Donnerstag, 1. November 2007

Düdüklüde sebzeli lokum gibi hindi butlari

 

 

 

 

Tekrar geldim, simdi bir diger tarifle devam edelim. Ben bu yemegi acikcasi ilk defa yaptim ve cok memnun kaldim. Bu hindi butlarindan bir kere daha seneler önce almistim ama o zamanlar ben düdüklüyle hic hasir nesir olmadigim icin normal haslamistim ve firina vermistim ama eti hicte yumusak degildi. Bu yöntemle cok iyi sonuc aldim, gercekten abartmadan et lokum gibiydi ve dagilmisti, resimlerde de gördügünüz gibi. Yanindaki sebze de harika pismisti ve güzel bir uyum saglamislardi birbirleriyle. Bu yemegi cok ama cok severek yedim ve yedirdim, sizlere de samimiyetle denemenizi tavsiye ederim, pisman olmayacaksiniz.

Kendimi fazla mi övdüm ne, lütfen kusuruma bakmayin ve tarife gecelim.

Düdüklüde sebzeli hindi butlari

Malzemeleri:

- 2 tane hindi budu
- 3 tane havuc
- 2 tane orta boy sogan
- sivi yagi
- tavuk baharati, kara biber ve tuz

Yapilisi:

1. Hindi butlarini yikadim ve düdüklünün tenceresinin icerisine bir miktar sivi yag koyup butlari icinde arkali önlü bir hafif renk alsin diye biraz kizarttim, buna aslinda kizartma diyemeyiz cünkü etin her yanini kizartmak büyüklügünden dolayi mümkün degil, iste sadece biraz renk alsin diye.

2. Bu islemden sonra hindi butlarini disariya aldim ve tencerenin icine kiydigim sebzeleri attim ve biraz onlari soteledim. Soganlariniz söyle biraz kizarinca bu islem yeterli oluyor siz bunu en iyisi kokusundan anlarsiniz. Soganlarin karamelize olmus kokusunu herkes bilir.

3. Sebzelerin de soteleme isleminden sonra tencerenin icine tekrar butlari attim ve butlarin tamamiyla tencerenin zeminiyle kontak halinde olmasi icin yerlestirdim, demek istedigim etin arasinda sebze olmasin. Sebzeleri ben kenarina aldim tencerenin. Sonra icine tüm baharatlari attim ve tuzunu ayarlayip üzerini gecmeyecek sekilde kaynar su ekledim ve kapagini kapattim ve kitledim.

4. Benim tenceremle pisirme islemi asagi yukari 45 dakika sürdü, ama eminim 30 dakika da yeterli olurdu, ben isimi saglama alayim derken bu kadar cok pisirdim ve dagilma noktasina getirdim.

5. Yemek pistikten sonra ve tencere yine kendine geldikten sonra kapagini actim ve harika dagilmis lokum gibi etlerle karsilastim. Etleri bir kenara aldim ve soguttum ve parcalara ayirdim fazla didiklemeden. Sebzeleri bir kevgir yardimiyla suyunun icerisinden bir süzgece aldim ve suyunuda degerlendirmek üzere sebzeleri suyundan süzdürdüm. Bu yemegin suyunuda sonradan degerlendirmek icin sakladim. Bu etlerin yanina pirinc pilavi ya da patates püreside cok yakisir bence.

Son bir tarifim daha var, o da birazdan.
Posted by Picasa

6 Kommentare:

ab-ı hayat hat gesagt…

Merhaba,
Ellerine sağlık çok lezzetli ve lokum gibi oldukları hemen anlaşılıyor.

sevgi ve selamlar...

ceyt hat gesagt…

ellerine sağlık canım çok lezzetli, ve harika görünüyor.bende denemek istiyorum.
sevgilerimle

MUTFAKISTAN hat gesagt…

eline saglik ne guzel tarifler hazirlamissin.Bende sogan dolmasi zor hazirlanir diye hic denememistim cesaret verdin afiyet olsun canim

Esma hat gesagt…

merhaba kevser hanim, yorumunuz vesilesiyle blogunuzu gordum, ozellikle bu hindi butlarina bayildim, bizim burda butun hindi satiliyor thanksgiving de ama but ayri var mi hic dikkat etmemistim, evde kalabalik olmadigi icin, hindiyi anca sende bir yiyorduk, insallah but bulursam, hemen deneyecegim, ellerinize saglik.

EZGi :)) hat gesagt…

hindiye bayılırım.çok nefis olmuş.
ellerine saglık
sevgiler

Anonym hat gesagt…

Hastayım bu yemeğe tarifini biliyorum sadece çok güzel anlatmışsın ellerine sağlık 1 numarasın

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste