Sonntag, 10. Januar 2010

TEL SEHRIYELI VE NOHUTLU YOGURTLU CORBA VE SUNSHINE AWARD


DSC02133

Selam arkadaslar,
bu hafta sonunda Almanya'yi kar iyice etkisi altina aldi. Cumartesi cok kar yagmisti geceden ve dün burada yaklasik 20 santim kar vardi yerlerde. Ben daha kücük cocuklugumdan beri böyle kar yiginlari görmemistim burda. Yani, tamam eskiden böyle kar yagislari cok normal birseydi ama simdi sanki olaganüstü hal ilan edilmisti sanki.

Halki icme suyu ve yiyecek stoklamaya bile tesfik ettiler, böylece Cuma günü marketlerde hic birsey kalmamisti, sebze, meyve hersey bitmisti ben gittigimde. Neyse, beklenen zor sartlar sonuc olarak meydana gelmedi, herkes dün gayet normal evinden cikip istedigi yere ulasabildi!

Arabayi o kar yiginlarindan kurtarmak gercekten kolay olmadi benim icin. Biz dün sadece Elda ile ciktik alis-verise. Umut ve babasi evde kaldilar ve biz kiz-kiza istedigimizi yaptik. Aslina bakarsaniz yollarda yine kürüme ve tuzlama calismalarina ragmen yine kalin bir kar tabakasi vardi ama kislik lastiklerle ve biraz daha dikkatli ve yavas yavas bir sürüsle sagsaglim istedigimiz yerlere ulasabildik. Bayagi bir maceraydi yani bizim icinde. Kizim bile sürekli beni yavas gitmem icin uyariyordu:))

Kar maceramizdan sonra bayagi bir üsümüs ve ayaklarimiz resmen donmus bir sekilde eve ulastik ve ben hemen ocaga bu sicak corbayi koydum. Bana isinmam icin cok iyi geldi, yogurtlu corbalarin her cesidini cok severim zaten. Birde Almanlarin bir ata sözü vardir söyle: "Etwas Warmes braucht der Mensch" diye, yani cevirirsek söyle birsey ortaya cikiyor: "Insana sicak birseyler lazim".

Corba cok cabuk hazirlaniyor, ben deep freeze'deki önceden haslanmis nohutlari kullandim, öyle el altinda olunca cok pratik oluyor!

Bu karlarda acan ciceklere hasret kalmisken, tam o sirada sevgili Meral arkadasim bu ödül icin beni de düsünmüs. Buradan kendisine cok ama cok tesekkür ederim. Bende 12 baska arkadasima bu ödülü yollamam gerekiyormus ama ben bu sefer bu kurala sadik kalmadan benim tüm baglantida oldugum arkadaslarima bu ödülü gönderiyorum.

TEL SEHRIYELI VE NOHUTLU YOGURTLU CORBA

Malzemeleri:

- Yarim su bardagi tel sehriye
- 6 su bardagi su
- 1 yemek kasigi zeytinyagi
- 2,5 su bardagi yogurt
- 1 yemek kasigi un
- 1 su bardagi haslanmis nohut
- 1 yumurtanin sarisi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- kuru nane, tuz, karabiber, pulbiber

Yapilisi:

1.
Tel sehriye ve 2 su bardagi suyu zeytinyagi ile birlikte tencerede orta ateste 5 dakika kaynatilir.

2.
Yogurt, yumurta sarisi ve un genis bir kabin icinde 4 su bardagi su ile iyice cirpilir. Kaynayan corbanin suyundan az bir miktar ile yogurtlu karisim birlestirilir ve tencereye bosaltilir.

3.
Biraz kaynayinca icine nohutlarda eklenir ve 10 - 15 dakika corba özlesip iyice kaynayana kadar pisirilir.

4.
Ayri kücük bir tavanin icinde tereyagi eritilir ve nane ilavesiyle birlikte kaynamis corbaya ilave edilir. En son olarakta tuz ve diger baharatlar eklenir ve corbamiz hazir olmustur bile.

AFIYET OLSUN!!!

14 Kommentare:

Unknown hat gesagt…

Mmmm.. Ellerine saglik arkadasim... Ben de bayilirim yogurt corbasina, bak ben de nohut islatacaktim aksamdan....Hemen lalklayim, unutmadan,... Soguk.... Cok sogukkkkk,,,
Sana simdiden iyi bir hafta diliyor, cok öpüyorum...

Pembe Tatlar hat gesagt…

Canım ellerine sağlık ...

Ödülün hayırlı olsun tebrik ediyorum...

Mebrule hat gesagt…

Ellerine saglik, sicacik bir corba bu soguk gunlerde eminim ki en iyi secim:)

sevgiyle...

tub@ hat gesagt…

Canım ellerine sağlık, eşimin kardeşi de berlin'de yaşıyor, onlar da bahsediyorlar kötü hava şartlarından..
Rabbm kolaylık versin

sevgiler

sarımutfak-hande hat gesagt…

ımmm ellerine sağlık kışın yenen en güzel şey

sevimin sayfasi hat gesagt…

corba nefis tam bu soguk havalar icin
ellerine saglik
Bloguma senin icin birsey var:)Sevgiler.

keskinli hat gesagt…

canisi havalari hic sorma hergün 5 de kalkiyorum esimi ise götürüyorum cocuklari okula sonra kendim ise
karla bayagi sorunluyuz bizim burda dün beride don var evlerin catilarindan buz sacaklari sarkiyor
hayirlisi bakalim

corbada tam mevsimlik yani ellerine saglik

bu arada az daha ugrassak akraba cikacagiz :)) ali amcalar türkiyeye gidip geliyor evet ama gelinleri kizlari burda
ahmeti mukkades hatirlarsin belki !! hepsi evli simdi dünya bu kadar kücük aslinda neyse insallah havalar düzelirde bulusmaya gidebilir ve daha cok sohbet edebiliriz sevgiler öptüm

rumma hat gesagt…

merhaba..

Nohutla hiç denemedim bu çorbayı..

Harika görünüyor, ellerinize sağlık sevgiler

Miskokulu Lezzetler hat gesagt…

Çorbanız harika görünüyor.İzmir soğuk olmasada bizim ailesoframızda hep çorba bulunur bu tarifide not ediyorum sevgiler.Mine.
Bloğuma ziyaretiniz ve yorumunuz için de çok teşekkür ederim.

ebrulitatlar hat gesagt…

Ellerine sağlık Kevser'cim. Soğuklarda iyi gider sıcacık sıcacık. Sevgiler, iyi haftasonları..

sevimin sayfasi hat gesagt…

merhaba canim,
senin dedigin adresse baktim güzel yer ama ben türk yeri olsa daha iyi olur diye düsündüm, hani baya oturup kaliriz, onu her yer kabul etmiyor... yörük obasinida begendim ama...gecenlerde tel actim yer ayirtmak icin...tele cikan bayana bir iki soru sormak istedim (sehr unfreuntlich) "yardim edemem reservasiyon yapiyorsaniz yapalim calismam lazim" bede tabi kapatim...müsteriye vakit ayiramiyorsa, güzel cevap veremiyorsa...artik...o nedenle ordan hemencik vazgectim...
arayis icindeyim...Öz gaziantep ve damlada varmis, köln dekinler güzel dortmund da nasilar bilemiyorum, sen dortmundu benden iyi bilirsin, nasil tavsiye edebilirmisin??? secme nedenim hem kahvalti var hem sonrada oturup cay kahvemizi icip bol bol sohbet ederiz...
onlarda olmasa öglen yemegi icin bir baska lokanta olabilir
cevap bekliyorum canim
kocaman öptüm

atesböcegi hat gesagt…

Bende gercekten kar bizi esir alacak sanmistim ama bereket bir düzelme var. O karda kista iki kücük cocukla sabahlari yollara düsmek oglani Kindergarten´e birakmak baya zor geliyordu. sicacik evde durmak varken. Günde 8 kez cocuklara o teferruatli kislik tulumlari giydir soydur gina geliyordu artik. neyseki hava biraz yumusadi.
bu sogugun üzerine senin bu enfes corban cok iyi gider dogrusu. misler gibi olmus. ellerin dert görmesin canim. öpüyorum seni tatlim.

Yaren hat gesagt…

Kevsercim cok nefis görünüyor, bu soguk havalarda görüntüsü bile isitiyor.Ellerine saglik canim,gecenlerde bende yaptim nefis olmustu.Afiyetler olsun tadanlara. Benim blogum hacklenmisti bir firma tarafindan sacma reklamlar yayinlanmaya baslamist.Sifremide kaybettim.Bende bu yüzden kendime yeni blog actim.Adres:http://www.yarenletarifler.blogspot.com/
Beni yeni blogumda ziyaret edersen sevindirirsin.Sana güzel bir hafta diliyorum.Sevgiyle kal.

sevimin sayfasi hat gesagt…

güzel yorumun icin cok tesekkür ederim
Davet
31.01.2010
saat: 11.00 de

Öz Gaziantep
Nordstr.18
44145 Dortmund
Tel.:0231/8418576
sevgilerimle

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste