Freitag, 24. August 2007

Hastalik arasi bitti

 

 

 

 

Selam arkadaslar,
yaklasik bir haftalik bir ara vermek zorunda kaldim, cünkü kizim Elda dogum gününden sonra cok hastalandi. Pazar aksami baslamisti mizmizlanmaya, yok iste basim agriyor, bacaklarim agriyor diye. Sonra pazartesi günü okula gitti geldi ama yavrum pek halsiz ve bitkindi. Bende onu yataga aldim ve o da zaten hic inkar etmedi yataktan cikmak icin. Sali günü kizimi okula yollamadim, bende ise gidemedim, biz dogruca doktora gittik o gün. Elda zaten geceyi pek gergin gecirdi, ateslendi, sayikladi durdu. Doktorumuz muayene esnasinda teshisi hemen koydu: agir bir ortakulak enfeksiyonu, solunum yollarinda enfeksiyon vs. Simdi antibiyotik aliyor surup seklinde, bugün daha iyi. Oynamak icin disariya bile cikti. Doktorun tavsiyesi üzerine bugüne kadarda okula yollamadim onu. Onunla birlikte bende evde kaldim ona bakmak icin. Esimde tam ters bir vardiyaya denk geldi bu hafta o da yoktu yardim edecek. Burda Almanya'da calisan anne-babalara devlet tarafinden yilda tam emin degilim ama galiba hem anneye hemde babaya yillik 10 gün özel izin veriliyor hastalik sirasinda cocuklara bakmak icin. Is veren bu süre icin maas ödemesini durduruyor ve maasinizin farkini bu süre icin hastalik kasasindan temin ediliyor. Bunun icin de cocuk doktorunuzdan bir rapor yeterli oluyor, bu raporla gidip hastalik sigorta kasasindan basvurup isleminizi yaptirabiliyorsunuz. Ben bu isleme pek basvurmam ama su anda annemlerde izinde oldugu icin baska gelipte cocugumun yaninda kalacak kimse olmadigi icin böyle bir yola basvurduk. Aslinda güzel bir imkan burdakiler icin. Calisan bir anne olmak gercekten cok zor, Allah tüm calisan annelere kolaylik versin diyorum. Hastalik esnasinda öyle özene bezene bir yemek yapmadim, makarna, tost gibi seylerle gecistirdik. Yok, tabii kizim icin hastaliga iyi gelecegini düsündügüm sehriyeli tavuk corbasi yapmistim, o da gercekten iyi geldi kizimim bogazlarina. Ama ne resim ne de tarif yok. Ileride belki bakalim.

Bugünkü menümüz de ise firinda kremali ve ispanakli makarna, balik ve meksika salatasi var.

Hemen tariflerine gecelim.

FIRINDA KREMALI-ISPANAKLI MAKARNA:

500 gr serit makarna
1 su bardagi dondurulmus ispanak
3 paket sivi krema (600 ml)
1 su bardagi kasar peyniri
2 yemek kasigi nisasta
tuz, karabiber, pul biber, tuzot

Yapilisi:

1. Ilk önce büyük bir tencerede makarna suyunu kaynatalim ve makarnalari yaklasik olarak 5 dakika haslayalim.
Tam pismesine gerek yok cünkü daha firinda da pisecek ya onun icin. Makarnalar haslandiktan sonra süzgecten gecirelim ve üzerine soguk su akitalim ki pisme islemi tamamen dursun, yoksa makarnalariniz hamur olabilir. Makarnalar süzgecte kalsin ara sira bir sallayin yeter.

2. Bir tencerenin icine 3 paket sivi kremayi bosaltalim ve ocagin altini acalim. Bu arada 2 corba kasigi nistastayi bir miktar soguk suda eritelim ve sivi kremanin icine alalim. Cirpma teliyle sürekli karistiralim, tüm baharatlarida ekleyip sosumuzun kivamini ayarlamamiz lazim. Sosun kivami ne cok sivi ne de cok koyu olsun, eger cok koyu olursa icine su ilavesi yapabilirsiniz.

3. Sosun kivami ayarlandiktan sonra icine mikrodalga firinda buzunu cözdürdügüm ispanaklari atalim ve tahta bir kasikla bu ispanaklari sosa yedirelim. Borcamin icine aldigim makarnalarin üzerine bu karisimi dökelim ve eger borcamin icinde karistirma imkaniniz varsa sosla makarnalari bir güzel harmanlayalim.

4. En son olarak ta üzerine kasar peyniri rendesi serpistirip firnda 180 derecede üzeri kizarana kadar pisirelim.

Not: Benden bir püf noktasi:
Makarnanizi firindan cikarttiktan sonra üzerini hemen bir aluminyum folyoyla sarin ve folyonun üzerine bir mutfak bezi koyun. Makarnaniz böylelikle terleyip daha da leziz ve yumusak olacaktir. Servise kadar böyle bekleyebilir.

Afiyet olsun!


MEKSIKA SALATASI:

1/2 kücük konserve misir
1/2 kücük konserve meksika fasulyesi
1/2 salatalik
1 domates
1 büyük kirmizi dolmalik biber
1 kücük sogan
biraz maydanoz
1 paket Knorr hazir salata sosu
zeytinyagi
1/2 limonun suyu

Yapilisi:

1. Tüm sebzeleri mümkün oldugunca küp küp dograyin.

2. Salata sosunu hazirlayin ve üzerine gezdirin hepsi bu kadar.

Bu salata özellikle mangal icin cok güzel gidiyor. Mangal icin hazirladigimda yukarki tarifin iki katini koyuyorum icine. Biz evde 3 kisi oldugumuz icin bizim icin böylesi daha makul. Ama bayagi bereketli bir salata bu.

Ben bu yemeklerimin yanina bir de cok yakistigi icin hazir pane balik kizarttim ve güzel bir üclü oldu bence.

Afiyet olsun!
Posted by Picasa

3 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

selam kevsercigim hemende samimi oluverdim dimi böyleyimdir ben sizli bizli pek sevmiyorum ziyaretin ve güzel yorumun icin sagol listeme ekledim seni sürekli görüselim canimsitenide bastan sona gezdim harika tariflerin var canim ellerine saglik bazilarini deneyecegim mutlaka kizinin dogumgünüde kutlu olsun ayricada gecmis olsun allahim acil sifalar versin her zaman görüsmek dilegiyle sevgiler AYSE
www.keskinlininmutfagi.blogcu.com

hayat hat gesagt…

Kevser'ciğim, kızının hastalığına çok üzüldüm umarım daha iyidir.Ayrıca doğum günü kutlu olsun.
Canım tariflerinin hepside çok güzel ve lezzetli görünüyor.
Ellerine emeğine sağlık.

Nilay Cinisli hat gesagt…

Kevsercim,
Çok çok geçmiş olsun..Annelik ayrı bir zanaat..Yavrunun gözünün içine bakarsın aman iyimi ,hasta olmasın,mutsuz olmasın diye ama maalesef çocuklar çiçek misali birden soluyorlar..Olan annelere oluyor..
Ama şimdi iyi olmasına sevindim..Tekrar geçmiş olsun canım
Sevgiler

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste