Donnerstag, 18. Februar 2010

SEBZE SÖLENI KAVURMASI

Sebze 008

Selam arkadaslar,
bugün sizlere cok güzel ve en önemlisi günesli bir günden yazabiliyorum, yazabiliyorum diyorum, cünkü malum burada haftalardan beri kar vardi heryerde ve cogunlukla grimsi havalar bizleri cok bunaltti. Cocuklar babalariyla beraber bu günesin tadini cikarmaya gittiler ve bende hemen firsattan istifade postumu yayinlayayim dedim.

Bugünkü tarifi ben nerdeyse her hafta yapar oldum son zamanlarda, haliyle vitamin takviyesi ve bol lifli ve saglikli beslenme derken, eh birde domuz gribi gibi bir balon medyada sisirilirken ve pofff diye patlamisken, böyle saglikli mamalar hazirlamak bir görev oldu biz annelere.

Bu sebze söleni ismini ben kendim uydurdum, yoksa brokoli-karnibahar-patates kavurmasi da olabilir ama cok uzun olacakti, benim ailem icin bir sölen gercekten. Hic böyle sebzeleri agzina koymayan esim bile cok severek tüketiyor artik bu harika yemegi veya garnitür demek daha dogru olacak, cünkü et ve tavuk yemeklerinin yanina pilav icin cok iyi ve doyurucu bir alternatif oldugu icinde.

SEBZE SÖLENI KAVURMASI

Malzemeleri:

- 1 karnibahar
- 500 gr brokoli
- 10 adet kücük patates
- 2 orta boy sogan
- bir miktar aycicek yagi
- tuz, karabiber, pulbiber

Yapilisi:

1.
Ocaga genis bir tencerenin icine su koyulur ve 1 yemek kasigi tuz ilavesiyle kaynamaya birakilir. Su isinirken sirasiyla karnibahar ve brokoliler kücük parcalara ayrilir ve yikanir bir süzgece alinir. Patatesler de soyulur ve ortadan ikiye bölünür suda bekletilir.

2.
Kaynayan suyun icerisine ben önce karnibaharlari haslamakla basliyorum.
Sizler istediginiz dirilikte haslayabilirsiniz, biz fazla yumusak degil de biraz daha diri ve kitir olmasini seviyoruz bu tür sebzelerin. Ama süre vermem gerekirse karnibaharlar yaklasik 10 dakika haslandi.
Ardindan da patatesleri hasladim, tabii onlar da istenilen dirilikte. Ve en son daha körpe olan brokoliler yaklasik 5 dakika boyunca haslandilar ayni tencerenin suyunda.

3.
Haslama islemi biten sebzeleri en iyisi bir kevgir yardimiyla sudan cikarip süzgece almak ve beklemek, zaten haslak olduklari icin böylelikle de biraz daha beklerken pismis oluyor bu sebzeler.

4.
Soganlar piyazlik dogranir ve genis bir tavanin/veya wok tavasi kullandim ben, icine alinir ve üzerine bir miktar sivi yag eklenir. Soganlar iyice kavrulur, hatta biraz esmerlesmesi de makbuldur, cünkü karamelize soganlari cok seviyorum. Kavrulan soganlarin icine pulbiber ve karabiber eklenir ve sirasiyla karnibahar ve patatesler icine katilir ve iyice harmanlanir. Bu islem icin en iyisi iki elinize birer kevgir alin ve sagli sollu karistirin alt üst ederek. Ezilme payi büyük olan brokoliler ise en son eklenir ve yine karistirilir, istege göre tuz biber ayarlamasi yapilir ve servise sicak bir sekilde cikarilir.

Biraz karisik bir anlatim oldu galiba, fakat ben kendi püf noktalarimi da paylasmadan bir tarif yayinlamak istemem hic bir zaman!!

AFIYET OLSUN!!

39 Kommentare:

Unknown hat gesagt…

Kevserciğim ellerine sağlık harika
bir görüntü.Hem göze,hem damağa,hem
sağlığa birebirr:))Çok öpüyorum...

Behiye Sönmez hat gesagt…

harika olmuş hmmm ellerine sağlık
ben bayılırım böyle sebzeli lezzetlere,ama baba ve oğula sevdiremedim bir türlü şu brokoliyi:(

Baharcicegi hat gesagt…

kar bizi biktirdi artik günesi azda olsa görüyoruz bir kac gündür
ben auflauf olarak yapiyordum bu sebzelerden böyle kalorisi az daha saglikli olmus deneyecegimm ellerine saglik kevsercim

Unknown hat gesagt…

ellerine emeklerine saglik canim afiyet olsun

peynir hösmelimi hat gesagt…

Canim cok güzel anlatmissin,Eline saglik.
Bizim evdede cok seviliyor Sebzeler.
Sevvgilerle.

Narince hat gesagt…

Nefis görünüyor, nefis.

Gönülünce Lezzetler hat gesagt…

Kışa yakışacan vitamin deposu her gün yiyebilirim harikaa görünüyor..Ellerine sağlık canım...
Sevgiler...

www.gonuluncelezzetler.com/

Unknown hat gesagt…

Canimmmm... ELlerine saglik... Bizde de cok fazla yenir, brokoli ve karnibahar... Ama bu tür yapmamistim hic... Ellerine saglik... Sevgilerimle,

CAHİDE hat gesagt…

Çok sağlıklı ve leziz bir tarif.Hamur işleri şişirdi bizi:)
Ellerin dert görmesin canımsın...

Bengü-www.pemberehber.com hat gesagt…

Kevserciğim, harika olmuş. Ellerine sağlık. Etin yanına gerçekten çok güzel gider.

Mutfak Havlusu hat gesagt…

Nefis görüntü!
Şöyle büyük olunca sizin sayfanın fotoğrafları resmen güzel bir karşılama hediye ediyor sayfaya girerken.
Bu arada yumurta ve yoğurdu bir arada düşünememekte haklısınız.Ben hayatımda yeni yeni yumurtaya alışmış biri olarak bunu hep yerdim ufakkende.Ama damak tadı bazen farklı nüanslarada kapı açabiliyor haklısınız bunda da.
***
Ellerine sağlık hem sağlıklı hemde bu nefis görüntü için.

Birsel ve İrem hat gesagt…

Merhaba. Brokoliyle geç tanıştım ama her halini severim. Bu şekilde çok hoş olmuş. İlk görsüğümde pataes salatası olduğunu sanmıştım. Sebzeleri haşlayıp, kavurma fikri çok güzel, ellerinize sağlık. Eminim harika bir lezzet olmuştur, afiyet olsun. Sevgiler.

keskinli hat gesagt…

KEVSERCIM BEN BUNA KIRMIZI BIBERDE cok yakisir derim kavuruken eklmek lazim deniycem canisi ellerine saglik

dün bizim burada günesli idi ama bugün yine karanlik :(( ve soguk
Hayirlisi insallah bahar gelir bu sene

sevgiler hayirli cumalar canim öptümm...

LEZİZCE hat gesagt…

Ellerine sağlık canım gece ugradım yorum yazamadan çıktım.Bu şölen nefis olmuş bence ben kaseyi alıp gideyim canım.Sevgiler.

kristalkelebek(aslı) hat gesagt…

Kevserciğim öncelikle fotoğrafın müthiş çıktığını söylemem lazım, sanki tabağı uzanıp alacakmışım gibi geldi, çok canlı:).
Bu yemek benim için garnitürden öte bir ana yemek olur. Çok seviyorum böyle sebze kavurmalarını.
Ellerine sağlık canımcım:).
Öpüyorum...
aslı

bir dilim bir tutam hat gesagt…

Eh vallahi güzel olmus Kevsercim...Brokolili filan hos olmsu...Bende gecen gün bir karnibahar alayim dedim de fiyati görünce vaz gectim....
Sana iyi bir hafta sonu diliyorum.

Disalce hat gesagt…

kevserim bu lezzet şu an bana nasıl güzel hitap ediyor biliyormusun...fotoğrafta o kadar canlı ve güzel ki al beni ye diyor resmen...

ellerine sağlık ....bol güneşli günler diliyorum...hayırlı cumalar tatlı arkadaşım...

kalpkurabiye hat gesagt…

bu şölen ve bu kocaman fotoğraf bana iyi geldi terapi gibi ellerine sağlık canımm

Mutfak Dili hat gesagt…

Masallah Resimeler cok guzel olmus. Basarilar dilerim.

Mutfak Dili hat gesagt…

Blogunuz guzel ama ana menuye ulasmak zor. Her blogda alisdik sag ve ya solda diye. Burda aradim profilinizi yapdiginiz baska yemekleri.asagida oldugunu cok sonra fark etdim. Insallah daha da basarili olmaniz dileyi ile

Serap'la turuncu lezzetler hat gesagt…

Tam benlik olmuş şahane görünüyor Kevsercim ellerine sağlık..Güzel yorumun içinde teşkr ederim arkadaşım öpüyorum...

Unknown hat gesagt…

tarif hiç karışık değil gayet anlaşılır.çokta beğendim vitamin küpü olmuş, ellerine sağlık.

hunerlieller hat gesagt…

sebzenin en güzel hali..nefis görünüyor canım.ellerine saglık....

Yaren hat gesagt…

Kevsercim bende bugün yaptim bol sebze icine tavukta dittim caktirmadan hehehe:) Tavugun cok kalorini yok nede olsa.Kevsercim bu karlar gitmek bilmiyor.Arkadasim diyorki bu durum böyle nisana kadar sürecekmis.Yani nisana kadar kara veda edemicez.Iste hep küresel isinma nedeniyle doganin dengesi degismis malesef.Benim ucuk dürmadan girip oluyor.Yeni yeni atlatiyoruz.Insal. yazimiz muhtesem olur:)Sana güzel bir hafta sonu diliyorum Kevsercim,sevgiyle kal:)

Emel Kurt hat gesagt…

Selam harika bir tarif.Hic bu sekilde sebzeleri kavurmamistim.Ellerine saglik,deniyecehim yakinda.Sevgiler.

tub@ hat gesagt…

Ellerine sağlık Kevser'cim, vitamin deposu harika olmuş buralar :)


öptüm çok çok :D

sevimin sayfasi hat gesagt…

kevsercim cok lezzetli görünüyor, bir sebse severi olarak tam benlik bir yemek olmus
ellerine saglik canim
bizde iki gündür biraz biraz günes görüyoruz, ama yetwer artik bu kar kis, artik bahar gelsin

Anonym hat gesagt…

selamlar kevsercigim,

nasilsin canim?

insaALLAH iyisindir... bizler iyiyiz... kavurman cok saglikli görünüyor ellerine saglik canim...

pazartesi tatile girdim, pazartesi aksam ise hastalandim :( ilk defa hamileyken hasta oldum resmen grip... 5 gün sonra iyilesdim, inan panik basti bana hem internetde arastirdim hem doktora sordum, ama hersey normalmis, kötü düsünmeme gerek yokmus :)) rahatladim bayaaa... :))

bizde iste toparlaniyoruz yengem ve ablam yardima geldiler, cogunlukla hersey bitti suan kaldigimiz evdeki isler, haftaya nasipse tasiniyoruz :))

öpüyorum seni...

iyi bak kendine, hoscakal...

sarımutfak-hande hat gesagt…

görüntü süper
ellerine sağlık canım

Unknown hat gesagt…

Canim benim... Bayiliyorum senin su hos sözlerine, (caliskan ari ha,) Sagol, varol sen... Bak diyorum ki "yapmak istedigim kadar degil, yapabildigim kadar".... Aslinda daha neler neler var aklimda ama!!! Neyse, tatli yorumuna cok tesekkür ediyor, öpüyorum seni... Sevgilerimle,

LEZİZCE hat gesagt…

Bu gece peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa S.A.V 'in dünyaya şereflendirdiği gecedir. O peygamber ki insanların sapıklıkta sınır tanımadığı, cehalette en üst seviyelere ulaştığı, küfür ve şirkin kölesi olduğu bir zamanda dünyaya şeref vermiş ve dünyaya ilahi bir nur, rahmani bir şifa olmuştur.. Dularımız bu gece eksik olmasın, kalplerimiz imanla dolsun, kandiliniz mübarek olsun..

Anonym hat gesagt…

Mevlit kandiliniz mubarek olsun.
Sevgiler...Mihriban...

keskinli hat gesagt…

canim yogunluktan gelemedim gecmisde olsa kandilin mübarek olsun sevgiler

Pembe Dusbahcesi hat gesagt…

Merhaba Kevser, etkinlige katilmak istedigini soylemistin ama adres bilgilerini bana gondermedin. En kisa zamanda gonderbilirsen cok sevinirim. Sevgiler.

lezzettabağı hat gesagt…

Sevgili kevser ciğim, yine ne güzel tatlar yaratmışsın vallahi akşam akşam acıktım zaten ağzımın suyu aktı. ben de bu sebze karışımını en çok bu şekilde tüketmeyi severim.. Ellerine sağlık..Senden öğrenmek istediğim bir konu var..bloğuna bu kafdar büyük fotğraf koymayı nasıl beceriyorsun birde fotoğraf makinanın markasını öğrenebilirmiyim yaaa.. çünkü bende gerçekten çok lezzetli tatları bu şekilde hem büyük hem de daha canlıymış gibi fotoğraflamak istiyorum.. benim el emeğimin karşılığı resimler olmuyor maalesef yeni bir makina alacağım hiç değilse fikrim olsun.. sevgiler canım arkadaşım..

lezzettabağı hat gesagt…

Sevgili Kevser, akşam akşam bu resim konur mu bloğa vallahi ağzımın suyu aktı , zaten acıktım.. Sevgili kevser öğrenmek istediğim bir konuda bana yardımcı olursan minnet duyarım.. bloguna fotoğrafları nasıl böyle büyük yükleyebiliyorsun.Birde bende yeni bir fotoğraf makinası almayı düşünüyorum önerin var mı çünkü senin resimlerine bayılıyorum.. sevgiler ...

Unknown hat gesagt…

Canim benim, sagolasin icten yorumun icin... Sevgilerimle, seni kocamannn öpüyorum...

Anonym hat gesagt…

Ne kadar saglikli ve lezzetli bir yemek olmus, ben de hemen deneyecegim. Ellerine saglik canim.
Öpüyorum.

seolara hat gesagt…

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
Tek Parça izle
Tek Parça izle
tost makinesi
döner makinesi
çay kazanı
Endüstriyel Mutfak
sanayi tipi mutfak
çay makinesi
remtamutfak.net
Döner Makinası
çay kazanı
çay makinası
tost makinası
ızgara
endüstriyel mutfak
Tek Parça izle
Tek Parça izle
cerciko.com

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste