Sonntag, 13. September 2009

MUZLU TIRAMISU







Selam arkadaslar,
sizlere yagmurlu ve karanlik bir günden yaziyorum.
Buralarda havalar bayagi bir sogudu birkac günden beri, bakalim sonu ne olacak. Hava tahminleri burada yazin bittigini isaret ediyor. O acaip sicak günlerin ardindan böyle soguklara kalmak cok garip geliyor bana.

Birde bu hafta boyu bizde hastaliklar hic eksik olmadi. Hafta ici Umut ve babasi hastalandilar, dünden beri de benim sesim gitti. Gitti derken gercekten fena bir sekilde kisildi, konusmak cok zor geliyor, hele ki oglusla cok konusmaya özen gösteren ben artik onunla nasil bir diyalog kuracagimi kara kara düsünüyorum, yarina kadar sesim geri dönmezse mecburen doktora gitmem gerek. Doktorlardan da cok biktim artik, aslina bakarsaniz hic doktor görmek istemiyorum.

Persembe günü de Elda'min yüzme kursunun sinavi vardi, velileri de seyirci olarak bu sefer havuzun icine aldilar, bizler havuzun tribünlerinde cocuklarimizi izleme firsatini bulduk. Bende tabii ki birkac kare fotograf cekmeden duramadim, resimde görülen Elda sinavi icin 25 metrelik bir mesafeyi yüzmek zorundaydi, kendisi suyu cok sevdigi icin yüzmek ve suda hareket etmek onun icin bir problem degildi. Yasca daha kücük cocuklar henüz daha tek baslarina yüzmeyi tam olarak sökemediler, onlar da havuzun boyuna degilde enine dogru yardim alarak hoca gözetiminde yüzdürüldüler. Bizler mutlu mesut sertifikamizi aldik ve evimize geldik. Sertifika tüm aile üyelerine büyük bir gururla takdim edilde Elda hanim tarafindan.

Dün aksam kardeslerimi iftara davet ettim, hep beraber güzel bir aksam gecirdik.
Ara sira ufakliklarin cigliklari hat safhada olsa bile, onlari izlemek cok güzel oluyor. Umut bebek daha henüz aralarina katilamadigi icin o simdilik sadece izlemeyle idare ediyor cilgin kuzenlerini.

Umut'un beslenmesi konusunda bir de söyle bir sikintim var:
Kendisinin daha disi olmadigi icin ona kavanoz sebze pürelerinden veriyordum, ama artik 8 aylik menüleri satin aldigimda ve ona vermek istedigimde icinde sebze parcaciklari oldugu icin agzina alipta onlar damagina geldiginde ögürmeye, midesi bulanmaya basliyor ve hemen ne var ne yok disari atiyor agzindan.

Illaki istiyor, tümü püre olsun hicbir pütür gelmesin agzina, internette bazi cocuklarin bu parcaciklari disleri olmasa da damaklariyla ezebilir ve yiyebilirler diye okumustum, hatta bu hafta doktorumuzada sordum ve kendisi bize cocugun henüz daha hazir olmadigini, hazir oldugu zaman bunlari yiyecegini ve simdiden böyle secici davranmasinin ileride de devam edecegini isaret etti ve beni de acikcasi korkuttu. Cok yemek secen bir babadan sonra simdi de oglu cikti basima secicilikte!

Dün aksam iftar menüsünün tatlisinin tarifini sizlerle paylasmak istedim. Muzlu tiramisuyu bende ilk defa denedim ama tadindaki harika ferahlik ve daha cok önemli olan icinde yumurta olmamasi kararimin dogru oldugunu bir kez daha kanitladi. Icinde hem yumurta yok ve cok hafif, portakal suyunun aromasi cok uyumluydu tatliya. Tarifinde yoktu ama ben icine birde bir tatli kasigi instant kahve ilave ettim, tiramusu kahvesiz olmaz bence.

MUZLU TIRAMISU

Malzemeleri:

- 500 gr tuzsuz süzme yogurdu
- 500 yogurt
- 100 gr seker
- 1 paket vanilya
- 1 portakalin suyu
- 200 ml sivi krema
- 1 paket krema sertlestirici
- 400 gr kedidili bisküvi
- 200 ml ilik su
- 1 yemek kasigi kakao ve 1 tatli kasigi instant kahve
- 4 tane muz
- 1 yemek kasigi kakao

Yapilisi:

1.
Süzme yogurt, yogurt, seker ve vanilya bir portakalin suyu ile karistirilir.
Sivi kremayi sertlestiriciyle birlikte cirpilir ve bu krema da yogurt karisimina yedirilerek eklenir.

2.
200 ml ilik suda kakao ve kahve eritilir. Bisküvileri bu siviya hafifce batirip islatilir ve hemen borcamin tabanina dizilir. Bisküvilerin üzerine krema yayilir ve dilimlenmis muz dösenir ve kremanin icine hafifce bastirilir ve muzlarin üzerine yine bir miktar krema verilir.

3.
Borcaminiz el verirse ikinci bir kat daha döseyebilirsiniz. Önemli olan en üstte krema olmasi. Ben iki kat yapabildim ve en üste kremadan sonra ya servisden önce yada daha önce bir süzgecin icine kakaoyu serpistirdim.

4.
Tatliniza en fazla 3 saat buzdolabinda dinlenme süresi vermeniz gerekiyor. Isteyen bir gece önceden de hazirlayabilir.

Afiyet Olsun!!!

37 Kommentare:

Mutfak Havlusu hat gesagt…

Muzla kahveli bir lezzet güzeldir,ellerinize sağlık1

tatlilar gülcandan hat gesagt…

Cim aksam aksam canim cekti ellerine saglik .Cok güzel görünüyor sevgiler öptüm

Pembe Tatlar hat gesagt…

Muzlu hımm ellerine sağlık canım nefis bir aroma...

keskinli hat gesagt…

canim ziyafetin üstünede iyi gitmisdir bu tiamisu ellerine saglik
ayricada gecmis olsun hepinize havalarin sogmasi ile bizim ailede feci girip oldu ya hayirlisi kadir gecende mübarek olsun kevserim öptüm

sevimin sayfasi hat gesagt…

tiramisuya kim hayir diyebilir, harika görünüyor, bayildim, ellerine saglik canim
DERTLERIMIZ KUM TANESI KADAR KUCUK, SEVINCLERIMIZ NISAN YAGMURLARI KADAR BOL OLSUN. BU MUBAREK GUNDE SIZINDE HEYBENIZ SEVAPLA DOLSUN. DUALARINIZ KABUL OLSUN.

bir dilim bir tutam hat gesagt…

Merhaba canim coktandir ugrayamadim.Izin ,ramazan derken günler gecti.Selamlar-Sevgiler

Tuba hat gesagt…

Tiramisuyu cok severim. Muzlusunu hic yemedim. Eminim muzlusu da cok guzel oluyordur.Cok sevgiler..

Baharcicegi hat gesagt…

canim seninde gecmis kandilin mubarek olsun yapmis oldugun dularin kabul olsun
Tiramisu hemde muzlu nefis görünüyor eline saglik,oglusun büyümüs masallah

Anonym hat gesagt…

merhaba...
tiramisunuz harika görünüyor ellerinize saglik...ben aslinda oglunuz ile ilgili söylemek istedigim birsey var...kizim 2,5 yasinda benim yaptigim hicbir yemegi yemedi bizde mecburen 4 aylik tan itibaren hipp in sebze püreleri ,6 ayliktan sonra puten li tavuklu, 8 ayliktan sonra balikli tane sebzeliye gectik ayni sekilde püre seklinde istedi ....15 aylik oluncaya kadar sadece kavanoz mamalariyla püre seklinde verdik doktorumuzda ayni söyledi ...ama yapicak birsey yok cocugumuza uyduk korksakta istedigi sekilde verdik...suanda taneli herseyi yiyor korkmaniza gerek yok 15 aylik tan sonra birden köfteye ,tavuk haslamalarina gecis yapti bizim tabagimizdan ...oglunuz zamani gelince kendiliginden gecicektir....basimdan gectigi icin yegenimde ve kizimdan biliyorum...

saglikla büyütün oglunuzu..

züleyha bonn / germany

sevimin sayfasi hat gesagt…

RAMAZAN BAYRAMINI DOYA DOYA YASAYALIM. HAYIRLI BAYRAMLAR! HER SEYE KADIR OLAN YUCE ALLAH, BIZLERI, DOGRU YOLDAN VE SEVDIKLERIMIZDEN AYIRMASIN! HAYIRLI VE BEREKETLI RAMAZAN BAYRAMLARI DILEGIYLE.
SEVIM

Anonym hat gesagt…

Bayramin kutlu olsun canim. Tüm sevdiklerinle birlikte nice güzel bayramlara insallah.

Anonym hat gesagt…

HER ILKBAHARDA GELINCIKLERIN EN GUZEL BASLANGICLARI MUJDELEMESI GIBI, BU BAYRAMIN DA SANA VE AILENE MUTLULUK VE NESE GETIRMESINI DILIYORUM... IYI BAYRAMLAR!


www.yenitadlar.blogcu.com

Anonym hat gesagt…

selamlar kevsercim,

senin ve ailenin bayramini kutlarim.

Hayirli Bayramlar canim,

*** Hoscakal ***

Bir Dilim Düş hat gesagt…

Tiramisu'ya bayılıyorum muzlusunu denemedim ama deneyeceğim. Ellerine sağlık canım.

Sevgiler,
Evren

Anonym hat gesagt…

yerim o kurabiye ayaklarıııı

pelince hat gesagt…

nefis bir tatlı olmuş,ellerine sağlık... miniğin ayakları çok şeker çok...
ablasıda nasıl güzel yüzüyor öyle,aferim...

sevgiler...

Özlem hat gesagt…

Selaaam, iadeyi ziyarete geldim :) Oglusun pek şeker maşallah ona. Bence beslenme konusunu dert etme, eninde sonunda puturlu yemeklere alisir, simdilik biraz idare edicen annesi. Ben bu donemlerde oglusuma cok süt iciriyodum, gunde nerdeyse 1kg dan fazla sut iciyodu. Ama simdi yararini cok goruyoruz. Tabii sutun yanisira gunde bir yumurta sarisi ile bir meyveyi de mutlaka veriyodum. Benim oolum da benim korkumdan uzun sure pure gibi yemekle beslendi. Bogulacak diye korktugum icin taneli yemege gec gectim, annem olmasa nerdeyse 1 yasina kadar boyle devam edecektim. Ama sen boyle lezzetli tatlilar yapmaya devam edersen o zaten kendiliginden yemege baslar valla :) kim dayanir ki bu güzellige...

atesböcegi hat gesagt…

uzun bir aradan sonra yine merhaba canim, tatil ve internet sorunu nedeniyle haftalarca uzak kaldim blog aleminden.Hani bir cocugun elinden oyuncagini alirlarda üzgün olurya benimki artik öyle degil resmen sinir krizler gecirdim internetsiz oldugum haftalar. Dahada 4 hafta sebepsiz bekleteceklerdi ama baska dille konusunca nedense birden hersey oluverdi ve baglanti kuruldu.sükür yani kavusabildim sizlere. Artik yumurcaklar izin verdigi sürece yine paylasmaya devam edecegiz.

Masallah Umut kocaman olmus.Vay vay vay... kizin büyümüste yüzme sinvavlarina katilirmis. ALLAH bagislasin onlari.

Gecmislerde olsun. insallah bu hastaliklari cabuk atlatirsiniz.

yoklugumda döktürmüssün yine tarif olsun yazi olsun. Zaten yazilarina bayiliyorum.
Ayyyy... evet farkindayim cenem düstü özlemisim Kevserimi. Tanismiyoruz ama sanki seni inan yillardir taniyorum cok sicak ve samimisin. Önümüz kis, günler kisa bundan sonra bol bol yazisiriz paylasiriz canimcim... kendine ve cocuklara iyi bak kocaman öpüyorum

atesböcegi hat gesagt…

Cenem düsünce Tiramisu´yu unutuvermisim. Cok güzel ve istah acici görünüyor ellerine saglik Kevsercim.

Hatice hat gesagt…

Kevserciğim geçmiş olsun, şimdi daha iyisinizdir umarım.
Biz de maaile nasibimizi aldık havalardan, güneş varken yakiyor, güneş kaybolunca üşüyoruz.

Ben de farklı şekilde denemiştim muzlu tiramisuyu çok güzel olmuştu, seninki de enfes görünüyor, ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle...

meltem hat gesagt…

merhabaa,,,
her tiramisu yapışımda aklıma gelir şunun içine muzda koysam mı diye :)))ellerine sağlık...

Anonym hat gesagt…

in no way the dominant guaranteed to occasion you be deserving of giant! Our all bona fide screen of herbs and aminos is Dr. formulated and proven to commend easement, staff supposititious hub and even funding your jocularity!


[url=http://minichill.com]Energy Drink[/url]
[url=http://minichill.com]Energy Drinks[/url]

[url=http://minichill.com/]iChill review[/url]
[url=http://minichill.com/]iChill Drink[/url]
[url=http://minichill.com/]Tranquila[/url]

[url=http://minichill.com/home/index.html]facebook[/url]
[url=https://www.getreversemortgagehelp.com/]reverse mortgage lending[/url]


[url=http://minichill.com/5%20hour%20energy.html]rock star energy[/url]


[url=http://minichill.com/5%20hour%20energy.html]red bull energy[/url]
[url=http://minichill.com/lab/relaxation/index.html]Valerian Root[/url]
[url=http://minichill.com/lab/happiness/index.html]Valerian Root[/url]
[url=http://minichill.com/lab/focus/index.html]L-Theanine[/url]
[url=http://minichill.com/lab/anti-anxiety/index.htmll]GABA[/url]
[url=http://minichill.com/lab/anti-anxiety/index.htmll]Gamma Aminobutyric Acid [/url]


cor
[url=http://minichill.com/5%20hour%20energy.html]5 Hour Energy[/url]pulent Julian with Edibles and Deuterium oxide you can concern a a-ok life. I on no account in fait accompli, it's horrifying so growth on and ry it, do it adulthood!
Mini Chill? contains a discernible commingling of herbs and amino acids called Relarian?, that has been proven, in published clinical trials not merely to as a consequence variation onus and vexation, but to indeed recondition your anxious and bring into being mentally cataclysmic chance on! Mini Ambiguous doesn?t substitute drowsiness, so whether you?re in the medial of a stressful daytime at position or enjoying a rough light of light of day quiet with your friends, Mini Chill? is guaranteed to remodel your day.



[url=http://minichill.com/ChillRecipes.html]alcohol addiction statistics[/url]
[url=http://routeworldbrokers.com/]Business appraisals[/url]
[url=http://routeworldbrokers.com/]NY route opportunities[/url]
[url=http://minichill.com/ChillRecipes.html]marijuana smoking[/url]


[url=http://www.finmedsys.com/]medical billing companies[/url]
[url=http://www.finmedsys.com/]medical billing company[/url]
[url=http://www.finmedsys.com/]medical billing solutions[/url]

[url=http://minichill.com/lab/relaxation/index.html]relax for life[/url]

[url=http://minichill.com/lab/relaxation/index.html]relax audio[/url]
[url=http://minichill.com/ChillRecipes.html]alcohol articles[/url]
[url=http://minichill.com/ChillRecipes.html]alcohol drug abuse[/url]

Anonym hat gesagt…

new guys! go together the latest unregulated rid of [url=http://www.casinolasvegass.com]casino[/url] games like roulette and slots !after evasion like a sparkle the all uncharted unused [url=http://www.casinolasvegass.com]online casino[/url] games at the all redone www.casinolasvegass.com, the most trusted [url=http://www.casinolasvegass.com]online casinos[/url] on the entanglement! exhume our [url=http://www.casinolasvegass.com/download.html]free casino software download[/url] and take over from make good in money.
you can also rein other [url=http://sites.google.com/site/onlinecasinogames2010/]online casinos bonus[/url] . you should also check this [url=http://www.realcazinoz.com/fr]Casino en ligne[/url], [url=http://www.realcazinoz.com/it]Casino Online[/url] and [url=http://www.realcazinoz.com/es]casino en linea[/url] games. join the the largest [url=http://www.texasholdem-online-poker.com/]online poker[/url] room. check this new [url=http://www.realcazinoz.com/paypalcasino.htm]paypal casino[/url]. [url=http://www.ttittancasino.com]Online Casino Spiele[/url] , buy [url=http://www.web-house.co.il/acai-berry.htm]acai berry[/url] . [url=http://www.avi.vg/search2.php?a=sex4sexx&ser_key=bondage+]bondage[/url] [url=http://www.thecasino.co.il/ilcasino.htm]casino[/url] . [url=http://en.gravatar.com/willinger18]online casino games[/url] , [url=http://www.web-house.co.il/buy-k2.htm]Buy k2[/url] and new [url=http://casino-online.wikispaces.com/Online+Casino+Games]online casino[/url]

Anonym hat gesagt…

Awesome site, I had not come across eldaninannesi.blogspot.com before in my searches!
Carry on the excellent work!

Anonym hat gesagt…

Hi other members, i would just like to make an say hi to everyone at eldaninannesi.blogspot.com

I must call it a fantastic forum, I barely think about reading out an entire list of threads but this message board got my attention and believe me, That?s unusual.

I was after some info and was searching on Google.co.uk for it. I visited each of the top seven pages that came up but didn?t get any relevant result... I then luckily found your diamond message board in the dirt and thought to check it out. This is just what I was after - what a wonderful find!

Thanks geezas at eldaninannesi.blogspot.com and keep your fantastic effort up?!?!

[color=#5588aa][URL=http://www.sporting-supplements.co.uk/Fitness-Equipment]Fitness Equipment[/URL] [URL=http://www.sporting-supplements.co.uk/LA-Muscle]LA Muscle[/URL] [URL=http://www.sporting-supplements.co.uk/Creatine]Creatine[/URL] [URL=http://www.sporting-supplements.co.uk/Maximuscle-Progain-2kg]progain[/URL] [URL=http://www.sporting-supplements.co.uk/Protein-Bars]Protein Bars[/URL] [/color]

Anonym hat gesagt…

Wow neat! This is a really great site! I am wondering if anyone else has come across something
exactly the same in the past? Keep up the great work!

Anonym hat gesagt…

ogen laseren , [url=http://ogenlazeren.com/]ogen laseren[/url]
world radio online , [url=http://isurfr.net]world radio online[/url]
pc tools registry cleaner , [url=http://www.registry1000.com/2010/05/09/pc-tools-registry-cleaners/]pc tools registry cleaner[/url]
regcure reviews , [url=http://regcure2009.com/]regcure reviews[/url]
גן אירועים , [url=http://eventblogy.com/?p=50]גן אירועים[/url]
body glove swimsuit , [url=http://www.shoesnoke.com/2010/05/09/body-glove-swimwear-%e2%80%93-great-value-for-low-investment/]body glove swimsuit[/url]
Laserchirurgie , [url=http://www.mijnooglaseren.com/laserchirurgie/]Laserchirurgie[/url]

vfdvmklfveirmdnvnwn

Anonym hat gesagt…

Greetings how's everyone doing today?
I am new to this forum, so[url=http://oakvilledentistry.com][img]http://toronto-dentist-guide.com/images/blank.png[/img][/url]let[url=http://mississauga-dental.com][img]http://toronto-dentist-guide.com/images/blank.png[/img][/url]me[url=http://toronto-acupuncturist.com][img]http://toronto-dentist-guide.com/images/blank.png[/img][/url]introduce[url=http://toronto-dentist-guide.com][img]http://toronto-dentist-guide.com/images/blank.png[/img][/url]myself.
My name is Aleks, I have two dogs and I am currently 23 years old. I am currently on my way to becoming a [url=http://toronto-dentist-guide.com]toronto dentist[/url], and soon-to be a great parent of two kids! My current goal is to eventually become a [url=http://toronto-dentist-guide.com]toronto cosmetic dentist[/url] to perfect everyone's smiles.
So that's enough about me haha, what's this forum like?
Tell me more about you!

Anonym hat gesagt…

clothes , [url=http://www.clothes-central.com/]clothes[/url]
fix registry , [url=http://www.registry1000.com/2010/05/09/what%e2%80%99s-the-best-way-to-fix-my-registry-cleaner/]fix registry[/url]
ogen laseren , [url=http://ogenlazeren.com/]ogen laseren[/url]
online architects , [url=http://www.onlinearchitecture.net/]online architects[/url]
regcure , [url=http://regcure2009.com/]regcure[/url]
The beauty of the Kookai clothing , [url=http://www.clothes-central.com/clothing/kookai-clothing/]The beauty of the Kookai clothing[/url]
shoes online , [url=http://www.shoesnoke.com/]shoes online[/url]

dsemkdmyiwnmcvn

Anonym hat gesagt…

Thanks for sharing the link, but unfortunately it seems to be offline... Does anybody have a mirror or another source? Please answer to my post if you do!

I would appreciate if a staff member here at eldaninannesi.blogspot.com could post it.

Thanks,
William

Anonym hat gesagt…

Our ensemble creates a business birthday card on the underpinning of unrivalled and radiant projects.
These projects are carried out by the cards the first team of unmistakable artists and designers in
the shop who are experts in every gist of the word. They are also very supple, so you can
achieve very compelling dealing card designs, depending on the separate needs of each client.
We do not own a whiz printing machines guarantee the highest quality of each own card.
Extensive batch of paper allows you to upon the expectations of be revenged the most hard customers
from every conceivable industry. We make sure the copy and advantage of mammoth quantities of business
cards in the shortest possible time. In our holder, the highest attribute is the happiness of the proposed
penalty and safe service from people receiving and carrying into public notice an pecking order notwithstanding task cards.
With access to the services offered including our website, you can quickly and without undue
formalities place an degree as a remedy for goods, review the commitment and approved it and ordered some charge
cards. On our company as a respectable business card is much a obligation for success.
Greet
Merio [url=http://www.kalendarze.dogory.pl]Kalendarze[/url]

Anonym hat gesagt…

Boy, I am searching the internet and come up with some considerate communications make good as forums, [url=http://www.watercoolingfan.com/blog/]blogs[/url]. Could you hand out me some suggestion?

Anonym hat gesagt…

Hello, I think your blog is epic. Congrats.
Online Games Valley

Anonym hat gesagt…

Mtv awards

Good day

We dont agree with this year Mtv 2010 awards decision.

Please go to see our little survey

http://micropoll.com/t/KEcJxZBNr7

Lady Gaga can not be better than Sting

Poll supported by Mtv 2010 awards sponsor femmestyle
[url=http://www.femmestyle.li/facelift/narben.html]facelift narben[/url]


MTVs 2011

Sin deposito hat gesagt…

I am really enjoying reading your well written "MUZLU TIRAMISU" article. I think you spend numerous effort and time updating your Elda'nin Annesi blog. I have bookmarked it.
--------------------------
Web: Bonos sin deposito & Poker sin deposito

online mutfak hat gesagt…
Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.
Anonym hat gesagt…

Its my chief all together to post on this forum,just wannat pushy some friends here.if its not allowed to advise on this food,gladden delete this thread.Nice to adjoin you!

---------------------------------------------------------------
[url=http://www.sexybags.info/rssrock.html]My designer handabgs[/url]

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste