Freitag, 18. April 2008

Makarnali ve brokolili graten








Selam arkadaslar,
biliyorum, bu hafta ben cok hayirsiz bir blogcu arkadastim sizler icin.

En son yayinladigim pasta bile ekranda sarardi soldu gibi geliyor bana, yok saka saka o coktan midelerimize dogru gömüldüydü bile.

Bu hafta benimde nedenini bilemedigim ve cözemedigim bir agirlik ve rehavet cöktü üzerime, inanin eve kendimi zor atiyorum, sabahlari yataktan kalkamiyorum, sadece süper acil islerimi yapabildim ve gerisini bosvermek zorunda kaldim, bunlarin icinde blogumda vardi maalesef.

Artik buna bahar yorgunlugu mu depresyonu mu demek gerekir bilemiyorum, dedim ya herseyi bosvermis bir durumdaydim. Ama bugün büyük gündü ve söyle kendi kendime bir ceki düzen vermenin zamani geldigini anladim, hava da burada bugün cok güzel ve piril pirildi. Elda okuldan geldikten sonra onuda alip hemen kendimizi disariya attik. Bu tür depresif hallere ne ilac gibi gelir bayanlar???

Tabii ki alis veris, shopping niyetine cikmadim ama kendime göre cok güzel bir cift ayakkabi satin aldim, aslinda resimleyecektim sizlerle paylasmak icin ama sonradan vazgectim ayip olur veya görgüsüzlük gibi anlasilir diye. Neyse yarin yeni cicilerimi giyebilirim, hafta sonuda hava iyi olacak dediler ve onun icinde mutluyum.

Konumuz yemek aslinda ama ben yine hikayeler yazdim, bu aksam yemegimizi paylasmak istiyorum sizlerle hemen. Bizim evde cokca yapilan ve sevilen makarnali ve brokolili graten hazirladim, yanina da firin posetinde somon baligi ve bol eksili salatamiz vardi. Somon baligini dondurucudan cikardigim gibi yikadim, tuzlayip, karabiberle ve biraz limon suyuyla tatlandirdim ve firin posetinin icine aldim ve poseti dügümledim. Gratenle birlikte firinda pisti, grateni bitirdim ve baliklari tekrar en yüksek derecede 15 dakika gibi daha fazla tuttum firinda, sonucu bende cok begendim, ilk defa böyle yaptim bende bu baliklari ama gratenin icinde kremanin kalorilerini bu saglikli sekilde pisirilen baliklarla bir nebze olsada azalttim sayilir.

NOT:
Bu arada Blogger'da sizlerde sorunlarla karsilastiniz mi? Resim yüklerken ve simdi postumu hazirlarken birkac kez hata verdi, hic öyle bir durum yasamamistim!!

Makarnali ve brokolili graten

Malzemeleri:

- 500 gr brokoli
- 500 gr makarna
- 2 kutu sivi krema
- 1 su bardagi su
- 2 yemek kasigi nisasta
- tuz, karabiber, pul biber, tuzot
- rendelenmis kasar peyniri

Yapilisi:

1. Ise makarna suyunu kaynatmakla baslayalim. Yikanmis ve ayiklanmis brokolileri kaynayan tuzlu suda 3 dakika boyunca hasladim. Haslama bittikten sonra bir kevgir yardimiyla suyun icinden aldim sebzeleri ve icine hemen makarnami attim ve onlarida 6dakika boyunca hasladim. Süre bittikten sonra makarnalari süzdüm ve kenara aldim. Makarnanin pisirme süresini sizler makarnanizin cesidine göre kendiniz ayarlamaniz gerekiyor, benimkiler ince serit makarna olduklari icin öyle fazla pismesine gerek kalmadi.

2. Tencerenin icine hemen kremalari ve suyu bosalttim, bir miktar soguk suda erittigim nisastayi icine aldim ve cirpma teliyle karistira karistira kaynattim, baharatlarini ekledim ve ocaktan aldim.

3. Önceden borcamin icine aldigim makarnalarin ve brokolilerin üzerine düzgünce döktüm ve yaydim, üzerine kasar rendesini serpistirdim ve 200 C firinda 20 - 30 dakika boyunca pisirdim. Sosunuzun miktarini kendiniz ayarlamaniz gerekiyor, isterseniz sade bir besamel sos ile de hazirlayabilirsiniz. Üzerleri kizarinca hazirdir demek, bu kadar kolay ve pratik yani bir o kadar da lezzetli oluyor bu makarna cesidi. Siddetle tavsiye ederim denemenizi.

Afiyet olsun!!

32 Kommentare:

gezgincigencler hat gesagt…

canikom anı keyifsizlik bende de mevcuttu biliyorsun...ama artık geçti, senin ki de geçer hayatım...bu arada graten harika olmuş ellerine sağlık


kocaman öpücükler

Anonym hat gesagt…

selam canim, makarnali brokoli graten hiç yapmadim ama harika oldu benim için mutlaka denicem ellerine saglik, sevgiyle kal.

antepası hat gesagt…

Denemediğim değişik lezzetler olmuş.Harika görünüyorlar.Somon balığının pişmişini hiç yemedim.Bir iki kere çiğden yedim beğenmedim.Çokta balık sevmediğim için.Ama rengi çok güzel görünüyor.Bu sırada salatayı es geçmişsin ama harika görünüyor.

Gönülünce Lezzetler hat gesagt…

Arkadaşım galiba bahar havası hepimizi çarpmış...Benimde elim kolum hiç tutmuyor...Neyse gelir geçer bu günlerde...Ayakkabılarını iyi günlerde kullan...Bak ben merak ettim şimdi keşke resim koysaydın...Biz burda her şeyi paylaşmıyormuyuz...Yemeğinde harika olmuş ellerine sağlık...Güzel bir hafta sonu geçirmeni dilerim...

Disalce hat gesagt…

canım çoğu arkadaş bende dahil seninle aynı durumdayız....halsizlştikçe halsizleştik......

neyse düzeliriz....

ellerine sağlık..nefis görünüyor....

ben foto yüklemede hiç sorun yaşamadım..hatlardan falan olabilir...

öptüm canım...

rümeysaninrüyasi hat gesagt…

merhabalar ellerinize sağlık çok güzel olmuş deneyeceğim bende
sevgilerle kalın iyi hafta sonları geçirmeniz dileğiyle

hdidem95 hat gesagt…

canım ellerine sağlık şahane görünüyor tabak :)) aldım kaçtım haberin olsun öptüm sevgiler

Yaren hat gesagt…

Canim yine harika bir menü hazirlamisin ,ellerine saglik canim benim.Brokoli ve makarna bir araya gelince cok güzel bir lezzet ortaya cikiyor.Ailecek afiyetler olsun.Kevsercim sorma bende o kadar bir yorgunluk bir tembellik varki artik kendi halime sasar oldum:( Galiba seninde yazdigin gibi bahar yorgunlugu ,bir cok kiside duyuyorum bunu.Evet blogspotta bir sorun var galiba.Bir kac arkadasimdan da duydum ,hatta benimkindede sayaci göstermiyor malesef.Ama tarif eklerken herhangi bir sorun yasamadim.Insal bundan sonra kimsecikler sorun yasamaz.Kevsercim güzel arkadasim,sana güzel bir hafta sonu diliyorum,sevgilerimi biraktim sana,öptüm bebe;)

EZGi :)) hat gesagt…

makarnaya bayılırım enfes olmuş canım sunumunda çok güzel ellerine saglık kocaman sevgiler

Baharcicegi hat gesagt…

brokoli graten bzim evin en cok yenilen yemegidir,bende bugün kabak graten yaptim,patates ve havuc karisimi,rahm soseyle nefis oluyor.
Sen sosuna nisasta katmissin hic duymamistim tadini merak ettim,eline saglik canim birbirinden lezzetli olmus,tabaga bakan anliyor zaten nefis oldugunu.
Sicacik neseli bir hafta sonu dilerim ciclerini gülel güle kullan canim

Anonym hat gesagt…

Keyifsizlik sanırım herkesin sorunu şu sıralar, mevsim değişikliğinden olabilir. Havalar ısınıyor, tekrar kendimize geliriz :)
Graten çok değişik olmuş ellerine sağlık.
Sevgilerimle.

keskinli hat gesagt…

selam canisi
vallahi kevserim bu aralar bende öyleyim ya canim hic bir sey istemiyor elim bir seye varmiyor
bugünde pazar söyle bir pazar gezmesi bari yapayim blog arkadaslarima dedim
ellerine saglik canim senin tariflerine bayiliyorum yine yapmissin yapacagini öptüm sevgiler iyi pazarlar

Anonym hat gesagt…

BROKOLİYİ ÇOK SEVEN BİRİ OLARAK BEN BAYILDIM BU YEMEĞE VE DE TABAĞA.ENFES ENFES.YİNE DÖKTÜRMÜŞSÜN CANIM YAAA.ELERİNE SAĞLIK.HARİKASIN CANIM..

yildiz hat gesagt…

Baligi ben de böyle yapayim.Ellerine saglik canim..

3prenses hat gesagt…

harika olmuş ellerine sağlık isteksizlik emin ol bahardan oluyo inşallah çabuk atlatırsın

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! hat gesagt…

hersey nefisss olmus canim .. ellerine saglik... kocaman öpüldün ...

kendine cok iyi bak olurmu tatlim ... sevgilerimle...

peynir hösmelimi hat gesagt…

Canim eline saglik.Cok güzel bir tabak.Ama salata dahada hos kirmizi turplarla.
Canim bu gün bizde kendimizi disariya attik.Hava süperdi.
Canim benimde basima geliyo o islem hatalari ama zorlada olsa yazimi yayinliyorum.
Sevgiler canim.

MUTFAKISTAN hat gesagt…

makarnada brokoli harika oluyor ellerine saglik canim cok guzel gorunuyor sevgiler

Anonym hat gesagt…

Brokolili makarnalı graten çok güzel olmuş. Mutlaka deneyeceğim. Ayrıca somon balığı ve salatayla birlikte çok iyi bir menü oluşturmuşsun. Ellerine sağlık. Sevgiler...

yemek hat gesagt…

Ellerine sağlık nefis görünüyor.
Ben de üzerimde ki yorgnluğun sebebini aruyordum. Bir kaç blg arkadaşım da aynı durumdan şikayet ediyordu. Demek mevsimsel bir sıkıntı.
Muhabbetle...

yesildomates hat gesagt…

canım hemşerim nasılsın.:))yakın olmamıza çok sevindim...
bu arda keşke ayakkabılarının resmini koysaydın..çok merak ettim dıoğrusu:)
arkadaşım yeni cicilerini güle güle kullanman dileğiyle..
bu arda bu bahar rehaveti hepimizi vurdu sanırsam..pc başına artık zor oturuyom..inş.geçicidir..
ayyy lafı uzattım.:))başını ağrıttım....öpüyorum..yemeğinde harika görünüyo..
görüşürüz..kocaman öptümmmmm

Ayse Pamuk hat gesagt…

içinde brokoli varsa bende varım ellerine sağlık

gezgincigencler hat gesagt…

çiçeğim haklısın o saçlı manken çikolatadan:))insanın yiyesi geliyor :))

öpüyorum kocaman

Feyza Fidan hat gesagt…

Kıss Kevserüm benimmm, graten enfes olmuşş, somonda süper olmuş, salatada harikaaaa..Ama ben ayakkabıların fotoğrafını istiyorum tiz vakittt :))))
Öptüm seniiii...

pelince hat gesagt…

Kevsercim bende sabahtan beri 3-5 arkadaşım bloğuna giremedim nedeni ni bilmiyorum ama ???
Makarna bence brokoli ile çok sağlıklı ve çok doyurucu olmuş.Ellerine sağlık..
Çok öpüyorum..
Neşe dolu bir hafta diliyorum..

hatice hat gesagt…

Canım, makarnalı brokoli graten muhteşem, çok iştah açıcı, brokoli seven biri olarak brokoli ile yapacağım yemekler görmek çok güzel ellerine sağlık..sevgiler..iyi haftalar..

Anonym hat gesagt…

Oof oooofff, canim yaaa, ne kadar da nefis bir yemek olmus, ellerine saglik tatlim. Iyi haftalar.

Ilker Erdem hat gesagt…

canim arkadasim Kevser Blogunu buyuk bir zevkle takip ediyorum ama nasil olduysa beni sobeledigin gozumden kacmis. Kusura bakma lutfen. Bende bugunlerde bir kirginlik varki sorma. Hic kendimde degilim son gunlerde. En yakin zamanda cevaplamaya calisacagim. Cok opuyorum. Sevgiler

AKDENİZ AKŞAMLARI hat gesagt…

Canım herkeste aynı sıkayetler havalardan herhalde.Ellerine sağlık.Sevgiler..

Anonym hat gesagt…

ilginç ilk defa yapıcam tarif için teşekkürler

Anonym hat gesagt…

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

online mutfak hat gesagt…
Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.
Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste