Dienstag, 16. Oktober 2007

Ye#27 Karadeniz Yemekleri ve Siron

 

 

 

 

Selam arkadaslar,
biliyorum sucluyum coktan beri birsey yayinlayamadim. Beni mazur görün lütfen, Ramazan, bayram telasi hepsi nasil birbirini kovaladi gitti ve bitti bile hic anlayamadim. Bizler iyiyiz Allah'a sükür. Siz arkadaslarimi ama hep izlemedeydim bu süre zarfinda. Artik daha da aktif olmaya calisacagim insallah.

Simdi gecelim asil konumuza, sevgili Yesim'in ev sahipligini yaptigi Karadeniz Yemekleri Etkinligine katilmamak olmazdi, gerci ben bir gün gec kaldim ama insallah benim sunumumu Yesim yine de kabul eder.

Bugün annemle birlikte sizlere yine bizim Gümüshane'ye özgü ve yöresel bir yemek tanitmak istiyorum. Bu sironu ben herzaman evde bulundurmadigim icin hemen annemlerin orada hazirladik ve resimledim.

Sironun yufkalari pistikten sonra henüz biraz sicakken rulu yapilip makarna gibi resimlerdede gördügünüz sekilde kesilir ve kurumaya birakilir. Daha sonra bir bez torbanin icerisinde muhafaza ediliyor kuru kalmasi icin. Siron bir nebzede benim cocuklugumun lezzetlerinden birisidir. Eskiden cocukken yillik izinimizde sironu cok severek ve bikmadan yiyorduk, sagolsun akrabalarimiz hic üsenmeden hazirlarlardi bizlere. Zaten göreceksiniz biraz sonra yapimida cok pratik ve kolay bir yemek.

Sevgili Yesim'ede etkinlikte kolay gelsin diyorum ve bu güzel etkinligin sonuclarini cok merak ediyorum.

SIRON

- Istenilen miktarda siron yufkasi
- 2 su bardagi sarimsakli ve tuzlu yogurt
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- islatmak icin kaynar su

Yapilisi:

1. Siron yufkalari bir tepsiye dizilir ve biraz kaynar suyla islatilir. Su miktarini göz karari ayarlamak gerekiyor, zira ne fazla ne de az islatilmis olsun, cünkü yogurdun nemi bu yufkalari yeterince islatmaya yetmiyor. Suyun fazlasini bir kenarindan yufkalari düsürmeden tepsiden süzelim.

2. Daha sonra üzerine sarimsakli yogurdu dökelim ve her tarafina gelecek sekilde yayalim.

3. En son olarakta üzerine kücük bir tavada kizdirilmis tereyagini ve kirmizi toz biberli yagli karisimi dökelim dikkatlice her yanina gelmesi sartiyla.

4. Yemegin tam kivamina gelmesi icin biraz bekletelim ve ardindan zaten hemen servise hazir olmus oluyor ve afiyetle yeniliyor.

Afiyet olsun!

11 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

mrb güzel ve değişik bir tad bu teşekkür ediyorum hem katılımın için hem desteğin için
kocaman sevgilerrr

Gönül hat gesagt…

canım ellerinize sağlık ama resimleri görmeiyoruzzzzzzz:((((((((sevgilerimle

meleginmarifetleri hat gesagt…

selam oldukça değişik bir yemek ellerine sağlık hoşçakal

Selcen Şenocak hat gesagt…

Canım ellerinize sağlık nefis görünüyor ama biz yufkaları nereden bulacağız yada yufkanın da tarifi varmı. Sevgilerimle...

NiNo hat gesagt…

canim ellerine saglik nefis olmus sukur iyisin aramizdasin :D bizi o kadar bos birakma ;)

elifin tarifleri hat gesagt…

Kevsercim çok lezzetli görünüyor,ellerine sağlık.Almulanın dediği gibi yufkaların tarifini verebilirsen denemek isterim.
Sevgiler...

Nilay Cinisli hat gesagt…

Kevserciğim,
Ellerin dert görmesin harika görünüyor..Bu arada nerelerdesin sesin soluğun çıkmıyor..haberlerini bekliyoruz..Eldacığımı öpüyorum

birten hat gesagt…

bende gümüshaneliyim ve sirona bayilirim,köy yemekleri sevilmezmi:))cok güzel görünüyor

Anonym hat gesagt…

Süper olmuş ellerine sağlık

Anonym hat gesagt…

Nefis görünüyor ellerine sağlık

Anonym hat gesagt…

Merhaba sayfaniza ilk ziyaretim sironunuzu gördüm cok sevirim olsada yesem simdi canim cekti neyse ben Berlin Neukölln`de yasiyorum sizin yasadiginiz yere bakarak cok kalabalik bir yer insan burda zamanin nasil gectigini bile anlamiyor neyse sironunuz cok güzel yazilarinizi okudum bazi insanlarin yazilarini okurken sikiliyorum ama sizin yazilarinizda sikilmadim.basarilarinizin devamini diliyorum.(Isterseniz linktausch yapabiliriz)Tesekkürler

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste