Dienstag, 18. September 2007

Sobelendim ve severim oyunu

 

 

 

 

Selam arkadaslar,
birkac günden beri biraz dinlenme biraz ev isleriyle gidip geliyordum. Midem daha da iyi sayilir, ilaclara devam, bakalim ne olacak bu isin sonunda. Birsey bulunamadi yazmistim, doktorum sinirsel olabilir dedi. Tuhaf olan su ki, ne su an da bir stresim, can sikici bir olayim olmadigi. Hayirlisi diyelim!

Sevgili Fidan arkadasim beni gecen hafta sobelemisti, bende daha ancak simdi oyununa severek katiliyorum. Aslinda cok düsünüp tasindim buraya ne yazabilirim diye. Ama en iyisi fazla plan-proje yapmamak. Bugün dogru dürüst bir yemek yapabildim, diger günlerde hep benim icin uygun yiyecekler hazirlamistim. Iste bilirsiniz bol bol patates, haslanmisi, firinda pisirilmisi. Mideme en az sekilde yüklenmek istedim, gerci doktorlar özel bir perhiz filanda vermediler, normal yiyebilirsiniz dediydiler.

Allahim kimseyi yoklukla terbiye etmesin, söyle ki hastanedeki muayeneler icin nerdeyse bir gün ac kalmistim, o süre icinde yesil salatalardan mi, neler nelerden rüyalar gördüm. Yok iste cikinca hemen bundan sundan yiyecegim gibi seyler anlatip duruyorduk diger oda arkadaslarimla. Simdi bunlari düsündükce sadece tebessüm edip ne kadar sükretmemiz gerektigini düsünüyorum. Neyse ben aslinda oyunla ilgili yazacaktim yine roman yazdim rahatsizligimla ilgili hemen oyuna geciyorum.

SEVERIM OYUNU:

1)
Ben en basta yakinimda olan insanlarla baslamak istiyorum.
Benim icin en basta ailem gelir, annem, babam, kardeslerim, kardeslerimin cocuklari onlar benim icin hepsi birer birer degerli ve kiymetliler. Aynisi tabii ki esimin ailesi icinde gecerli, onlari hic ayirt edemem. Böyle genis bir aileye sahip oldugum icin gercekten cok sansliyim. Esimi unutmadan belirteyim onu saymama zaten gerek yok o benim diger yanim ve herzaman da yanimda olan bana en yakin insan. 10 yillik evliligimizde iyi günde kötü günde hep yanimdaydi ve her zaman da yanimda olacagini biliyorum, ve bu da cok güzel bir güven duygusu.
Bu ailenin icine dogup büyüyen 3 tane güzel yegenim var, resimlerde de gördünüz. Onlarin yeri benim icin apayri. Ilhan, Yasin ve Cagan aileye en son katilan kücük üyemiz. Cagan'imiz daha henüz 5 aylik, Yasin de bildiginiz gibi 1 yasinda, Ilhan ise onlarin abileri, kendisi ise 3 yasinda. Iyi ki onlar var, hayatimizi daha da renklendiren bu güzel cocuklarla eminim ki bizleri güzel bir gelecek bekliyor her acidan. En sevdigim seylerden birisi de ailemizin bayramlarda, hafta sonlarinda hep beraber olup bir araya gelip de yiyip icmeler. Babamin mangal tutkusu meshurdur zaten, yagmur camur farketmez balkonu büyük oldugu icin yagmur altinda bile dumanini tüttürür mangalin cocuklari birarada oldugu zaman.

2)
Simdi de gecelim daha baska neler yapmayi sevdiklerime.
En basta en sevdigim aktivitelerden tabii ki her bayanin bayildigi sey vardir o da alisveris. Malum, bir bayanin dogasinda olan birsey ve ona karsi gelmeyi de hic istemeyiz aslinda. Bazen gereksiz ve alakasiz seyler almis olsakda bunu hic kabul etmeyiz aslinda gereksiz oldugunu.
Hafta sonlari evden cikip ta güzel bir alisverisle noktalanan günün icerisinde bu günü yine disaridaki güzel bir yemekle sonlandirmak bana cok harika geliyor. Yanimda kizim ve esim olduktan sonra ben heryere giderim benim icin hic sorun degil. Kendim icin alisverise cikarim ama kendime birsey bulamadan dönerim, cünkü hep kizim icin bakarim herseye ve ona kolaylikla birseyler bulabiliyorum. Ben daha cok ev dekorasyonu, güzel desenli masa örtüleri, mumlar, vazolar, süs esyalari, nevresimler, battaniyeler vs. onlara bakmayi cok ama cok severim. Genel olarak güzel ve hos kokulu nesnelerden cok hoslanirim ve bolcada koleksiyon yaparim. Ara sira benim esimde bu tutkularim yüzünden bana sitem etmiyor degil tabii ki bu arada, bakiyor adamcagiz artik dolaplar götürmüyor esyalari. Ayrica bir de sevdiklerimi sizlerinde mutlaka sevdigi gibi güzel bir yemek masasinin etrafinda toplayip onlar icin güzel mamalar hazirlamak, misafir agirlamak, onlarin karsisina yine yeni denenmis bir pastayla cikmak benim icin vazgecilmez birsey. Ben bu pasta börek isini zaten en basta kendim icin degilde sevdiklerim icin yaparim. Yoksa öyle kendim düskün degilimdir pastalara. Aile büyük oldugu icin herzaman yaptiklarimi yedirecek birilerini bulabiliyorum ve buda beni mutlu ediyor.

3)
Her insan gibi bende güzel bir tatil yapmayi, monotonluktan uzaklasmayi, tertemiz mis gibi nevresimlerde uyumayi, cuma günleri isten eve dönerken otobanda arabanin icinde radyonun sesini bangir bangir acarak haftasonuma dogru, evime ve aileme dogru gelmeyi cok severim. Önümde onlarla olan o iki günün degerini cok iyi bilerek kullanmaya calisirim. Daha baska temizlikten sonra evin icini saran güzel ve mis gibi kokularin varligini severim. Ütüledigim camasirlarin güzel güzel dolaba yerlestirmeyi severim, ne kadar da fazla uzun sürmese yine ordan alip giyinmelerinin.
Daha ne olabilir? Kizimla ilgili herseyi severim onu belirtmeme zaten gerek yok. Onun mutlulugu benim mutlugum. Sanirim ben sadece sevdigim 3 sey degil de bayagi birseyler yazdim karman corman artik kusuruma bakmayin. Icimden öyle gecti ve bende dobra dobra yazmaya calistim.

Simdi benimde 3 arkadasimi sobelemem gerekiyor ve bende bu arkadaslarimi söyle sirasina göre yazmak istiyorum. Sobeledigim arkadaslarim bunlar: keskinlininmutfagindan Ayse'yi, kitchen o'clock'dan Nilay'i ve kayserimutfagi'ndan Fatma'yi.

Hadi bakalim arkadaslar sizlerede kolay gelsin diyorum ve hepinize güzel bir gün diliyorum.

Hoscakalin ....
Posted by Picasa

5 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

Selam Kevsercigim, öncelikle beni sobeledigin icin cok tesekkür ediyorum. Evet dogru bende aslinda yasinin 1 pastasini yapabilirim ama yanlis görmediysem tarif eklememissin. Aceba kisaca tarif edebilirmisin nasil yaptigini?
tesekkürler canim.

Anonym hat gesagt…

selamlar
sitem etmeye gelmistim ugramaz oldun diye birde baktim sobelenmisim yalniz sobe konusunu tam anlamadim sevdigimiz üc seyimi yazacagiz merak etim görüsürüz öptüm canim

Anonym hat gesagt…

canimcim
soben cevablanmistir canim haber vereyimdedim bir ugrarsin artik
www.keskinlininmutfagi.blogcu.com

Yaren hat gesagt…

Selam canim,
tatilim bitti yuvaya döndüm gene.Samimi duygularini bizlerle paylastigin icin de cok tesekür ederim.Insal. sevdiklerine bir ömür boyu mutlu yasarsin.Köftelerinede cok güzel görünüyor,ay o resim canli olsa hic hic affetmem yerim desemde inanma :),ancak aksam 19.00 da yiyebilirim.

yesilmutfak hat gesagt…

İlginize teşekkürler.
evet bende 1947 doğumluyum.
Blogspotu yeni kurdum gelişim aşamasında, ileride dahada güzel olacak.sizinde arzulu ve istekli
görünümüz benisevindirdi.Karadenizli iseniz size tavsiyem karadeniz yöresinin yemeklerini tanıtın derim.hem yöreniz hemde sizin için daha güzel olur. selam ve sevgilerimle

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste