Sonntag, 5. August 2007

Ani kararla mangal keyfimiz

 

 

 

 

Merhaba,
bugün buralarda beklenilmeyen bir sicak hava ile karsilastiktan sonra aksam biraz serinleyince bir mangal keyfi yapalim dedim. Dedim, dünkü esim bugün calistigi icin isten geldikten sonra vurdu kafayi ve yatti uyudu. Eh, ben de yanima Elda'yi alip gittim alis-verise, dün aksamdan ilk asamasini hazirladigim inegöl köftelerimi koydum kafama ve bunlar mutlaka mangalda pisirilmeli dedim. Bizim burda bir kere kullanmalik hazir mangal setleri satiliyor, normal mangalimizizda var ama o daha cok annemlerde görevlendirildigi icin ve annemlerde haliyle tatile ciktiklari icin bunlardan bir tana alayim dedim. Ama birseyi insan aradi mi malum kolay kolay bulamiyor. Iki üc markette arastirdik ve bulamadik, malum hava sicak olunca burda bu tür setler cabucak satiliyor. En son bir benzin istasyonundan bu tür bir set temin edebildim ve mutlu sona ulasmis olduk. Eve geldik hemen hazirliklara girisildi, eh bir taraftan da esimi de uyandirmak cok zordu inanin bana. Telasimiza degdi diyebilirim, aksam üzeri güzel bir yemek yedik balkonda hep beraber. Inegöl köftesini tarifini vermiyorum bunun icin sanal alemde bayagi bir ingeöl köftesi icin ün salan sevgili www.evcini.com sizi yönlendiriyorum. Size ben bugün sadece hazirladigim salatanin ve patates kizartmasinin tarifini vermekle yetiniyorum. Kolay gelsin hepinize!

Hoscakalin. . .

Salata icin:

2 domates
1 salatalik
3 dal taze sogan
birkac dal semizotu
maydanoz
taze nane
1 paketcik Knorr hazir salata sosu
1 limonun suyu
nar eksisi

Yapilisi:

Tüm sebzeler yikanir ve küp küp kesilir ve hazirlanan sosla harmanlanip servise hazir hale getirilir. En son olarak üzerine nar eksisi gezdirilir.

Patates kizartmasi icin:

8 tane orta boy patates
kizartmak icin bir miktar sivi yag
kizartilmis patates baharat karisimi

Yapilisi:

Patatesler soyulup küp küp kesilir ve yikanir. Yikandiktan sonra mutfak havlulariyla kurulayalim ve kizgin hale getirdigimiz yagda kizartalim. Kizartma isleminden sonra ise bir kevgir yardimiyla tekrar mutfak havlusunun üzerine alalim ki fazla yaglarini ceksin. Bundan sonra ise servise almadan önce hazir patates tuzuyla karistiralim ve servis edelim.

Hepsi cok basit ve cok kolay. Bu patatesler cok lezzetliydi ve köftemizin yaninada güzel yakisti dogrusu.

Not:
Bu arada tabagimizin icinde gördügünüz beyaz sos mayoneze benzer bir kivamda ve sarimsakli oluyor. Izgaralara cok güzel yakisiyor. Burda kücük baguette ekmeklerin üzerine sürülüp izgaranin ve salatanin yaninda da atistirmalik iyi gidiyor ama maalesef insanin istahini da daha cok aciyor. Bu arada bu sosumuz hazir da satiliyor ve kendinizde yapabilirsiniz. Ismi ise "Aioli". Bu sosun da ispanyol kaynakli bir dip sos olarak geciyor. Kendiniz yapmak isterseniz bence bir miktar mayonezin icine arzu ettiginiz kadar ezilmis sarimsak katin ve sizde deneyin derim.
Posted by Picasa

2 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

Kevser merhaba,

Simdi sana yorum birakabiliyorum cok tesekkurler. Bende inegol kofteyi hic denemedim yapacagim zaman mutlaka onerilerini takip edecegim. Muzlu rulo pastayi tavsiyene uyarak yapmak akillica kesilmesi acisindan dogru diyorsun :)

Nilay Cinisli hat gesagt…

Kevsercim,
Valla gecenin bu saatinden kalkıp mangal yakasım geldi...ellerine sağlık
Kucak dolusu sevgiler

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste