Sonntag, 21. Oktober 2007

Minik Eller Mutfakta ve Sirin Ugurböcekleri

 

 

 

 

Selam arkadaslar,
yine bir etkinlik günü geldi de geciyor bile. Biz gerci bir gün gec kaldik tarifimizi yayinlamak icin, ama umarim sevgili Selen yine de kabul eder tarifimizi.

Uzun uzun düsünüp tasindiktan sonra ne yapabiliriz diye bu tarifi Dr. Oetker'in alman tarifleri sitesinde buldum, orada cocuklara özel bir sürü tarif daha var. Ama gercegi isterseniz bu ugurböceklerini hazirlamak biraz sabir isi, daha dogrusu muffinlerinin kendilerini pisirmek zor degildi ama sonrasi beni biraz ugrastirdi. Kizim Elda ile de son asamasinda süslemelerini yaptik, gerci benim icime tam olarak ta sinmedi bu hazirladiklarim, cünkü daha da mükemmel yapmak isterdim ama bizimkisi biraz acemi isi oldu, siz kusurumuza bakmayin, tabii ki sende Selen'cim.

Selen'cim, sana da etkinlik calismalari icin kolay gelsin diyorum ve güzelim cocuklarimiza hazirlamak üzere bir sürü yararli tarifler gelecegi icin de ayrica mutluyum.

Sirin Ugurböcekleri

12 adet

Muffin hamuru icin:

180 gr yumusak margarin ya da tereyagi
180 gr seker
1 paket vanilya sekeri
1 paket Dr. Oetker Finesse rende limon
3 yumurta
150 ml multivitamin meyva suyu (karisik meyva suyu)
375 gr un
3 silme tatli kasigi kabartma tozu

Glazür icin:

50 gr pudra sekeri
2 - 3 tatli kasigi su
biraz sari ve kirmizi gida boyasi

Dolgusu:

150 ml sivi krema
150 ml multivitamin meyva suyu
1 paket Dr. Oetker firinlanmaya dayanikli puding kremasi (backfest Puddingcreme)

Ayrica:

1 tüp hazir sikmalik cikolata
12 cikolatali cubuk

1. Tüm malzemeleri tartip hazir bir sekilde bekletelim. Muffin kalibini eritilmis margarinle yaglayalim ve unlayalim. Firinimizi 180 derecede önceden isitalim.

2. Yumusamis margarin veya tereyagini mikserle cirpalim. Ardindan yavas yavas sekeri, vanilya sekerini ve rende limon kabuklarini icine katalim. Dikkat edin, tüm malzemeler birbiriyle iyice özdeslesene kadar cirpmaliyiz. Her bir yumurtayi teker teker yarim dakika boyunca cirparak icine katalim. En son olarakta icine karisik meyva suyumuzu ilava edelim ve tekrar iyice özdeslesene kadar cirpalim.

3. Unumuzu kabartma tozuyla birlikte karistiralim ve eleyerek iki parti halinde orta ayarda mikserle karisimimizin icine alalim. Iki yemek kasigi yardimiyla hamuru muffin kalibinin bosluklarina yayalim ve firinin orta katinda 30 dakika boyunca pisirelim.

4. Muffinler pistikten sonra disari alalim ve 10 dakika daha kalibin icinde dinlendirelim. Bu 10 dakikadan sonra kolaylikla eger güzel bir sekilde yagladiysaniz kalibinizi muffinlerinizi cikarin kalibtan ve sogumaya birakin.

5. Muffinlerin üst bölümünü bir bicak yardimiyla dikkatlice ama gercekten dikkatlice kesin, cünkü kolaylikla hamurda kirilmalar ve catlaklar meydana gelebiliyor. Bu kapaktan ugurböceklerin 2 tane kanadini ve kafasini elde etmemiz gerekiyor.

6. Pudra sekerini eleyelim ve kasik kasik suyla beraber koyu kivamli bir glazür elde edelim. Daha sonra icine sivi gida boyalarinida ekleyip rengini ayarlayalim. Daha sonra kanatlarimizi bir bicak yardimiyla bu kirmizili glazürle boyayalim.

7. Dolgu kremasi icin de puding krema tozunu 150 ml sivi krema ve 150 ml multivitamin meyva suyuyla hazirlayalim ve bir buzluk posetine veya santi torbasina doldurup böceklerin gövdesini olusturan bölüme sikalim.

8. En son olarak ta kanatlari ve yüzü bu kremanin üzerine oturtalim ve hazir cikolatali süsleme tüpüyle yüzünü ve kanatlarin üzerindeki noktalari cizelim. Cikolatali cubuklari 5 santim boyuna getirtelim ve ugurböceklerinin kanatlari ve basinin arasina oturtalim.

Biraz uzun bir tarif oldu ama baska türlü size nasil tercüme edebilirdim? Türkiye'deki arkadaslarim icin de bu firinlanmaya dayanikli krema tozunu bulamazlarsa orada, sizler sadece normal vanilyali puding veya krem santiyle de hazirlayabilirsiniz, bence illaki bunlan yapmak zorunda degilsiniz.

Afiyet olsun ve denemek isteyenlerede kolay gelsin diyorum.

Hoscakalin...
Posted by Picasa

32 Kommentare:

nil-nennenmutfakta hat gesagt…

slm Uğur böcekleri çok şirim olmuşlar.Ellerine sağlık

Anonym hat gesagt…

Kevser'cim uğuböcekleri çok güzel olmuş. Elda'nın ve senin ellerinize sağlık. Sevgiler..

NiNo hat gesagt…

nasilda ugrasmis tektek ellerine sglik miniginde seninde caim

Saliha hat gesagt…

merhaba kevsercim...iyiki bana post yazmıssın senı tanımısım...bence sayfan cok hos ve yapılabılır orjınal tarıfer var..ben senden cok faydalanacagım kevser:)sayfanın bıtımıne kadar ınceledım..mantarlı pılavından,rulo pızzana kadar(hıcde yamukdegıl)ınceledım.....cok guzeller...dıger sayfalara bakacagım oglumu doyurayımda:))...ugur boceklerıne gelınce,bence gaytede guzeller..onların calısma alanları profesyonel yerler bızım evlerımız gıbı degıl...hem bu ev yapımı tadına doyulmaz bence:))eldayı benım ıcın op olurmu?lınklerıme eklıyorum senı canım...sevgılerımle.

elifin tarifleri hat gesagt…

çok sevdim ben bu uğurböceklerini :)) Eldanın da senin de ellerine sağlık...

Anonym hat gesagt…

Kevsercım kusura bakma:))

Elda cım, cnm benım ellerını yerımmm senın beennn.. Ellerıne sağlık kuzucumm

fıdan

Hatice hat gesagt…

merhaba Kevser çok hoş bir site, yorumun sayesinde tanışmış oldum. uğur böcekleri de harika görünüyor, senin ve Elda'nın ellerine sağlık, görüşmek üzere, sevgiler...

Anonym hat gesagt…

Kevsercim o ne güzel uğur böcekleri ööle..Kız annesi olmanın güzelliği bu olsa gerek değil mi? Birlikte daha nice yemekler, pastalar yapın emi canım benim..
İkinizide öptüm..
Sevgiler

~Semra Mutfakta~ hat gesagt…

Maşallah annesi gibi becerikli bu minik.Ne kadar meşakatli bir tarif seçmişsiniz.Tabi bir o kadar da harika.Ellerinize sağlık

Tijen hat gesagt…

İkinizin de ellerine sağlık. Çok eğlenmiş olmalısınız yaparken!

canan kufer hat gesagt…

merhaba kevser,

ellerinize saglik ne güzel ugurböcekleri olmus öyle!!! elda masallah güzel süslemis :-)

bende dr. oetker tariflerini cok begeniyorum, hatta abone oldugum dergisi her ay geliyor tavsiye ederim.
sevgiler,
canan

Serap'la turuncu lezzetler hat gesagt…

slm canım
uğurböcekleri süper olmuş Eldanın ve senin ellerinize sağlık canım öpüyorum ikinizide

aslı varmış, aslı yokmuş hat gesagt…

Ellerine sağlık canım. Çok güzeller. Umarım yaptığınız uğur böcekleri sizin uğurunuz olur ve her yaptığınız uğur getirir. Sevgiler..

Nilay Cinisli hat gesagt…

Kevserciğim,
Maşallah Eldacığım ellerine sağlık..Annesi gibi olacak..Eee anasına bak kızına al lafını boşa sarfetmemiş atalarımız :)Güzel arkadaşım seni ve prensesini çok öpüyorum..Sevgiler

esra(büyüleyenmutfak) hat gesagt…

merhaba;

ne güzel anlatmışsın sonuçta çok güzel olmuşşşşşşş

ellerinize sağlık

sevgiler

Yaren hat gesagt…

Kevsercim bence cok sevimli olmuslar ellerinize saglik,her ikinizinde.Gida boyasini nerden aliyorsun ? Bildigim kadariyla penny veya lidl de yok.Yardimci olursan sevinirim arkadasim.

MUTFAKISTAN hat gesagt…

cok guzel olmus acemi isi demek haksizlik olur ellerine saglik

Anonym hat gesagt…

Selamlar ugurbocekleri cok guzel olmus elda nin ve senin ellerine saglik.

mutfaközlemi hat gesagt…

merhabalar...

size yorum yazamasamda hemen hemen hergün takip ettiklerim içindesiniz..kurabiyeleri beğendiğinize çok sevindim.. sizinde minik eller çok hamarat harikalar yaratmışlar...
sevgiyle kalın...
özlem :)

meleginmarifetleri hat gesagt…

kevserciğim uğurböcekleri harika olmuşlar çok güzel bir fikir oldu benim için ellerinize sağlık canım hoşçakal sevgilerimle

Selcen Şenocak hat gesagt…

Kevserciğim Ne kadar güzel olmuş Elda'nın ve senin ellerine sağlık sevgiler canım...

Damak Tadı hat gesagt…

Kevser'ciğim
Kızının ellerine sağlık ne de hoş süslemiş muffinleri..))Renkleri ve şekilleri ile çok benzemişler uğur böceklerine canım.
Şimdi oralar cıvıl cıvıl olmaya başlamıştır değil mi??Ahh,yine yeniden oralarda olmak vardı..))

Kocaman öpüyorum canım sizleri..

Sevgilerle

hayat hat gesagt…

Canım Kevser'ciğim, uğur böcekleri çok güzel olmuş. Kendine haksızlık etme, senin ve Elda'nın ellerinize ve emeğinize sağlık.
Sevgilerimle...

NiNo hat gesagt…

canim ben gecen sordugun yufka soruna cevap yazmistim :( anlasilan yorumum gelmemis evet canim var burada yufka yapiliyor ama turkiyedekiler gibi degil oldukca ince ebadi kucuk ve dikdortgen yani firin tepsisi kadar :) yine de bunada sukur 7 sene once bu yufkalarda yoktu :D

keskinli hat gesagt…

canim
bakiyorumda eldayi mutfaga alistirmaya baslamissin oda seninkadar marifetli olur insallah maffinlerde harika ellerinize saglik ikinizinde sevgiler öptüm canim

ayseyaman hat gesagt…

Minik ellerine sağlık Elda ve annesi :) Ugur böcekleri çok şirin olmuşlar, oldukça da lezzetli görünüyorlar.
çok ciciler çok.. :)
tarifleri tercüme edince gercekten uzun görünüyor ama olması gerekende bu bence, yabancıların tarifleri bana her zaman daha anlaşılır ve açıklayıcı gelmiştir. O yüzden benim ilk tercihim oluyorlar malesef.
Tekrar güzel kızınızın ve sizin ellerinize saglık
sevgilerle

Anonym hat gesagt…

ne kadar güzel isimli bir hayvandır bu uğur böcekleri....

çok güzel görünüyorlar....
senin uğur böceğin gibi.....

Anonym hat gesagt…

canim mafinler cok sirin olmus eline saglik. tabi miniklerinde eline saglik güzel bir fikir.

meleginmarifetleri hat gesagt…

selam hayırlı cumalar ben geldim ve gidiyorum hoşçakal

Gönül hat gesagt…

ay ay ay ne şirin olmuş bunlar böyleee eldanın ve senin ellerine sağlık ...sevgilerimle

Selen hat gesagt…

Kevserciğim ve Eldacığım,
Uğurlu kekleriniz çok güzel olmuş. Elinize sağlık. İyi ki katıldınız etkinliğe, renk kattınız.

Anonym hat gesagt…

Çok şirin olmuşlar ellerine sağlık

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste