaslar,
bizler daha daha iyiyiz, hastalik hayirlisiyla gitmek üzere, sadece bende özellikle aksam üstü ve uyumaya calisirken bir öksürük musallat oldu sormayin gitsin. Ama onunda yakasina yapistim, bitkisel bir öksürük surubumla onunda üssesinden gelecegim insallah.
Kizimin okulu iki haftaligina tatile girdi, bu hafta da burada Paskalya tatili olacak Cuma gününden itibaren, yakin bir aile dostumuzun dügünü de var bu hafta sonu, yani anlayacaginiz yine dur durak yok son hiz devam diyoruz.
Bu arada benim kücügüm, Umutum yürümeye de basladi.
Yürümesi gec kaldi, ne zaman yürüyecek nasil olacak derken birde baktik, kendi kendine bir cesaret geldi, bazen dalip farkinda olmadan yürüyor, bazende bayagi bir konsantre olup dengesini saglayip yola cikiyor, onun o halleri görmeye deger yani:))
Cocuklar babalariyla güzel havanin tadini cikarmaya ciktilar, bende onlar icin bu pastaciklari yaptim, pastacik diyorum cünkü tek basina bir kisiye yetiyor da artiyor bile.
Tarifte kullandigim Amarena kirazlari sekerlemesi kesinlikle alkolsüzdür! Asli bunlarin alkollü oluyor, Italyan bir lezzet zaten bu Amarena kirazlari. Almanya'daki arkadaslar Lidl'de Italyan haftasi olunca bunlar satisa sunuluyor, bu benim aldigim ikinci kavanoz, dedigim gibi alkolsüz ve sadece sekerli ama cok güzel bir tadi var bu kirazlarin. Dondurma ve sütlü tatlilarin üzerine ve özellikle de pastalara cok güzel yakisiyor.
NOT:
Benim cupcakeler firindan cikinca cok ama cok kabarmislardi, onun icin süslemeden önce kabarik kapagi kesip almak zorunda kaldim ve öylece kremayla süsleyebildim.
KARAORMAN CUPCAKES
Malzemeleri:
- 3 yumurta
- 150 gr toz seker
- 1 vanilya
- 1 tutam tuz
- 75 ml sivi yag
- 250 gr yogurt
- 300 gr un
- 2 yemek kasigi kakao
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 tatli kasigi karbonat
- 120 gr visne konservesi
- 250 gr sivi krema
- Amarena kirazlari
- rende cikolata
Yapilisi:
1.
Yumurtalar, seker, vanilya ve tuz yaklasik 5 dakika boyunca köpürene kadar cirpilir.
Sivi yagi yavas akitarak icine ilave edilir. Bu islemden sonra yogurtta eklenir ve karistirilir.
2.
Un, kakao, kabartma tozunu ve karbonat harmanlanir ve bu yogurtlu karisima eklenir.
Muffin kalibina muffin kagitlari yerlestirilir ve bir hamurdan bir kasik icine koyulur. Hamurun üzerine ise visneler yerlestirilir, esit olarak ben 3'er tane koydum bir tanesine ve visnelerin üzeri yine geri kalan hamurla kapatilir.
3.
Önceden isitilmis firinda 175 C derecede 20 dakika pisirilir ve sonra sogumaya cikarilir. Iyice soguyan muffinlerin üzerine cirpilarak sertlestirilmis krema sekil verilerek süslenir ve en tepesine bir Amarena kirazi yerlestirilir ve rende cikolatalarla süslenir.
AFIYET OLSUN!!