Dienstag, 31. Juli 2007

Bugün yaptiklarim

Selam arkadaslar,
bugün yine mutfakta hummali bir calisma sonucunda zeytinyagli biber dolmasi ve firinda kizartma yaptim. Firin bir kere yanmisken bir de kek hazirlayip mutfak calismalarimiz sona erdi ve temizlige girisildi.

Zeytinyagli biber dolmasi icin gerekenler:

500 gr biber dolmasi
1 1/2 su bardagi pirinc
siviyag
1 kücük sogan
1 yemek kasigi salca
1 yemek kasigi biber salcasi
3 dis sarimsak
nane, pul biber, kara biber, tuz

Yogurtlu sosu icin:

1 kücük kase yogurt
nane, tuz, sarimsak tozu, pul biber, dereotu

Yapilisi:

Sogani ince ince dograyip ya da rondodan gecirip sivi yag ile birlikte pembelestiriyoruz. Bu islemin ardindan iki cesit salcamizi da ekleyip salcalari ile birlikte biraz daha pisiriyoruz ve yikanmis pirincleri ekledikten sonra salca karisimina iyice yediriyoruz pirincleri. Biraz daha kavurduktan sonra dolma harcimiza baharatlarini ve ezilmis sarimsaklari ekleyip sogumasi icin kenara aliyoruz. Harcimiz biraz soguduktan sonra dolmalarimizi doldurup üzerini biraz gececek kadar kaynar su ilava edip pismeye birakalim.

Bu yogurt sosunu da rahmetli Melek annem'den ögrenmistim, dolmalara cok güzel yakisiyor.

Yogurdu ve baharatlari karistirip dolmalarin yaninda servis ediyoruz. Deneyin mutlaka begeneceksiniz bence.

Firinda kizartma:

1 kabak
1 domates
1 patates
2 havuc
10 yesil biber
siviyag
tuz

Yapilisi:

Sebzeleri yikayip kurulayip, ben biberlerin cekirdeklerini temizlemeden edemem, tüm sebzelerin borcamin icine alip üzerine tuzunu ve siviyagini ilave edip karistirdiktan sonra 200 dereceli firinda sebzeler pisene kadar firinlaniyor. Hepsi bu kadar ve cok kolay.

7 Kommentare:

yemek hat gesagt…

Merhaba Kevser, blogcuların hep kullandıkları bir ifadeyle:iadeyi ziyarete geldim.
Hayırlı olsun sayfan.
Tatil dolayısıyla kimseler yok şu aralar. Bizler gibi tek tük evlerinde kalanlar hariç.
başarılar diliyorum.
Selamlar...

Pembelinin Mutfağı hat gesagt…

Sevgili Kevser blogumu ziyaretin ve güzel sözlerin için çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra bende senin sıkı takipçinim:) Sevgiler.

Anonym hat gesagt…

Selam!! Iste geldim Kevser'cigim. Blogun gercekten cok hos olmus bundan sonra seni sürekli takip ederim insallah. Tekrar aramiza hosgeldin, güzel tariflerde bulusmak dilegiyle.. Selamlar.. Fatma.

Anonym hat gesagt…

Merhaba Kevser, ben de iadeyi ziyarete geldim ama bu kadarla kalmiyacagini tahmin ediyorum. Linklerime aliyorum seni müsaadenle, ziyaretlerimi eksik etmiyecegim, eminim senden de ne kadar nefis tarifler ögrenip deniyecegiz. Basarilar diliyorum.
Sevgilerimle

Anonym hat gesagt…

Kevsercim blogun hayırlı olsun, bol tarifli bol ziyaretçili bir blog olur inşallah, başarılar dilerim

Sevgiler
Derya(bolbolye.com)

Anonym hat gesagt…

Sevgili Kevser'ciğim,
Aramıza hoşgeldin canım.Blogun hayırlı olsun.Bazı merak ettiğin şeyleri sana burada açıklamak isterim canım.Ben Almanya'da okul için bulunmuştum ve sahibim Almanya'nın (Avrupa'nın)ödüllü pastacılarındandı.Bendeki merakı da görünce bana bu konuda yardımcı olmuştu.Sayfam olmadan önce de ben aynı şekilde yapmaya devam ederdim.Ne bir fazlası ne bir eksiği var.))Şimdi ise paylaşımlar ve görsellik girdi işin içine Kevser'ciğim.Ara ara gezmek için gittiğim Almanya'dan da pasta malzememlerini alıp dönerim canım.
Umarım sende güzel pasta ve yemek tariflerini bizlerle paylaşırsın canım.Bende sıkı takipçin olacağım canım.

Sevgilerimle..Gül/damak tadı

Anonym hat gesagt…

Sevgili Kevser'ciğim,
Aramıza hoşgeldin canım.Blogun hayırlı olsun.Bazı merak ettiğin şeyleri sana burada açıklamak isterim canım.Ben Almanya'da okul için bulunmuştum ev sahibim Almanya'nın (Avrupa'nın)ödüllü pastacılarındandı.Bendeki pasta merakını da görünce bana bu konuda yardımcı olmuştu.Sayfam olmadan önce de ben aynı şekilde yapmaya devam ederdim.Ne bir fazlası ne bir eksiği var.))Şimdi ise paylaşımlar ve görsellik girdi işin içine Kevser'ciğim.Ara ara gezmek için gittiğim Almanya'dan da pasta malzememlerini alıp dönerim canım.
Umarım sende güzel pasta ve yemek tariflerini bizlerle paylaşırsın canım.Bende sıkı takipçin olacağım canım.

Sevgilerimle..Gül&damak tadı

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste