Dienstag, 4. September 2007

Zebrakuchen (Zebra keki) ve muzlu pasta

 

 

 

 

Selam arkadaslar,
iki günden beri tarif ekleyemiyorum diye kendi kendime bayagi bir huzursuz oldum inanin. Insan bir alisinca sürekli devam edesi geliyor galiba bu blog islerine.

Cumartesi sabah saat dörtte annemler sag saglim evlerine ulasmislar, bizler tabii o vakit onuncu rüyamizdaydik, ancak sabah erken saatlerde haberimiz oldu gelislerinden.

Güzel bir tatil gecirip geldiler, onlar icin bol, bol bir moral depolamasi oldu. Kiz kardesimin kücük oglunu biz taniyamadik, yegenim Türkiye'deyken ilk iki hafta hic birseyi yokken son iki haftada agir ishalle bogusmus. Hatta bir aksam dogru hastanede almislar solugu bizimkiler, cocuk bayagi kötülesince. Yasin, yani yegenim öyle civil, civil neseli bir cocukkten, cumartesi günkü hali bizi cok korkuttu. Yollarda gelirken de cok cekmis cocukcagiz, kusma ve ishal yüzünden.

Üstüne üstlük birde ailem Kapikule'de 8 saat o kizgin günesin altinda beklemek zorunda kalmislar Bulgaristan'a dogru cikmak isterken. Anlayacaginiz anlatacaklari cok sey var, cok doluydular bir taraftan. Tatilin sonu niye böyle kötü oldu diye, ama elden birsey gelmiyor. Nicelerinin bile kücücük bebekleri, cocuklari hepsi hastaymis, basina günes gecenleri mi istersiniz, hersey varmis o kalabalikta.

Yasin'imiz bugün daha iyiydi, kardesim onu hemen bugün doktora götürdü ve ilaclarina devam edin demis ve atlatmak üzereymis zaten bizim boncuk. Kiz kardesim bile cocuk hasta oldugu icin izinden birsey anlamadim diyor. Istanbul'da zaten gündüzleri sokaga cikamiyorduk diyor sicaktan. Ancak aksamlari gezebilmisler.

Kendileri gerci tatillerinin 3 haftasini esinin memleketinde yani Trabzon/Sürmene'de gecirdiler. Oralarda yaniyordu diyorlar sicaktan. Bizim köyümüzde ise, yani Gümüshane'de bile herzaman gürül gürül akan sular gündüzleri kesik oluyormus. Ancak aksamlari su veriliyormus köye. Bunlar hic alisilmadik seyler bizim icin. Türkiye'deki kuraklik yurdun her yerinde kendini belli ediyor ne yazik ki. Bu ilerlemenin önüne nasil gecilecek hic bilmiyorum, ama aci gercekler ortada.

Simdi hafta sonu misafir trafiginden sizlere kiz kardesimin misafirleri icin hazirladigim pastalari gösteriyorum. Gösteriyorum diyorum birisi icin, cünkü o kadar basit ki bence, tarife gerek yok bile. Muzlu pastamin pandispanyasini gecenlerde yaptigim Milkatorte'nin tabaninin yarisi, o zaman taban bana fazla yüksek gelmisti ve bende ikiye bölüp digerini deepfreeze'de saklamistim acil durumlar icin. Iyi de oldu, cünkü hemen el altinda hazir sadece dondurucudan cikarttim üzerine de 4 - 5 tane muzu ikiye bölüp tabanin üzerine serdim ve onlarin üzerinede 2 kutu sivi kremayi cirpip güzelcene sivazladim. Üzerini de rende cikolata ve file badem ile süsledim ve pastamiz hazirdi bile.

Cok hafif ve güzel muzlu bir pastamiz olusmustu bile.

Diger kek yine bir Dr. Oetker tarifinden alindi. Bu kekin tarifini birkac kez bloglarde gezinirken görmüstüm, hareli kek diye bile aklimda kalmisti bu kekin ismi türk bloglarindan.

Bu keki hazirlamak da cok basit, kek hamurunu hazirlayip ondan sonra ikiye bölüyoruz ve birisine 2 yemek kasigi kakao ilave ederek tekrar karistiriyoruz. Bu kek cok güzel bir desenle cikiyor kestikten sonra karsiniza. En iyisi mi tarife gecelim:

ZEBRAKUCHEN (ZEBRA KEKI):

375 gr un
1 paket kabartma tozu
250 gr seker
1 paket vanilya sekeri
5 yumurta
125 ml ilik su
250 ml sivi yag (aycicek)
2 yemek kasigi kakao

Üzeri icin:
Ya sadece pudra sekeri veya pudra sekeri ve birkac damla limon suyundan hazirlanmis olan glazür

Yapilisi:

1. Firini 180 derece ön isitmaya ayarlayalim. Kek kalibimizi (26 cm) yaglayalim.

2. Unu kabartma tozuyla karistirip bir kabin icine eleyelim.

3. Diger geriye kalan tüm malzemeleri - kakao haric - kabin icine alalim ve ilk basta kücük devirde ve sonradan yüksek devirde el mikseriyle 2 dakika boyunca cirpalim.

4. Kek hamurunu ikiye bölelim ve diger hamurun icine 2 yemek kasigi kakao ekleyip tekrar karistiralim.

5. Sonra tezgahin üzerine kek kalibini alalim ve ilk önce 1 - 2 yemek kasigi normal hamurdan kek kalibinin tam ortasina dökelim. Bu asamada size ben söyle bir fikir vereyim, ben yemek kasigi degilde biraz daha büyük olan servis kasiklariyla yaptim bu islemi, böyle daha kolay oldu, yoksa yemek kasiglariyla cok ugrastirirdi. Normal hamurun tam icine veya üzerine kakaolu hamurdan dökelim ve her iki hamur da bitene kadar bu islemi devam ettirelim. Hamurlari dökerken öyle güzel bir desen olusuyorki ic ice gecen hamurlardan, harika diyorum.

6. Hamurlar bittikten sonra hemen firina verelim ve 180 derecede 50 dakika boyunca pisirelim.

Pistikten sonra kaliptan cikaralim ve kek izgarasi üzerine alalim ve sogutalim. Ben üzerine sadece pudra sekeri eledim, yukarida belirttigim gibi glazürde sürülebilir. Ama o zaman o güzelim desen pek belli olmazdi herhalde. Sizler kendi kafaniza göre takilin.

Afiyet olsun!
Posted by Picasa

12 Kommentare:

etki alanı hat gesagt…

Zamanında müdahele edilip sular değerlendirilseydi,bugün su sıkıntısı diye bir şey olmazdı.Hele karadenizi bile kurutabildilerse yazıklar olsun yönetenlere.
Yazıyı okuyunca balıklama daldım.Özür diliyorum.Ama bu kadar hassas konularda ani tepki verebiliyorum.
Ama mevsim yağmur mevsimi herşey düzelecektir.Sevgiler bırakıyorum.

NiNo hat gesagt…

canim ellerine saglik enfes olmuslar zewbra keke bayilirim gectigimiz gunlerde bende yaptim :D harika oluyor gercekten opt

Anonym hat gesagt…

cnm cım, elıne sağlık. Blog kesınlıkle bır hastalığa dönusuyor zamanla dimi:)).... Olsun ne guzel dostluklar kuruluyor burda... Kekınde masallah nasıl kabarmıs oyle:))

sevgıler
fıdan

Anonym hat gesagt…

slm canım:)
senin pastalarına bayılıyorum zaten zebrakekin süper olmuş muzlu pastanda harika ellerine sağlık canım öpüyorum

Baharcicegi hat gesagt…

Kolay patanda zebra kekinde nefis görünüyor,eline saglik canim.Kardesin cok sansli senin gibi bir ablasi var,iki pasta birden yapmissin emegine saglik

ayse hat gesagt…

az önceki mesaj gelmedi sanirim

Anonym hat gesagt…

selam canim yegenine gecmis olsun
ablanda senin gibi bir kardesi oldugu icin cok sansli vallahi pastalarin enfes olmus kisa kesiyorum ise gidecegim sonra görüsürüz

Damak Tadı hat gesagt…

Kevser'ciğim,
Siz Gümüşhane'li misiniz canım??Sanki oralıymışsınız gibi bir hisse kapıldım yazını okuyunca.))
Öncelikle miniğe çok geçmişler olsun canım.Halen bu salgın devam etmekte.Benimde kardeşimin kızı geçirdi ve 1 gece hastanede kaldı,serum verildi.Neyseki sonuna gelmişler tekrardan geçmişler olsun.
Pastalarının her ikiside çok şık görünüyor canım ellerine sağlık.

Sevgiyle kalın.
Ailene selamlar

serinmavi hat gesagt…

Eline sağlık canım,çok hoş görünüyor....Selamlar....

Anonym hat gesagt…

selam kevsercim,gene cok güzel pastalar yapmissin.zebra kekin ne kadar güzel kabarmis öyle.ellerine saglik canim.

Nilay Cinisli hat gesagt…

Kevser,
Ben bu zebra kekine bayıldım..ellerine sağlık hayatım...süper

Anonym hat gesagt…

gunaydin cani
sana ugramasam olmaz eksiklik hissediyorum:)))
ne guzel annenler geldi tadini cikar
hediyelerde tam kilo almak icin:))
sende hic bos durmamisin baksana pastalar kekler harika olmus
ellerine saglik
öpt hoscakal
www.yenitadlar.blogcu.com

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste