Montag, 27. August 2007

Chili con Carne

 

 

 

 

Selam,
yine bir hafta baslangicinda beraberiz. Son zamanlarda haftalar nasil da birbirini kovaliyor gibi geliyor bana. Yaz bitti sayilir ama Allah'tan havalar birkac günden beri iyi burda.

Öncelikle bugün tüm müslüman aleminin mübarek Berat Kandilini kutluyorum. Cümlemizin dualari bu gece kabul olsun dilekleriyle.

Bu aksam yine kolay hazirlanabilen bir meksika usülü bir yemekle karsinizdayim. Chili con Carne hepiniz biliyorsunuzdur mutlaka. Tipik bir meksika yemegi, özelligide acili olmasinda. Daha dogrusu benim kullandigim Knorr'un Chili con Carne baharatinda pek fazla aci olmadigi icin ben yemegimin icine 2 - 3 cay kasigi sambal oelek ekledim. Bu sosta bir asya sosu oluyor ve uff, cok cok aci. Gerci aciya hic hayir demeyiz biz. Tabii cocuklarda isin icinde olunca biraz dikkat etmek gerekiyor.

Neyse, bizim Elda hanim da dayisinda yemis gelmisti aksam eve. Orda kuzeni Ilhan'la oynamaya gitmisti. Dayisi onlarin karinlarini doyurmustu bile, eve geldiginde de birsey yemek istemedigini söyledi ve hemen yatti.

Bu yemegein icine ben cok fazla kiyma katmayi sevmiyorum, aranzidan arzu eden olursa daha da fazla kiyma katabilir icine. Birde kiymayi kavurma asamasinda benden bir tavsiye, kiymayi kavururken icine bir yemek kasigi salca ilavesinde de bulunabilirsiniz daha güzel bir kirmizi renk elde etmek isterseniz. Ben katmadim ama sonradan pisman oldum ama tadindada bir fark etmiyor bence.

Chili con Carne:

Malzemeleri:

1 kücük konserve misir
1 kücük konserve meksika fasulyesi
1 tane kirmizi dolmalik biber
1 tane sari dolmalik biber
1 tane yesil dolmalik biber
100 gr kiyma
300 ml su
1/2 cay bardagi sivi yag
1 paket Knorr Chili con Carne baharati
2 - 3 cay kasigi sambal oelek
ayrica tadini tuzunu ayarlamak icin biraz tuz ve karabiber ilavesi
ve renk versin diye de bir yemek kasigi salca olabilir kavurma sirasinda

Yapilisi:

1. Dolmalik biberleri yikayip ve icindeki cekirdeklerini temizledikten sonra küp küp dograyalim.

2. Misiri ve meksika fasulyesini süzgecte süzüp üzerinden su gecirelim ve bir kenara alalim.

3. Kiymayi sivi yagla birlikte tencereye alalim ve kavurmaya baslayalim. Biraz kavurduktan sonra icine biberleri de atalim ve kavurmaya devam edelim.

4. Daha sonra su ilavesinde bulunalim ve icine Chili con Carne baharatini bosaltalim ve karistiralim. Bu arada icine tuz ayarlamasinda bulunalim. Tuz ve isteyen karabiberde katabilir. 2 - 3 cay kasigi sambal oelek'ten de icine atalim ve karistiralim.

5. Tadini tuzunu ayarladiktan sonra kisik ateste söyle 15 dakika kadar kaynatalim. Fasulyeler zaten pismis oldugu icin pek fazla pismesine gerek yok. Gerekirse siz suyunu biraz daha fazla da katabilirsiniz icine, ben öyle yapmak zorunda kaldim, cünkü biraz da sulu yani hafif sulu bir yemek olmasi gerekiyor. Biraz durduktan sonra bu yemek daha da koyu kivama geliyor.

Biz yaninda sehriyeli pilav ve yesil salata ile bir güzel midelere indirdik bu güzel yemegimizi. Isteyen bu yemegi sade de yapip yanina sadece baguette ekmek ile de yiyebilir. Böyle de güzel oluyor.

Afiyet olsun!
Posted by Picasa

5 Kommentare:

Damak Tadı hat gesagt…

Sevgili Kevser,
Hiç fasulye yemediğim halde bu görüntüler çok güzel geldi bana canım .Ellerine sağlık.Harika şeyler hazırlıyorsun canım,tebrik ederim seni.Kocaman sevgilerimi gönderiyorum.

NiNo hat gesagt…

ayy ne guzel olmus bu tabak boyle ellerine saglik canim afiyetle yiyin

Aybike Ceylan hat gesagt…

Sevgili Kevser,
bana biraktigin guzel yorumuna cok tesekkur etmek istedim, sagol.
Sayfan cok guzel, cok hos tariflerin ve lezzetlerin var. Artik bundan sonra hep gorusmek dilegi ile sevgilerimi gonderiyorum.

Anonym hat gesagt…

Kevser Merhaba, bloğundaki herşeyi çok beğendim. Nefis görünüyorlar. Ellerine sağlık. Tekrar görüşmek üzere, sevgiler..

ebrulitatlar hat gesagt…

Kevser'cim izin ne demek. Çok memnun olurum canım. Sevgiler..

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste