Montag, 6. August 2007

Alisilmadik sicak hava

 

 

 

 

Selam arkadaslar,
bugün tabiiki ben yine ise baslayinca öyle sicak be bunaltici hava vardi ki disarida, yok, yok cok felaket bir sicak bu. Allah Türkiye'deki sicaklarla bogusan insanlara kolaylik versin, birde biz buranin ikliminden dolayi da pek aliskin olmadigimizdan bizi hemen etkiliyor. Isten sonra eve geldim ve yemek hazirliklarina giristim, atistirmak icin dün yaptigim keki gözüm aradi ama tabagin icinde sadece bir gidim birsey kalmisti. Esim cagrildi ve kendisi de sabahtan beri gidip gelmis farkinda olmadan güya pastayi bitirmis. Inanilmaz, gerci kücük bir kekti ama yine de sasirip kaldim. Gelelim bugün kü menümüze, hafta sonundan aldigim patlicanlari bir an önce tüketmek istiyordum onun icinde cok sevdigim karniyarik ve pilav - cacik üclüsünde karar kildim. Yaninada bir minik semizotlu karisik salata yaptim ve iste tarifleri:

Karniyarik:

4 tane kücük ve ince patlican
200 gr kiyma
1 orta boy domates
1 tane sivri biber
1 yemek kasigi salca
1 kücük sogan
4 yemek kasigi sivi yag
3 dis sarimsak
tuz, karabiber, pul biber

Sosu icin:

1 su bardagi su
1 yemek kasigi salce
biraz tuz

Yapilisi:

1. Patlicanlari güzelce yikayalim ve kurulayalim. Patlicanlari daha sonra alacali olarak soyalim ve yarim saat tuzlu suyun icine yatiralim.

2. 30 dakika sonra patlicanlari sudan alip güzelcene kurulayalim ve bir tavanin icine bir miktar sivi yag döküp patlicanlari her yanindan kizartalim. Kizartma isleminden sonra hemen borcamin icine bir kagit pecete üstünde yatiralim ki, fazla yaglari ceksin.

3. Harci icin bir sogani rondodan gecirdim ve sivi yag ile birlikte kavurdum soganlar iyice yumusayincaya kadar. Ardindan da kiymayi attim icine ve bir bes dakika gibi daha kavurdum kiymam iyice pisene kadar. Soydugum ve ezdigim sarimsaklari da icine kattiktan sonra küp küp dogradigim domatesi ve kiydigim sivri biberi de icine attim ve kavurmaya devam tabii ki. En sonunda ise salca ve baharatlari ekledim ve biraz sogumasi icin bir kenara aldim.

4. Harci kavurdugum tavanin icine 1 su bardagi su ve 1 yemek kasigi salcayi koyup bir tasim pisirdim elimde cirpma teliyle tüm salca eriyene kadar. Bu salcali sosu da doldurdugum patlicanlarin üzerine ve her yanina gezdirerek döktüm. Patlicanlarimizin üzerine de bir yarim domates ve sivri biberlerle süsledim ve 200 dereceli firinda kizarana kadar pisirdim.

Pilav icin:

2 su bardagi pirinc
4 yemek kasigi arpa sehriye
1 yemek kasigi margarin
1 yemek kasigi tuz
üzerini gececek kadar kaynar su

Yapilisi:

1. Pilav tenceremin icine margarini ve sehriyeleri alip, sehriyeler esmerlesinceye kadar kavurdum.

2. Ayikladigim ve yikadigim ve süzdügüm pirincleri de yagin icine attim ve biraz daha pirinclerle birlikte kavurdum.

3. Kavurma isleminden sonra da üzerini biraz gececek kadar kaynar su ve tuzunu ilave ettim ve altini kisik atese alip agir agir pisirmeye biraktim. Böylece pilav daha güzel pismis oluyor ve tane tane oluyor.

Cacik:

1 büyük kase yogurt
1/2 kabugu soyulmamis salatalik
1 dis sarimsak
tuz ve kuru nane
üzerine de zeytinyagi

1. Salatalik rendelenir ve ezilmis sarimsakli yogurdun icine alinir. Tuz ve kuru nane eklenir ve servisten önce üzerinde biraz zeytinyagi gezdirilir hepsi bu kadar.

Denemek isteyenler simdiden afiyet olsun!
Posted by Picasa

4 Kommentare:

Damak Tadı hat gesagt…

Harika bir üçlü ile karşılanmak ne güzel.))Yaz aylarının bence vazgeçilmezleri arasındadır bu lezzetler.O kadar şık sunmuşsun ki görüp imrenmemek elde değil açıkcası.))Ellerine sağlık,sizlere afiyetler olsun canım.

Sevgilerle.

Pembelinin Mutfağı hat gesagt…

yemekler harika görünüyor, ellerine sağlık.

Anonym hat gesagt…

Selam,
Patlıcan ve pilav süper ikili bayılırım.
Harika tarifleriniz var.
Ellerinize Sağlık.
Sevgiler...
www.blogcu.com/semraninmutfagi

Anonym hat gesagt…

Günaydin Kevser, nasilsin canim? Yemeklerin gercekten harika görünüyor, resimlerin kaliteside öyle. Yeni tariflerinin devamini bekliyoruz. Öpüyorum seni ve Elda'ya hoscakal..

Stuttgarttan selamlar..fatma.

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste