Montag, 13. August 2007

Lazanya

       
Selam arkadaslar,
yine bir hafta baslangicinda beraberiz. Pazar günümüz oldukca yogun gectiginden bugün biraz üzerimizde yorgunluk vardi. Isyerindeki islerim de fazla degildi ve böylelikle eve geldigimde fazla yorgun degildim. Biraz dinlendikten sonra aksama dogru lazanya yaptim. Aksama dogru yaptim, cünkü esim bu hafta ise öglenci gittiginden dolayi malum yemeklerimi ona göre ayarliyorum. Lazanya benim icin hem cok pratik hemde bizim aile icindede diger kardeslerim tarafinden cok begenilen ve özellikle de benim cok iyi yaptigim söylenilen bir yemek. Yanina da sadece karisik bir salata ve tek basina güzel ve doyurucu bir ögün oluyor. Ben bu lazanya icin gecen yaptigim lazanyadan arta kalan yarim paketi kullandim. Lazanya makarnalarini ben önceleri söyle bir kaynar sudan gecirirdim, ama artik bunu da yapmaz oldum, cünkü kiymali sosumun kivamini iyice ayarladiktan sonra makarnalarinin pismesinde bir problem cikmiyor. Ha, bu arada ben klasik yöntemiyle degilde lazanyayi, yani besamel sos kullanmiyorum kat aralarina, cünkü bize böyle daha hafif geliyor diger yöntem biraz agir kaciyor anlayacaginiz. Yine de herkes istedigi gibi yapmakta özgür, ben sadece kendimi fikrimi acikliyorum. Tarife gelelim derseniz:

LAZANYA

Malzemeler:

1/2 paket Buitoni marka lazanya yapraklari
200 gr kiyma
2 paket domates püresi (500 gr'lik olanlardan)
4 - 5 yemek kasigi sivi yag
1 paket Knorr'un hazir cesnili Lasagne baharati
200 gr eksi krema
biraz tuz, karabiber, kekik, feslegen
üzeri icinde rende kasar peyniri

Yapilisi:

1. Ilk önce firini 200 dereceye ayarlayip isitalim.

2. Kiymayi sivi yagla birlikte tencereye alalim ve kokusu cikana kadar cok iyi kavuralim.

3. Kiyma kavurulduktan sonra ise tencerenin icine ben yarim bardak kadar su döküyorum, suyun ardindan hazir lazanya tozunu ve iki paket domates püresini de ekleyip karistiriyorum.

4. Sosu birbirine yedirdikten sonra ise icine biraz tuz, karabiber, kekik ve feslegeni de atiyorum ve biraz daha kaynatiyorum. Kivamini güzel ayarlarsaniz daha lezzetli olacaktir sosumuz. Yani ne fazla sulu ne de fazla koyu olmasi gerekiyor sosumuzun. O zaman iyi bir sonuc alabiliriz.

5. Sos pistikten sonra ise borcamin zeminine bir kepce sos döküp borcama yayiyorum. Onun ardindan lazanya yapraklarini dösüyorum bir kat ve üzerine yine sostan ekliyorum. Bu islemi yapraklarimiz bitene kadar uygulayalim.

6. En son kata ise sos dökülüyor ve ben bu sosun üzerine eksi krema (Creme fraiche) kasik ile her yerine gelecek kadar ekliyorum ve kiymali sosla bir güzel bir kasik yardimiyla yani demek istedigim, sos ile eksi krema birbirine karistirilacak. Öyle topak topak üzerinde kalmasin. Hem sosla birlikte karistirilinca daha güzel oluyor bu üst tabaka. En son olarak ta rende kasari serpip firinda 30 dakika kadar pisirelim. Ben firinda biraz fazla biraktim onun icin benim peynirler cok esmerlesmisti ama tadinda bir degisiklik yoktu.

Afiyet olsun!

Posted by Picasa

4 Kommentare:

Nilay Cinisli hat gesagt…

Kevsercim,
Ellerine sağlık nefis görünüyor...En sevdiğim yiyeceklerden biridir lazanya..Uzun süredir yapmadığımın şimdi farkına vardım..Bizim Feyza çok güzel yapar lazanyayı :)Ee artık yazlıktan dönsün de yaptırıyim bari :)Öpüyorum

Damak Tadı hat gesagt…

Canım,ellerine sağlık pek nefis olmuş Lazanyan.Afiyetler olsun.Öpüyorum seni.

Sevgilerle.

Anonym hat gesagt…

Selam Kevser, nasilsin? Insallah iyisindir. Inanirmisin bende uzun zamandir güzel bir Lazanya tarifi ariyordum ve seninki aklima yatti. Mutlaka deniyecegim. Denedigimde sana sonucu bildiririm. Ellerine saglik görüsmek üzere..Selamlar..fatma

HULYA hat gesagt…

Sevgili Kevser Hanım,
Öncelikle ziyaretiniz için çok teşekkürler.Lazanya harika görünüyor.Zaten bayılırım.Ellerinize sağlık.Sevgiler

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste