Donnerstag, 4. Juni 2009

Ispanakli Lazanya








Selam arkadaslar,
en son yazdigim tarihe baktigimda eyvah, yine o kadar zaman olmus yeni birseyler eklemeyeli diye, ama sanirim sizler artik buna alistiniz!!

Bizler iyiyiz, Umut'um tam olarak iyilesemedi teyzeleri ve bu yüzden bu sabah ben yine doktor kapilarindaydim, Allah'tan kücük bebegi olanlari fazla bekletmeden muayeneye aliyorlar bizim buradaki doktorlar, o yüzden fazla bunalmadim, ama Umut'umun tam yola cikmaya hazirlanirken ve kendisi bebek koltugunda hazir olarak baglanmisken birden ikinip kikinmaya baslamasiyla birlikte beni bir telas aldi ama artik dedim doktora kadar bekleyeceksin altinin temizlenmesi icin. Oraya vardigimizda gayet rahat bir sekilde orada böyle durumlar icin bizlere temin edilen yerde bezini degistirdim ve hemen ardindan da muayeneye girdik. Doktorumuz cigerlerini dinledi ve bana göre hicte korkulacak bir durum yok dedi, oysa ki ben bronsit olmasindan korkmustum, aksamlari acaip bir sekilde hirlamaya basliyor, genizleri tikali, burunda ayni sekilde. Neyse bize bronslari genisleten bir damla, burun damlasi ve agri kesici/ates düsürücü yazdi ve evimize dogru yolladi.

Yukaridaki resimlerde görülen karelerde Elda'nin yeni salvariyla cekilen fotosu ve son zamanlarda en cok giymeyi sevdigi giysisi. Digerinde Umut uyurken ve besigi bu resimde nevresimsiz, cünkü onlarin hepsini yikamak icin sökmüstüm sepetinden. Gecen hafta sonu yasadigimiz sehirde büyük lunapark vardi, dünde kiz kardesimle ve Yasin'le son gün oldugu icin orada gezmeye gitmistik ve Yasin ve Elda afiyetle dondurmalarini hüpletiyorlar!!!

Evet, bizden simdilik bu kadar ve hemen asil konuya gecelim, bugün yaptigim ispanakli lazanya bizlerin cok hosuna gitti, kafamda aslinda cok fazla tasarlamamistim nasil yaparim diye, ama zaten uzun zamandan beri denemek istiyordum, kiz kardesimden de birkac tüyo aldiktan sonra el birligiyle mutfakta sip sak hazirlanan bir yemek ortaya cikiverdi. Bizler lezzetini cok begendik, cocuklarda severek yediler, benim Elda bile iki tabak götürmeyi ihmal etmedi. Ben ispanaklari icine cig olarak kullandim, burada marketlerde satilan ispanaklar cok temiz ve yapraklarida cok güzel ve körpeydiler, onun icin sadece birkac kez yikayip hemen kullanabildim, ben yarim kiloluk bir paket almistim ama gercekten cok az bir miktarina ihtiyacim oldu bu yemegi hazirlarken.

ISPANAKLI LAZANYA

Malzemeleri:

- 500 gr lazanya yapraklari
- 300 - 400 gr kiyma
- 2 paket 500 gr'lik domates püresi
- 500 ml su
- taze ispanak yapraklari
- 200 gr eksi krema (Creme fraiche)
- kasar rendesi üzeri icin
- sivi yag, tuz, karabiber, bol kekik, pul biberi, kuru feslegen

Yapilisi:

1.
Tencereye ekledigimiz bir miktar sivi yaginda kiymalari kavuruyoruz. Iyice kavrulan kiymalarin icine domates püresinide ekliyoruz, ayrica ardindan sosun kivamini ayarlamak icinde ayrica yaklasik 500 ml su da ekliyoruz, lazanya yapraklarinin önceden pisirilmedigi icin sosun bayagi bir bol olmasi gerekiyor ki onlar iyice pisebilsin diye.

2.
Daha sonra sosun tüm baharatlarini da katip bir tasim kaynatmaya birakiyoruz. Tadi tuzu tamamsa, borcama (ben büyük bir borcam kullandim) ilk önce bir kepce sostan döküp zeminini islatiyoruz, sosun üzerine de lazanya yapraklari, sonra yine sos ve taze ispanak yapraklarini borcaminiz dolana kadar böyle devam ediyoruz. Önemli olan hem lazanya yapraklarinin hemde ispanaklarin sosla kaplanmis olmasi.

3.
En son kati yine bol kepce sosla tamamlayip, o sosun üzerine de eksi kremayi düzgün bir sekilde sosla birlikte karistira karistira yayiyoruz ve en son islem olarakta rende kasarlarla üzerini kapatiyoruz.

4.
Önceden isitilmis 200 C derecelik firinda 30 dakika pisirip biraz dinlendikten sonra servise hazir hale getirebilirsiniz. Ben yanina bol yesillikli bir salata öneriyorum, ki bizler öyle yaptik ve cokta güzel oldu:))

Afiyet Olsun!!!

20 Kommentare:

Narince hat gesagt…

Tosuna geçmiş olsun canım. Benim oğlumun da adı Umut. Öpüyorum küçük Umut'u, acil şifalar diliyorum.Lezzetli lazanya için de ellerine sağlık diyorum.

pelince hat gesagt…

Kevsercim yakışıklıya geçmiş olsun.Güzel kızının şalvarıda ayakkabısı da tam trend olmuş :)maşallah her ikisine de ...
Lazanya çok leziz,ellerine sağlık...

Güzel bir hafta diliyorum.

Öpüyorum...

tatlilar gülcandan hat gesagt…

Canim gecmis olsun.Lazanya afiyetler olsun. Saglikli, sihatli neseli günler.

yasaminkiyisindan hat gesagt…

GÜNAYDIN CANIM.CANIM OĞLUŞUNA GEÇMİŞ OLSUN.LAZANYADA NEFİS GÖRÜNÜYOR ELİNE SAĞLIK.

ferahinmutfagi hat gesagt…

merhaba
mail adresinize ulasamadim bana mail atabilirmisiniz
ferah@ferahinmutfagi.com

peynir hösmelimi hat gesagt…

Ellerine saglik canim.
umut icin gecmis olsun.eldanin salvarida süper hani:))
Buralarda da bir salvar rüzgari sorma gitsin.
Sevgilerle.

atesböcegi hat gesagt…

Kevsercim gecmis olsun Umut´a. Desene ayni ilaclar sizdede var bu aralar. Bronslari genisleten damla, ates düsürücü, burun damlasi okuyunca kendimi buldum orda sanki. Benim Elifde hasta. Ayni rahatsizlik arti kulaklari iltaplandi. O yüzden son günlerdeki SIKINTINI cok iyi anliyorum canim. Bizde cok uykusuz geceler atlattik. Umuta acil sifalar diliyorum canim. Elda´nin salvarini yesinler. bi bak... koca kiz olmus. Masallah. ispanakli lazanyanda yikiliyor yani. ellerine saglik canim. coook severim. görünce yemis kadar oldum. canim senide cocuklarida öpüyorum.

Özlem Avcı-mutfaktayimm hat gesagt…

Ellerine sağlık canım harika görünüyor.

Sevgiler...

SOFRAM hat gesagt…

Kevser'ciğim oğluşuna çok geçmiş olsun,acil şifalar diliyorum, kızına da şalvarı pek yakışmış. Allah nazarlardan korusun ikisini de, acılarını göstermesin canım.
Canım lazanya da nefis olmuş, ellerine sağlık, sevgiler...

