Mittwoch, 28. April 2010

MANDALINALI CHEESECAKE

Peykek 004

Merhabalar,
özlemle beklenen yilin ilk dogru dürüst sicak günü bugün burada yüzünü bizlere gösterdi nihayet. Bizlerde evlerde kalirmiyiz hic, kizim okuldan gelince hemen kendimizi disariya attik.

Parkimizda bol bol oynadik, gezdik, fotograf cektik. Umut bu yil icin ilk kez kisa kollu ve shortlu giysileriyle disariya cikti. Bir ara araba ile markete giderken hatta sicaktan cok bunaldi ama mecburen alisacak, yapacak birsey yok:))

Bu pastami yine dün geceden hazirladim ve buzdolabinda iyice sogutup kendine gelmesini bekledim. Bugün icinde sadece üzerindeki tart jölesini hazirlayip döktüm üzerine. Sonra tüm isler bitince pastamizida aldik ve anneannemize gittik.

Anneannemiz ve dedemiz bahcede komsulariyla birlikte cay iciyorlardi ve "bir pastanin veya kekin yolunu gözlüyorlarmis" meger. Diger kiz kardesime marketten hazir kek almasi icin talimat vermislerdi, ama bu taze pastayi görünce herkes tabii hazir keklerin yüzüne bile bakilmadi:))

Aslinda hafta icinde böyle pastalar yapmazdim ama buzdolabinda mutlaka son kullanma tarihine yaklasan süzme yogurtlarimi da böylelikle degerlendirdim ve cokta güzel oldu.

Birde bu cheesecake'le sevgili Kalpkurabiye Deniz arkadasimin Simartan Meyveli Tatlar etkinliginede katilmis oluyorum ve kendisine kolayliklar diliyorum.

MANDALINALI CHEESECAKE

Malzemeleri:

Hamuru icin:

- 150 gr un
- 1 silme tatli kasigi kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 100 gr toz seker
- 1 yumurta
- 75 gr tereyagi veya margarin

Dolgusu icin:

- 2 kücük kutu mandalina konservesi (175 gr'lik)
- 500 gr yagsiz süzme yogurt (Magerquark)
- 125 gr toz seker
- 3 yumurtanin sarisi
- 1 paket vanilyali puding toz karisimi (pisirmelik)
- 75 ml aycicek yagi
- 125 ml süt
- 3 yumurtanin beyazi

Üzeri icin:

- 1 paket sade tart jölesi
- 250 ml mandalina konservesinin süzülmüs suyu
- hindistan cevizi rendesi

Yapilisi:

1.
Hamuru icin unu ve kabartma tozunu karistirin ve bir kabin icine eleyin. Sekeri, vanilyayi, yumurtayi, yagi da sirasiyla una ekleyin. Tüm malzemeleri el mikseriyle önce düsük devirde daha sonra en yüksek devirde birbirine yedirin.
Daha sonra hafif unlanmis bir zeminde ellerinizle tekrar yogurun, eger yapisirsa bir folyoya sarin ve buzdolabinda biraz dinlendirin.

2.
Dinlenmis hamurun 2/3 bölümünü 26 santimlik bir kek kalibinin yaglanmis tabanina isterseniz merdane ile yada isterseniz ellerinizle düzlestirip yayin. Kek kalibinin kelepcesini de takin ve önceden isitilmis firinda 200 C deredede 10 dakika pisirin tabani. Pisen tabani sogumaya birakin ve hamurun geri kalan bölümünü de bir rulo yapip kek kalibinin yanlarina da 3 santimi gecmeyecek bir kenar yapin ve kek tabanina da iyice kaynasip birlesmesine de dikkat edin.

3.
Dolgusu icin konserve mandalinalar iyice süzülür ve suyunuda muhafaza edin, sonra tart jölesi icin gerekecek. Süzme yogurdu seker, yumurta sarilariyla, puding karisimiyla, yag ve süt ile bir mikser yardimiyla iyice cirpin. Yumurtanin beyazlarini ayri bir yerde kar halince getirin ve diger karisima dikkatlice yedirin. Dolgu kremasini önceden firinladigimiz tabanin üzerine dökün ve üzerine süzülen mandalina parcalarini döseyin. Önceden isitilmis firinda 160 C derecede 50 dakika pisirin.

4.
Firindan cikinca disarida iyice soguyan pastayi ben buzdolabina kaldirdim üzerini folyo ile sarip ve bugün de tart jölesini 250 ml mandalina konservesi suyu ile pisirdim ve ortadan dogru pastanin üzerine yaydim. Yanlarini da rende hindistan ceviziyle süsledim.

AFIYET OLSUN!!

37 Kommentare:

  1. Ellerinize saglik
    cok guzel ve leziz gorunuyor..
    sevgiler

    AntwortenLöschen
  2. Kevsercim İstanbulun havası da nane molla,kaloriferler yanıyor düşünsene;) bu yaz hç gelmeyecek gibi duruyor..
    cheesecake harika olmuş,hazır kek yenir mi hç
    ellerine sağlık..

    Sevgiler.

    AntwortenLöschen
  3. canim dün bizim burada sicakti
    sonunda yogun kis günlerinin ardindan böyle sicak havalar insanin icini aciyor yani

    pastadan o kadar canli duruyorki hemen elimi uzatip bir dilim kesiveresim geldi yani :))
    ellerine saglik qurkli tadlara bayiliyorum ben ya süper oluyor
    eee anneannemize ve dedemize özeliklede misafirlere afiyet bal seker olsun ....

    canim o güzel yorumun icinde cok tesekkür ederim emegin kiymetini bilen dostlara can kurban canim öptüm kocaman.....

    AntwortenLöschen
  4. canımmm çok teşekkür ederim kevserciğim ne kadar güzel bir tarif böyle.. şiir gibi..
    emeklerine sağlık canım benim..
    katılımın için çok teşekkür ediyor, zevkle not alıyorum bu nefis tarifi:))
    uygulayacağıma da söz veriyorum:))

    AntwortenLöschen
  5. Canım bunu kim yese şımarır cidden..:)) Görüntüsüyle insan mest oluyor geç karşısına seyret..

    23 cm lik bir kalıp beğendim alınca mutlaka denemek istiyorum tarifini..:)
    ellerine sağlık ,sevgiler

    AntwortenLöschen
  6. Eline sağlık,evde yapılan cheesecake çok daha güzel oluyor.Bende eyanın cheesecake şöleni için limonlu yaptım geçen gün,senin tarifinde değişik olmuş,mandalina mevsiminde denemek lazım.Kışı bekleyeceğiz artık.

    AntwortenLöschen
  7. Kevser'ciğim,burada mandalina konservesi olmadığı için hiç yapamıyorum..Geçenlerde oradan aldıklarımı da sahne ile yedim yuttum..Ellerine sağlık canım harika görünüyor..Fotoğraflarına bayılıyorum yine..))Afiyet şeker olsun sizlere..Selam ve sevgilerimi gönderiyorum..

    AntwortenLöschen
  8. Ohhh Kevsercim ne güzel olmus pastan...Ellerine saglik...
    Cheesecake görünce Zehranin etkinligi icin hazirladin sandim...Neyse baska etkinlige gitti..
    Birde resimleri bolkonda cekiyorsunya gün isigi ilede güzel oluyor aslinda ama düsecek hissi uyandiriyor bende.Bu tabaklarin altlari saglam degil mi?
    Sevgiler

    AntwortenLöschen
  9. Kevsercim ellerine sağlık muhteşem
    bir görüntü eminim çokta lezizdir
    kocaman öpüyorum...

    AntwortenLöschen
  10. serin serin harika olmustur,hepinize afiyetler olsun

    AntwortenLöschen
  11. Kevser'cigim,
    Ne kadar guzel gorunyor, eline, koluna saglik.

    Sevgiler, selamlar...

    AntwortenLöschen
  12. canım yine döktürmüşsün ellerine sağlık..
    tarifte vanilyalı puding var,,değişik fikir aklıma yazdım:)

    AntwortenLöschen
  13. Aman allahım bu ne güzellik ya:)))

    Resmen tutuldum:))

    AntwortenLöschen
  14. Ufff... Ellerine saglik canim benim... Harika bir cheesecake daha iste... Ne kadar da güzel anlatmissin tarifi... Hafta sonu icin ben de yapmak istiyordum, izninle bu sefer de senin tarifine el aticammmm.... Afiyetler olsun.... Sevgilerimle, o minik oglanin kollarindan kocaman kocaman öpüyorum...

    AntwortenLöschen
  15. Ne kadar güzel gözüküyor! Ellerine sağlık:) İnsanın hemen işini gücünü bırakıp deneyesi geliyor:) Çok öpüyorum canım...

    AntwortenLöschen
  16. Ellerinize sağlık, harika görünüyor. Biraz tuhaf gelebilir ama şimdiye kadar hiç cheesecake yemedim ve yapmadım ama en kısa zamanda denemek istiyorum. Afiyetler olsun. Sevgiler.

    AntwortenLöschen
  17. Bende daha once buna benzer birsey yapmistim. Dolgusu cok guzel oldu ama hamuru cok basarisizdi (iyi pismemisti benim hatam). Bunu da denemek lazim ellerine saglik! Burada da hafta sonundan beri havalar cok sicakti, daha bugun yagmur yagdi:) Guzel havanin bizde tadini guzelce cikardik!

    AntwortenLöschen
  18. merhaba elinize saglik pasta muhtesem olmus bende denemek istiyorum ama bir sorum olucak jöle olarak ne kullaniyorsunuz , yada nerden aliyorsunuz malum buralardaki jölelerde jelatin var ...yardimci olursaniz sevinirim
    ayla

    AntwortenLöschen
  19. Çok severim mandalinalı cheesecakeki muhteşem olmuş ellerine sağlık canım..güzel yorumun içinde çok teşkr ederim arkadaşım öpüyorum iyi hafta sonları

    AntwortenLöschen
  20. Cok leziz görünüyor,ellerine saglik canim.Güzel mesajin icinde cok tesekkür ederim ;) Sevgiler

    AntwortenLöschen
  21. bende yapmistim ama üzeri catladi seninki harika olmus bir dilim almdan gitmem simdi cayciya cay koydum demleniyor
    yarin Almanyanin her yerinde tatil iyi tatiller canim

    AntwortenLöschen
  22. resimi göünce ayyy kevsercimden gine nefis bir pasta dedim...ama ayni anda tabak iyiki düsmemis dedim...iyi cesaret yani....
    ellerine saglik canim
    güzel bir hafta sonu diliyorum

    AntwortenLöschen
  23. Ayy,Kevsercigim,
    bu nasil birsey olmus canim.
    Eline saglik dün bende cikolatasini yaptim himmm,nefisti yarin da görümceme götürücem:)
    Arsive aldim sirasini bekliyor:)

    Sevgilerimle,Serap.

    AntwortenLöschen
  24. Kevser'ciğim, bu nasıl bir güzelliktir böyle? Ne güzel bir renk! Biz de güneşi bir görüyor bir kaybediyoruz.
    Mutlu bir hafta sonu dilerim canım.

    AntwortenLöschen
  25. AYLA ICIN:
    Güzel yorumun icin cok tesekkür ederim öncelikle.
    Ben tart jölesini Dr. Oetker markasindan kullaniyorum, kücük mavi kücük paketlerde satilanlardan. Icinde ise bunlarin "Geliermittel Carrageen" kullanmislar. Google'dan arastirdim bu da bir tür yosundan yani bitkisel bir sertlestiriciymis. O yüzden de gönül rahatligiyla kullandim. Siz eger güvenmezseniz, Agartine (AGAR AGAR) da kullanabilirsiniz. Umarim yardimci olabilmisimdir.

    Sevgilerimle

    AntwortenLöschen
  26. kevser hn cok tesekkür ederim inanin cok yardimci oldunuz jöle icin ...yarin hemen bakicam ...bugünkü verdiginiz tarifte muhtesem ...elinize saglik ..
    ayla

    AntwortenLöschen
  27. elleriene sağlık hayatım görüntü nefis şiir gibi tadıda kesin öyledir ne yazık kı mager qurk tr de yok aynı tadı yakalayabilmek için sevgilerimle

    AntwortenLöschen
  28. Mandalinali cheescake muhtesem görünüyor..Ellerine saglik arkadasim...
    Sevgiler
    Cali

    AntwortenLöschen
  29. Harika bir görüntü, ellerinize sağlık...

    AntwortenLöschen
  30. Maravillosaaa¡¡¡UUUHHMMMMM¡¡
    BESOS

    AntwortenLöschen
  31. Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.

    AntwortenLöschen
  32. Teşekkürler tarifiniz için. Bloğumuza bekleriz. http://www.pasta-tarifi.com

    AntwortenLöschen
  33. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    cay-makineleri.com

    AntwortenLöschen