Montag, 1. Oktober 2007

Yamuk yumuk rulo pizza (Pizzaschnecken)

 

 

 

 

Selam arkadaslar,
birkac gündür yazamadim malum Ramazan'dayiz ve hergün degisik bir telas oluyor evlerde. Bizlerde hersey yolunda, dün aksam iftara annemler ve kardeslerimi davet ettim. Tüm hafta boyunca da zaten onun hazirligiyla gecti, nasil bir menü olusturayim derken akip gitti günler. Güzel iftar masamizi resimleyemedim, haliyle ev sahibi olarak daha bir telasli oluyor insan, herseyin mükemmel olmasini isterken. Iftar menümüzü sayabilirim:

-Lebeniye corbasi (tarifini Portakal Agaci'indan aldim, harika bir corba, tavisye ederim)
-Zeytinyagli taze fasulye
-Firin posetinde tavuk ve patates ve havuc'tan olusan sebzeli garnitür
-Izmir köfte
-Garnitürlü pilav
-Cevizli tatli

Tüm aile güzel bir iftar gecirdik ve gec saatlere kadar hep beraberdik. Bugün biraz temizlik, ev isi derken yine aksama ne yapabilirim derken, bu yayinlamak istedigim tarifi buldum bir alman yemek paylasim sitesinden.

Elda'nin da hosuna gitti resimi ve bizde kollari sivadik. Ben tarife tam sadik kalmadigim icin mayalanan hamurum biraz civik oldu. Gerci toplamaya calistim ama bir türlü tam olmadi. Siz uygularsaniz mutlaka ölcülere göre calisin. Ben 400 gr un icin 250 ml ilik suyun cok az gelecegini düsündüm ve biraz daha fazla su kattim icine. Ben hamuru ekmek makinasinda yogurtup ve mayalattim, fazla suyla da olanlar oldu. Hamuru acarken ayri bir zorladi beni, dogru dürüst rulo sekli veremedim, keserken de hep yamuk yumuk oldugu icin de öyle bir baslik attim. Ama görüntüye aldanmayin, tadindan hic birsey kaybetmemisti. Kivami ve tadi ayni bilinen pizza tadiydi. Tepsinin yarisi bitti bile. Itiraf ediyorum, o kadar da kötü bir görüntü degil bence. Ya sizce?

Rulo Pizza (Pizzaschnecken)

Hamur malzemeleri:

400 gr un
1 paket kuru maya
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi seker
250 ml ilik su
1 yemek kasigi zeytin yagi

Ic malzemesi:

Istenilen miktarda domates püresinin icine kekik, tuz, karabiber, 1 dis ezilmis sarimsak, pul biber karistirilip bir sos elde ediyoruz.

Ayrica 1 kase kücük küp küp kesilmis sucuk, siyah ve yesil zeytin dilimlenmis, 1 kase yesil biber ve bir kase rendelenmis kasar peyniri.

Malzeme konusunda serbestsiniz isterseniz mantar ve misir da katabilirsiniz, kendi isteginize kalmis.

Yapilisi:

Hamur malzemelerinden bir hamur yogurup 1 saat mayalandiriyoruz. Ben tüm bu islemleri ekmek makinasinin hamur yogurma ve mayalandirma programinda hazirladim.

Hamur hazir oldugunda bir merdane yardimiyla hamuru aciyoruz mümkün oldugunca büyük bir boyuta getiriyoruz ve üzerine ilk önce domates sosunun daha sonra ise diger malzemeleri serpistiriyoruz.

Bu islemden sonra hamuru uzun tarafindan dogru katlayarak rulo yapiyoruz, dikkatli olun ve hamuru acarken zemini bol unlayin, yoksa hamur yapisiyor.

En son olarakta bu rulodan 2 - 3 santim eninde parcalar kesip tepsiye diziyoruz ve 200 dereceli firinda 30 - 35 dakika boyunca pisiriyoruz.

Not: Yukarida belirttigim gibi, siz hamuru hazirlarken mutlaka tarife uyun ve benim gibi öyle fazla yumusak bir hamur elde etmeyin ki sizin rulolar düzgün olsun ve benim ki gibi yamuk yumuk degil.

Afiyet olsun!

Posted by Picasa

7 Kommentare:

NiNo hat gesagt…

canim ellerine saglik sonunda yapamadigim pizzami gidip hazir alicam :D cok canim cekiyo vkit yok :(

Anonym hat gesagt…

Kevser'cim yamuk yumukta olsa tadı güzeldir eminim. Ellerine sağlık. İyi ramazanlar...

Anonym hat gesagt…

selam kevser, sende benim gibi ortada yoktun birkac gündür. dedigin gibi ramazanda cok zor oluyor iftar sofralarini görüntülemek. Pizzaschneckeler harika görünüyorlar bunlari mutlaka deniyecegim canim. ellerine saglik selamlar..

Yaren hat gesagt…

Pizzalar harika görünüyor Kevsercim ellerine saglik.Resim olmasaydi bitanecik alirdim ama malesef.

keskinli hat gesagt…

selam kevsercim
senin schneckeler harika olmus ellerine saglik yamuk yumuk daolsa tadinin harika olduguna eminim mutlaka deneyecegim gel beni ye diye bagriyorlar canim daha buraya tam alisamadim üstelikte tüm arkadaslarim blogcuda simdilik yeni tariflerim daha orda yani www.keskinlininmutfagi.blogcu .com / da buraya eski tariflrimi geciriyorum ama fazla sürmez artik iki bloguda idare etmeye calisiyorum her ikisinede beklerim canim her zaman öptüm ayse

MUTFAKISTAN hat gesagt…

cok degisik olmus ellerine saglik afiyet olsun

Anonym hat gesagt…

Çok güzel olmuş ellerine sağlık

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste