Donnerstag, 4. Februar 2010

ANANASLI VE KOKOSLU CHEESECAKE

Blogcu Bulusmasi Dortmund 2010 017
Blogcu Bulusmasi Dortmund 2010 014

Selam arkadaslar.
gecikmeli olarak hemen bulusmamizda arkadaslarima ikram ettigim cheesecake'in tarifini vermek istiyorum.

Pazartesi günü Umut'un asilari tazelenmisti ama bu sefer onu cok rahatsiz etti.
Ayni günün aksamina normalinde tipis tipis kendi kendine yürüyemesede ve de hic yerinde duramayan cocuk ne emekledi ne de bir yerlerden tutunarak yürümek istemedi. Bir aglamakli haller, kücücük bir bebek misali sürekli kucakta dolasmak istemeler ve tabii ki onunla birlikte gelen istahsizlik ve uyku bozuklugu ve en önemlisini unutuyordum: Ates. Neyse ki atesini bir nebze kontrol altinda tutabiliyorduk ama diger halleri mümkün degildi!

Daha bugün kendine gelebildi cocugum, bende acikcasi cok korktum hani bazen asilarin cocuklari felc etme ve sakat birakma durumlarida oluyormus, Allaha sükür öylelikle atlattik ama birde bana sorun.

Cheesecake'imiz ananasli ve hindistan cevizli, sizler bakmayin ben baslikta hindistan cevizinin yaziliminin uzun oldugundan böylelikle bir hileye basvurdum:))

Ve lüften sizlerden bir ricam var, aranizda bana lütfen "Magerquark"in Türkce dogru cevirimini yazin. Ben burada bir türlü cözemedim bu olayi. Hatta bulusmamizda bile konusmustuk ama hic aklimda kalmadi bizler neye karar verdigimizi.

ANANASLI VE HINDISTAN CEVIZLI CHEESECAKE

Tabani icin:

- 225 gr un
- 75 gr toz seker
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz
- 150 gr tereyagi
- 1 yumurta

Dolgusu icin:

- 1 kutu ananas konservesi (446 ml)
- 750 gr yagsiz süzme yogurt (Magerquark)
- 200 gr toz seker
- 3 yumurta
- 75 ml süt
- 50 gr hindistan cevizi rendesi
- 1 limonun suyu
- 1 paket vanilyali puding karisimi (pisirmelik)
- 2 paket vanilya sosu karisimi (pisirmelik)

Üzerine:

- 3/4 taze ananas püresi
- 1 yemek kasigi nisasta
- 1 yemek kasigi toz seker
- 3 yemek kasigi hindistan cevizi cipsi
- kek kalibini yaglamak icin tereyag

Yapilisi:

1.
Un, 75 gr toz seker, vanilya, 1 tutam tuz, tereyagi ve 1 yumurta karistirilir.
Az bir miktar unlanmis zeminde yuvarlak (32 cm capinda) merdane ile acilir. Kek kalibi (26 santimlik) yaglanir. Actigimiz tabani merdane yardimiyla yaglanmis kek kalibina dikkatlice yayalim ve kalibin yanlarina dogru yayalim. Tabani bir catal ile birkac yerinden delelim. Üzerini kapatip soguk bir yerde 30 dakika dinlendirelim.

2.
Konserve ananaslari bir süzgecte iyice suyu akana kadar bekletelim ve minik parcalara dograyalim. 3 yumurtanin sarisini beyazindan ayiralim. Yumurta aklarini 1 tutam tuz ile kar haline getirelim. Süzme yogurdu bir kabin icine alalim. Ardindan yumurta sarilarini, sütü, hindistan cevizi rendesini, 200 gr sekeri, limon suyunu, puding ve vanilya sos tozlarinida ekleyelim ve iyice birbirine yedirelim bir mikser yardimiyla. Bu islemden sonra önce ananas parcaciklarini ve daha sonra yumurtanin aklarindan elde ettigimiz kari bu karisima bir spatula yardimiyla dikkatlice yedirelim yavas yavas ve bu karisimi tabanin üzerine dökelim ve üzerini düzlestirelim.

3.
Önceden isitilmis firinda 200 C derecede yaklasik 45 - 55 dakika pisirelim, bana 45 dakika yeterli geldi. Hafif agzi acik firinda yaklasik 30 dakika daha bekletelim. Firindan cikardiktan sonra iyice sogumaya birakalim.

4.
Taze ananasin 3/4 bölümünü küp küp dograyalim ve el blenderiyle püre haline getirelim. Püreyi daha sonra kücük bir tencerenin icine alalim ve icine bir yemek kasigi toz seker ilave edelim. Nisastayi bir miktar soguk suyla eritelim ve tencerenin icine dökelim. Cirpma teliyle sürekli karistirarak pisirelim ve kivami koyulasinca hemen cheesecake'in üzerine döküp üzerini düzeltelim. Tekrar sogumaya birakalim. Servisden önce de üzerine yanlarindan dogru hindistan cevizi cipslerini dökelim.

AFIYET OLSUN!!

30 Kommentare:

keskinli hat gesagt…

canim öncelikle gecmis olsun umutum icin asiya bazi cocuklar daynamiyor neyseki atlatmis sükür

bu pastayi tadanlardan biri olarak herkese siddetle tavsiye ederim kevserimin ellerine saglik cok sahaneydi dogrusu tadi halen damagimda:))
sevgiler canim

bir dilim bir tutam hat gesagt…

Kevsercim dün alisveris yaparken "Kevser yayinlasada tarifini alsam"diyordum.Acaba icine ne giriyor.kafadan bir seyler almiyayim dedim ve tarifi gördüm..

Tekrar tekrar ellerine saglik.Tadi görüntüsü muhtesemdi.Ayseminde dedigi gibi tadi damagimda kaldi.

Ogün Quark yerine süzme yogurt kullanilabilecegini konusmustuk..
Gercei tabiki Quarkin yerini tutmaz ama bir derece.Benim Quarkla yapilan okadar tarifim varki .Türkiyede yasayanlarida düsünerek cogunu yayinlayamiyorum.
Hatta dün bir tane bize yaptim.Quark yerine yogurt kullancaktim kizimin itirazi üzerine kaldi.

Kevsercim dogru söylüyorsun.O gün o kadar bilgi paylastik ki bende cogunu unuttum.
Halbuki yanimda defterimde vardi--
Filiz en iyisini yapti sürekli not aldi...Kevsercim öpüyorum seni..
Sevgiler

Unknown hat gesagt…

Günaydinlarrr arkadasim.... Canim benim ya.. Evlatlarimiz... onlarin en ufak cizikleri bile bizim canimizi yakiyor.... Rabbim acilarini, üzüntülerini göstermesin... Cok gecmis olsun diyorum... Bu pastayi tadanlardan biri olarak muhtesem ve cok hafif bir lezzet oldugunu söyleyebilirim... Soruna gelince, yaptigim ufak bir arastirmaya göre "Mager" sözlük anlami;kuru, yagsiz--- Quark icin de "bir tür peynir deniyor... Bana göre tam peynir degil.... Yagsiz, süzme yogurt daha dogru... Gecen hafta gittigimiz Türk Marketinde "NEFIS" marka süzme yogurt almistim... Tadi ayni quark.... Denemeni tavsiye ederim... Sadece mager degil, yagli bir yogurt... Sonuc olarak "yagsiz, süzme yogurt" diyebiliriz sanirim... Tekrar ellerine saglik diyor, cök öpüyorum...

Unknown hat gesagt…

oglumun aşılarını yaptırırken bende çok korkmuştum.malum aşılar hastalıklardan korunsun diye yapılıyor ama bazen yan etki yapabiliyor.ama korkma.çocuklarımız bizden daha güçlü.bu arada ellerine saglık.

pelince hat gesagt…

Kevser canım fotoğraflara tek tek baktım,hepinizi ismen görmek daha güzel oldu.. neşeniz,sıcaklığınız yüzünüze yansımış... böyle güzel hanımları yakından görmek daha güzel oldu... cheesecake içinde ellerine sağlık,görüntüsü enfes...
ellerine sağlık...

Anonym hat gesagt…

Offff, bu ne sahane bir cheesecake öyle, ellerine saglik canim. Sana ve arkadaslara afiyet olsun.
Cok öpüyorum.

peynir hösmelimi hat gesagt…

Kevsercim büyük gecmis olsun canim.Umutun simdi iyi olduguna sevindim.Olur böyle seyler cok üzme kendini.
Canim bu pasta gercektende harikaydi:))tadi benimde damagimda kaldi:))
Filize katiliyorum.yagsiz süzme yogurt en yakini herhalde.
Bence yerini tutmuyor ama denemeye deger.
Canim tekrar pasta icin tesekürler.Ellerine saglik.
Sevgilerle.

Yaren hat gesagt…

Gecmis olsun Kevsercim ama asi sonrasi olan seyler.Bizimkide oldu,geceleri hic yatmadi yatirmadida.Cok sükür atesi velan olmadi,olmayisinin sebebide anne sütünden sanirsam.Ama asi sonrasi cocuklar cok huzursuz oluyor. Ayyy bulusma resimlerinize baktimda icim gitti.Seneye yazin tekrarlanir insal.DAha cok kisi gelcektide soguk diye gelemediler.Yani yazin sanirsam 10 kisi felan oluruz.Bizim bu tarafta 2-3 arkadas var.Gelemeyenler varsa,buda bulusup hep beraber gidebiliriz.Pastada cok harika görünüyor.Afiyetler olsun hepinize.Kevsercim resimdeki hatunlardan hangisi sensin? Zehrayi ,Ayseyi secebildim.Ama diyerlerini tahmin edemedim:)Sana kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum canim:))

Gönülünce Lezzetler hat gesagt…

Bayılırım cheesecake'ke nefiss görünüyor ellerine sağlık canım...
Sevgiler...


www.gonuluncelezzetler.com/

Bengü-www.pemberehber.com hat gesagt…

Kevser'ciğim, merhaba. Güzel bloğunu keşfetmemi sağladığın için ise çok teşekkürler. Bende bayılıyorum cheesecake'e bizde yapıldığı gibi bitiyor. Tatlı oğluna geçmiş olsun. Sağlıklı ömürler diliyorum.

CAHİDE hat gesagt…

nefis görünüyor.ananaslı oluncada bir başka olur tadı.ellerine sağlık Kevser...

Narince hat gesagt…

Aşı sonrası ateşler, huysuzluklar ne günlerdi. Chesscake nefis görünüyor, ellerine sağlık Kevserciğim.

Eya hat gesagt…

Kevserciiiiiigim....o muhtesem tadin nihayet tarifi geldi...bende Serap gibi bu haftasonu yapayim diyorudm aklimdan gecmisti. Quark´in karsiligi ürün olarak yagsiz süzme yogurt...TR´ye giitigimde bende süzme yogurt kullaniyorum ama sanirim en yakini Pinar marka süzme yogurtmus, arkadaslarim söyledi, denemisler. Umut icin de gecmisler olsun, en azindan atlatmissin, eh büyüyünce hasta olmamasi icin simdi bunlari cekmek durumunda kaliyor cocukcagiz...güzel bir haftasonu diliyorum...sevgiler

zehra

Pembe Tatlar hat gesagt…

Canım herşey gönlünce olsun ellerine sağlık harika gözüküyor sevgiyle kal..

made in funda hat gesagt…

harika bir buluşma harika bir chesecake olmuş.ellerine sağlık kevserciğim...sevgiler...

sevimin sayfasi hat gesagt…

kevsercim pasta gercekten cok güzeldi, hem tad olarak hem görüntü olarak, burdan tekrar ellerine saglik diyiyorum
umut pasayada gecmis olsun, canim bu aralar cok yogunum pcye vakit ayiracak vaktim cok kisitli tr`den kayinvaldemler bizde, biraz sakinlesince tekrar bilgisayarin basinda doya doya oturma firsatim olur insallah

keskinli hat gesagt…

o güzel dileklerin icin cok tesekkür ederim sevgiler canim

not:Müzigi sirf sen korkma diye degistim inan sana özel olsun dedim balim yeterki sen korkma :)))

atesböcegi hat gesagt…

Kevsercigim öncelikle Umut icin gecmisler olsun.Sükür atlatmis. Ama nasil telaseye kapilmissindir kim bilir. sükür geride kaldi. ALLAH bütün cocuklarimizi her türlü hastaliktan korur insallah.
Pastan var MUHTESEM, hem ananas hem hindistan cevizi müthis bir ikili olmustur. ellerin dert görmesin canim.

yorumun ve güzel sözlerin icinde cok tesekkürler arkadasim.

gelelim Magerquarka... Ben Quark´i labne peyniri olarak biliyorum. Oktay ustada cheesecake´lerini labne peynirinden yapiyor. Hatta Türkiye´de pasta yaptigimda alip deneme firsatim olmustu. Tadi bizim Quarkimiza cok benziyor. Ama iste Magerquark daha az yagli oluyor. Labne peynirinin az yaglisi satiliyormu Türkiye´de bilemiyorum. Ama normal labne peyniri kullanildimida olur bence.
Süzme yogurt az bir sey daha tuzlu oluyor labne peynirinine bakarak zannedersem. insallah yanilmiyorumdur.

güzel bir hafta sonu gecirmeni diliyorum canimcim sevgiler öpüyorum

Pembe Dusbahcesi hat gesagt…

Merhaba Kevsercigim, etkinlik hakkinda soru sormussun. Yurtdisindan katilan arkadaslara ayri kura cekecegiz. Yani Turkiye ayri, diger ulkeler ayri. Katilmani bekliyoruz:) Sevgiler.

Bu arada cheesecake nefis gorunuyor, ellerine saglik.

Hayattan Azıcık hat gesagt…

Bir cheesecake sevdası bende aldı başını gidiyor. Bunun yorumları görüntüsü kadar güzel. Mazlemeleri alıp deneyeceğim ve bloğuma koyacağım sevgiler. Tarifleriniz ve bloğunuzun sıcaklığı çok güzel. İzlemeye aldım.

Behiye Sönmez hat gesagt…

cheesecake harika gözüküyor tadına bakanlar çok şanslı olmalı:)
Türkiyede metro marketde ithal süt ürünlerinden çok çeşit var,dediğiniz üründen bulursam bende denemek isterim
sevgiler

ebrulitatlar hat gesagt…

Kevser'cim geçmiş olsun. Umut'un iyi olmasına sevindim. Geçmiş doğumgününüde kutlarım. Cheesecake nefis olmuş. Yeni fotoğraflarla çok iştah açıcı görünüyor yemeklerin. Ellerine kollarına sağlık canım. Yiyen herkses afiyetler olsun. Sevgiler, öperim..

eldivenlerim hat gesagt…

tek kelimeyle muhteşem bir görüntü, ellerine sağlık arkadaşım....

TÜLİN-sihirli tatlar hat gesagt…

kevser hanım merhaba..harıka görunuyor bu chesscake harıka görunuyor.Ellerinize sağlık.blogunuzu ızlemeye aldım bende beklerım sevgilerımle.

Birsel ve İrem hat gesagt…

Merhaba. Nefis bir görüntü, ellerinize sağlık. Sevgiler.

emelce yemek hat gesagt…

beni de eklerseniz listenize sevinirim

bir dilim bir tutam hat gesagt…

Firinda hindistan cevizli ananasli cheesecake var insallah yarin yiyecegiz..
Sevgiler

bir dilim bir tutam hat gesagt…

kevsercim ananasli cheesecake i yaptim ve cok iltifat aldim.Bir kere daha tesekkür ederim...Sevgiler

GÖNÜL hat gesagt…

MAGERQUARK TÜRKIYEDE BILINMIYOR AMA BEN TÜRKIYEYE GIDINCE BIZ KESE YOGURDU DERIZ ONUNLA YAPTIM PASTAMI AYNISI OLUYOR YANLIZ KASE YOGURDU DAHA YAGLI GIBI GELDI YAG ORANINDA FARK VAR SANIRSAM BIDE BURDAKI QUARKLARDA HAFIFDEN ACIMSILIK MEVCUT SANIRSAM KULLANDIKLARI MAYA ILE ALAKALI BILIYORSUNUZ PEYNIR VE YOGURT MAYALARKEN DEGISIK BAKTERILER KULLANILABILIYOR MISAL PEYNIRLERDE HAYVANLARDAN ELDEN EDILMIS MAYALAR KULLANILABILIYOR SELAM VE DUA ILE

seolara hat gesagt…

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
Tek Parça izle
Tek Parça izle
tost makinesi
döner makinesi
çay kazanı
Endüstriyel Mutfak
sanayi tipi mutfak
çay makinesi
remtamutfak.net
Döner Makinası
çay kazanı
çay makinası
tost makinası
ızgara
endüstriyel mutfak
Tek Parça izle
Tek Parça izle
cerciko.com

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste