Montag, 24. September 2007

Kaffeeschnitten (Kahveli dilimler pastasi)

 

 

 

 

Selam arkadaslar,
bu aksam sagolsun kiz kardesime iftara davetliydik. Birde kendisinin de bugün dogum günü olmasi sebebiyle bende kendisine bir pasta hazirlamak istedim. Bu pastanin tarifini bir alman yemek dergisinden buldum. Yapim asamalari cok kolay ben hic zorlanmadim acikcasi.

Kiz kardesimin iftar menüsünü telastan resimleyemedim, ama güzel bir sofrada bulustu tüm aile. Anneme manti actirdik, biz kizlarda mantilari kapattik. Tam olarak üc pazi acti annem ve hepsi de bir güzel midemize dogru gittiler. Coktan beri cekiyordu zaten canim mantiyi.

Iftar menümüz söyle olusuyordu:

Sebzeli corba
manti
minik karniyarik
bulgur pilavi
brokoli-patates graten
karisik salata
kadayif tatlisi ve kahveli dilimler pastasi

Bu pasta cok bereketli cikti, büyük bir firin tepsisine pandispanyasini hazirladim ve sonradan kremasini sürdükten sonra tam olarak 16 dilim elde ettim. Benim gibi kahvenin kendisini pek sevmeyen ama kahve aromasinda tatlara bayilan biri olarak güzel bir alternatifti. Simdi tarifimize gecelim.

Kahveli dilimler pastasi:

Malzemeleri:

Pandispanyasi icin:

-4 yumurta
-250 gr seker
-200 ml soguk espresso kahvesi veya koyu instant kahve
-200 ml sivi yag
-1 portakalin kabuk rendesi
-300 gr un
-1 paket kabartma tozu

Kremasi icin:

-250 gr portakal receli
-600 ml sivi krema (ben sadece 400 ml kullandim)
-3 paket krema sertlestirici (ben 2 paket kullandim)
8 yemek kasigi instant cappuccino tozu, sekerli

Ayrica:

firin tepsisini yaglamak icin tereyag ve 10 gr cikolata kahve cekirdekleri

Yapilisi:

1. Firini 200 dereceye ön isitmaya alalim. Firin tepsisini tereyagla yaglayalim.

2. Yumurtalari sekerle birlikte krema haline gelene kadar cirpalim. Daha sonra icine espresso kahvesini, sivi yagi ve portakal kabugu rendesinide alalim ve bir güzel karistiralim.

3. Unu kabartma tozuyla karistiralim ve yumurtali karisima bir spatula yardimiyla yedirelim. Daha sonra hamuru yaglanmis firin tepsisine dökelim ve üzerini düzeltelim, zaten kendinden hamur düzeliyor tepsi icinde akiskan bir hamur oldugu icin. Firinda orta katta pastamizi 15 - 20 dakika pisirelim.

4. Pasta pistikten sonra firindan cikaralim ve sogutalim. Portakal recelini ince bir tel süzgecten gecirip inceltelim ve ardindan pandispanyamizin üzerine düzgünce sürelim.

5. Sivi kremalari krema sertlestirici ve 5 yemek kasigi cappuccino tozuyla beraber sertlesene kadar cirpalim. Pastamizin üzerine sürelim ve diger geride kalan 3 kasik cappuccino tozuylada üzerinde gezdirelim. Ben bu islemi un eleme aletimle yaptim. En son olarakta üzerine cikolatali kahve cekirdekleriyle süslemesini yaptim ve sogutmaya buzdolabina gönderdim. Servis yapmadan önce pastamizi 16 dilime ayiralim ve servise hazir hale getirelim. Hepsi bu kadar.

Afiyet olsun!
Posted by Picasa

13 Kommentare:

NiNo hat gesagt…

offfffffffff bu ne guzelim bole kahveyi sevmem ama bunu yerim :D ellerine saglikcanim

Yaren hat gesagt…

Hamarat arkadasim,döktürmüsün gene.Pasta harika

Anonym hat gesagt…

Yahu bu nasıl bir görüntü :))

Bayıldım.. Ellerinize sağlık.

Kızkardeşinizin menüsüde nefis.. Ona da size de sımmsıcak sevgiler...

Anonym hat gesagt…

kardeşinin menüsüne mi bakayım annenin mantısına mı sulaanyım yoksa bu harika dilimlere iç mi geçireyim bilemedim. En iyisi ben devam edeim yutkunup kahvemi yudumlamaya
ellerine sağlık

www.illedeyemek.com hat gesagt…

Merhabalar:)
Ben gelmeyeli ne güzel lezzetler pişmiş harika hepsi emeğine sağlık,sevgiler..

ozlemhan hat gesagt…

Canım yabu ne güzellik ağzımın suları akıyor valla .ben kahveli tatları çok severim. Kesinlikle denicem. annene selam Canım mail gelmedi

Anonym hat gesagt…

selam kevsercigim
öncelikle pasta harika ellerine saglik ben blogspotta sayfa actim güzel iki tarif ekledim sonra ciktim simdi tekrar girmeye calisiyorum olmuyor sifre yanlis diyor kullanici ismi yanlis diyor sinirler hat safhada bana yardim edebilirmisin veya msn in varsa ordan görüselim ayse www.keskinlininmutfagi.blogcu.com

Damak Tadı hat gesagt…

Sevgili Kevser'ciğim,
Yemekler,börekler çok nefisler,ellerinize sağlık..
Kaffeeschnitten ise ayrıca çok nefis görünüyor.Alman pastaları her zaman favorimdir ve hep öyle kalacaklardır..))Ellerine sağlık canım..))

Sevgilerle kalın.

Kevser - Elda'nin Annesi hat gesagt…

AYSE ICIN:

Aysecim, yorumunu gördügümden beri sana ulasmaya calisiyorum, ama ne hikmetse hic bir blogcuya ulasilmiyor su anda. Problemin icin nasil bir cözüm üretmemiz gerekiyor bende su an da biraz saskinim. Istersen sen bir sifreyi degistir ya da tekrar dan yeni bir sayfa ac blogspotta, sen bilirsin. Su an aklima gelen cözümler bunlar, umarim kizmazsin bana ama elimden daha fazlasi gelmiyor su anda. Basarilar diliyorum arkadasim, ha bu arada yeni sayfan hayirli olsun ve hosgeldin aramiza.

Selcen Şenocak hat gesagt…

Ellerine sağlık canım çok nefis görünüyor eminim tadıda öyledir . Kardeşinede nice yılları dilerim.
Sevgilerimle...

Anonym hat gesagt…

ellerine sağlık çok güzel bir pasta oldukçada kolay afiyet olsun bende beklerim canım hoşçakal

Kevser - Elda'nin Annesi hat gesagt…

MELEK ICIN COK ACIL BIR DUYURU:

Melekcim, bir kere daha yazmistim, sana gelmeyi cok istiyorum ama ben senin adresini bilmiyorum ki. Lütfen bana blogunun adresini bildir ki seni ziyaret edebileyim, tesekkürler canim simdiden.

EZGi :)) hat gesagt…

merhaba kevserciğim.kahveye hasta biri olarak.pastanın adını duyar duymaz ağzımın suyu aktı.hele de resmini görünce bittim.ellerine sağlık canım.kesinlikle ilk yapacaklarım arasında.
sevgiler

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste