Freitag, 9. November 2007

Firinda kremali tortellini

 

 

 

 

Selam arkadaslar,
nihayet hafta sonuna ulastik. Bugün burda hava gercekten buz gibiydi. Aslinda hic disariya cikasim yoktu, fakat Elda'nin okulunda bir etkinlik düzenlendigi icin mecburen aksam besten sonra ciktik, rüzgarin da etkisiyle birlikte resmen donduk. Zaten buranin yüksek kesimlerine kar yagmis bile. Aman, aman ben evdeyken ve hafta sonunda kar yagabilir ama ben ise hergün yarim saat git-gel yaptigim icin ve trafikte beni nelerin bekledigini bildigim icin pek istemiyorum karin yagmasini ama yine de Allah bilir bakalim ne olacak.

Etkinlikten sonra hemen pratik ve cabuk hazirlanabilen bir yemek olan firinda tortellini yaptim. Zaten yemekten önce kizimla birlikte birer kupa tarcinli-elmali cay icmistik icimiz yine isinsin diye, cay gercekten iyi geldi, ne yalan. Bu yemek cok pratik ve o yüzden de benim favori yemeklerimdendir. Benim esim bu tür kremali yemekleri pek sevmedigi icin sadece kizim ve ben bundan yiyoruz. Ben bu yemegin sosunu hazirlarken daha cabuk oldugu icin sivi krema kullaniyorum, ama sizler isterseniz normal besamel sosla da yapabilirsiniz bence.

Buradaki marketlerde hazir satilan bu tortelliniler eskiden hic ilgimi cekmezdi, ta bu yemegi kesfetmeme kadar, bunu da kiz kardesimde gördüm ve ögrendim. Elda da pek sevdigi icin ve severek yedigi yemeklerin sayisi pek az oldugu icin bende ona eslik ediyorum seve seve. Benim tortellinilerin icinde ricotta peyniri ve ispanak var, resimde de görebilirsiniz icinin yesilliginden belli oluyor. Bu hazir tortelliniler bizzat Italya'da üretilmis ve paketlenip buralarda satiliyor. Böyle bir pazarlama bizim güzelim mantilar icin de yapilabilse ne güzel olur degil mi? Hele calisan bayanlar icin mükemmel olur.

Firinda kremali tortellini

Malzemeleri:

- 500 gr hazir ricottali ve ispanakli tortellini
- 2 kutu sivi krema (400 ml)
- 1 yemek kasigi nisasta
- üzeri icin rende kasar peyniri
- tuz, karabiber, pulbiber

Yapilisi:

1. Kaynayan tuzlu suda tortellileri 5 dakika kadar hasliyorum, sonra süzgece alip bir kenara aliyorum.

2. Sonra ayni tencerenin icine kremayi ve kücük bir kasenin icinde bir miktar soguk suyla erittigim nisastayi aliyorum. Cirpma teliyle sürekli karistirarak sosun koyu bir kivama gelmesini sagliyorum.

3. En sonunda ise tuz ve baharatlari atiyorum icine ve süzgecte bekleyen tortelliniler de tencerenin icine aliniyor ve karistiriliyor, ki sos her tarafini sarsin.

4. Bu islemden sonra hemen soslu tortellinileri borcama bosaltiyorum ve üzerine kasar rendesini serpistirip hemen 180 derecedeki firina sürüyorum. Firinda pisirme süresi, eh iste kasarlar eriyip kizarana kadar diyelim, tam bir süre veremiycegim.

Yanina yesil salata cok güzel yakisiyor, benim evde marul kalmamisti onun icin biz öyle de yedik. Eger sizlerde söyle kremali ve yumusak tortellinilerin tadina bakmak isterseniz mutlaka deneyin derim, pisman olmayacaksiniz.

Arkadaslar, hepinize ailelerinizle birlikte güzel bir hafta sonu tatili diliyorum ve hoscakalin diyorum.

Afiyet olsun!
Posted by Picasa

31 Kommentare:

Yaren hat gesagt…

Kevsercim bu tortelliniler harika bir sey.Benim dolabimda hic eksik olmaz.Ispanaklisi,veya peynirlisi.Salatasida harika oluyor.Ben firnda pisen halini hic tatmamistim.Dolaptaki bekleyen tortelliniyi bu tarifi uygulayim o zaman.Güzel hafta sonu diliyorum canim.

banu kırmızıgül hat gesagt…

merhaba,
nefıs gorunuyor. cok severım ama evde denemedım mantı yaparım klasık ama tortellini mutlaka denıyecem. ellerıne saglık.
sevgıler..

Ilker Erdem hat gesagt…

Sevgili Kevser, ben torellini hic denemedim ama cok duyarim. Senin tarifi mutlaka deneyecegim.

meleginmarifetleri hat gesagt…

iki gün arkadaş ziyareti yapamadım neler neler yapmışsın kevsercim elerine sağlık tortellinilerde ye beni diye bağırıyorlar inanki bayıldım canım snada iyi hafta sonları diliyorum öptüm hoşçakal

Melek* hat gesagt…

soğan dolmasıyla çikolatalı pastanız çok güzel olmuş bir parça yedim:) ellerinize sağlık
sevglerimle

gülizar hat gesagt…

Ellerinize sağlık kevser hanım.sitenize ilk defa misafir oldum.Ve çok beyendiim tarifler değişik ve güzel.Sitenizi linklerime eklicem eğer sizde beni eklerseniz çok sevinirim.sevgilerimle....

anneminkizıyim hat gesagt…

Canim ellerinize saglik harika bir Tortellini olmus, afiyet olsun, ee kis geliyor buralarda sogudu aman dikkat hasta olmayalim, sevgiler...

sevimin sayfasi hat gesagt…

merhaba,tortelliniYi benim oglum cok sever,ama firinda hic denememisdim...
ellerine saglik cok güzel olmus
SEVIM

MUTFAKISTAN hat gesagt…

bayildim ben bu tarife ellerine saglik cok guzel gorunuyor

www.illedeyemek.com hat gesagt…

Harika bir görüntü eminim mükemmel de bir lezzettir.Zaten ıspanak ve peynir çok yakışıyor.Benim eşimde kremalı lezzetleri pek sevmez.Eline sağlık canım... Havuçlu keki silikon muffin kalıpta yaptım :)

Anonym hat gesagt…

Kevser'cim nefis bir görüntü. Evde duran peynirli tortellinim var. Fırında denememiştim. Birde böyle yapayım. Ellerine sağlık. Sevgiler..

keskinli hat gesagt…

canim ugrayamadim kac gündür sen bu ara döktürmüssün vallahi ellerine saglik tortellini yi hic denemedim dogrusu markatlerde görürdüm ama hic ilgimi cekmemisti yarin is cikici alip yapacagim bunlardan sonucu bildiririm sana öpüyorum sni kocaman

ayrica iki sitemide takip ettigin icin cok tesekkürler bir tanesi
eldacimida öp benim icin sevgiler

meleginmarifetleri hat gesagt…

iyi pazarlar kevsercim hoşçakal

aslı varmış, aslı yokmuş hat gesagt…

Ellerine sağlık canım, bende tortellini yapmadım mantı yapanlardanım. Ama merak ettim nasıl olduğunu senin tarifine bakarak denemeye çalışacağım. Çok uğraştırır mı? Ayrıca güzel dileklerin için teşekkür ederim. Şeker hamurunun malzemelerini bir araya getirebilsem hiç beklemem hemen yaparım. Duramam çünkü gıdıklar beni ama malzemelerin içeriği beni geri çekti sağlık açısından çocuklara yedirebileceğim bir hamur değil gibi geldi bana çok ayrıntılı bilgi almadan yapabileceğimi sanmıyorum. Tekrar görüşmek üzere sevgiler..

Anonym hat gesagt…

slm canım...valla bizim buralarda bulmamız imkansız....

ama çok nefis göründüğünü söyleyebilirim..

ellerine sağlık...erkekler pek sevmiyor bu tür şeyleri....zaten bizim gibi her bulduklarını yiyemiyorlar....

çok öpüyorum seni...çok güzel görünüyor...

nil-nennenmutfakta hat gesagt…

selam canım tortellini nefis olmuş.Ellerine sağlık...

Selin hat gesagt…

Canımcım,
Tortelliniler harika görünüyor. Burda marketlerde ıspanaklısı var mı bilmiyorum ama varsa mutlaka alıp denemek istiyorum. Çünkü ben ıspanağın her çeşidine bayılırım. Ellerine sağlık. Öpüldün...

ceyt hat gesagt…

canım çok güzel görünüyor.eline sağlık.ben hiç denememiştim.görüntüyü görünce denemem şart oldu:)
sevgiler

Serap'la turuncu lezzetler hat gesagt…

slm canım:)
hiç denemedim ama gerçekten süper görünüyor bu tortellini ellerine sağlık bu arada Kevsercim sen beni unuttun iyice blogcudayken daha sık geliyodun buraya geçtim hiç gelmez oldun:) öpüyorum sevgiler

hayat hat gesagt…

Kevser'ciğim,tortellini çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık. Benim eşimde kremalı tarifleri sevmez:) ama çocuklar çok sever deneyeceğim.

Canım iyi bir hafta geçirmeniz dilğiyle sevgilerimi gönderiyorum...

Selcen Şenocak hat gesagt…

Tortellini evde hiç denemedim. Fırında olmasıda güzel ellerine sağlık canım. Ben pandispanyanı çok güzel kabardığı için tarifini istiyordum küçük bir mutfak tartım var tarifini bekliyorum:)
Sevgiler...

Damak Tadı hat gesagt…

Kevser'ciğim,senin tortelliniler ıspanaklı mı?Ben ıspanaklıya benzettim de..))Bende çok severim ıspanağı bu tür ve başka makarnalarda.))Ellerine sağlık Kevrser'ciğim..Afiyetler olsun canım..))

Sevgilerimle..

Anonym hat gesagt…

Kevser'cim merhaba,
Her zamanki gibi yine harika bir yemek çıkarmışsın ortaya vallahide :)) Ben sarımsaklı yoğurt da döküversem üzerine acep nasıl olur?
Öpüyorum seni ve Elda'yı

Anonym hat gesagt…

hıc denemedım kevser cımm..mantı gıbı bırseymı?? ama cok guzel görunuyor...

sevgıler
fıdan

Leziz Sofralar hat gesagt…

görüntüsü o kadar istah kabartiyorki yarinki yemek pilanimi degistirip bu tortelini yapmayi bile düsünüyorum ellerine saglik canim,sevgiler...

Nilay Cinisli hat gesagt…

Kevserciğim,
Ellerine sağlık..Nasıl da güzel ve iştah açıcı görünüyor.Ellerin dert görmesin..Elda'yı ve seni çok öpüyorum canım
sevgiler

Anonym hat gesagt…

ellerinize sağlık harika görünüyor mutlaka tadıda öyledir banada beklerim kahve içmeye arkadaşım mutlu kalmanız dileğimle :)

cekirdeksizuzum hat gesagt…

makarnaya bayılırım ve her tür makarna tarifimi denemek isterim. bu tarif ağzımı sulandırdı, h.sonu için süper olur bence:)

Anonym hat gesagt…

Ellerinize sağlık,çok hoşuma gitti,bu hafta sonu denemeye karar verdim, umarım sizinki kadar lezzetli olur.

Anonym hat gesagt…

Selam Kevser, yine ben :)

tuhaf bu tarifi görünce aklima geldi.

Gecen bir alman süpermarketde makarna alinca, su senin kullandigin Tortilliniler gözüme batti ama almadim, nedense.

Yengem bana diyordu onlari denemis hos oluyormus, dedim kendi kendime sadece bunlari haslayip ve yemek, hmm bilmem icimden gelmedi almak.

Simdi senin tarifini gördügüm halde, su Tortillinileri alip ve senin tarifini denemek icimden geliyor :)

Lezzetli Tariflerin icin sag ol

Anonym hat gesagt…

Süper olmuş ellerine sağlık

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste