Samstag, 4. August 2007

Cilekli tartöletler

 

 

 

 

Tekrar merhaba,
asagida belirttigim gibi simdi de sinema sonrasi hazirladigim güzel tartöletlerin tarifine gecelim. Tartöletler ayni bir kek kivaminda oluyor icindeki findiklarla kitir kitir cok güzel bir uyum sagladi.

Hamurun tarifi:

8 adet tartölet icin

200 gr un
2 tatli kasigi kabartma tozu
125 gr seker
1/2 kabugu rendelenmis organik limon
3 yumurta
100 ml sivi yag
4 yemek kasigi süt
70 gr findik kirigi


Üzeri icin:

200 ml sivi krema
1 paket krema sertlestirici
1 paket vanilya sekeri
1 paket hazir ve kaynatilmaya gerek olmayan cilekli tartjöle
400 gr cilek
cikolata rendesi
ve son olarak üzerini süslemek icin taze nane yapraklari

Yapilisi:

1. Firini öncelikle 180 dereceye ayarlayip yakalim. Unumuzu bir kabin icine eleyip kabartma tozu ile birlikte harmanlayalim. 125 gr sekeri ve de limon rendesinide ilave edelim ve icine yumurtalarida kirip bir güzel mikserle cirpalim.

2. 100 ml sivi yagi, süt ve findik kiriklariyla birlikte teker teker hamurun icine bosaltip cirpmaya devam edelim.

3. Tartölet kaliplarini sivi yag ile birlikte güzelce yagladiktan sonra iclerine birazcik seker serpistirelim. Bu islemden sonra ise hamurumuzu kaliplara paylastirip firina verelim ve 15 dakika pisirelim.

4. Tartöletler pistikten sonra kalibindan hemen sicakken cikaralim ve bir izgara telin üzerinde sogumaya birakalim. Temizledigimiz cilekleri yikayip ve kurulayalim.

5. Sivi kremayi krema sertlestirici ve vanilya sekeri ile birlikte sertlesene kadar cirpalim.

6. Sogumus olan tartöletlerin icine önce bir miktar krema ve onun ardindan cilekleri oturtalim.

7. 250 ml soguk su ile hazirladigim ve kaymatmaya gerek olmayan bu yeni tartjölesini de talimatina göre hazirladiktan sonra hemen cileklerin üzerine dökelim. Geriye sadece üzerlerine biraz cikolata rendesi ve taze nane yapraklariyla süslememizi tamamlayalim ve sogutmak icin buz dolabina gönderelim.

Hepsi bu kadar ve cok basit.

Denemek isteyenlere afiyet olsun!
Posted by Picasa

2 Kommentare:

Müge Hüner hat gesagt…

Sevgili Kevser;
Sana iadei ziyarete geldim.Bence bloguna haksızlık ediyorsun, çok sıcak şirin bir blog olmuş aynı kızın gibi, Allah bağışlasın çok şirin...Resimlerinde oldukça hoş, özellikle bulgur pilavının resmi çok güzel. Blog zamanla oturan bir şey zaten, bende ilk tariflerime bakınca beğenmiyorum şimdi, seninde çok kısa bir zaman içinde istediğin hale gelecektir. Fırsat buldukça seni ziyaret edeceğim...Sevgiler.

Özlem hat gesagt…

Sevgili Kevser,

Siteme yapmış olduğun yorumu görür görmez, ben de senin sayfana girdim. Girer girmez bu çilekli tartöletleri görünce büyülendim doğrusu. Ne kadar güzel görünüyorlar. Ellerine sağlık. Bu arada siteni ve yaptıklarını çok beğendim.
Profilinden gördüğüm kadarıyla Almanya'da yaşıyorsun. Ben de bu hafta iş için Almanya'da Stuttgart Metzingen'deydim. Çok şanslı olduğunu söyleyebilirim, çünkü Almanların soslarına bayılıyorum. Her gidişimde mutlaka markete uğrar 1-2 bişi alırım.

Belki bir ara aldıklarımla birşeyler yaparım.

Sevgiler...

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste