Montag, 16. März 2009

Köstebek muffinlerle yine yeni yeniden










Selam arkadaslar!!!

Yine uzun bir aradan sonra basliktada gördügünüz gibi tekrar aranizda olmaktan cok mutluyum. Birkac günden beri acaba nasil bir tarifle dönüsümü taclandirsam diye kara kara düsünmekten bikmisdim aslinda, simdi bu güzel köstebek muffinlerle insallah sizlerinde gönüllerini kazanabilirim.

Genel olarak biz, yani Umut ve ben aslinda hastaneden cikali cok oldu, son yazimdan sonra kisa bir müddet sonra, sanirim 2 Subat'ta bizde nihayet hastaneden taburcu olduk saglikli bir sekilde.

Allahim o günleri bir daha ne bize ne bir baska anne-babaya göstersin. Oglum erken dogdugu icin kanindaki kalsiyum ve D vitamini eksikliginden dolayi gözetim altinda tutuldu, emzirdigim icin bende onunla beraber kaldim ve onu hicbir zaman yanliz birakmadim. Hastanede son haftayi bana tahsis edilen annelerin kalmasi icin özel bir odada gecirdim, bebek hemsireleri Umut uyaninca beni telefonla geceleri kaldirip emzirmeye cagiriyorlardi.

Simdi evimizde mutlu mesut birbirimize daha da alismaya calisiyoruz, insanin kendi evi gibi yok, en cok kendi evimde rahatladim ve kendime geldim diyebilirim.

Sezeryan doguma gelince, asla gönüllü olarak yaptirmak istememistim hayatta ama büyük konusmusum demek, normal dogum sancim olmadigi icin ve bizde artik cocugu tehlikeye sokmamak icin, cünkü 24 saat gecmisti suyum patlayali ve suni sanci ilacida ise yaramamisti ve bizden bir karar bekliyordu doktorlar. Sinirleriminde iyice gerildigi bir anda artik insan herseyi bosveriyor ve sadece bu isin icinden saglikli bir sekilde cikmak istiyor.

Sezeryan dogumunun ilk bir haftasi cok zor oluyor, hele o ameliyattan sonra ilk ayaga kalkmak korkunc birseydi benim icin. Ne bileyim, sanki tüm organlarim karnimin icinden yanlarima dogru cikip gidecek gibi bir duyguydu yada karnimin icindeki organlarim sanki hepsi yerliyerinde degil gibiydi, cok komik geliyor simdi bana.

Dogumdan sonra birde hasta oldum mu, öksürmek bir zulüm, karnimi tuta tuta ancak birseyler yapabiliyorum. Emzirdigim icin balli bitki caylarindan baska birsey, yok hayir birde bebek öksürük surubu aliyordum, ama hicbirsey ise yaramadi.

Tüm hamileligim boyunca bir kez hastalanmadim, oglumu karnimin icinden kesip almalariyla birlikte bende böyle agir bir soguk alginligi gecirdim ve halende cekiyorum ondan.

Neyse, ben yine dogum hikayelerimizden ve Umut bebekten de yazmaya devam edecegim. Simdilik tarifimize gecelim. Bu tarif güzel bir Dr. Oetker tarifi, muffinler icin hazir bir kek karisimi kullandim, icinde kek un karisimi, damla cikolata ve muffin kaplari bile var, bize kek unun icine sadece sivi yag, süt ve bir yumurta ekleyip cirpmak kaliyor, cok pratik birsey bence. Türkiye'deki arkadaslar icin bu ürün orada var mi bilemiyorum, ama tabii ki sizlerde kendiniz icin standard bir cikolatali muffin hazirlayarak yapabilirsiniz.

Köstebek Muffinler

Malzemeleri:

- 1 paket Dr. Oetker Schoko-Muffins hazir kek un karisimi
- 1 kutu sivi krema
- 1 kücük kutu mandalina konservesi
- 1 paket krema sertlestirici
- 1 paket vanilya sekeri

Yapilisi:

1. Cikolatali muffinleri tercihen bir gün önceden pisirme talimatina göre hazirlayin ve sogutun.

2. Soguyan muffinlerin kabarmis kapak kisimini bir bicak yardimiyla kesip alin ve o kapaklari ellerinizle incecik ufalayin.

3. Sivi kremayi, vanilya sekerini ve krema sertlestiricisini mikserle sertlesene kadar cirpin, en son olarakta icine önceden iyice süzdürdügünüz mandalinalari dikkatlice katin ve karistirin.

4. Kremali karisimdan bir yemek kasigi kadar alip muffinlerin üzerine kubbe seklinde sürün ve ufalanmis kek parcalariyla üzerini iyice kaplayin.

Buzdolabinda sogumaya birakin ve sonra kahvenizle yumusak yumusak tadini cikarin.

Ben bir dahaki sefere icine cok sevdigim ve yakisacagini düsündügüm muzlarla yapacagim.

Simdilik bizden bu kadar, tekrar görüsmek ve yazismak üzere, hepiniz kendinize iyi bakin.

Selamlar ve sevgiler, kocaman öpücükler...

Hoscakalin!!!





21 Kommentare:

elma şekeri hat gesagt…

Yeni bebeginizle güzel bir baslangiclar diliyorum..

ALLAH anali babali büyütsün gecmisler olsun insallah.



Tariflerinizi ve sayfanizi cok özlemisim sicacik sevgilerimle.....

atesböcegi hat gesagt…

Merhabalar canim,
ziyaretin icin tesekkürler. Masallah masallah ne tatli oglusun var. ALLAH anali babali büyütmek nasip etsin canim. insallah yavrunun bahti güzel ömrü uzun olur.
Muffinlerinde bir harika olmus. ama Umut kadar degil.
Bundan sonra insallah bol bol görüsmek üzere canim. sevgilerimi gönderiyorum... Ümmühan

Anonym hat gesagt…

günaydin canim,

nasilsin? insaALLAH iyisindir. Hayirli olsun cnaim, anali babali büyüsün... zaten sok olmusdum hamileyim deyince, canikom senin daha blogla ugrastigini bilmiyordum, baya bir mola yapiyorsun diye düsündüm, demek sayfalara girip tarifleri takip ediyorsun... bilmiyordum.

masaALLAH oglun baya büyümüs, ay insaALLAH nazar deymez canim, sayfana cok resim koyma, bak birinde kem göz olmasin yaa. masaALLAH tüh tüh tühhh...

canim ikinci cocugun oldu masaALLAH, yaa su hamile olayi gözüm zaten korkmus, arkadasim var bir cocugu oldu ondan sonra daha hamile kalmadi istemiyorda, zor gecmis... eee artik bende düsüne düsüne korkutuyorum kendimi. ich sag nur eins, herseyin hayirlisi canimmm... kismet kader....

canikom senin o önceki ekledigin yazilara yazdim yazdim, hic ses cikmadi, kardesin yorum eklemisdi, sen hastanedesin dedi, o anda bebek geldi duydukkk...

eee elda abla olmaya alisdimi, elda zaten büyük, kiskanmamisdir dimi?

kücük olsaydi kiskanc olurdu bestimmt...

canim ben napim, stresdeyim, görümcem ayin 14.ünde evlendi...

esimle pazartesi yine ise basladik tatil aldik dügünden dolayi...

simdi ise yine hazirlik pazar esimin dogum günü, ailemiz gelcek misafirlige yani anliyacagin kalabalik... herkes bana kizdi niye daha bloglarimiza yazmiyon inan, hic pek vakit ayiramiyorum artik. en basda hep zaman olurdu artik yok gibi, is yerinde azalttim bloguma girmeye nedense. patronlar yalnis anlamasin diye...

muratla iyiyiz benimde müjdem var, bu hafta kararlascak, ev yapcaz, neubau. grundstück sectik yani arsa... bak hem onunlada ugrasdi, cünkü evimin disi icinasil görüncegini hep muratla yoldaydik, nasil olsun disi ici, ev sekli nasil diye. einfamilienhaus yapcaz, cok mutluyum ama dur önce bu hafta haberi alalim öyle sevincem :)))

olursa hemen ev yapmaya baslicaz, eee ondna sonra bebek gelebilir canikom :)))

yaa kevser hic hamilelik yoktu ya simdi, baya bi düsünceler geliyor yaaa.. hayirlisi hersey hos olur insaALLAH...

bak simdi yorumda öyle yazdin sana dahada syk syk yazicam sonucta yorumlarini okuyormussun, zaten iki kisi var bu yazmamalarimi fark eden hem sen hem meral, her zaman yazardim azaldi diye, inan is hayati ev hanimi hayati hem es oooo... full time job :)))

canim herkese selam söyle, insaALLAH günlerin rahat geciyordu ve bebegimiz miz miz yapmiyordur, demek kucaga alisdi, ay yazik sana ya kolay gelsin canim...

öptüm seni bye bye...

Anonym hat gesagt…

ach ja canimmmm...

ellerine saglik muffine bayilirim...

artik yine ekle su tarifleri, eskiden her gün sayfana gelip yeni yeni tariflere bayiliyordum...

hadi devam dermisim :))) biliyorum ya bir bloga her zaman yazi ve tarif eklemek zor hele hele senin durumunda cnaim...

günlügünde kolay gelsin canim öptüm

ab-ı hayat hat gesagt…

Rabbim tekrarını göstermesin,sağlıklı bir yaşam sürsün bebeğin...

Anonym hat gesagt…

Canim, bebeginin iyi olup eve dönmenize sevindim. Allah ona saglikli ve mutlu bir uzun ömür versin insallah. Oglusun da masallah cok tatli, Allah bagislasin canim, öpüyorum.

pelince hat gesagt…

Kevsercim hamiş olduğunu kaçırmışım şimdi okuyunca çok şaşırdım ve çok mutlu oldum...
Allah analı babalı büyütsün inşallah...Oğluşun çok tatlı çok...41 kere maşallah...

Eşini ve seni tebrik ederim...
Güzel bir ömür diliyorum....

Sevgiler...

SOFRAOZLEMİ hat gesagt…

bebeğimize koccaman bir maşallah.
sanada geçmiş olsun..
minik köstebeklerde nefis görünüyorlar ellerine sağlık canım

sevgilerimle

made in funda hat gesagt…

kevserciğim yarende tesadüf eseri gördüm seni.iyi ki de görmişim.çok sevindi.Allah analı babalı büyütsün.maşallah çoook tatlı.sana kolaylıklar diliyorum.tarfilerini de özlemiştim.pastan nefis olmuş.ellerine sağlık.sıcacık sevgiler..

Hatice hat gesagt…

hoşgeldin Kevser, geçmiş olsun, Allah analı babalı, sağlıkla büyütsün inşallah...oğluşun çok tatlı maşallah...

muffinlerde nefis görünüyor, ellerine sağlık...
sevgiler...

Gönülünce Lezzetler hat gesagt…

Hoşgeldinnnn dönüşün muhteşem olmuş pastacıklar harika ellerine sağlık...
Bebişine maşallah çok tatlı yerim ben onu...Analı babalı sağlıklı büyüsün inşallah...
Sevgiler...

Anonym hat gesagt…

Merhabalar güzel arkaadaşım, ziyaretiniz için çok teşekkür ederim :)
Bu arada büyük geçmiş olsun...
Bebebişniz çok şeker maşALLAH...
Muffinlerede bayıldım..
Tekrar görüşmek dileğiyle arkdaşım...
Sevgiler

Anonym hat gesagt…

Merhabalar güzel arkaadaşım, ziyaretiniz için çok teşekkür ederim :)
Bu arada büyük geçmiş olsun...
Bebebişniz çok şeker maşALLAH...
Muffinlerede bayıldım..
Tekrar görüşmek dileğiyle arkdaşım...
Sevgiler

Aynur hat gesagt…

Merhaba

mail adresini bana bildirirsen bir resim yollamak istiyorum

selamlar

Serap'la turuncu lezzetler hat gesagt…

canım hoşgeldiniz:) yerim ben minik şeker şeyi maşallah çok tatlı tekrar hayırlı olsun canım analı babalı büyüsün...köstebekçiklerde süper görünüyor ellerine sağlık..öpüyorum

Bir Dilim Düş hat gesagt…

Canım benimmm çok ama çoook geçmişler olsu geçmiş gitmiş zaten, gerçekten özlemiştik seni, iyi ki döndünnn!!!

Sevgiler,
Evren

Anonym hat gesagt…

iyi olmanıza çok sevindim..

umut bebek hayatı boyunca mutlu ve sağlıklı olsun

sevgiler.

aslı varmış, aslı yokmuş hat gesagt…

Canım Allah analı babalı büyütsün ne kadar şeker maaşallah.Baya sıkıntın olmuş ama atlatmışsın inşallah bundan sonra bebişle bol güzel günler geçirirsin.Muffinlerin de çok güzeller ellerine sağlık.Sevgiler...

Anonym hat gesagt…

Ay ay ay yerim ben bu tosun paşayı yaa, maşallah allah nazarlardan korusun ne tatlı bir şey bu :) Allah analı babalı büyütmek nasip etsin canım.
Muffinlerde çok güzel olmuş gel beni ye diyorlar adeta. Canım ben almanyada doğdum 12 yaşına kadar oradaydım şuanda İstanbulda yaşıyorum, tanıştığıma çok memnun oldum siteni gezdim az önce çok güzel tariflerin var, marifetli bir anne daha...
Yine beklerim siteme çok öpüyorum seni sevgiler,
Gülşen

MUTFAKISTAN hat gesagt…

MASALLAH COK GUZEL BEBEGIN
ALLAH SAGLIK VERSIN NELER YASAMISSINIZ COK UZUCU CANIM
HER CEKTIGIN ACIYA DEGIYOR SONUC
ANNELIK KOLAY DEGIL AMA DUNYANIN EN GUZEL DUYGUSU
SEVGILERR

özgülün tarifleri hat gesagt…

Kevsercigim Bebisini gule gule buyut canim masallah Allah nazarlardan korusun cok tatli.
Allah anali babali saglikli sihatli buyumek nasip etsin bahti sansi hep acik olsun.

KUCAK DOLUSU SEVGİLER.

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste