Dienstag, 2. Oktober 2007

Iftar soframizdan görüntüler

 

 

 

 

Selam arkadaslar,
bu aksam nihayet bir iftar soframizi resimlemeyi basardim, nedeni de bence bu ifter sofrasinda biz bizeydik. Yabanci zaten yok, kiz kardesim yani Yasin'in annesi vardi yanimizda. Kendisi karsimizda oturdugu icin ve esi de bu hafta öglenci calistigi icin bu hafta boyu ben agirlayacagim kendisini iftarda insallah. Bizim Yasin'le yemek sonrasi güldük, hopladik, zipladik ve cok eglendik. Kendisi zaten herkesin nese kaynagi. Evin icinde Elda'nin bebek arabasina yapisip arabayi gezdiriyor. Cok komik oluyor, bayiliyorum onun bu hallerine. Yarin belki bir resmini yakalayabilirsem yayinlarim sizlerede.

Iftar menümüz yeterliydi bize göre. Coktan beri canim zeytinyagli sarma cekiyordu, dün aksam icini hazirladim ve sarmalarimi hazirladim. Geceyi buzdolabinda gecirdiler ve bugün ve isten eve geldigimde ilk basta hemen onlari pisirdim iftara kadar tam kivama gelsinler diye. Hazirladigim yemeklerin hepsi nerdeyse bu blogcu camiasindan bulup begenip güzelce mideye indirilen yemekler. Ben sizlere simdilik tarif degilde, o sayfalarin isimlerini versem bana kizmazsiniz umarim. Özellikle istenilen bir tarif olursa tabii ki seve seve ekleyip yayinlarim.

Iftar menümüz:

-Terbiyeli arpa sehriyeli corba (www.yemedeyanindayat.blogcu.com)
-Patlican kebabi (Yemekcini Seyma'dan)
-Zeytinyagli sarma
-Bulgur pilavi
-Karisik mevsim salatasi
-Üzüm

Resimde de gördügünüz gibi Elda hanim bizlerden önce sofranin acilisini yapti bile. Yemek masamin kücük olmasi sebebiyle tüm yemekleri yani bulgur pilavi eksik resimlerde onu resimleyemedim, sonra yemegin hismina ugradi diyebilirim.

Böylelikle bende bir iftar soframi sizlere acmak istedim ve aranizdaki bazi arkadaslara da yarinki iftar sofrasi icin birkac fikir olusturabilmisimdir. Simdi ben yatagimin yolunu tutmaya gidiyorum, bugün zaten 2 saatlik uykuyla ayaktayim, bunu nasil basardim bende anlamiyorum. Ama carsamba gününe seviniyorum bile, cünkü o gün Almanya'nin birlesme bayrami var burda ve herkese de is yok. Yuhhuuuuuu!!!! Haftasonun simdiden arar oldum bile motivasyona bakin yada en iyisi bakmayin sizler, cünkü bende hic yok.

Hoscakalin
Posted by Picasa

28 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

selam...

sofra çok güzel görünüyor....o kadar yoğun olunuyorki iftar vakti...fotoğraf çekmeye zaman kalmıyor.....
erkenden sofrayı hazırlasan asıl ana yemekler sofrada olmuyor.....tam anlamıyla resimleyemiyosun yani...

benimde bir kaç tane çekebildiğim sofralar var....yaşasın zafer....

ellerine sağlık...menü çok güzel...

Yaren hat gesagt…

Merhaba Kevsercim,cok güzel seyler hazirlamisin.Eger resim cekmeye firsatin olmuyorsa,sende fotoraf makinesini boyuna tak,ve güzel görüntüleri sak sak diye cekersin,olay tamamdir o zaman ;)bu sofranin resimlerinide bizimle paylastigin icin cok tesekürler.Ellerine saglik canim.

akçahan hat gesagt…

Merhaba Kevser,
İftar sofralarından yufka kızartmasına kadar hepsini okudum, fırsat bulmuşken. Ellerine sağlık. Son sofrada ki patlıcanlı yemeğin sunumu ilgimi çekti, bakalım yemek cini Şeyma'ya nasıl ulaşabileceğim. Sevgiler, H.Ramazanlar..

Anonym hat gesagt…

slm canım
sofra süper görünüyor ellerine sağlık canım görüşmek üzre sevgiler
serapsingin.blogcu.com

Damak Tadı hat gesagt…

Kevser tatlım,
Harika şeyler hazırlamışsın,elelrine sağlık.Pizzanda çok nefis görünüyor ayrıca,değinmeden geçemedim.

Kocaman öpüyorum seni..

Sevgilerle

Anonym hat gesagt…

ayy 3 gun uğrayamadım, amanın hıc bos bırakmaya gelmıyormussun:)) neler neler boyle allam ağzımın suyunu bı sılemde gelem:)))

sevgıler
fıdan

elma şekeri hat gesagt…

Ellerine saglik iftar sofrandaki menüler harika..Ayrica tüm tariflerin birbirinden güzel.Sevgiyle kal..

Anonym hat gesagt…

Sofrada yok yok emegi gecenlerin ellerine saglik.bereketli iftarlar Kevsercim iyi aksamlar

Anonym hat gesagt…

sen bir nihan iki hiç boş bırakmaya gelmiyorsnuz hiç yetişemiyorum hızınıza maşallah diyorum ve ellerine sağlık
ve bu yamuk pizza var ya insanın ağzını yamultup suyunu akıtıyor..

keskinli hat gesagt…

kevserim
sobeledim seni canim diger bloguma bakarmisin öptüm www.keskinlininmutfagi.blogcu.com

Gönül hat gesagt…

ziyaretin için teşekkürler...sitem yeni evet ..blogcu.comdan taşındım buraya:)) yemeklerin harika olmuş ellerine sağlık..ekledim canım seni..sevgiler

Anonym hat gesagt…

Kevser'cim çok güzel bir menü olmuş. Ellerine sağlık. Sizlerede afiyetler olsun. iyi ramazanlar...

Selen hat gesagt…

Kevsercim,
Herşey nefis görünüyor canım. Özellikle patlıcan kebabına bayıldım. Ellerine sağlık. Benim etkinlikte de harikalar yaratacaksınız Elda ile eminim ki. Sevgiler

canan kufer hat gesagt…

sevgili kevser,

blogumu takip edip bana yazmana cok sevindim. bende sana böylece iadeyi ziyaret yapmis oldum ve güzel tariflerde yazismak üzere diyorum...

canan

NiNo hat gesagt…

canim nefis bir sofra harika mamalar ellerine sglik

NiNo hat gesagt…

canim birkac dilim ekmek icide konabilir belki ama tadi ayni olurmu bilmem hani dankek ler varya hazir kakaolu uzumlu filan onlardan koydum ben bakkallarda bile vardir bence alip ole dene ayni tadi yakalamak icin ;)

Selma Alkan hat gesagt…

Merhaba Kevser ablacim sitene bir baktim tok oldugum halde simdi aciktim yemeklerin birbirinden nefis gorunuyor..ve tabi benim sitemi ziyaret edip birde ustune ustuk o guzel dileklerini yazman beni cok mutlu etti sana cok tesekkur ederim..siteni hemen ekliyorum..sevgiler

Anonym hat gesagt…

Kevser'cim merhaba,
Ne güzel bir iftar sofrası kurmuşsun öyle, ellerine sağlık valla.Elda'cıma da afiyet olsun..Tabiiki bakıcak yemeklerin tadına ki söylesin annesine bunun tuzu çok şunun şekeri az diye :)) Benim kızımda hep herkesden önden önden gider yemek husunda.Allah'ım hepsine uzun ömür verir inşallah..İkinizide öpüyorum.

aslı varmış, aslı yokmuş hat gesagt…

Slm. Sofran çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. İyiki beni ziyaret etmişsin.Tüm bloglara bakmaya çalışıyorum ama kaçırdıklarım oluyor. Tariflerini çok beğendim. Listeme ekliyorum . Bol paylaşımlar dileğiyle.Sevgiler...

Leziz Sofralar hat gesagt…

Canim harika bir iftar sofrasi hazirlamissin ellerine saglik tüm yemekler nefis olmus,hayirli ve bereketli iftarlar diliyorum sevgiler...

anneminkizıyim hat gesagt…

Merhaba canim,
ellerine saglik iftar sofran harika olmus, sizlere afiyet olsun. hem is misafir kabul etme sendeki motivasayon bence kimsede yok tabiki arada bu tatillerde iyi oluyor. Carsamba iki almanyanin birlesme tatili ve havaninda sicak olmasi gercekten harikaydi. Hafta sonuna 1 gün kaldi, simdiden iyi hafta sonlari dilerim, sevgiler...

Anonym hat gesagt…

Oooh,ne güzel bir iftar sofrasi bu böyle,bayildim..Güzel seyler hazirlamissin canim,ellerine saglik.

Anonym hat gesagt…

Ohhhh ne şahane bir menü bu böyle..

Ellerinize sağlık...

Sıcacık sevgiler...

Unknown hat gesagt…

Merhaba Kevsercim.Öncelikle ziyaretin ve güzel sözlerinden dolayı sana çok teşekkür ederim.Bende senin sitene bayıldım,iyi ki yorum bırakmışsın,yoksa bu güzel siteden haberim olmayacaktı.Sayfalarında gezinirken inanılmaz büyük keyif aldım.Yemekler bir birinden şahane.Ellerine sağlık canım.Bundan sonra daimi ziyaretçinin:).Hayırlı ramazanlar canım.
Sevgiler..

Nilay Cinisli hat gesagt…

Eldacığım için: (kevserin Biricik Kızı):
Belli ki harika bir iftar yemeği geçirmişsin..Yasin ile geçirdiğiniz güzel anları tahmin edebiliyorum..Yasini ve seni kocaman öpüyorum..Umarım anneciğin bu sohbetlerimize kızmıyordur,ama biliyorum ki çok tatlı ve cici bir anneciğin var..Sen niye yasin ile birlikte bir blog kurmuyorsun :)))))))))))))))))))))
Kevserciğim seni çok öpüyorum..Kucak dolusu sevgiler :))))

~Semra Mutfakta~ hat gesagt…

ufaklık daha fazla dayanamamış :)ellerine sağlık hariha bir sofra.

Baharcicegi hat gesagt…

iftar sofraniz nefis yemeklerle dolu elllerine saglik.iftar telasli oldugu icin resim cekmeyi bende unutuyorum yada vakit bulamiyorum.

meleginmarifetleri hat gesagt…

selam ben melek blogspota yeni taşındım sizlerle tanışmak ve arkadaş olmak için tanışma turları düzenledim iftar sofranızda harika afiyet olsun ellerinize sağlık bende beklerim hoşçakalın

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste