Sonntag, 17. Februar 2008

Patates Kurabiyesi












Selam arkadaslar,
benim icin bol günesli ve gezmeli gecen bir günün sonunda bugün yaptigim patates kurabiyelerinin tarifini yayinlamak istiyorum. Icindeki sogancik malzemesinin Türkiye'de bulunup bulunmadigimdan emin olmadigim icin resimledim, eger bulunamazsa alternatif olarak bir dal taze sogan da olabilir bence. Diger malzemelerde de insallah bir sorun yasanmaz. Bu kurabiyelerin bir de aycekirdegiyle kaplanmis olmasindan dogan harika bir kitirlik ve gevrekligi oluyor, valla bizim cok hosumuza gitti ve bir tepsi bitti nerdeyse.

Ayrica, bu kurabiyelerin icinde kabartma tozu vb. de olmamasina ragmen, piserken birde kabarmalari beni cok sasirtti, bu acaba neden oldu, bir bileniniz varsa bana da aciklasin lütfen!

Bu tarifi kiz kardesimin yemek kitaplarinin birisinden aldim. Coktan beri yapmak istiyordum, fakat hep erteledim ve bugün hemen kahvaltidan sonra hemen kollari sivadim ve iste sonuc ekranda.

Bol gezmeli dediydim yukarida, kahvaltidan sonra daha dogrusu bu kurabiyeleri pisirdikten sonra kiz kardesimlerle birlikte bu civarda bulunan bir baraj gölünün etrafinda dolasmaya ciktik. Hava da cok güzeldi ve firsat bu firsat dedik, sadece iste benim kurabiyelerin pismesini biraz bekledik. Kurabiyelerde sicagi sicagina gezimiz esnasinda bir güzel yenildi.

Gezi fotograflarini bir baska postla birlikte yayinlayacagim, tam ormanin icinde ve baraj gölünün güzelligiyle birlikte harika resimler cektim.

Patates kurabiyesi

Malzemeleri:

- 1 kg patates
- 2 dis sarimsak
- 1 demet frenk sogani (Schnittlauch) veya 1 dal taze sogan
- 1 tatli kasigi tuz
- bir bicagin ucuyla muskat ve karabiber
- 1 tatli kasigi mercankösk (Oregano)
- 1 yumurta
- 100 gr un
- 100 gr rende kasar
- 120 gr irice kiyilmis aycekirdegi
- biraz sivi yag

Yapilisi:

1. Patatesleri soyup, kaynar suda iyice yumusayana kadar hasladim.
Haslandiktan sonra süzgece aldim ve biraz buharinin cikmasini bekledim. Daha sonra ya bir süzgecten gecirin veya benim yaptigim gibi patates ezme aletiyle birlikte püre halinde getirdim. Soganciklari yikadim ve ince ince kiydim.

2. Biraz sogumus olan patates püresinin icine ezilmis iki dis sarimsagi, muskati, karabiberi, iki elimin arasinda daha da incelttigim mercanköskünü, soganciklari, yumurtayi, unu ve peyniri hizli bir sekilde ele yapismayan bir kivam alana kadar yogurdum. Gerekirse biraz daha un ilavesi yapabilirsiniz, ama bana gerekmedi.

3. Firini 220 C ayarlayin, firin tepsisini ya yaglayin veya yagli kagitla kaplayin.

4. Hamurdan unlanmis ellerinizle kücük bezeler kopartin ve yuvarlak resimlerde görüldügü gibi yassi sekil verin. Sonra bu kurabiyeleri önceden incelttigimiz aycekirdeklerini her iki tarafini da bulayin ve tepsiye alin.

5. Kurabiyeleri firina vermeden önce cok az bir sivi yagla bir firca yardimiyla üzerlerinden gecin. Firinda 25 - 30 dakika pisirin ve sicak sicak yada ilik bir sekilde keyfini cikartin!

Afiyet olsun!!

51 Kommentare:

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! hat gesagt…

Gercekten cok lezzetli görünüyorlar canim eminimki tadina öyledir, cayimin yanina cok güzel giderdi simdi :)ellerine saglik ... öpüldün

serapin mutfaginda pisenler hat gesagt…

Kevsercigim cok degisik bir tarif inan ilk sende gördüm,nefis olmuslar.En azindan öyle görünüyorlar.:)))

ellerine saglik canim.alttaki cevaplari cok sevdim.:))

selamlar.

Serap'la turuncu lezzetler hat gesagt…

bayılıyorum senin tariflerine Kevserciğim ne kadar değişik olmuş patates kurabiyesi muhteşem görünüyor ellerine sağlık canım...öpüyorum

Anonym hat gesagt…

bizde bol karlı tipili günlri yaşıyoruz
değişik ve güzel bir tarif
ellerine sağlık
sevgilerr

Gönülünce Lezzetler hat gesagt…

Güzel havayı bulmuşken benim yerimede tadını çıkarın arkadaşım zira burda bolca kar var.Tarifde harika görünüyo denemeğe değer.Güzel paylaşımın için sağol ellerine sağlık canım...

Saliha hat gesagt…

merhaba kevsercim....
hastalıktan ve biriken ev işlerimden bıraz kurtulunca hemen arkadaslarımı gezmeye basladım..
neler yapmıssın neler ..maasaallah..ellerıne saglık canım arkadasım...
burada çok guzel bir kar havası var..guzel dıyorum çunku ne kadar yagarsa o kadar barajlar dolar..yaza susuz kalmayız ıns..tipi ve fırtına çok şiddetli ama ben bunuda özlemişim..

kurabıyeye gelınce,içindeki nişastasından dolayı kabarmış olabilir mi?bana öyle gelıyor..çok degısık ve emınımkıde lezzetlıdır..ogluma hemen yapmalıyım kevsercim:))

sevgılerımle..eldayı öpuyorum..

peynir hösmelimi hat gesagt…

Kevsercigim ne güzel olmustur kurabiyelerin kitir ktir.bayildim.Eline saglik canim iyi geceler.

. hat gesagt…

KEVSERCIGIM BU NE HALLLL:)))
KENDIMI BECKEREI DA SANDIM RES`MEN.
RESIMLER ÖYLE PROFOSYONELCE CEKILIYORKI ANAM,BIZ BURALARDA AGZIMIZIN SUYU AKA AKA SEYREDIYORUZ.
PATATESTEN KURABIYE OLURMU???OLRRR...KEVSER YAPARSA AHANDA BÖYLE ALASI OLUR ISTE:))))
ELLERINE SAGLIK CANIM,AFIYET OLSUN

Nilgün hat gesagt…

Merhaba Canim
Eline saglik degisik bi Tarif mutlaka deniyecegim.

Iyi Geceler dilerim

SEVGILER

Cafe Gusto hat gesagt…

Kevserciğim harika olmuş bunlar.Ellerine sağlık canım.Burada o kadar kar var ki,sen güneşten bahsediyorsun canım çekti sıcak güneşli günlere...sevgiler..

aslı varmış, aslı yokmuş hat gesagt…

mmmmmmm. Eminim çok güzel olmuşlardır. Üzerine serptiklerin de ilginç göründü bana.Fakat gerçekten lezzetli görünüyor.Kurabiyemsi, salatamsı değişik bir tat.Ellerine sağlık canım.Sevgiler....

SOFRAM hat gesagt…

Kevserciğim çok değişik ve güzel bir tarif, patatesli olduğu için çocukların da seveceğine eminim bunu en kısa zamanda deneyeceğim, ellerine sağlık canım, sevgilerimle güzel bir hafta diliyorum...

Baharcicegi hat gesagt…

Cok degisik bir kurabiye hemde cok sevdigim papatesle,yumusacik olmustur görüntüsü cok sirin eline saglik canim.
hava burdada güzeldi önce yüzmeye sonrada esimle bizde yürüdük ormanda .
Sicaik sevgiler

ayşegül mutfakta hat gesagt…

kevsercim nasıl piti piti bişeyler onlar öyle :)ellerine sağlık!
bence kabarmalarının sebebi patateslerdeki doğal nişasta olabilir. çünkü püreyide kaşar peynirleyip fırına attığında biraz şişiyor ;)

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal hat gesagt…

Kevserciğim, Asiyenin penceresine bakman gerekecek :) Daha önce sobelenmişsin ama seni yazmış bulundum :) HAtta sobe de nasıl haberleşildiği konusunda yanlışım mı var acaba, nereden haber vereceğimi bilemediğim için buraya yazıyorum, mutfağıma değil de pencereme bakarmısın :)
Sevgiler..

Anonym hat gesagt…

sl, sitenizi coooooooooook buyuk bi keyif ile takip ediorum.... resimleriniz tarifleriniz super ama bu on zamanlarda arkadalar sacma sacma tarifler eklemeye basladiniz... ne bilim ilgi ceksin diyemi :) cok garip bi tarif diyebilirim... ama sunu itiraf etmeliyimki o kadar site gezdim dolastim sizin siteniz kadar guzel bii site gormedim neden sorcaksiniz... cunki resimleriniz tarifleriniz cok net bi ssekilde! basarilarinizin devamini diler Amerikadan sevgiler! bahar

keskinli hat gesagt…

canim ici
ellerine saglik yine yapmissin yapacagini bayildim seker tarifi not aldim hemen denenecek dosyasina girdi
cok öptüm kevserim güzel bir hafta diliyorum sevgiler

EZGi :)) hat gesagt…

CANIM YAAA SÜPER OLMUŞ BUNLAR.PATATESLİ HERSEYE BAYLAN BEN BU ENFES KURBİŞLERE BİTTİM.ÇK DEGİŞİK VE LEZZETLİ BİR TARİF.ELLERİNE SAGLIK CANIM BENİM KOCAMAN SEVGİLER

www.illedeyemek.com hat gesagt…

Kevser bu süper bir tarif bayıldım en kısa zamanda yapacağım:)
görüntü çok iştah açıcı...

Fulya hat gesagt…

Ya bunlar ne güzel birşey olmuş böyle.Eline sağlık.Deneyeceğim enfes bir lezzet.

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan hat gesagt…

Ellerine saglik, gercekten cok guzel gorunuyorlar, hem de cekirdekli. Ama ben yemedim icmedim, 'sogancik; nedir diye arastirdim. Turkiyede pek kullanmadigimizdan, sozluklerde dogru durust tercumesine rastlayamadim. Sonunda 'chives' a ulastim. Ben de burada tanistim, yesil soganin incesi gibi. Lezzeti fena olmamakla beraber, goruntu itibariyle susleme yapmak icin ideal. Minik borucuklar gorunumunde. Bir de oregano var, kafamizi karistiran. Sozluklerde yaklasik 10 ayri ismi var. Ama sonucta kekige benziyor diyebiliriz. Boyle bir katkida bulunmak istedim. Cunku ben de bazi seylerin Turkcesini yazmakta zorlaniyorum. Mutlu bir hafta dilegimle.

Feyza Fidan hat gesagt…

Kevserim güzel bacummmm,
bu tarifi çok beğendimde böyle çikirdek nerden bulam ayoll..Tüm aileye bi kilo çekirdek verimde bari çitleyip çıkarsınlar :)))))))))
Gerçekten harika bir tarif bence..Sen bu soğancıkların tohumundan getir yazın, ekelim burada valla :))))))
Çok ama çok öptüm seni ve Eldoşumu...

Anonym hat gesagt…

Selam..Kurabiyeler çok güzel görünüyor eline sağlık..Çok farklı bir tarif..iyi haftalar..

Anonym hat gesagt…

canim cok degisik bir kurabiye olmus acaba soguyunca tat olarak degisiyormu ,eline saglik denemekte fayda var ,sevgiler canim

Anonym hat gesagt…

selamlar kevsercim,

ohh ne güzel gezmissiniz, resimlerini bekleriz :))

patates kurabiyeler nefis görünüyor ellerine saglik canim ve afiyet olsun...

yorumunu okudum, canim benim ister her hangi bir insan bana yorum yazsin, bu aralar Kevserin tariflerini hep yapiyorsun diye, umrumda olmazki...

nedeni?

ben tarifleri illa denemek icin, canim cektigi icin... sonucta niye bu bloglar varki, her zaman aa ellerine saglik güzel olmus demekle degilki, denemekte gerekiyor, maksatimiz bu degilmi...

kac kisinin sayfasina girip güzelcene yemekler görüyoruz veee aaaaa bu bizimde hosumuza gider yapalim diye... tesadüf oldugu halde keskülünü gördük yengem yapmak istedi, sonra ise cilekli tiramisu ben yapmak istedim görünce degisik olur diye :))

yani böyle sözlere ben bisey demem, cevaplamam ve herkes kendi isine baksin derim :)))

Kevserle benim arama girmeyin yahuuu :))))))))))

Canim dün cok cesaretlendim ilk defa yapa yalniz Balik temizledim :)) inanirmisin basardim ve simdi yine yapsam igrenmem bile :))

ev uskumru dolu, bremerhavenden gelme :))

Sana ve ailene güzel bir hafta dilerim...

tekrardan ellerine saglik canim,

selamlar aysel

yesim`in sofrasi hat gesagt…

merhaba tarif icinde bulunan sogan cinsinin adinin frenk sogani oldugunu belirtmek istedim Turkiye de buyuk marketler de bulunuyor... tarifi cok begendim saglikli ve lezzetli bir alternatif

Anonym hat gesagt…

selam canım,
çekirdekli patatesli daha ne olsun:)) harika ellerine sağlık sevgiler iyi haftalar

anneminkizıyim hat gesagt…

Merhaba Kevsercigim, ellerine saglik patatesli kurabiyen gercektende harika olmus, canim tahminim yumurta ve peynir kurabiyenin kabarmasini sagladi, cok hos bir tad olsa gerek sevgiler...

made in funda hat gesagt…

yine yine süpersin canım.çok değişik çok lezzetli.sana yakışır.ellerin dert görmesin.

Anonym hat gesagt…

Sizin pasta tariflerinize bayiliyorum ,ne olur bol bol pasta tarifi verin mümkünse sahneli olanlardan olsun ??????????

sarımutfak-hande hat gesagt…

oldukça değişik ve güzel olmuş.ellerine sağlık
sevgilerimle

Anonym hat gesagt…

Merhaba farklı bir tarif hazırlamışsınız ellerinize sağlık.Ayrıca güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim programda gerçekten çok heyecanlandım ama güzel bir gün geçirdim güzel bir anı kaldı bende.Portakal suyuna gelince inanın unutmadım program öncesi sıkacağı bulamadılar sonrada unuttular bende koymadım ama oktay usta yetişti sağolsun üzerine rendeliyiverdi :)

zehra hat gesagt…

mutlu ,sagl�kl� ,huzurlu
,a�k dolu ,sevgi dolu
cok guzel bir hafta
diliyorumm

Gönül hat gesagt…

kevserimmmm canımmm arkadaşım teşekkür ederim amin canım.....tarifin süper ve ilk kez gördüm patatesli kurabiye ellerine sağlık canım benim...sevgilerimle kocamannnn öpüyorum...

sevimin sayfasi hat gesagt…

cok lezzetli olmus canim
patatesin her türünü severim
ellerine saglik

Anonym hat gesagt…

Ne kadar güzel olmuşş,hele yapım aşaması harika fotograflandırılmış ellerine sağlık

DİDEM ÖZCAN hat gesagt…

Kevser'ciğimm,

Ayol bu ne kadar enteresan bir kurabiyeee:)) Çekirdekli ekmeklere bayılırım da böylesini hiiiç denememiştim. En kısa sürede yapılacaaakkkk!!!!!

Ellerine sağlık hayatım,

Kocaman sevgiler...

hdidem95 hat gesagt…

canım süper süper süper ellerine sağlık der ben bu tabağı alıp gideeerrrr:))) nefissss öptüm sevgiler

Kevser - Elda'nin Annesi hat gesagt…

Amerika'dan Bahar arkadasim icin:

Merhaba canim,
siteme hosgeldiniz öncelikle ve güzel yorumunuz icin de tesekkür ederim.

Bu son tarifim size garip gelmis olabilir, dogaldir herzaman herkesin damak tadina uyacak seyler bulmak tabii ki mümkün degil. Fakat diyorum ya, bana tarif secimi konusunda yararlandigim kitaplar ve dergiler sonucunda karar veriyorum ve öyle hazirlik yapip yayinliyorum.

Ben daha cok icimden gelen sese kulak verip su veya bu güzel olur diye denemelerim sonucunda bunlari yayinliyorum, kötü olan ve bana da tadi kötü gelen birseyi yayinlamak zaten aklimin ucundan gecmez.

Selamlar ve öptüm..

Kevser - Elda'nin Annesi hat gesagt…

Anonym yazan arkadas icin:

Merhaba canim,
bloguma hosgeldin ve güzel ve tesvik edici yorumun icinde tesekkür ederim.

Bol sahneli pastalar insallah olacak, ben zaten bir tatli bir tuzlu yolundan ilerlemeye calisiyorum ve taze ve güzel meyva bulursam ancak o zaman daha da cosuyorum kremali pastalar yapma konusunda.

Selamlar ve öptüm..

ebrulitatlar hat gesagt…

Kevser'cim ne kadar değişik bir kurabiye. İlk defa görüyorum. Tadını tahmin edemedim. Eminimki güzeldir. Ellerine sağlık canım. Sevgiler, selamlar..

AKDENİZ AKŞAMLARI hat gesagt…

Sevgılı Kevser cok değişik bır tarıf olmuş.Ellerine sağlık.Sevgiler..

yemek hat gesagt…

Ellerine sağlık Kevser, ilk fırsatta deneyeceğim inşallah. Bir tanıdık patatesle tatlı bile yapmıştı.:) O pek hoş değildi ama bu kurabiyeler çok güzel görünüyor.

NiNo hat gesagt…

bayildimmm

pelin hat gesagt…

ne kadar değişik bir tat. eminim nefistirler. ellerine sağlık.

Anonym hat gesagt…

selamlar kevserim,

insaALLAH iyisindir canim... Balik Temizleme gercekten cesaret lazim, ama yaptiktan sonra hic zor olmuyor cidden bir dene :))

Balikcidan güzel baliklar görürsen alip yaparsin, bizlere anlatirsin :))

Evet ya bir dahakine yine Bremerhavene gitcez, orda hersey daha ucuzmus, düsüncene burda marketlerde verdigin para bir paket fischstäbchen iglodan yaklasik 2 euro, orda yari fiyata veriyorlar :))

yeni buzluk alcaz, einbauküchelerin buzluklari genelde kücük oluyor. askim bana bir büyük alcakmis, artik vorrat kaufen hehehe :))

iyi oluyor ya büyük bir buzluk, banada nasip olmus hehe :))

bana bak benim bloguma ister kisa ister uzun yorum yaz, his son olarak kusuruma bakma cok yazdim demene gerek yok, her halinle mutluyum :))

bu hafta sonu hava süper olcakmis, handenin dogum günü cuma, biz cumartesi onlara gitcez esim calisiyor diye, yengemde mangal yapmaya niyetli 15 grad olcakmis...

hadi bi bakalim, insaALLAH olur... iyi bak kendine canim...

hayirli günler dilerim sana,

sevgiyle kal... hoscakal

sevgilerimle aysel

tadınadoyamadım-dilek hat gesagt…

Kevsercim
harika görünüyor.böyle değişik tariflere bayılıyorum.
bende ne zamandır patatesli bir kurabiye uydurayım diyodum.
kafa yormama gerek kalmadı senin tarifini denerim artık.
ellerine sağlıkk

sevgiyle kal

Ilker Erdem hat gesagt…

Sevgili Kevsercigim tarifin bana cok guzel ve ilginc geldi canim ellerine saglik. Fotograflarda harika cikmis. Mutlaka denemek istiyorum senin bu kurabiyeleri. Bence kabarmasinin sebebi yumurta ve kasardan dir. Sevgiler gorusmek uzere...

Gönül hat gesagt…

kevserim canım arkadaşım güzel yürekli insan çok teşekkür ederim yazdıklarınla okadar moral buldumki sağol arkadaşım iyiki varsın...sımsıcak kucaklıyor kocaman öpüyorum..sevgilerimle

pelince hat gesagt…

Kevser gerçekten çok değişik olmuş.Ellerine sağlık....

Bloglar arası dolaşırken hangisini denesem kafam karışıyor inan:)

Sevgiler.

Mutfak Havlusu hat gesagt…

patates köfte gibi bir nevi

ilginç birşey olmuş,ellerine sağlık.

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste