Donnerstag, 24. Dezember 2009

CIG KÖFTE PARTISI











Merhabalar,
evet, evet biliyorum artik rulo pastayi görmekten gina gelmistir sizlere bundan eminim, ama elimden su siralar birsey gelmiyor. Anlatacak o kadar cok sey var ki, biriken, sözlere dökülmek icin sirada bekleyen.

Benim su siralar baslica sorunum evin minik erkeginin uyku düzeni sorunu. Dislerinden dolayi uyku düzeni bir sasti sormayin gitsin, belli bir zamandan beri gecelerim gündüz ve gündüzlerim gece oldu, geceleri aktif olarak yasamak benim bünyemi cok zorluyor, uykusuzluga hic gelemiyorum. Sabahlara karsi büyük uykuya daliyor benim kuzum ve onunla birlikte bende tabii ki. Buna bir care bileniniz var mi aranizda? Artik ne yapacagimi sasirmis durumdayim, tek bildigim böyle devam edemez.

Carsamba'dan beri okullarda tatile girdi burda, böyle cok ta iyi oldu benim icin, simdi birde Elda'yi okula göndermek icin beklemek zorunda kalmayacagim kardesi uyuduktan sonra.

Bugün ögleden sonra hayat burada durma noktasina gelecek, tüm marketler öglene kadar aciklar ondan sonra herkes evlerine cekilir ve birlikte Noel bayramlarini kutlarlar. Yarindan sonra Cumartesi de dahil burada heryer kapali olacak, calisanlar icin cok güzel oluyor, uzatilmis bir hafta sonu yani.

Bu cig köfte postunu yayinlamak icin bu 3. denemem ve nihayetinde basarmis durumdayim. Bu parti aslinda 2 hafta önceydi ama ancak simdi yayinlayabildim. Bize biraz uzakta oturan kiz kardesime davetliydik ve kendisi de ailedeki hamileliklerden dolayi coktan beri yapipta yiyemedigimiz cig köfte hazirlayalim dedi. Benim esim yogurma bölümünü üstlendi ve afiyetle yenildi cig köfteler.

Cig köftenin yaninda birde bunlar vardi:

mozzarella-cherry domatesli sisler
gavurdagi salatasi
cesnili labneli dolgulu mantarlar firinlanmis
cacik
yesillik
tiramisu
yas pasta (tatlilarin resimleri yok ama)

Elda ablasinin kucaginda ise yeni dogan mavis yegenim Hakan da cok güzel bir poz vermis, onuda sizlerle paylasmak istedim mutlaka.

Bir diger karede görünen miniklerin tabagindakilere bakilirsa hepsi vejeterjen sanirsiniz, aci oldugu icin tabii ki onlar bu güzelim tatdan mahrum kaldilar.

Aslinda o kadar da aci yapmadik ama onlar yine de yiyemezlerdi.

Cig köftenin tarifini vermiyorum, cünkü herkesin kendine has bir hazirlama tarzi vardir, bu isi aslinda hakkini vererek Dogulu arkadaslardan bize ögretmelerini daha cok isterdim.

Simdilik benden bu kadar, kendinize iyi bakin, Almanya'da yasayan arkadaslarima da güzel bir tatil diliyorum.

8 Kommentare:

Damak Tadı hat gesagt…

Eşinin ellerine sağlık,sizlerede afiyetler olsun tatlım..Oğlun maşallah delikanlı olmuş..Ablası da genç kız artık..Maşallah ikisinede..


Sevgilerle..

pelince hat gesagt…

Kevser iki çocuğumda da 3 yaşlarına kadar uykusuz bir hayat sürdüm. o yüzden sana bir önerim yok.. bu erkekler doğuştan tuhaflar :))
çiğ köfte partisi şahane,olsa da yesem keşke.. eşinin ellerine sağlık...
kuzucukları da gözlerinden öperim...

Sevgiler..

Pembe Tatlar hat gesagt…

Canımm harika gözüküyor herşeyy bayıldım resmen:))

Emeği geçenlerin ellerine sağlık...

balböcükleri hat gesagt…

of of of benim ne ihtiyacım var böyle bi partiye biliyomusuuuuuuun ağzımın suyu pc ye aktı:)afiyet bal şiker olsun darısı başıma:)

atesböcegi hat gesagt…

kevserciğim merak etmeye başlamıştım seni.şükür kavuşturana.minikler çok tatlı maşallah nasılda büyümüşler.oh oh çiğ köftelere.afiyet şeker olsun.eşinin ellerine sağlık.ah bu uykusuz geceler.JEDES KIND KANN SCHLAFEN LERNEN. Bu kitaptaki tekniği ve tüyoları oğlumda bir hafta uyguladım ve tam bir değiştirme oldu.o gün bugün akşam 8de yatar ertesi gün 9-10 kalkar.tabi ana okuluna başlayalı zorla 8de kaldırıyorum.kızım otomatikman bu düzene ayak uydurdu en fazla gece 1 kez mama içer.diş sorunundan sonra uygula bence faydasını görürsün.çok kişi başarılı oldu.aman uykusuz kalma sen güzel paylaşımlarını özlerim sonra.öpüyorum

Narince hat gesagt…

Boncuk boncuk bakıyor tosun paşa. Eşinin ellerine sağlık Kevserciğim. Bize de sevdiğim yılbaşında yapacak, bekliyoruz sabırsızca.

hdidem95 hat gesagt…

oh ne güzel mamalar böyle emeği geçenlerin ellerine sağlık afiyetler olsun canım sevgiler

online mutfak hat gesagt…
Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.
Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste