Montag, 30. Juli 2007

Ve karsinizda ilk tarifimiz!

Selam arkadaslar!
Bugün ailecek annemlerde mangal keyfi icin toplandik, bu bizim icin bir sezon finali oluyor cünkü annemler kücük kiz kardesimle Cuma günü Türkiye'ye dogru yola cikacaklar. Dönüsleride nerdeyse Ramazan'a rastliyor onun icin artik bu herhalde son mangalimiz olacak. Eger Almanya'da havalar iyi gider de biz havayi bulupta burda kalan diger erkek kardesim ile diger kücük kiz kardesimle yapariz herhalde. Dedigim gibi hersey havalara bagli, hele bugün gözümüzü acmamizla birlikte yagmur, yagmur ve yine yagmur. Günes sadece ara sira bir yüzünü gösterdi bizlere bende bu arada pastami balkonda resimledim. Neyse gelelim benim ilk tarifime. Bu pastayi bugün yemekten sonra kahve ile yemek icin hazirladim. Umarim begenirsiniz.

Pandispanyasi icin gerekli malzemeler:

100 gr un
25 g nisasta
3 tatli kasigi kabartma tozu
125 gr seker
1 paket vanilya sekeri
1 tutam tuz
3 yumurta
125 gr margarin veya tereyagi

Yapilisi:
Unu, nistastayi ve kabartma tozunu karistirip bir kabin icine eliyoruz. Diger malzemeleride icine katip en yüksek ayarda el mikserinizle 2 dakika gibi cirpiyoruz. Hazirladigimiz hamuru 26 cm'lik yaglanmis bir kek kalibina döküp üzerini düzeltip 180 dereceli firinda 30 dakika pisiriyoruz.

Kekimiz pistikten sonra biraz kalibin icinde sogutup sonra kalibindan cikartiyoruz.

Kremasi icin:

400 ml soguk süt
250 g soguk krema
cikolatali krem santi (Dr. Oetker Mousse au Chocolat Tortencreme)

Ayrica:

1 bardak dondurulmus ve eritilmis frambuaz ve 1 yemek kasigi sekeri rondodan gecirip püre haline getiriyoruz. Bana göre bu cikolatali kremaya daha cok muz yakisirda ama benim evimde olmadigi icin ben frambuaz kullandim. Ama bir daha ki sefere mutlaka verev kesilmis muz döseyecegim bu pastaya.

Krem santiyi süt ve krema ile 3 dakika boyunca cirpiyoruz. Kekimizin etrafini kek kalibinin cemberiyle tekrar sarip, ilk önce frambuaz püresini sürüyoruz kekimizin üzerine. Bu islemden sonra cikolatali kremayi üzerine aktarip üzerini düzeltip file badem ve cikolata parcaciklariyla süsleyip hemen buz dolabina atiyoruz cünkü bu pasta 3 saat boyunca buz dolabinda kivamina gelmesi gerekmis.

Ben tam olarak 3 saat bekleyemedim onun icin tam da donmamisti sanirim pastayi kestikten sonra ufak tefek dagilmalar oldu kremanin yüzeyinde ama bu tadini kesinlikle etkilemiyor. Pastamizi denemek isteyenlere tavsiyem bu pastayi bir gün evvelden hazirlayip tam olarak kivama gelmesini saglamak.

Bakalim birsey unuttum mu??? Umarim fazla karisik kurusuk anlatmamisimdir ve bu ilk tarifimle araniza beni de alirsiniz diye umuyorum ve tekrar görüsmek üzere diyorum. Hoscakalin

Keine Kommentare:

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste