Montag, 10. März 2008

Esimin dogum günü ve ilk seker hamurlu pastamiz huzurlarinizda














Selam arkadaslar,
su an bu postumu hazirlarken nasil yorgun oldugumu bilemezsiniz, fakat bu yorgunlugum sadece bedensel, zihinsel olarak gayet iyi bir durumdayim. Ben bedensel olarak cok yorgun olursam, hemen uyuyamam, ne bileyim yorgunluktan bacagimi veya kollarimi nereye koyacagimi bilemem yatagimda ve bu yüzden de bugün olanlari hemen sizlerle paylasmaya kostum.

Dedigim gibi, bugün benim esimin 35. dogum günüydü.
Tüm aile yine biraraya geldik, uzakta oturan kiz kardesim ve kayinvalidesi de bizleri yanliz birakmadilar sagolsunlar bu günümüzde. Güzel bir gün gecirdik es dost birarada.

Öglene dogru diger kiz kardesim bana yardima geldi hemen, bir elinde kocaman bir tepsi tatlisiyla ve diger elinde de benim tombik kücügüm Yasin'le. Bana kalirsa Yasin benim icin tatli olarak gayet iyi, neyse..

Onunla kalmayip kiz kardesim benim dün aksamdan hazirladigim pandispanyaya resimlerde gördügünüz gibi harika ve rengarenk seker hamurundan bir elbise giydirdi.
Kendisinin ellerine ve emeklerine burdan yine hem esim adina bir tesekkür etmek isterim.

Kerime ile, yani kiz kardesimle birlikte seker hamuru hakkinda coktan beri bir arastirma sürdürüyorduk. Internetten ve surdan burdan gördüklerimizle bizim de cok ilgimizi cekmisti bu seker hamuru meselesi ve bizde firsat bu firsat diyip giristik islere. Arastirmalarimizin sonucunda kardesimde eczaci oldugu icin seker hamurunun ana maddelerini kendi calistigi eczaneden temin etti, yoksa burada nerede öyle Bake Shoplar vb. Kerime tam olarak gliserin ve glikoz surubunu almisti eczaneden. Diger malzemelerde zaten evde bulunuyordu.

Bu Pazartesi kardesimle birlikte seker hamurunu hazirladik, yogurduk, savastik ve en sonunda zafere erdik, taa ki bugün tam aksiyon haline gelene kadar.

35 "yolun yarisi" derler, fakat benim esim daha hayatinin baharinda oldugu icin kardesim süslemeyide bahar gibi bir pasta yaparak kanitladi enistesine. Süsleme konusu daha cok dogaclama oldu kendisi icin, önceden bir konsept calismasi yoktu yani, pastamizin bir katini muzlu, digerini cilekli ve cikolatali krema ile dolgu yaptik. Pastayi biraz soguttuk ve sonra da seker hamuru süslemesine gecti kiz kardesim, o arada da bende yemeklerle ugrasiyordum. Ilk önce pastanin yanlarini yama gibi diyeyim artik tek tek kapatti, daha sonra hic üsenmeden de pastanin üzerine renklendirdigi hamuru tek tek acip, kaliplarla birlikte sekil verip üzerine dizdi. Sabir gerektiren bir is bu gercekten, arkasinda ne cok bir emek oldugunu bende bir kez daha anladim. Seker hamurunu acarken de nisasta kullandi, ilk basta pudra sekeriyle denedi fakat sonra bakti hamur tekrar bu pudra sekerini icine cekiyor ve sertlesiyor diye vazgecti sonradan. Bu pasta bizim ilk seker hamurlu pastamiz oldu, tadi da bence hic fena degildi, kardesim cok ince actigi icin herkes de severek yedi süslemeyi. Bazilari marzipan mi bu diye sordular ve bizde büyük bir gururla yok seker hamuru deyince, cogu insan bunun burda ne oldugunu bilmiyor bile.

Dogum gününe özel menümüzde bunlar vardi:

- et sote
- ispanakli carsaf böregi
- arpa sehriyeli salata
- yogurtlu havuclu salata (diger kiz kardesim Sükran'dan)
- köfteli milföy börekleri
- firinda karisik kizartma
- kuru patlican ve biber dolmasi
- canak patates salatasi
- tatli olarakta seker hamurlu dogum günü pastasi ve ay tatlisi

Ay tatlisinin tarifini kiz kardesim bu haftaki Oktay ustanin programindan almis ve harfiyen birebir uygulamis ve harika bir sonuc alarak herkesin begenisini de kazandi. Görüntüye vurulupta tarifi merak edenler icin Oktay ustanin sitesine bir ziyarette bulunmanizi tavsiye ederim.

Seker hamurunun yapim asamalarinin resimleri de var elimde, isterseniz onlari bu hafta icinde yayinlayabilirim. Bu iste en zor bölüm bence o bir kilo pudra sekerini eleyerek havalandirmasi, baska bir zorlugu yok aslinda. Ayrica, bizim hamurumuz icin tüm bir kilo pudra sekerini kullanmamiza gerek bile kalmadi, belli bir süreden sonra artik hamur kabul etmiyor fazla sekeri cünkü, bu da ayri bir püf noktasi sanirim.

Su an saatim 02.30'u gösteriyor ve sanirim artik bana zihinsel bir agirlikta geldi, cünkü ben artik daha yazacak birsey bulamiyorum. Zaten bu sefer tarif yok, tarif verirken kisa kesmeye calisiyorum fakat bugün icin anlatilacak cok sey oldugu icin ne olur benim kusuruma bakmayin siz.

Canlarim, bugünlük veya bu gecelik benden bu kadar, ben yolumun yatagini (gördünüz mü ne yazdim "yolumun yatagini" diye birsey var mi?) tutuyorum ve hepinize güzel bir hafta baslangici diliyorum.

NOT:
Son resimdeki görünen el esime ait, kendisi de o an o kareye girmek istemisti ve ben hizli davraninca ancak elini yakalayabilmisim, benim cok hosuma gitti ve paylasmak istedim.

51 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

Sevgili Kevser,
Esinizin dogum günü kutlu olsun, nice saglikli mutlu yillar gecirin he beraber. Yemekler harika görünüyor.Ellerinize saglik

Sevgiler

ebruakin hat gesagt…

Selamlar Kevser'cim,
Ellerinize sağlık. Pastanız da, diğerleri de nefis görünüyorlar.
Eşinin yeni yaşını kutlarım.
Sevgiler...

ebrulitatlar hat gesagt…

Canım herşey çok güzel. Hepinizin ellerine kollarına sağlık. Eşinin doğumgünüde kutlu olsun. Nice mutlu yıllara. Sevgiler, öpüyorum..

NiNo hat gesagt…

off nefis bunlar hepsinede bayildim ellerine saglik canim

dostkokusu hat gesagt…

merhaba kevser, hepsi de çok güzel hüzel görünüyor ellerine sağlık. Bu sıralar şeker hamurlu pastalara merak sardım ben de, çok güzel bir hamur elde etmiş kardeşin parlak incecik açılabilen, renkler de harika :) sevgiler..

Fulya hat gesagt…

Eşinizin doğum gününü kutlar,bir ömür boyu ailecek mutlu olmanızı temenni ederim.Hersey harika duruyor.Ama özellikleen üst resimdeki salatayı vemilföylü böreği merak ettim.Herkesin ellerine sağlık.

tadınadoyamadım-dilek hat gesagt…

Süper bir menü,ellerinize sağlık hepinizin
beraber nice yıllara inş.
mutlu haftalar

Aynur hat gesagt…

Esine Mutlu Yillarr...

Sizlerin ellerine saglik.Masallah neler yapmissiniz yok yok:) kardesininde ellerine saglik

selamlar

www.aynurdantarifler.blogspot.com

Anonym hat gesagt…

selam..eşinizin dogum günü kutlu olsun nice mutlu yıllar dilerim.pasta ve diger yaptıgın herşey çok güzel görünüyor...ayrıca 35 yolun yarısı degil başı sayılır bence...( bende 35 yaşındayımda:))))elinize saglık canım..sevgilerimle..

Anonym hat gesagt…

Günaydın..Eşinin doğum günü kutlu olsun canım..Nice uzun yıllar geçirin birlikte inşallah..pasta süper olmuş gerçekten..Ah bende denemek istiyorum artık:))Elinize sağlık ikinizinde canım..İyi haftalar..

DİDEM ÖZCAN hat gesagt…

Kevser'ciğimmm,
Herşey birbirinden güzel olmuş, hele pasta harika görünüyor:)) Tam bahara uygun bir pasta...

Tüm hazırlayanların ellerine sağlık, eşine uzun ömürler....

Sımsıcak sevgiler....

AKDENİZ AKŞAMLARI hat gesagt…

Sevgılı Kevser neler hazırlanmış boyle?Ellerıne sağlık.Eşinede hayırlı yaslar canım.Sevgiler..

Anonym hat gesagt…

Kevsercim ellerine sağlık, eşine seninle birlikte nice mutlu yıllar dilerim. Yorgunluğuna değmiş arkadaşım, herşey çok güzel görünüyor.
Sevgilerimle.

Anonym hat gesagt…

Allah eşine hayırlı, uzun, bol bereketli, ailesiyle, eşi, dostuyla, mutlu bir hayat versin. menü harika diyecek söz yok. ara ara şeker hamuru bulamadım bende sonunda vazgeçtim diyebilirim. bizim buralarda yook. Sevgiler...

Baharcicegi hat gesagt…

Esinin dogum günü kutlu olsun,cok güzel mamalar yapmissin pastada cok basarili ilk olmasina ragmen eline saglik canim.

Ilker Erdem hat gesagt…

Sevgili Kevsercigim esinin dogum gununu kutlarim. Pasta harika gorunuyor. Digerleride cok istah acici vallahi ellerinize saglik. Sevgiler

ab-ı hayat hat gesagt…

Menüde her şey harika görünüyor.Ellerinize sağlık.


sevgiler...

SOFRAM hat gesagt…

Eşinizin doğum günü kutlu olsun canım, her zaman ağız tadıyla sevgiyle, beraberce kutlarsınız inşallah...Harika şeyler yapmışsınız, hepsi de nefis görünüyor, sizin de kardeşinizin de ellerine sağlık, sevgilerimle öpüyorum canım...

Anonym hat gesagt…

selamlar canimcim,

hem yogun ama cok güzel vakit gecirmissiniz...

senin ellerine saglik ve simdide iyicene bi dinlen, rahat ol stres yapma... sakinlik senin olsun hak ettin canim,

yemeklerin pastan hersey süper olmus,

hepinizin ellerine saglik ve afiyet olsun..

aaa ne demek tabi ki kutlarim dogum gününü, sonucta senden ögrendik, ondan dolayi tebrik edebildik :))

sana güzel bir hafta dilerim ve tekrardan yorma kendini...

sana sakin ve rahat günler dilerim...

hoscakal canim,

bende iste bildigin gibi ev aramaklar mesgulum, esim bu hafta izinli gidip geliyoruz iste, bi bakalim hayirlisi olur artik :))

secenek var kararda vercez artik, bi bakalim :))

ayyy kisa bir süre sonra ise baslicam, cok heyecanliyim :)))

hoscakal canim,

bye bye

Disalce hat gesagt…

kevsercim eşinin doğum günü kutlu olsun...

pastan harika olmuş..kız kardeşin güzel süslemiş....ellerinize sağlık....

diğer yapılan bütün yiyeceklerde harika görünüyor....

EZGi :)) hat gesagt…

CANIM HEPSİDE BİRBİRİNDEN HARİKA GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAGLIK KOCAMAN SEVGİLER

Yaren hat gesagt…

Kevsercim öncelikle esinin dogum günü kutlu olsun canim,saglikli mutlu uzuun bir ömür beraberce gecirmenizi diliyorum arkadasim benim.Neler hazirlamisiniz neler,süper hersey yani.Yine icinden secemicem ,cünkü hepsi süper.Ellerine veya ellerinize saglik diyeyim.Bizde hafta sonu ablamlarda ablamin dogum gününü kutladik,bir seyi ayni yapmisiz,su patates canaklarini.Bende yapmistim:)Kevsercim benim sana sevgilerimi biraktim ve güzel bir hafta diliyorum,arisiz sizisiz;)öptüm canikom.

. hat gesagt…

KEVSERCIGIMMMM ESIN KIMBILIR BÖYLE GÜZEL NIMETLER BULUNAN BIR MASADA SEVDIGI AILESIYLE DOGUM GÜNÜ KUTLAMAKTAN NE KADAR MUTLU OLMUSTUR:)
CANIM HEPSI BIRBIRINDEN GÜZEL LEZZETLER.
EMEGI GECENLERIN ELLERINE SAGLIK CANIM.
AYRIYETTEN ZIYARETIN ICIN TESEKKÜR EDERIM CANIM,ÖZLEMISTIM HANI:)))
GÜZEL BIR HAFTA DILIYORUM TATLIM:)

uygarimizlahayat hat gesagt…

OOOO canımcım çok güzel görünüyor, ellerine sağlık, eşine de sizinle birlikte nice seneler dilerim...

hdidem95 hat gesagt…

selam canım eşinin doğum günü kutlu olsun ve ellerine sağlık ziyafet hazırlamışsın hepsi mükemmel görünüyor sevgiler

made in funda hat gesagt…

öncelikle eşine mutlu yıllar diliyorum.hangisine bakacağımı şaşırdım canım.heralde orada olsam önce ne yiyeceğime karar veremezdim.maşallah herşey çok güzel.eşinle ailenle mutluluğun daim olsun canım.ellerin dert görmesin.

Anonym hat gesagt…

eşinin yeni yaşı kutlu olsun,ama kendisi çok şanslı bu sofra bir ziyafet ellerine sağlık

yildiz hat gesagt…

Sevgili Kevser,esine uzun ve saglikli nice yillari sizlerle beraber gecirmesini diliyorum...
Ama,bu sofrada bir eksik varsa o da Benim....Niye beni cagirmadin...
Bu kadar lezzeti esin tek basina mi yedi yoksa?Ailecek oturup dogum günü mü kutladiniz yoksa bizlere hava atmak icin mi bu sofrayi kurdunuz?Tüm bu sorularin cevaplarini istiyorum canimcigim..Hatta ve hatta bu lezzetler le ilgili soracak cok sorum var da,ben gideyim en iyisi...

Serap'la turuncu lezzetler hat gesagt…

off hepsi birbirinden muhteşem birbirinden lezzetli görünüyor ellerine sağlık canım..
Eşininde doğum günü kutlu olsun...
kocaman sevgiler

emineninemekleri hat gesagt…

Kevsercim, canim vallahi döktürmüssün. Ahhhh canim acaba sen bana yakinmisin ???????? Umarim öyledir ne sansliyim o zaman !!!!!!!!! Vallahi hamarat hanimlar sizi ......


Kocaman öpüyorummmmmmmmmmmmmm

Emos

Gönülünce Lezzetler hat gesagt…

Eşinizin yeni yaşı kutlu olsun.Yorulmacak gibide değil doğrusu.Menü çok kalbalık ve hepsi çok güzelmiş.Pasta da harika olmuş kardeşinin ve senin ellerine sağlık arkadaşım...

MUTFAKISTAN hat gesagt…

menu cok guzel pasta cok guzel ellerine saglik esine mutlu yillar sevgiler

gülizar hat gesagt…

kevserciğim ellerine sağlık çok güzel ikramlar hazırlamışsın.Eşininde doğum günü kutlu olsun,eşine ve sana sağlık ve huzur dolu bir yaşam diliyorum.Sevgilerimle....

pelince hat gesagt…

Kevserciğim nasıl güzel bir sofra olmuş.Hangi yemeğe baksam şaşırdım.Ellerinize sağlık...
Pasta'da çok güzel olmuş.Nede olsa sen yaptın dimi ama...
Eşine tekrar nice senelere diliyorum...

Sevgiler

Gönül hat gesagt…

kevserimmm bu ne kadar hazırlık böyle bebişim yaaaa tabi yorulursun neyse eşin için değer ellerine sağlık bebişim...sağlıklı huzurlu mutlu ve seninle bir ömür geçirsin sevgili kocişin...herşey çok nefis görünüyor ellerine sağlık tekrar...sevgilerimle kocaman öpüyorum

anneminkizıyim hat gesagt…

Merhabalar canim, esinin dogum günü kutlu olsun, saglikli ve mutlu yillara insallah. Pasta ve diger yiyecekler harika olmus ellerinize saglik, ee bu kadar hazirliktan sonra yorulmanda normaldir,Allah bir yastikta nice yaslar kutlamanizi nasip etsin, sevgiler...

peynir hösmelimi hat gesagt…

Canim yine ne güzel toplanip eglenmissiniz.Esini tekrar kutlarim canim.Cok zengin bir sofraniz olmus.Ellerinize saglik.
Pastada süper.Seker hamurunu burdada yaptin demek.Ben glikoz bulamamistim tabiki o yüzden marshmallowla yaptim.Bir an evvel tarifi bekliyorum.Bir zahmet Almanca isimleriyle olsun.Merakla bekleyecegim.
sevgiyle ve bir ömür mutlu kalin canim.

serapin mutfaginda pisenler hat gesagt…

Kevsercigim sofra harika gorunuyor hepsi cok guzel ben dolmalara takildim nefis görünüyor.Sizlere afiyet olsun.Allah agiz tadinizi bozmasin canim.

selamlarimla.

aslı varmış, aslı yokmuş hat gesagt…

Canım ellerine sağlık pastan da diğer hazırlıkların da çok güzel olmuş.Allah uzuuuunn uzunnn ömürler versin eşine sanada beraberce.Sevgiler........

TATLI DİYAR hat gesagt…

eşinin doğum günü kutlu olsun kevsercim
menü müthiş
kardeşininda seninde ellerine sağlık tatlım
görüşmek üzere
sevgiler

sevimin sayfasi hat gesagt…

merhaba kevsercim,
esinin dogum gününü kutlarim canim,
menü süper pasta harika
ne güzel ailece bulusmak icin tatli bi neden
sevgilerimle....

SOFRAOZLEMİ hat gesagt…

canım eşinin doğumgünü kutlu mutlu olsun..hep birlikte güzel günler geçirin inşallah..
menüdekilerin hepsi birbirinden nefis olmuş..
pastayıda çok güzel yapmışsınız ilk olmasına rağmen..çok uğraş gerektirdiğini biliyorum..her seferinde vazgeçip daha sonra güzel pastaları görünce dayanamayıp hep yapmak istiyorum..
ellerine sağlık cnm..

bir dilim bir tutam hat gesagt…

Sevgili Kevser,sende mi?????
Su seker hamurunu ögrenmek banada sart oldu.Bloglarda gezerken görünce acaaayip kiskaniyorum biliyormusun.Bu arada esinin yasgünü icin hazirlananlari görünce "ah yazik,kac saat ugramistir"diye düsünmeden edemedim.Ama yaziyi okuyunca destek aldigini gördüm.ne güzel iste kardesler bir olup bir sürü ciciler meydana gelmis...

Haaaa bu arada YAS 35 YOLUN YARISI sözü cürüdü.Günümüzde yas ortalamasi yükseldigi icin sen ona 10 yil daha ekle......Sevgi ve selamlar

~Semra Mutfakta~ hat gesagt…

süper menü,eşinizle birlikte hayırlı bir ömür geçirmenizi dilerim.

Feyza Fidan hat gesagt…

Canım Kevserim bacımmm, valla hangisine ne diyeceğimi şaşırdım sofranızdakilerin :))) Sadece ben niye orda yoktum desem anlarsın değil mi hislerimi :))))
Güzel Bacım benim, o kadar yorgunluğa deymiş her bişeyler enfeess :))
Eşinin doğum gününü kutluyorum..Daha nice seneler diliyorum tüm sevdikleriyle...
Seni ve Eldamıda kocaman öpüyorum...

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan hat gesagt…

Kevsercigim, seker hamuruna harika bir baslangic yapmissin. Esinin dogum gunu kutlus olsun, nice yaslara insallah sizlerle birlikte

Anonym hat gesagt…

merhaba tariflerin hepsi nefiss gözüküyor ellerinize sağlık mutlu yıllar hoşçakalın

Anonym hat gesagt…

Kevsercim eşinin doğum gününü kutluyorum
ne güzel şeyler yapmışsınız
ellerinize emeğinize sağlık canım
bende pasta etkinliğine tarif verdim bakalım nasıl bulacaksın?

Unknown hat gesagt…

Merhaba Kevser'ciğim
eşinin doğum gününü kutlar, daha nice mutlu sağlıklı yıllar geçirmesini dilerim.
Herşey çok güzel görünüyor canım,ellerine sağlık.
Kocaman öpüyorum
Sevgilerimle..

Selma Alkan hat gesagt…

tebrik ederim Allah uzun saglikli omurler versin...Kevser ablacim ellerine saglik ne kadar leziz guzel hazirliklar yapmissin oyle hmmmm........

Anonym hat gesagt…

Offf offf bu ne böyle bukadar güzel bir pasta. Harika görünüyor elleriize sağlık. Bana da beklerim..

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste