Selam arkadaslar,
öncelikle güzel dogum günü dilekleriniz ve yorumlariniz icin cok ama cok tesekkür ederim. Gecen sene hamileligimden dolayi pc'nin basina bile oturamazken bu sene bu günü sizlerle paylasma imkanim oldugu icinde ayrica bir sansli hissediyorum kendimi.
Uzun zamandan beri böyle sanina uygun bir pasta yapmadim diye bugün girdim mutfaga.
Hazirliklarim daha dün aksamdan basladi, ilk defa kendim bir ganaj hazirladim.
Böyle güzel bir sonuc ve tat olacagini bilseydim öncelerden yapardim, o kesin!
Aslina bakarsaniz ben pastalarim icin hep sivi krema kullaniyordum, böyle bir ganaj hazirlayipta böyle bir pasta yapmak cok daha güzel bir lezzet veriyor pastalara. Yogun cikolata tadi daha da belirginlesiyor ve hazirlamasida cok kolay.
Ben bundan sonra bu tür ganajlarla daha cok deneyler yapacagim ve sizlerle de paylasacagim insallah.
Ganaji hazirlarken püf noktasi bence, sivi kremayi kaynama noktasina gelince hemen altini kismak, yoksa cikolataniz kesilebilir!
Resimler istedigim gibi cikmadi, zira balkonda günesten yararlanmak istedim ama bugün esen sert rüzgarlar masanin üzerindeki örtüleri bile ucurdu:)) Cok komik hallere düstüm, beni gören komsularim kimbilir neler düsünmüslerdir hakkimda, bir elimde pasta, bir elime fotograf makinesi ve ucusan masa örtüleri, cok komik yavvv:)))
CIKOLATA GANAJLI PASTA
Malzemeleri:
Pandispanyasi icin:
- 5 yumurta sarisi
- 150 gr seker
- 1 paket vanilya
- 5 yumurta aki
- 1 tutam tuz
- 175 gr un
Cikolatali ganaj icin:
- 400 ml sivi krema (Schlagsahne)
- 200 gr bitter kuvertür
Icine ve süslemesi icin:
- Arzu edilen bir meyve cesiti (ben yaban mersini ve frambuaz kullandim)
- gümüs pasta/kurabiye süsleme sekerleri
- 1/2 cay bardagi soguk süt ve sivi beyaz cikolata aromasi (MONIN markasi)
Yapilisi:
1.
Firini 180 C'de ön isitmaya ayarlayalim.
Bir aksam önceden sivi kremalari bir kücük tencerenin icinde kaynama noktasina getirip icine ince kiyilmis bitter kuvertürü erittim ve sogumaya biraktim. Daha sonra buzdolabina kaldirdim iyice kivama gelmesi icin.
2.
Pandispanyasi icin öncelikle yumurtalarin sari ve beyazlarini ayri ayri kaplara ayirdim. Önce yumurta aklarini bir tutam tuz ve köpürene kadar cirptim ve kenara aldim. Yumurtanin sarilarini da seker, vanilya ve 5 yemek kasigi kaynar su ile yogurt kivamina gelene kadar cirptim. Yumurtanin karini bu sari yumurtali karisimin üzerine aldim ve ununuda üstüne eledim ve bir spatula yardimi ile iyice birbirine dikkatlice yedirdim. Fazla karistirmamaliyiz cünkü hamurumuz sönebilir!
3.
Önceden zeminini yagli kagitla kapladigim bir 26 santimlik yuvarlak kek kalibina bu hamuru döktüm ve üzerini düzlestirdim. Firinda 35 dakika pisirdim. Firindan cikartip sogumaya biraktim ve soguduktan sonra pandispanyayi ortadan ikiye kestim dikkatlice.
4.
Pandispanyanin soguma esnasinda ise buzdolabindaki ganaji disari cikartip el mikseriyle bir güzel cirptim. Bu cirpma esnasinda ganaj kivamini aliyor, bir güzel havalanip sonraki sivama islemi icinde yumusamis oluyor.
5.
Ortadan kestigim pandispanyanin zeminini soguk süt ve aromali karisimla biraz islattim, daha sonra 2 yemek kasigi ganaj sürdüm ve üzerine meyvelerimi araliklarla dösedim. Sonra yine bir miktar ganaji diger katina kesim yerinden sürdüm ve meyveli zeminin üzerine kapattim. Daha sonra üzerini ve yanlarini kalan ganajla kapladim ve üzerini arzuya göre süsledim.
Ön hazirliklarla gercekten fazla zamanimi almayan lezzetli bir pasta oldu.
Ganaji mutlaka denemenizi siddetle tavsiye ediyorum, ben cok memnun kaldim.
AFIYET OLSUN!
PLEASE UPDATE THE RSS FEED
vor 7 Monaten
26 Kommentare:
Valla görüntüsüde çok güzel Kevser'cim. Haksızlık etme. Çikolata ve frambuaz ikilisi mmhh. nefis olmuştur. Ellerine sağlık. Bir dilim alıp kaçıyorum. Kocaman öptüm, sevgiler, sağlıklar..
Nefis olmuş. Çikolata ve orman meyveleri birarada. Ellerine sağlık Kevser'cim..
Kevser'ciğim,çok nefis görünüyor pastan..Çok ama çok hoşuma gitti tatlım..Ellerine sağlık canım..Kocaman öpüyorum seni..Sevgilerle..
Pasta muhtesem:) Ellerine saglik!!
Etkinlik icin de bir pasta bekliyorum haberiniz olsun:)) Hollandadan sevgiler.
hmm nefis gorunuyor bir dilimcik kaldimi acaba??:)
ellerine saglik canimm
Ah Kevser,
Ben pastaya değil ama fotoğraftaki ahududu ve maviyemişlere (blueberry) özendim iyi mi! İkisini de çok severim. Hadi ahududunu bazen buluyorum Burhaniye pazarında da maviyemiş henüz pazarlara düşmedi, gerçi artık Türkiye'de de yetiştiriliyor, yakında daha kolay bulunur hale gelecek sanırım.
Sana da iyi haftalar komsum... Ve de senin de ellerine saglik... Öncelikle belirtmeliyim ki ben 9 yildir buradayim, Istanbul`dan geldim ve baslarda Almancayi tam ögrenme firsati bulamadim, hos hala tarzancadayim ya neyse.... Inaniyorum ki birgün ben de Almanca konusacagimmmmmmmm.... Pastalarimi kaplama konusuna gelince, bana göre en kolay yöntem... Cünkü kiriklanmis bitter cikolatayi isitilmis kremanin icinde eritiyorum ve biraz ilinmasini bekleyip , hoooppp pastanin üzerine döküveriyorum... Biraz donunca bir kat daha döküyorum... Icinde sahne oldugu icin tas gibi olmuyor.... Ve de asla herhangi bir aletle düzeltmiyorum... Sevgilerimle....
çikolatalımı bayılırımmmm
ellerine sağlık cnm
mutlu haftalar
sevgiler
ellerine saglik kevsercigim
harika gorunuyor pastan
size afyiet olsun
yavrularini cok öpüy
iyi haftalar
www.yenitadlar.blogcu.com
Kevsercim gecde olsa dogum günün kutlu olsun canim.
Pastan harika görünüyor.Elllerine saglik.
sevgilerle.
Bol çikolatalı ve meyveli...Daha ne olsun:). Çok leziz görünüyor canım.
Ellerine sağlık..
Sevgiler:).
aslı
Çok güzel olmuş pastan Kevserciğim. Ben de pasta yaptım, yaptıkça yapası geliyor insanın. Hadi bol tatlı günlerde buluşalım.
Kevsercim pasta harika olmuş,bende uzun zamandır pasta yapmadım... aklıma soktun şimdi :)
ellerine sağlık...
Sevgiler yolluyorum...
Kevser Hanım'cım pastanız resmen beni ye beni ye diye bağırıyor. Vallahi zor tutuyorum kendimi haberiniz ola:)
Öptüm canım
Canan
Canım muhteşem bir görüntüsü var...
Ellerine sağlık
gecmis dogum günün kutlar saglikli nice mutlu yillar dilerim
cikilotali ganaj pastan enfes ötesi olmus kaldiysa bir dilimcik hatta yarisida yeter
pastan nefis görünüyor, çikolata ganaj da çok lezzetli oluyor gerçekten..
ellerine sağlık Kevserciğim, sağlıklı, güzel bir hafta diliyorum...
sevgiler...
selamm canim pastan harikaa ellerine saglikk
selamlar kevsercigim,
nasilsin canim?
Bizi sorarsan elhamdulillah iyiyiz...
cnaim ilk olarak ellerine saglik, ben pastayi begendim, hele cikolatali sosu güzel görünüyor :))
Sizlere afiyet olsun...
Canim inan evet dogru okumussun stressdeyiz resmen :((
Evi görsen iki ay önce tek toprak vardi arsamizda :)) simdi ise koskocaman ev :))
disarisi bitti, kapim ve pencerelwer takildi, cok hos oldu... cünkü her adimi gördük insan meraktan catliyor nasil olcka aceba düsündügümüz gibimi felan filan, hos oldu :))
tam istedigim gibi ev önde arkasi hepsi bahce :))
simdi ise icini yapiyorlar ceyran yerleri taktilar, simdi putz yapiyorlar ynai kablolari kapatiyorlar duvar hali biticek ynaiii...
dün ise dairemisi kündigen yaptik, artik subatda tasincaz... Allah nasip ederse tasiniriz subatda, problem cikmazsa... insaALLAH sorun cikmaz...
Canim kendine ve ailene iyi bak,
öpüyorum seni
hoscakal
Aysel
Ellerine saglik pasta cok lezzetli gorunuyor gel beni ye der gibi
selamlar canim benimmmmm
yine ben,
unuttum demeye hani su lidl börek olayi, yine gelirse görürsem ayni haftada insaALLAH sana haberdar ederim, cnaikom hem aniden misafir gelirse at firina sicacik misafirinle ye inan citir citir murat cok begendi, tek manko olan yagli, firindan cikar cikmaz mutfak pecete ile ygaini cektim öyle servis ettim :)))
öpüyorummm
Kevserciğim,pastan harika görünüyor.Ellerine emeğine sağlık.
Hayırlı bayramlar diliyor ve sevgilerimi gönderiyorum...
İyi bayramlar dilerim Kevserciğim.
Çocukları da öpüyorum tatlı yanaklarından.
Sevgili Kevser,
Bir avuç dua, bir kucak sevgi, sıcak bir mesaj kapatır mesafeleri, birleştirir gönülleri, bir sıcak gülümseme, bir ufak hediye daha da yaklaştırır bizi birbirimize. Kalbiniz nur, eviniz huzur dolsun. Kurban Bayramın bereketli olsun!
BERLINDEN SEVGILERLE
Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice bayramlara...
Kommentar veröffentlichen