Anonym hat gesagt…

Günaydin Kevsercigim,

nasilsin? insaALLAH iyisindir, umut nasil oldu hersey düzeldimi cnaim yoksa halen doktorlardami geziniyon, ama sen isini bilirsinki ikinci defa anne oldun.

ilk olunca zordur dimi, insan sasiriyordur napmam gerekiyor diye.

eldada test ettin, umutda elinden geliyordur :))

canim insaALLAH hepiniz iyisinizdir,

tarifine baktim lazanyayi cok severim hele her zaman etli olmasina gerek yok bende, sebzeli halide cok hos, sebzeyi cok seven bir insanim...

inanirmisin zamaninda balayinda muratla hotelde aksam yemegi yerken sebzeli lazanya vardi, nasildi biliyonmu beyaz sosluydu snairim bechamelö sosuydu ve icinde bol bezelye havuc falan ay aklima getirdin ya inan cok lezzetliydi...

o zamanlarda iste balayi oldugu halde ynei evliydim blogum yoktu yoksa ahciya giderdim ve sorardim tarifi :))

inglizce anlatsaydi bile anlar yazardim ama nerde balayi vakti gecti :)))

canim sana ve ailene cok güzel bir hafta sonu dilerim,

öpüyorum canim

hoscakallll

Yaren hat gesagt…

Kevsercim merhabalar:)) sayfani acar acmaz Elda ile kücük delikanlinin resmini görünce sasirdim "olamaz "dedim:))) Kücük oglancigi senin Umut sandim.Ne cabuk bu kadar büyüdü dedim.Sonra inceleme altina alinca anladimki Umut degilmis:)Acil sifalar diliyorum Umutcuga. Cok tatlilar,tombisligi Tugraya benziyor.Yakin takipteyim Umut bebisin büyümesinde:)) Lazanya nefisss görünüyr canim.Ispanakli harika olmustur eminim.Afiyetler olsun.Haa unutmadan Elda da salvari ile harika görünüyor,yakistigini söyle kendisine olurmu canim,Öpüyorum senide bebislerinide canim.güzel bir hafta sonu diliyorum.

Gönül hat gesagt…

hayatım kaldı 1 haftaa sen bendeki heyecanı gör:)))) dualarını ve desteklerini bekliyorum......prensine geçmiş olsun diyorum acil şifalar.....lazanyada süper görünüyor ellerine sağlık...öpüyorum sevgilerimle

keskinli hat gesagt…

canim masallah pasama resimde cok sevimli duruyor söyle isirasi geliyor insanin cok gecmis olsun tosunuma elda haniminda salvari yakiyor yani :))
lazanyada enfes balim ellerine saglik sevgilerr

Ayse Pamuk hat gesagt…

Ben o tosunu yerim bitiririm çok geçmiş olsun.Ispanaklı lazanyaya gelince tam damak zevkime göre ellerine sağlık canım

SOFRAM hat gesagt…

Kevser'ciğim kandilini kutluyor hayırlara vesile olmasını diliyorum, sevgilerimle...

İlker Ergin hat gesagt…

Canım çok geçmiş olsun.eminim şimdi daha iyidir.Bu arada ne kadar çabuk büyüyor ya Kevser..41 kere Maşallah paşaya....
Veee ellerine sağlık şekerim.Harika...
Sevgilerimi bıraktım...

pembecikolata hat gesagt…

nefis bende denemek istiyorummmm:)

Ilker Erdem hat gesagt…

Gule gule buyut bebegini canim. Bizde cok severiz lazanyayi. Sevgiler

sevimin sayfasi hat gesagt…

Talihiniz gözleriniz kadar berrak, kaderiniz bakışınız kadar güzel, umudunuz yarın kadar yakın, yarınınız aşkınız kadar mutlu, aşkınız Miraç kadar mukaddes, dualarınız istediğiniz gibi makbul olsun.
sevgilerimle sevim

Anonym hat gesagt…

eline sağlık çoook güzel olmuş aaahh birde yesek varya ne güzel olur. SEVİNDİK AİLESİ

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste