Montag, 3. Dezember 2007

Sebzeli ve tavuklu cin makarnasi

 

 

 

 

Selam arkadaslar,
yeni bir haftanin basindayiz ve umarim bu hafta da digerleri gibi söyle hemen gecer gider. Burda yilin en büyük tatili olan Noel tatiline 3 hafta gibi bir zaman kaldi. Almanlarin en büyük dini bayramlari oldugu icin herkes bir telas icinde ordan oraya savruluyor. Alis veris merkezlerinde ve her yerde bu zaten cok belli oluyor, gecen hafta bize yakin en büyük sehir olan Dortmund'a söyle bir gezmeye diye ciktik, ama cikmaz olaydik, heryer öyle bir kalabalikti ki, artik insanlarin icinde fenalik geldi. Yok, öyle kleptomanim filan yok ama gercekten o gün herkes sanki oradaydi. Bizde fazla dükkanlara girmeden Noel pazarini gezdik, birseyler yedik ve geri döndük. Yedigimiz yemekte cin makarnasiydi. Asyalilarin islettigi bir restaurant tipi bir yer var ve orada özellikle el yapimi cin makarnasi gözünüzün önünde kocaman wok tavalarda pisiriliyor. Cinlilerin ev yapimi makarnasi birde bizim ev eristesini cok andiriyor, ev eristesi gibi kisa kisa kesilmis degil onlarinki daha cok, cok uzun oluyor ve degisik sebzelerler ve tavuk etiyle bunu servise sunuyorlar. Cok lezzetli oluyor ve ragbet edende bir cok insan bu yemege. Söyle hemen bir tabak yemekle karnimi doyurayim derseniz cok ideal bence. Bizde o gün öyle yapmistik ve de cok hosumuza gittigi icinde bende pazar günü bir de evde bir deneme yapayim derken bu yemek cikti ortaya. Kendi kafamdan attim ama tabii ki o cinlilerden aldigim kopyalarla. Bizim versiyon da cok lezzetli oldu ve afiyetle yenildi. Artik hep evde yaparim zaten, isin sirrini cözdügüme göre.

Not: Bu yemegi hazirlamak isterseniz, büyük bir sise soya sosunu hazir bulundurun. Bende kalmamisti ve kiz kardesimden otlandim, onun ki de kücük bir siseydi. Benden söylemesi.

Sebzeli ve tavuklu cin makarnasi:

Malzemeleri:

- 1 paket hazir cin makarnasi
- 300 gr tavuk gögüsü
- 3 havuc
- 1 pirasa
- 1 dolmalik biber
- 1 sogan
- 4 dis sarimsak
- 1 paket taze soya filizi
- soya sosu
- aycicek yagi
- tuz, karabiber, pul biber
- Sambal Oelek, bu aci biber salcasi tipinde bir sos ve eger isterseniz pisirme esnasinda ya da sonradan benim gibi servis ederken yemegin üzerine ilave edebilirsiniz. DIKKAT! Cok aci, ama lezzetli. Biz Elda icin sonradan ilave ettik.

Yapilisi:

1. Ise ilk önce tavuk gögüsünü kestikten sonra sosa sosuyla marine etmeyle baslayalim. En iyi sonucu yine bir gece önceden marine edilmis bir tavuk eti olur bence, soya sosu eti cok güzel hem yumusatiyor hemde lezzet katiyor.

2. Tencerenin icinde kaynayan suyun icine bir paket cin makarnasi attim ve ocaktan cektim. 5 dakika boyunca kaynamis suyun icince öylece pisti ve sonrada süzdüm ve bir kenara aldim.

3. Tüm sebzeler yikandi ve dograndi, havuclari ve biberi jülyen olarak kestim. Wok tavaya bir miktar sivi yag aldim ve sogan, biber ve havuc üclüsünü sürekli karistirarak pisirdim. Dikkatli olun, öyle cok fazla pismesi gerekmiyor, bu asamada sarimsaklarin iki tanesini ezerek sebzelerin icine kattim. Sebzelerin isi bittikten sonra wok tavadan aldim ve bir kenara biraktim.

4. Simdi sira tavuk etinde, bir miktar sivi yagla bunlari da karistira karistira yine 2 tane ezilmis sarimsak katarak icine. Tavuklar pisip suyuda kaybolunca hazirdir demek.

5. En son asama olarak ta tavuk etiyle süzdügüm makarnalari bulusturdum, bir güzel karistirdim ve sonra icine önceden pisirdigim sebzeleride ekledim, yine bir güzel harmanladim ve en son olarak ta benim en cok sevdigim ilave olan soya filizlerini kattim icine. Bunlarin cok fazla hatta hic pismesi gerekmiyor, diri diri daha da güzel oluyor, hemde de saglikla ilgili faydasi acisindan.

6. Yemegimize baharatlari ve bolca soya sosu ile tadini veriyoruz, tuz ile dikkatli olun soya sosunda zaten tuz var.

Ben bu yemegi yapinca, vay be ne kolay ve cabuk ve sonradan lezzetli mi lezzetli oldu dedim. Kendi malimi satmaya calismiyorum ama gercekten bazen gözümüzde büyüttügümüz seyler böyle güzel olunca degiyor dogrusu.

Iste sadece sebzeleri öyle hazirlamak ve dogramak biraz zamandan caliyor ama dedigim gibi degiyor dogrusu. Mutfaga merakli olan eslerle birlikte hazirlanabilecek cok güzel ve saglikli bir yemek oldu.

Afiyet olsun!!
Posted by Picasa

20 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

Selam Kevser, yine harika bir yemekle karsimizdasim, mmh, gercekten nefis görünüyor, bunu bende denemek isterim. Esiim zaten tam bir makarna canavari. Onun kesin hosuna gidecekteri, Ellerine saglik canim görüsürüz..

fatma/www.blogcu.com/kayserimutfagi

Unknown hat gesagt…

Kevsercim yemeğin görüntüsü harika
ellerine sağlık canım.Çin makarnasını bulursam bende denemek isterim.Sevgiler..

Anonym hat gesagt…

kevser merhaba,

çin yemeklerini pek severim. Mutlaka bir de böyle denemeli..

ellerine sağlık.

sıcacık sevgiler...

www.misssgibi.com

meleginmarifetleri hat gesagt…

KEVSERCİM NE KADAR HOŞ BİR GÖRÜNTÜSÜ VAR BU YEMEĞİN PEK Bİ BEĞENDİM CANIM ELLERİNE SAĞLIK DENEMEK GEREKLİ EŞİMDE BAYILIR BU TÜR ŞEYLERE SEVGİLERİMLE İYİ HAFTALAR DİLERİM BAYBAYYY

banu kırmızıgül hat gesagt…

canım merhaba,
nefıs olmus tarıf harıka bende yapacam cok ımrendım. ellerıne saglık. sevgılerımle...

MUTFAKISTAN hat gesagt…

canim ben hic hazirlamadim kizlarim cok sever ve devamli yaparlar tadini cok begeniyorum seninki harika gorunuyor ellerine saglik sevgiler

Anonym hat gesagt…

çin makarnasının üzerinde bi tarih vardı havuçul soğanlı falan aman ne kötüydü
ama mutlaka bu güzeldir tek başıa da güzeldi tadı,
ellerine sağlıkkk

Gönül hat gesagt…

canım ya ne güzel olmuşşşş ellerine sağlık valla çin lokantasındakilerden çok daha güzel olmuştur...sevgilerimle

Leziz Sofralar hat gesagt…

Kevser'cim cin mutfagini bende severim ama cin lokantasinda degil asla sadece kendi yaptigimi cünkü cin lokantalari bana cok itici geliyor yedigimden bile zevk alamiyorum nedense,onun icin tarifini mutlaka deneyecegim eminim esimde bayilacaktir ellerine saglik canim benim sevgiler...

elma şekeri hat gesagt…

hmm ellerine saglik nefis görünüyor.Çin makarnasını en kisa zamanda deniycem....

ayseyaman hat gesagt…

Kevsercim merhaba, sen tam da benim yazacağım şeyleri yazmışsın :) buralarda aynı senin bahsettiğin gibi canim...:))Her yer ısıl ısıl ben çok sevıyorum, turistler evlerinden çıkıyor alısveris yerleri tıklım tıklım, evlerini de çok güzel süslüyorlar bayılıyorum seyre...:)
Ayrıca gelecek yazım için birde uzak doğu mutfağından bir tabak sunacaktım, ne hoş bir tesadüf oldu senle, kalp kalbe karşıymış.....
canim makarna nefis gorunuyor, en kisa zamanda denemek isterim...
ellerine saglik
Sevgilerle

Anonym hat gesagt…

Merhaba kizimin en sevdigi makarna bu makarnaya bayiliyor,seninkide cok güzel görünüyor eline saglik,sevgiler

anneminkizıyim hat gesagt…

Canim merhabalar, harika olmus ben de bu cin yemeklerinden cok yapiyorum, harika oluyor, seninkide cok sahane olmus ellerine saglik, sevgiler...

Selcen Şenocak hat gesagt…

maşallah sana herşeye yetişiyorsun ellerine sağlık nefis görünüyor.
Sevgiler...

Anonym hat gesagt…

Cin yemegine bayilirim.Harika olmus,ellerine saglik canim.

kamiş hat gesagt…

Kevser,bu makarna benim de çok sevdiğim ve yaptığım yemeklerden biridir.Ellerine sağlık ve afiyetle yiyin :)

canan kufer hat gesagt…

merhaba kevser,

ellerine saglik, cok lezzetli görünüyor. bayiliyorum cin yemeklerine...

sevgiler,
canan

Anonym hat gesagt…

ELLERİNE SAĞLIK NE GÜZEL TARİFLERİN VAR BENDE BEKLERİM YEMEK BLOGU DEĞİL AMA BENİMKİSİ SEVGİLER :)

~Semra Mutfakta~ hat gesagt…

oh cnm ya ellerine sağlık bu nasıl güzel bir makarna olmuş böyle.vallahi cnm çekti ,hemde çin usulü !!!! hemen denenecek.

Anonym hat gesagt…

Burasi da aynen öyle,kalabalik..Hafta sonlari disari cikmiyorum,cünkü rahat rahat gezilmiyor,bir de grip salgini var kapali mekanlara girmek istemiyorum dogrusu,kurban bayramida ayni zamana denk geliyor dogru-dürst alis-veris yapamadim henüz..
Cin makarnasi olayina ev de hic girísmedim,beni cesaretlendirdin,ellerine saglik.
Güzel bir hafta sonu gecirmen dilegiyle sevgiler...

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste