Donnerstag, 6. September 2007

Tatil hediyeleri

 

 

 

 

Selam arkadaslar,
son günlerde bir rehavet daha dogrusu annemlerin gelisiyle beraber bir rahatlamadan dolayi pek aktif degilim blogumla ilgili konularda. Ama azimliyim ve artik eskisi gibi devam etme karari aldim kendi kendime. Umarim uygulayabilirim. Hafta sonu benim kücük yegenim Yasin'in 1. dogum günü kutlanacak. Cuma günü kardesimle onun pastasini hazirlayacagiz.

Hafta sonu yine cok yogun olacagiz, cünkü cumartesi günü Yasin'in dogum günü var, pazar günü de en kücük kiz kardesimin dogum günü var. Bu sefer iki dogum günü catisti, Yasin aslinda yarin yani 06.09. tarihinde yasini dolduruyor ama ancak hafta sonu hepimiz toplanabiliyoruz is güc sebebiyle.

Simdi bir tarifle degil de annemlerin bizlere getirdikleri yine bogaz derdi amacli hediyeleri yayinlayip göstermek istedim sizlerede.

Beyaz tabaktakiler köme ve pestil oluyorlar. Bizim memlekete, Gümüshane'ye özgü bir tatli oluyor. Köme ve pestil dut pekmezinden yapiliyor. Bunlarin cesit olarak sucuklari da var. Burmali gibi olanin adi köme ve diger serit gibi kesik olanin adi normal pestil. Icinde seciminize göre ceviz ve findik kiriklari var. Benim esimden ancak bu kadarini kurtarabildim. Esim cok seviyor pestili, bana fazla tatli geldigi icin ben biraz mesafeli davraniyorum ne kadar benim memleketime has bir ürün olsa bile.

Osmanli receli ise esimin memleketi olan Karadeniz Eregli/Zonguldak'tan geldi, sagolsun kayinpederim yollamis bizlere. Osmanli cilegi yine sadece Eregli'de yetisen ve her yil ayrica bu cilek adina düzenlenen Osmanli Cilegi Festivalleri vardir Eregli'de. Festival zamani kentin icinde olaganüstü hal vardir, ben bir kez denk gelmistim tatilimiz esnasinda o insanlarin kalabaligina. Tüm cevre illerden bile her sene binlerce insan bu festival icin geliyorlar Eregli'ye. Bu festivallere yurdun en ünlü sanatcilari katiliyorlar her sene.

Bir diger resimde meshur Corum leblebisini görüyorsunuz. Babamlar Eregli'den dogru memlekete giderken almislar bu leblebileri yol üzerinden oradan gectikleri icin.

Ülkemizin mamülleri o kadar degerli bizim icin insan acmaya kiyamiyor ya gercekten, belki Türkiye'dekiler bana gülecekler simdi ama gurbette olunca öyle oluyor insan.

Annem ayrica Türkiye'den pazari kaldirmis getirmis buralara. Getirdigi patlicanlarla birlikte cumartesi günü harika bir güvec hazirladi bizlere, fotograf makinam yanimda olmadigi icin resimleri yok ama hala tadi damagimizda, ülkemizin sebzeleriyle hazirlanmis olan bu güvecin. Patlicanlardan bizimde payimiza düsen oldu. Daha onlarla ne yapacagimi bilmiyorum.

Kardesimin esinin memleketinden Trabzon'dan bu yilin mahsülü olan findiklar mi istersiniz, Türkiye'den ismarladigim baharatlar mi hepsi geldi. Getirenlere götürenlere burdan tesekkürler tekrar.

Daha birsey unuttum mu? Bir düsüneyim bakim? Hmm, su anda daha baska birsey gelmiyor aklima. Daha baska baska hediyelerde var ama onlari da yayinlarsam belki görgüsüz konumuna düserim onun icin simdilik bunlar geliyor benden.

Herkese güzel ve mutlu günler dilerim.
Posted by Picasa

6 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

kevsercigim
getiren götüren sagolsun vallahi sanlisin herseyin gelmis türkiyeden
bende annemleri dört gözle bekliyorum ama daha onlar 12.ayda gelecekler hayirlisi daha cok var gelenleri afiyetle yiyin tabi bizi düsünmek yok
Benimde karsi komsum geldi oda bayburtlu yakin sayilir sizin oraya bana pestil getirmis ayni corum leblebisi getirmis sen yersinde ben yiyemezmiyim,sagolsun komsucugum.Hadi bakalim dogum günlerinden tarifleride bekliyoruz
Sana birde bir sey soracagim senin sayfana yazi yazdigim zaman senin veya sayfama ulasmak isteyen arkadaslarin bana ulasmasi icin adres yazmadan ismime tiklayarak bana ulasabilmelerini nasil saglayabilirim ? BIR BILGIN VARMI
BLOGCUDAN BILIYORUM AMA BLOGSPOTTA NASIL OLUYOR YAZARSAN SEVINIRIM
hadi görüsürüz hafta sonu icinde simdiden kolay gelsin

Anonym hat gesagt…

merhaba canim,yasin beyin dogum gününü kutluyorum,nice yaslara.annenler de ne güzel mamalar getirmisler öyle afiyet olsun canim.

akçahan hat gesagt…

Biten bir tatilden geriye kalan güzel anılar ve hemen her birinin ayrı bir hatırası olan yöresel ürünler Sevgili Kevser.

Güzel günler diliyorum canım.

Anonym hat gesagt…

Kevser'cim neler getirmişler böyle. Hepsi çok güzel. Benimde kardeşimin eşi Gümüşhane'li. Kayınvalidesi gelirken getiriyor bizede bu pestillerden.Çok seviyoruz. Çok güzel. Sende afiyetle ye hepsini şekercim. Sevgiler..

Selcen Şenocak hat gesagt…

Kevser'ciğim gelenleri afiyetle ağız tadı ile yersiniz inşallah. Bende kendi memleketimden İzmire getiriyorum bazı şeyleri siz değilki o kadar uzakta olunca özlüyorsundur, ne tatlı geliyordur canım tekrar afiyetler olsun sevgiler...

ab-ı hayat hat gesagt…

Merhaba Kevser!Memleketimin harika leblebilerini görünce yorum bırakmadan geçemedim.Çok lezzetli ve bol çeşitlidir.

selamlar

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste