Montag, 31. August 2009

MISKET KÖFTE - PATATES - KIZARTMASi FIRINDA








Selam arkadaslar,
öncelikle hepinize huzurlu ve bereketli bir Ramazan ayi gecirmenizi diliyorum.

Aslinda bunlari biraz da utanarak yaziyorum, bugün Ramazan'in 10. günü, ama ben ancak simdi yine oturabildim pc'nin basina, aslina bakarsaniz oturmasina oturuyorum ama iste son zamanlarda biraz tembellik, biraz cocuklar ve bloglararasi yaz rehaveti derken Agustos'u da bitirdik.

Bizler bu arada, bu ayin 17, yani tam 17. Agustos günü Elda'min 10. dogum gününü kutladik ailecek. Tüm aile güzel bir mangal partisinde bulustuk, buralarda havalarin da son zamanlarda güzel gitmesiyle birlikte hersey cok güzeldi.

Kizimin bu dogum gününü hep biraz da buruk kutlariz aslina bakarsaniz, depremden dolayi hep aklimda olan sudur: Allahin isi iste, o gün binlerce insan göcük altinda kalarak can verdi, fakat bir taraftan da bizlere bu güzellige bagisladigi icin ne kadar sükretsem azdir.

Umut'um da bu aralar cok huzursuz, yemesi icmesi de iyi degil eskisi kadar, agzimiz sular seller gibi akiyor, fakat hala bir dis göremedik. Yakinda 8 aylik olacak bu normal midir? Gerci ilk disler ne kadar gec cikarsa o kadar iyidir diye duymustum, fakat Elda'ninkilarida hic hatirlamiyorum.

Ah evet, Elda bu hafta yüzme kursuna basladi, daha gecen seneden beri cocugum gidecekti bu kursa, fakat benim rahatsizlanmam, dogumum, toparlanmam derken bu seferki kursu kacirmadim ve hemen kayit ettirdim kendisini. 3 haftalik bir zaman diliminde cocuklar tamamen kendi kendilerine yüzmeyi ögrenecekler insallah.

Gelelim simdi bu aksam ki iftar menümüze:

Kremali mantar corbasi
Misket köfte - patates kizartmasi firinda
sehriyeli pilav
salata

Bu basliktaki yemek ismini ben uydurdum, su anda baska bir isim gelmiyor aklima, belki de yanlis bir tanimlama olacak. Ama ben kendi sevdigim sekilde hazirladim, yani kendim uyduruk birsey yaptim. Ramazan'in basindan beri biber-domatesi tavada az biraz sivi yagla güzelcene kizartiyorum, daha dogrusu önce ince sivri biberleri güzelcene kizartip, sonra da icine küp küp dogradigim domatesleri ekleyip, domateslerin sulari biraz ucana kadar ceviriyorum, hmmm harika oluyor valla. Esimle ben ve birde bizlere eslik eden Ramazan pidesi bunu cok sevdik, insani gercekten yedikce yemeye tesvik ediyor.

Onun icin bu yemekte birde onlari da eksik etmeyeyim diye böyle bir cözüm ürettim. Umarim sizlerinde hosuna gider, denemek isteyenlere simdiden afiyet olsun diyorum.

MISKET KÖFTE - PATATES - KIZARTMASI FIRINLANMIS

Malzemeleri:

Köfteler icin:

- Istenilen miktarda kiyma
- galeta unu
- 2 kücük sogan rendesi
- 2 sarimsak ezilmis
- tuz, kara biber, köfte baharati, kimyon
- 6 tane orta boy patates

Sos icin:

- 4 tane orta boy domates
- 6 - 8 tane ince sivri biber
- tuz
- sivi yag

Yapilisi:

1.
Öncelikle köfte harcini hazirladim, misket köfteler yuvarlayip biraz dinlenmeleri icin buz dolabina kaldirdim.

2.
Diger yandan patatesleri soyup, küp küp dogradim ve suya koydum daha sonra süzülmeleri icin bir süzgecin icine aldim.

3.
Iyice süzülmüs olan patatesleri genis bir tavanin icinde sivi yagda hafif renk alana kadar kizarttim. Tam pisirilmeyecek buna dikkat edin, daha firinlama asamasi oldugu icin.

4.
Patatesleri yine mutfak havlusuyla kaplanmis bir süzgecin icine aldim ki, iyice yaglardan arinsinlar diye. Ikinci asamada misket köfteleride hafif bir renk alana kadar kizarttim ve önceden borcama aldigim patateslerin üzerlerine yerlestirdim.

5.
Baska bir tavanin icine cok az bir miktar sivi yag ekleyip ilk önce biberleri iyice kizarttim, daha sonra üzerlerine önceden dogradigim domates küplerinide ekleyip, tuzunu da katip, biraz suyunu cekmesini bekledim ve ocaktan aldigim gibi köfte-patateslerin üzerlerine gezdirdim bu sosu.

6.
Önceden isitilmis 180 C derecelik firinda patatesler ve köfteler iyice pisip renk alana kadar firinladim. Firinlama islemi bittikten sonra borcami hemen firindan almayin, firini kapatip agzi kapali bir sekilde biraz bugulanip daha da yumusuyor bu yemek, yani bir kuruluk meydana gelmiyor firinlamadan dolayi.

Afiyet olsun!

Hepinize güzel bir hafta baslangici diliyorum ve öpüyorum..

13 Kommentare:

keskinli hat gesagt…

canim selamlar
öncelikle eldanin gecmis dogum günü kutlu olsun nuce senelre insallah umut bebegede masallah iyice toparlanmi disleri merak etme annemde der hep gec cikan dis iyidir diye misket köfteleri patatesleri ile birlikte aksama iftara aldim kaciyorum ellerine saglik sevgiler hayirli ramazanlar

meleginmarifetleri hat gesagt…

oY oy oy minik umut büyümüş maşallah allaha emanet..
ellerine sağlık harika bir yemek.
Sevgiler.

tatlilar gülcandan hat gesagt…

Canim ellerine saglik .Sana huzur dolu mutlu yasam diliyorum.Oglunun yasi uzun sagliklisihatli ömürler .Benim kardesim dogustan disli dünyaya geldi .Cok gec cikan disler daha saglam oluyorlar .Sevgiler öptüm.

MUTFAKISTAN hat gesagt…

Eldanin dogum gununu kutlarim canim
Umut cok tatli masallah
Koften nefis gorunuyor afiyet olsun
Sevgiler

Yelish hat gesagt…

Kesinlikle ama kesinlikle o kofteyle patatesi yapip,oglusuma yediriyorum bu biiiir

Ikincisi tesekkur ederim yardim teklifinm icin ama yakinda olsak kiyamazdim ki sana iki cocukla :)))

Dis olayi cogunlukla genetik.Anne ve babanin ne zaman cikardigi ile baglantili Bazen anne babanin ortalamasi bile olabiliyor.Esimde bende bebekken erken cikarmisiz ,Ilyas 8 aylikken 5 tane disi vardi galiba..Yoksa dAHa mi cok ? hatirlayamadim..Ya Eldayi nerden hatirlayacaksin , baksana kac ay gecmis aradan ki simdiden unutmusum :))

Beyza hat gesagt…

Kevsercigim,
ne kadar büyümüs oglus. Masallah. Benim yegenim de ilk disini neredeyse 1 yasinda cikardi :) Biz de gec cikarmisiz dislerimizi. Biraz genetik sanirim dis cikarma olayi. Elda´cigin da dogumgünü kutlu olsun.

Yemek ise süper görünüyor. Ellerine saglik.

pelince hat gesagt…

canım eldanın doğum günü kutlu olsun... nice mutlu senelere....

benim çocuklarda 6 aylıkken ilk incileri gelmişti ama gecikebiliyorda sanırım....

yemek nefis,tam benlik...ellerine sağlık...
sevgiler...

Anonym hat gesagt…

selamlar canim,

nasilsinß insaALLAH iyisindir. biz iyiyiz elh...

canim ben kiymali yaprak sarmasi yapiyorum cünkü esim hic zeytinyagli yemekler yemiyor :))

zeytinyaglilari ben kayinvalidemde oldugumda yiyorum evde ise etli iste :))

kizartmaya bayilirim, ellerine saglik cok güzel görünüyor...

kendine cok iyi bak, cocuklar iyidir umarim...

sevgilerimle aysel...

hoscakal canim

LEMAN hat gesagt…

hayırlı olsun çok guzel bir yemek bu arad a afıyet olsun

peynir hösmelimi hat gesagt…

Eldanin dogum günü kutlu olsun.desene oda benim gibi aslan burcu.Bende 18 agustos.
Köftelerde harika olmus bol domatesli.Ellerine saglik.
Sevgilerle.

sevimin sayfasi hat gesagt…

ay canim umut büyümüs masallah cok seker,
eldaninda gecmis dogum gününü kutlarim, daha nice saglikli ve mutlu yillar dilerim...
misket köfteler cok lezzetli görünüyor ellerine saglik canim
hayirli ve bereketli ramazan diliyorum
kocaman öptüm canim

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! hat gesagt…

iyi aksamlar canim, yazimcam yazicam ama bir türlü yazamadim sana hic. Masallah adasimiz cok tatli, Allahim nazarlardan korusun! Zaman ne kadar cabuk geciyor, kocaman olmus, masallah! Eldaciminda dogum günü kutlu olsun. Seninde ellerine saglik nefis görünüyor. Hepiminizi kocaman öpüyorum ...

online mutfak hat gesagt…
Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.
Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste