Selam arkadaslar,
simdi aralarinizda muffinlerden bikanlar icin hemen bu aksamki yemegimizin bir ilavesini bende etkinlik icin sizler icin hazirladim. Cok düsündüm tasindim ne yapabilirim diye, baktim bir cogunuz zaten Türk mutfagina has harika lezzetler eklemistiniz bu güzel etkinlik icin. Bu daha dogrusu bir yemegin yanina garnitür olarak, yani sadece sebze olsun derseniz güzel bir alternatif oluyor.
Biz bu kabaklari yazin mangal mevsiminde eksik etmeyiz tavuklarin ve etlerin yaninda cok güzel oluyor. Hele birde atesin üzerinde pisirilince daha da aromatik ve lezzetli bence. Iste o zaman biz kabaklari biraz kalinca ve halka halka dograyip sislere geciriyoruz ve ayri bir kapta marinadini hazirlayip üzerlerine sürüyoruz bir firca yardimiyla.
Birde bir püf noktasi: Bu kabaklari evde ya benim yaptigim gibi izgara tavada ya da normal bir teflon tavada yag ilavesi yapmadan pisirirseniz, bence fazla yumusayana kadar pisirmeyin, söyle biraz daha diri kalirsa hem vitaminleri kurtarmis oluruz hemde yerken daha da güzel olur bence. Sizler istediginiz gibi hazirlayin, benden sadece söylemesi.
Ben bu aksam bu izgara kabaklarin yanina ana yemek olarak biftek, bulgur pilavi ve salata hazirladim. Bu kabaklar tavuga da cok güzel yakisiyor!
Kabaklari marine ederken cok önemli olan bu Knorr'un cesnili baharati, bu cesninin icindeki baharatlar taze olarak kiyiliyor ve soklandirilmis olarak kurutulduktan sonra bu karisima katiliyor, ben bu baharattan vazgecemiyorum, salatalarda ve diger sebzelerde bir harika oluyor, eminim Türkiye'de de bulunabilir. Soklandigi icin de böyle sivi sebzelerle temas edince aromasini harika bir sekilde sebzelere ve diger yemeklere katiyor. Biliyorum, reklamlar diyor bazilariniz simdi ama ben cok memnun oldugum bir seyi niye sizlerle paylasmayayim??
Bu güzel etkinligi hazirlayan sevgili Sicak Paylasimlar'dan Aysel arkadasimiza da kolay gelsin diyorum ve basarilar diliyorum. Etkinligin sonuclarini da cok merak ediyorum daha simdiden.
Zeytinyaginda marine edilmis izgara kabakMalzemeleri:
- 5 kabak
- zeytinyagi
- Knorr Kräuterlinge Gartenkräuter (Resimde bu baharatin görüntüsünü de ekledim fikir olsun diye)
- sarimsak tozu veya ezilmis taze sarimsak
- tuz, karabiber, pul biber
Yapilisi:
1. Kabaklar temizlenir, yikanir, kurulandiktan sonra ortadan ikiye kesilir ve uzunlamasina yaklasik
1 cm eninde dilim dilim kesilir.
2. Kesilen kabaklar genis bir kabin icine alinir ve üzerine zeytinyagi gezdirilir ilk önce, daha sonra diger baharatlar da eklenir ve harmanlanarak marinatin her yere yayilmasi saglanir.
3. 15 - 20 dakika bir kenarda bekletilir, ben bu arada pilavimi hazirladim.
4. Marine süresi bittikten sonra izgara ve ya normal bir teflon tavaya kabaklari dizelim ve arkali önlü kizartalim. Yag ilavesine gerek yok, sebzeler zaten suyunuda saldigi icin ve marinattada zeytinyagi oldugu icin hic gerek yok.
5. Kabaklari iki parti olarak kizarttim ve son partinin icine birkac cherry domateside ekledim ve tekrar tüm kabaklari tavanin icine aldim ki, sicak kalsin servise kadar diye.
Ben simdilik sizlere buradan ailenizle güzel bir hafta sonu tatili gecirmenizi diliyorum ve sevgilerimi yolluyorum!
Afiyet olsun!!
29 Kommentare:
ellerine saglik canim
Canımcım,
Sebze yemekten hiç bıkmayacağım. o kadar çok seviyorum yani. Ellerine sağlık. Enfes görünüyor. Sevgilerimle...
Kevser'ciğim çok nefis görünüyorlar,ellerine sağlık.Özellikle kabağı bende çok severim ve sık sık değişik tariflerini denemeye çalışırım.Afiyetler olsun canım..))
Muffinleri dün akşam Karya ile yaptık ve çok sevdik.Çok teşekkürler canım benim.Kocaman öpüyorum seni..
Mutlu bir hafta sonu diliyorum.
Sevgiler
Sevgili Kevser kabagi ben de cok severim hic boyle denememistim ellerine saglik tarif icin tesekkurler.
KEVSER BU NE?!!! İNANKİ KARNIM ACIKTI GECE GECE YAA.....:(( IZGARA SEBZELERE HAYRANIMDIR TABIIKI MIDEMDE:)) SEVGILERIMLE
Canimmmm,önce kabaklar sonra üzerine muffinler....harika gözüküyorlar.Ellerine saglik.
Kendinize iyi bakin,sevgi ve dostca kalin.
canım ellerine sağılk nefis görunuyor. annem ve ben kabak yemeklerine bayılırız. bu guzel tarifi mutlaka deneyeceğim. sevgiler. iyi hafta sonları...
Selamlar. Elinize sağlık. Ben burdan alırım yazınızı. Katıldığınız için teşekkürler... Sevgiler...
elinize saglik menuuu harikaaa :)
www.aynurdantarifler.blogspot.com
Sevgili Kevser,
Ziyaretin ve yorumun için teşekkür ederim.
Çok güzel lezzetler var sayfanda, ellerine sağlık. Kabağı ben de böyle fırında ve diri çok severim.
Sevgilerimle.
BU SAĞLIKLI TABAĞA BAYILDIM.EN KISA ZAMANDA UYGULAYACAĞIM.ELİNE SAĞLIK.ACIKTIM YAHU...
cok nefis olmus
kabagi bende cok severim
ellerine saglik
Canım tabağın çok şık görünüyor ellerine sağlık.mangalda patlıcan yapıyoruz ama kabaği hiç duymamaştım Eldayı öpüyorum canım senide
Günaydin,selamlar!!!
Canim zeytinyaglilara gercekten cok bayilirim,kabaklar nefis olmus eline saglik,afiyetler olsun size.
Balik fileto icin hangi baligi kullandigimi sormussun arkadasim.
Genelde bu tarif icin:Palamut fileto kullanirim,ama
bu seferlik Alaska seelachsfile kullandim canim.
Istedigin balik filetoyu kullanabilirsin,ama palamut fileto(makrill) cok daha güzel yakisiyor:)))
merhaba kevserciğim.çok değişik lezzetler var blogunda.hepsi bir birinden lezzetli görünüyor. ellerine sağlık.seni linklerime eklemeyi düşünüyorum.tabi uygun bulursan sevgiler
Selam Canım, fazla sebze sevmem ama kabağada hayır demem çok leziz görünüyor. Etin yanında harika gider. Eline sağlık. Ayrıca güzel bir hafta sonu dilerim.
selam kevser,
ellerine saglik... yemegin cok lezzetli görünüyor :))
bugün benden yemek yok, aksam esim bana bir süpriz yapicakmis, disarida yicegiz ama yemege ve gezmeye nereye gitcegimizi hic bilmiyorum :)))
iyi bak kendine...
bremenden selamlar...
sevgilerimle ayselce:)
Kevsercim ellerine sağlık canım çok güzel bişey yapmışsın yaa bayıldım harika olmuş bence.
Yaa kusura bakma canım uğrayamadım kaç günden beri artık gelirim inşallah tam işler bitti derken bayram geldi iyimi neyse Allah sağlık versin yaa görüşmek üzere sizler gemiyormusunuz bayramda türkiyeye oradamı geçiyor bayramınız neyse hadi öptüm ben konuştummu tamamdır susmam pek.
Kabagin her cesidini severim,marineli kabak nefis olmus,sunumda istah acici eline saglik canim
Canim ellerine saglik nefis bir görüntü...
ellerine sağlık canım,
bence harika, besleyici,sağlıklı bir tabak olmuş...sunumu da çok beğendim...sevgiler iyi pazarlar
sefertasi.blogcu.com
Canim nefis lezzetlerle dolu sayfanda gözüm gönlüm aciliyor sayende.
Bulgur pilavi cekti canim,yarin yapmaliyim:)))
Canim güzel yüreyinden gelen güzel sözlerin cin tesekkür ediyorum sana cok cok.
bir sebze sever olarak bayıldım kevsecim ellerine sağlık canım sevgiler
Selam Kevser, yine harika bir tabak hazirlamissin. senin sunumlarina bayiliyorum zaten. Ellerine saglik, sana ve ailene güzel bir pazar diliyorum, öptüm canim bye. Fatma
(kayserimutfagi)
Canim benim,tabaktakiler cok sahane görünüyorlar.Ellerine saglik Kevser'cim.
Eline sağlık canım herşey nefis olmuş çok iştah açıcı,sevgilerimle...
ooovvv....
kaç zamandır ızgara kabak diye tutturuyorum...
ızgarasını hiç yemediğim halde...
ellerine sağlık..nefis ...
merhaba iade i ziyaret yapayim dedim sunum cok hos ben tatlilardan ziyade yemek severim kendim sekerli seyleri yemeyi pek sevmedigimden alanimida ana yemek olarak sectim ... bundan sonra senide takip edecegim blog manset hakikaten iyi olmus bir suru yeni insanla da tanisiyorum sevgiler
Süper olmuş ellerie sağlık canım..
Kommentar veröffentlichen