Mittwoch, 9. Dezember 2009

HINDISTANCEVIZLI RULO VE MIM

DSC01858DSC01857

Selam arkadaslar,
güzel Kurban Bayrami mesajlariniz icin öncelikle cok tesekkür ederim.
Ben herkese maalesef özel olarak bayram mesaji yazamadim, cünkü son 2 haftadan beri Umut'umun disleri cikmaya basladi. Yeni yeni huylar edindi, gecenin bir yarisinda, genellikle gece 2 - 3 arasi basiyor yaygarayi, kendini kasila kasila agliyor, sanki uyku ve agri arasinda kalmis bir durumda gibi. Onu sakinlestirmek öyle büyük bir sinir savasi oluyor ki benim icin, artik ne siz sorun ne ben söylim:)))

Artik aliyoruz kucagimiza onu ve evin icinde onu gezdiriyoruz, bir nebze sakinlesene kadar, ama caninin cok acidigi cok belli oluyor, tabii büyümek kolay degil ve biz anne-babalarin iside daha da zorlasiyor böyle dönemlerde.

Bizim bayramimiz bitti ama yakinda Almanlarin cok büyük deger verdikleri Noel bayrami yakinlasiyor, carsilarda hersey isil isil süslenmis püslenmis bir durumda. Böyle bir atmosfer insani da dogal olarak para harcamaya tesfik ediyor ve Noel pazarlarini gezmek de ayri bir güzel oluyor, hele ki hava buz gibi soguk ve siz kalin giysilerinizle disarida geziyorsaniz. Biz ailecek okullarin tatile girmesini bekliyoruz keyif yapmak icin!

Haaa, bu arada blogumun sekli semalini özellikle büyük resimler yükleyebilmek icin degistirmistim, en sonunda basardim bu büyük foto yükleme meselesini. Siz ne diyorsunuz, bu büyüklükteki fotolar gözleri yoruyor mu, yoksa böyle daha mi hos??? Bana bu konudaki düsüncelerinizi bildirirseniz cok sevinirim, her türlü elestiriye de acigim yani:))

Kisa bir süre önce tanistigim ve cok güzel bir baglanti kurdugum Filiz, özellikle de güzel pastalarin mimari Münster arkadasim gecenlerde beni mimlemisti. Bende kendisine tesekkür ediyorum ve hemen sorulara geciyorum, 1. ve 2. sorularin degistirilmis cevaplari hemen geliyor:

1. Blogunu hergün yazabilmek icin nelerden fedakarlik etmek zorunda kaliyorsun?

Aslina bakarsaniz, blogumu hergün güncellestirmek benim icin su an bir hayal olabilir ancak, ben haftada bir veya iki kez bir post yayinlayabilirsem bile cok mutlu oluyorum. Ama dogrusunu isterseniz, uykumdan büyük bir fedakarlik ediyorum bazen sabaha dogru veya gecenin bir yarisi yorumlar yaziyorum.

2. Blog arkadaslarindan kac tanesiyle bulusabilme sansi bulabildin?

2 yillik bir blog gecmisim var ama maalesef hicbir arkadasimlan bulusamadim, ama kisa bir süre ögrendigime göre hicte öyle fazla mesafede degiliz birbirimize. Sevim arkadasimin organize ettigi bulusmamizi iple cekiyorum zaten.

3. En son aldigin garip sey?

Son zamanlarda neler aldigima cok dikkat edip, cok inceledigim icin böyle birsey yok henüz!

4. Seker gibi oldugum anlar?

Uykumu yeterince aldigim sabahlarin ardindan ailemle birlikte güzel bir gezintiye cikmak ve cocuklarimin saglikli günleri diyebilirim. Haa, birde oglusumun yaptigi sirinlikleri izlerken ve yeni birseyleri yapabildigi zamanlar.

5. Arkadasim sormayin dediginiz sey?

Bircok hanimlarin bas belasi olan kilolar diyebilirim:)))

6. Aynaya bakinca gördügüm?

Artik özellikle göz alti morluklarim ve uykusuzluktan sismis gözlerimi görüyorum. Birde yasin ilerlemesiyle birlikte gelen eksiler.

7. Blog sahibi nerelerde görülebilir?

Carsida pazarda, ailemle birlikte gezerken ve is ortamindan uzak olan cocuk büyütme iznimin tadini cikartarak.

Bende sevgili Atesböcegi Ümmühan arkadasimi mimliyorum ve topu ona atiyorum, hadi kolay gelsin arkadasim!!

Bu arada, mutfakta pasta konusunda bazi kötü deneyimlerim olmustu ve beni cok sinir etmisti, yazik malzemeye bir pasta yapmaya kalktim, pandispanyasina hicbir yag katkisi yoktu, tarife cok uydum ama sonu hüsran oldu, odun gibi bir pandispanya oldu, soguyunca da bir ise yaramadi ve bende cöpe atmak zorunda kaldim ve gecenlerde de beyaz cikolatali ganajim da tutmadi, cok sivi kaldi. Bu pasta kitabindan hic memnun degilim, yani IKEA'dan almistim, adini da vermekten kacinmiyorum, ohh olsun onlara!

Cok güzel sonuc aldigim rulo pastam iste budur!
Dün aksam yaptim ve bugün afiyetle yendi. Yapim asamlari biraz ugrastirici ama sonuc harika olunca insan o yorgunlugu ve kirli bulasik dagini bile unutuyor.
Hindistancevizli lezzetlere devam diyorum ve hemen tarifine geciyorum.
NOT: Hindistancevizi sütünü bulamayanlar olursa, eminim normal sütle de bu muhallebi pisirilebilir.

HINDISTANCEVIZLI RULO

Malzemeleri:

Hamuru icin:

- 6 yumurta
- 3 yarim yumurta kabugu aycicek yagi
- 150 gr pudra sekeri
- 90 gr un
- 80 gr nisasta
- 2 yemek kasigi kakao
- 1 tutam tuz
- 1 tutam kabartma tozu

Kremasi icin:

- 400 ml hindistan cevizi sütü
- 25 gr nisasta
- 70 gr hindistancevizi rendesi
- 40 gr seker

Glazür icin:

- 200 gr kiyilmis bitter cikolata
- 50 gr hindistan cevizi yagi (Palmin)

Yapilisi:

1. Yumurtalari yüksek devirde ya el mikseriyle veya hamur karistirma makinasinda 8 - 10 dakika cirpin. Devirini biraz asagiya indirip 3 yarim yumurta kabuguyla siviyagi ilave edin. Daha sonra seker ve tuzu da ilave edin. Sonra tekrar devir düsürülür. Un, nisasta, kabartma tozu ve kakao karistirilir ve elenerek yumurtali karisima eklenir. Bir spatula yardimiyla hamuru söndürmeden unlu karisim karistirilir ve yagli kagitla kaplanmis bir tepsiye dökülüp üzeri düzlestirilir. Önceden isitilmis 200 C derecelik firinda 8 - 11 dakika pisirilir.

2. Pandispanya firindan cikarilir, biraz sogutulur ve temiz bir mutfak bezine yatirilir ve bezle birlikte rulu yapilip iyice sogumaya birakilir.

3. Hindistancevizi sütünden 6 yemek kasigi alip nisastayla iyice özlesene kadar karistirilir. Kalan hindistancevizi sütünü kücük bir tencereye alinir ve kaynamaya birakilir, kaynayinca hindistancevizi rendesi ve seker eklenir. Nisastali karisimida ekleyip muhallebi kivamina gelene kadar kaynatilir ve ocaktan alinir.

4. Pandispanyayi tekrar aciyoruz ve sicak kremayi üzerine döküp bir spatula ile düzlestiriyoruz üzerini. Biraz soguyunca tekrar dikkatlice rulo gibi sariyoruz ve sogumaya birakiyoruz.

5. Kiyilmis bitter cikolatayi ben mari usulü eritip icine birde bir küp hindistancevizi yagini atip hep heraber erimeye birakiyoruz. Bu kati bitkisel bir yag ve glazürü daha yumusak ve parlak gösteriyor. Biraz soguyan cikolatali glazürü de pastanin üzerine döküp heryere yayiyoruz ve üzerini istege göre süslüyoruz.

AFIYET OLSUN!!!

26 Kommentare:

Unknown hat gesagt…

Sevgili arkadasim... Öncelikle pastan icin ellerine saglik diyorum ve verdigin tüm cevaplar icin tekrar tesekkür ediyorum... Biliyor musun, blogumu ben de senin gibi gece yarilari yazabiliyorum.... Düsünüyorum da hergün bir seyler yazabilmek icin, hergün bir seyler yapabilmek lazim... Pasta gibi, kek gibi,,, kurabiye gibi... Ama kim yiyecek bunlari,,, En iyisi bir araya geldigimizde benim icin kocaman olan bu probleme bir cözüm arayalim... Ben de seni kocaman öpüyorum... Sevgilerimle...

Anonym hat gesagt…

Ne güzel bir pasta bu, sanki pc'nin ekranindan agzima firlayacak gibi duruyor:))
Gercekten de enfes görünüyor, ellerine sagk canim. Öpüyorum...

Pembe Tatlar hat gesagt…

Pastan süper gözüküyor ellerine sağlık...

Mim cvpları süper...

Anonym hat gesagt…

MERHABA..HEMEN GELİYİM DEDİM:)ELLERİNE SAĞLIK CANIM PASTA MÜKEMMEL ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR..SUNUMDA ÇOK ŞIK...SEVGİLER..

élif(keyf-i mutfak) hat gesagt…

merhaba canım..ilk önce fotolar göz yormuyor iştah kabartıyor sadece:)bu hali gayet güzel olmuş bence..hatta kıskandım diyebilirim:)yavrucuklarında birbirinden tatlI Allah size bağışlasın onları..pastan çok güzel ama bir de şu 6 yumurta olayı olmasa!6 taneyi görünce yapasım gelmiyor nedense..4 yumurtayla yapılsa fazla birşey farketmez herhalde..ne dersin..sevgiler canım..

Birsel ve İrem hat gesagt…

Merhaba. Pastanız harika görünüyor, ellerinize sağlık. Ben de vakit bulabilirsem hindistancevizli rulo pasta yapmayı planlıyorum. Tarifinizden yararlanabilirim. Sevgiler.

hdidem95 hat gesagt…

cevapların çok içten kevsercim allah kolaylık versin bebek büyütmek zor iş bizimkiler büyüdü çok şükür ruloda ne güzel olmuş ellerine sağlık canım sevgiler

Disalce hat gesagt…

canım görüntüsüyle büyüledin bizleri...harika görünüyor pastan...

mim cevaplarını keyifle okudum...helde bebeğinin yeni hareketlerine sevindiğini yaman bana kızımın küçüklüğünü hatırlattı...

ellerine sağlık...

öpüyorum seni...

CAHİDE hat gesagt…

Sevgili kevser,sayfana ilk kez geliyorum gerçekten çok güzel tarifler var ellerine sağlık.Bana göre üst resim oldukça büyük ve odaklanmak zor oluyor.Bu istenen bir durum değil.bir parça daha küçültmen mümkünse daha iyi olacaktır.Doğruyu söylemekten asla kaçınmam.Görüşmek üzere canım seni listeme ekliyorum...

CAHİDE hat gesagt…

sayfana daha önce geldiğimi,izleyenlerin içinde profil resmimi görünce anladım:)dalgınlık işte,insan onlarca bloga girip çıkınca böyle oluyor:))

Damak Tadı hat gesagt…

Pasta nefis ötesi görünüyor Kevser'ciğim..Görüntüsü bile mahvetti diyebilirim...))Ellerine sağlık canım benim..


Orada yapılacak olan buluşmaya keşke bende katılabilsem..)))Öpüyorum kocaman seni tatlım..


Sevgilerimle,

Sevil Şahin hat gesagt…

kevsercim öncelikle ellerine saglık şahane olmuş
benim şahsi fikrim büyük resimde sanki daha da bir iştah açıcı olmuş:))
ekrana yapıştım kaldım hehehe

pelince hat gesagt…

Kevsercim geçmiş olsun.. pasta şahane olmuş,ısırmalık tam... fotoğraflarını flickr'a yüklersen oradan büyüklüğünü istediğin gibi seçip sayfana yükleyebilirsin...
ben görüntüye aşık oldum....
ellerine sağlık...

Sevgiler.....

atesböcegi hat gesagt…

Canim arkadasim öncelikle gecmis bayramini kutlarim.
Umut icin gecmisler olsun. Ama iste zor bir dönem. Bu disler zaman zaman zorluyor iste. Gece 2-3 arasi yaygarayi basiyor deyince Elif Nisa geldi aklima. Bizde o an hemen hastaneye kostuk cünkü ilk kez geldi basimiza. gece 2 gibi cildirmis gibi bagiriverdi kendini yataginda o duvardan bu duvara vurdu cok korktum 3. kattan arabaya binesiye kadar mahalleyi cinlatti söyle. meger hanim carsi hastane gezintisi yapmak istemis. herhalde disleri zorladi. ALLAh kolayliklar versin sana canim. Uykusuz gecmedigine gecelerim sana biraz uykularimdan gönderiyorum Umut´ada sabir diliyorum. o inci taneleri insallah fazla zorlamaz bundan sonra.
kiz kevseeeeeeeeeeeeeeeer, bu resimler harika kocaman kocaman istah kabartiyor ama hindistan cevizli rulon daha bir harika. ekrana yapistim kaldim. sunum süper. seni becerikli seni nasil yaptin o resimleri banada bi tüyo ver.
mimlemissin beni caniiiiim cok sevindim koltuklarim kabariverdi amanda aman Kevserim beni mimlemis dedim. hemen cevaplayamazsam kusuruma bakma. Bende son zaman blogumu azicik ihmal ettim. Nedeni yorgunluk cocuklarin stresi birazda resim yüklemesi zahmetli geliyor, foto makinamda nallari dikti. Artik yeteeeeeeeeeeer dedi. Daha bayada yeniydi ne yaparim bilmem. Flasi bozuk. resimler hic hos degil. bunlar bir araya gelince azicik blog aleminden uzaklasmis oldum. birde facebookda cok resim paylasir oldum resim yüklemesi orda cok basit girgir samatada olunca o platformda... ama sizleri cooook özledigimi anladim.
ayyyy Weihnachten Noel deme bana. Sen alisverislere daliyorsun bende cikolatalara Weihnachtsplätzchenlere.
Ay ne gevezeyim, ama özlemisim seni canim benim.
uzatmayayim fazla. Seni ve kuzucuklari öpüyorum tatlim

HUYSUZBALIK hat gesagt…

Merhaba. Çok güzel görünüyor pasta. Kreması benim ayrıca favorimdir. Resimler biraz daha küçük olsa daha iyi olacak sanki. Cevapların benimkilere çok benziyor. Sevgiler...

atesböcegi hat gesagt…

Canim ben geldim yine, pastandan bir parca daha yemeye geldim. tadi damagimda kaldida... mim cevaplari hazir. Yatak odamin yeni görüntüsünü sonunda yayinlayabildim. öptüm canimcim

bir dilim bir tutam hat gesagt…

Seneminde dedigi gibi resimler büyük olunca daha bir canli oluyor sanki...Cünkü tam ekrani kapliyor ve büyüklügü sanki bire bir oluyor tabi böyle oluncada elini uzatmak geliyor insanin icindan...Bende blogumu kisa bir süre önce degistirdim simdi artik bende büyük resimler yükliyebiliyorum...
Ayrica pastan icin bir sey daha söylemek istiyorum...
Sayfani acar acmaz birden kara kis icinde yaz aklima geldi nedenmi?

Gökyüzü masmavi,
Günesli bir gün,
Masa örtüsüde gökyüzüne uymus,
masada cikolatali bir pasta.
iste yaz geldi..
SUNUN SURASINDA YAZA NE KALDI KI....


Kevsercim eline saglik

Narince hat gesagt…

Yeni şablonun hayırlı olsun canım. Fotoğraflar kocaman kocaman, ne güzel.

Umut'un yeni dişleri de sağlıkla, inci inci dizilsin umarım. Huysuzlukları çabucak geçsin.

ANNEMİNELİ hat gesagt…

Çok begendiğim bir blog ellerine sağlık.Sevgilerrrrr.

sevimin sayfasi hat gesagt…

rulo süper olmus, hindistanli herseyi cok severim, eh sende kocaman bir rulo yapmisin hepimize bir dilim düser...bende bir dilim aliyorum
ellerine saglik canim

blogcu bulusmasi icin gine anket yaptim, tarihi belirliyelim diye...
1. ayda benim oglanin amaliyati var, 1.ayin sonunda bulusa biliriz...
bakalim anketimiz ne diyecek....
bulusmak ümidiyle SEVIM

keskinli hat gesagt…

canisi enfes bir görüntü elini uzat ye beni diyor adeta ellerine saglik

yalniz bir sorum var bu hindistan cevizi sütüyle ceviz yagini hangi kaufda bulabilirim yazarsan sevinirim balim

bu arada bünde köylülerimiz vardi demissin bilmem tanirmisin benim tanidim bünde de ali hocalar var gümüshaneli ali hoca dedinmi bütün bünde tanir soy isimleri IBILI
bide BEDIR Ailesi var soy isimleri bedir daha vardir ama benim tanidim bunlar sizin tanidiklarin isimlerini yazarsan cikartirim belki....

son bir sey daha sayfana ne oldu kendinmi yaptin böyle resimler kocaman tüm ekrani kapliyor yan taraftaki kategoriler felan altta cikiyor ???

sevgiler öptüm

Hatice hat gesagt…

canım ellerine sağlık, pastan harika görünüyor, hindistancevizli tatları çok severim:)
güzel bir hafta diliyorum, sevgilerle...

CAHİDE hat gesagt…

Ailecek hicri yılbaşınızı kutlar,Rabbimden hayırlara vesile olmasını dilerim...

Anonym hat gesagt…

selamlar kevsercim,

iyi aksamlar...

nasilsiniz? insaALLAH hepiniz iyisinizdir...

canim rulo pasta cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik...

canim ben tatile girdim ama ev insaatimiz ile ugrasiyoruz, murat ile ben cok yorulduk artik canim nasipse subatda evimize kavuscagiz :) insaALLAH...

Dün ise Estrichi hal ettiler, bi bakalim hersey yolunda suan...

kendine cok iyi bak. öpüyorum seniii...

iyi hafta sonular

sevimin sayfasi hat gesagt…

bulusma icin yeni anket baslatim
oylamaya bekliyorum
sevgilerimle sevim

online mutfak hat gesagt…
Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.
Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste