Sonntag, 2. Mai 2010

KIZARTILMIS MAKARA

Cin Makarnasi 014

Selam arkadaslar,
su anda saat gecenin 01:40'ini gösteriyor ve bizlerde bugün gezmeden geldikten sonra firsat bu firsat diyip oturdum pc'nin basina bari bu hafta iki tarif yayinlayabileyim diye.

Son zamanlarda ancak haftada bir tarif yayinlayabiliyorum diye cok üzülüyordum kendi kendime, mazeretim kücük bebegimden dolayi olsa bile yine de icim rahat degildi. Hali hazirda arsivde bekleyen resimler de olunca azmettim ve iste bu lezzetli ve zengin kizartilmis makarna tarifimi yayinlamak istedim.

Eger Asya usulü bol sebzeli, acili ve soya soslu lezzetleri seviyorsaniz bu tarif tam size göre diyorum ve hemen tarifine gecmek istiyorum. Istiyorum da, önce söyle bir hafizami zorlamam gerekiyor o zaman icine ne kattiydim diye:))

Öyle yazdigima bakmayin, bu benim mutfagimda herzaman ayni sekilde hazirladigim tarifimdir. Icindeki sebzeler konusunda tamamen özgürsünüz, tavuk gögsü yerine et ve balikda olabilir mesela veya hic et kullanmadan da cok güzel bir ana yemek hazirlamis olursunuz.

Cin makarnasini bulamayan arkadaslar normal spaghetti makarnasini veya hazir eriste de kullanabilirler. Benim kullandigim cin makarnasini sadece birkac dakika kaynamis suda bekletip öylece hemen pismesini sagliyoruz.

KIZARTILMIS MAKARNA

Malzemeleri:

- 500 gr tavuk gögsü
- 1 paket cin makarnasi veya baska bir makarna cesidi
- 2 adet havuc
- 1 adet pirasa
- 1 adet kirmizi dolmalik biber
- 2 adet orta boy sogan
- 1 paket taze mantar (250 gr)
- 1 kücük paket soya filizi
- 2 dis sarimsak
- susamyagi/aycicek yagi
- soya sosu (istenilen miktarda)
- tuz, karabiber, pul biber, zencefil tozu
- tatli-eksi acili sos (servis icin)

Yapilisi:

1.
Soganlari piyazlik dograyip, önceden soyulmus ve jülyen dogranmis havuclarla beraber genisce bir wok tavanin icinde kizgin yagda soteleyin/pisirin. Soganlar bayagi bir kizarabilirler, karamelize kokusunu almalisiniz. Havuclardan kontrol edin, pisme derecesine göre icine mantarlari ve kirmizi biberi de ekleyin ve sürekli cevirerek pisirmeye devam edin. En son bu karisima dogranmis pirasayida ekleyin ve biraz daha cevirin. Pirasa da biraz pisince icine istediginiz miktarda soya sosu ekleyin ve bu sebzeli karisimi wok tavanin icinden baska bir kabin icine alin ve ilik tutun.

2.
Temizlediginiz wok tavanin icine yine bir miktar yag ekleyip bu sefer ince dogranmis tavuk etini ve ezilmis 2 dis sarimsagi ekleyin ve yine sürekli karistirarak bunlarida pisirin. Tavuk etleri suyu salip iyice pisince bunun icinede yine soya sosu eklenir istenilen miktarda.

3.
Tavuklari pisirirken baska bir tencerenin icinde ben cin makarnasini hasladim, zaten bu makarnalar 3 - 4 dakika kaynar suda bekletilerek pisiyor ve süzülüyor ve böylelikle hemen servise hazir hale geliyor.

4.
Final de ise sebzeli karisim tavuk etli karisima eklenir, ardindan icine makarnalarida eklenir, baharatlari katilir. Tuz ile dikkatli olmanizi tavsiye ederim, cünkü sizlerde bilirsiniz soya sosu zaten tuzlu oluyor!

5.
Harli atesin üzerinde tüm malzemeler tekrar harmanlanir sürekli karistirilarak, bu arada icine soya filizleride eklenir. Bem bunlari en sonunda ekliyorum, citir citir olmasi benim daha cok hosuma gidiyor, böylelikle pek fazla pisip ölmüyor bu faydali sebze. Wok tavanizin dibi fazla tutmadan (cünkü benimkinin zemini celik) bu islemi cabucak yapmaniz gerekiyor, yani fazla kizartmaya gerek yok aslinda tüm malzemeler önceden pistigi icin.

Servis ederken de yanina tatli-eksi acili sos tavsiye ediyorum veya baska bir acisos.

AFIYET OLSUN!!

36 Kommentare:

Birsel ve İrem hat gesagt…

Harika görünüyor, ellerrinize sağlık. Benim de bir süredir denemek istediğim bir tarif. Noodle çin'den ithal geldiği için pek içime sinmedi bu yüzden spagetti ile denemeyi düşünüyordum. Afiyetler olsun. Sevgiler.

Unknown hat gesagt…

Canım ne kadar iştah açıcı bir görüntü ellerine sağlık.Bende kavur
ma makarna yapıyorum oda harika yayınlıycam inşallah.Mutlu pazarlar
kocaman öpüyorum...

vintageduygular hat gesagt…

a ne güzel tesadüf ayni tarifi gecen hafta bizde yaptik :) ellerine saglik canim, görüntüsü cok leziz

Anonym hat gesagt…

Harika bir tarif, cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik canim. Iyi pazarlar diliyorum.

pinar hat gesagt…

cok lezzetli gorunuyor hemen denicem ellerine saglik:)

Miskokulu Lezzetler hat gesagt…

Kızartılarak hiç denememiştim elinize sağlık sevgiler.

Baharcicegi hat gesagt…

bende bu makarnaya benzer bir tarif yayinlamistim,taylandli arkadas yapmisti vok tavasinda
hafif besleyici enfes olmus ellerine saglik Kevsercim
güzel pazarlar

kalpkurabiye hat gesagt…

nasıl kii dedim kendi kendime ama geldim baktım çok beğendim canım ellerine sağlık..

Unknown hat gesagt…

Canim ellerinize saglik hangine yorum yazacagimi sasirdim peynir pastan tek kelime mükemmel .Makarnada nefis görünüyor ellerine saglik.

bir dilim bir tutam hat gesagt…

Bayilirim ben buna...Cim mutfagindan en cok da bunu seviyorum.gerci bu haliyle bunu Cinde kimse bilmiyor ama neyse...
Kevsercim senin su canli resimlerin bir gün benim ekrani issirmama ve bununla birlikte laptopa zarara neden olacak ve bunu suclusu sensin...!Heberin ola....

Eya hat gesagt…

Kevsercigim...cok severim ve sIk yaptigim bir lezzetdir bu makarna. Ellerine saglik arkadasim, bu arada alttaki pastayi kacirmisim, o da harika, ellerine, emegine saglik arkadasim...sevgilerimle

zehra

gülay mutfakta hat gesagt…

canım ellerine sağlık.. harika görünüyor..
sevgiler..

Pınar Günay hat gesagt…

harika olmuş! bayılırım noodle'a ve her türlü çin yemeğine. Hmmm, yemeklerini merakla beklediğim bir arkadaşım daha var artık:)

keskinli hat gesagt…

Canim bir türlü kismet olmadi su cin makarnasini denemek ama en kisa zamanda bende deneyim bari uzak dogu lezzetlerini ben cok seviyorum ama bizim evdekiler pek hoslanmiyor :((
ellerine saglik görüntü yine her zamanki gibi sahane sevgiler güzel bir hafta dilerim canim öptüm...

Unknown hat gesagt…

Bu ne kadar güzel bir fotograf böyle... Harika cekmissin, önce fotograf icin, sonra da bu lezzetli ve son derece saglikli tarif icin ellerine saglik canim benim.... Sevmez miyiz hic... Bilhassa ogluma her aksam yapsam, hic geri cevirmeden yer.... Ailece bayila bayila yeriz... Hem saglikli, hem pratik... Tekrar ellerine saglik diyor, sevgilerimle güzel bir hafta diliyorum....

Narince hat gesagt…

Kevser'ciğim muhteşem bir fotoğraf bu. Makarna aşığı sevgülüme göstermeliyim. Bana da yap diye tutturacak biliyorum.

Sevil Şahin hat gesagt…

sevgili kevser bayılıyorum senin şu resimlerine sanki tabak önümde tadacakmışım gibi geliyor
makarna süper olmuş
ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler

zarpandit hat gesagt…

fotograflar harika! fotograflara bakmaktan kendimi alamadım harikasın :)

balböcükleri hat gesagt…

dehşet görünüyor.nedense biz ailece noodle sevemedik.hatta eşim senede 2 3 defa çine gider öyle bir anlatırki yemeklerini görmek dahi istemeyiz.adamcağızın valizine konserve stok yaparız.işte buda turkıs olmuş birazcık ellerine sağlık eşim çine gidince gizlice yapabilirim:)

Tümay Öztürk hat gesagt…

Noodle yemeye bayılırım! Çok lezzetli gözüküyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...

NiNo hat gesagt…

cok moral oldu canim valla cok uzun zamn oldu ne blog ne baska bisi ama sizlerin yorumlariyla eskilere dondum yahu :) dile kolay 3 yil gecti blog aleminde :) ama bu sene dersler agir :) yemek filan hak getire :D

Mimosa Café hat gesagt…

tam benlik harika bir lezzet! bayilirim cin eristesine :) bizim evde de sikca piser. ellerine saglik enfes gorunuyor. sevgiler.

Damak Tadı hat gesagt…

Kevser'ciğim tek kelime ile şahane görünüyor canım..Fotoğrafların bizi kışkırtıyor haberin olsun..Bir gün bir bakmışsın, kapının önünde sıra oluşturmuşuz..)

Afiyet şeker olsun sizlere canım..Sevgi ve selamlarımı gönderiyorum..

ANNEMİNELİ hat gesagt…

Çok hoş görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgilerrrr....

Hatice hat gesagt…

Kevserciğim ne kadar zengin malzemeli bir makarna olmuş. cheesecake de nefis görünüyor, ellerine sağlık canım, sevgiler...

Baharcicegi hat gesagt…

Anneler günün kutlu olsun canim sevgiler

bir dilim bir tutam hat gesagt…

KEVSERCIM ANNELER GÜNÜN KUTLU OLSUN:

hunerlieller hat gesagt…

çok lezzetli bir tarif.ellerinize saglık.anneler gunun kutlu olsun arkadaşım.

keskinli hat gesagt…

canimcim anneler günü kutlu olsun
kucak dolusu sevgiler...

lezzettabağı hat gesagt…

Canım ya.. bunlar ne böyle bir süredir bloğuna bakamamıştım neler neler yapmışsın böyle ağzım açık seyrettim kaldım hepsini..hemen okudum ama daha sonra sindire sindire yine okuyup notlarımı alacağım haberin olsun.. Sevgilerimi yolluyorum.. Görüşmek üzere..

Yasemin hat gesagt…

selam goruntu harika da , fotograflar biraz fazla buyuk degilmi???

GÜLSÜM hat gesagt…

ellerine sağlık deneyeceğim çin makarnasını

online mutfak hat gesagt…
Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.
seolara hat gesagt…

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
cay-makineleri.com

seolara hat gesagt…

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
Tek Parça izle
Tek Parça izle
tost makinesi
döner makinesi
çay kazanı
Endüstriyel Mutfak
sanayi tipi mutfak
çay makinesi
remtamutfak.net
Döner Makinası
çay kazanı
çay makinası
tost makinası
ızgara
endüstriyel mutfak
Tek Parça izle
Tek Parça izle
cerciko.com

seolara hat gesagt…

Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
http://www.remtamutfak.com - Çay Kazanı - Çay Makinaları - Semaver - Tasarruflu Çay Makinesi - Döner Makinası - Tost Makinesi - Fritöz - ızgara - meyve suyu soğutucusu - portakal sıkma makinesi - Sıcak Çikolata Makinesi - Waffle Makinesi - Portakal Sıkacağı - Çorba Kazanı - Kahve Makinesi - Su - Süt Otomatı - Sosis Makinesi - Krep Makinası

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste