Montag, 6. August 2007

Pazar gezimiz

 

 

 

 

Selam arkadaslar,
bugün buradaki 6 haftalik okul tatilinin son günüydü. Zaten bir de benim de son izin günüm oldugu icin hep planlar Elda'nin üzerine yapildi. Coktan beri planladigimiz televizyon kulesi gezisi bugün nihayetinde gerceklestirildi. Bu televizyon kulesi bize yakin olan büyük sehir olarak gecen Dortmund'ta bulunmakta. Dortmund sehri bize araba ile sadece 15 dakika mesafede. Hava da bugün cok sicakti ve firsat bu firsat deyip ciktik yollara. Biraz aramak zorunda kaldik, daha önce hic gitmedigimiz icin ama kolay bulduk. Televizyon kulesine giden kocaman alan icinde ise cok güzel bir botanik bahcesi var. Bu botanik bahcesinin verdigi dogal güzellikler icinde kisa bir yürüyüsden sonra kulenin giris alanina vardik. Kulenin ayaginda ise kafeler, restorantlar vardi. Biz botanik bahcesine giris bedelinde kuleye cikis ta dahil oldugu icin birsey ödemeden asansöre binmek icin siraya girdik. Elda'm biraz gergindi bu asansörden dolayi, kolay degil tam olarak 130 metre yükseklige cikarilacaktik. Elda ile iki yil önce Alanya/Karaburun'da bir otel asansöründe birazcik mahsur kalmistik ordan beri korkuyor ve geriliyor asansörlerden ama elimiz mahkum bindik sonunda. Cikis cok cabuk gecti ve sonunda siril siril esen rüzgarin oldugu kule platformuna ulastik. Bu kulenin ayrica 360 derece olan panoramik bir yapisi vardi ve yukarisi cok güzel ve serindi asagiya nazaran. Sicaklik acisindan yani demek istedim. Birkac kare resim cektik, manzaranin tadini cikarttik ve yine asagiya dogru inise gectik.

Tekrar asagiya indikten sonra bir cafe'de oturup birseyler ictikten sonra bu tesise ait bir minik tramvay ile tüm botanik araziyi dolastik, bu gezi 15 dakika sürdü, cünkü her 15 dakikada bir bir tren kalkiyordu. Yukarida ki resimlerde de Elda'yi bu trenin icinde otururken görebilirsiniz.

Gezimizden hepimiz cok memnun döndük, benim en cok begendigim olay ise su güzel botanik bahceler. Öyle itina ve özenli hazirlanmis ki nasil anlatayim size bir resimle? Icinde ayrica bir cok suni göl ile bezenmis ve kayiklarla bile bu göllerde kürek cekebiliyorsunuz.

Vallah sicak olmasina ragmen bu gezi cok hosumuza gitti ve bunu yine tekrarlamayi bile düsünüyoruz ama bu sefer bir piknik seklinde, cünkü orada bu imkan da sunuluyordu misafirlere. Cimlerin üzerinde sere serpe güneslenen gencler mi yaslilar mi istersiniz hepsi mevcuttu. Ama daha cok cocuklarin isine gelecek bir gezi alani, cünkü ne trafik ne de baska bir tehlike unsuru yok tu onlar icin.

Sakin bitti sanmayin, cünkü gezi sonrasi pisirdigim minik bir kek tarifi de yolda geliyor, az sonra . . .
Posted by Picasa

1 Kommentar:

Damak Tadı hat gesagt…

Harika bir gezi olmuş sizler için.Bende çok imrendim ve o parkın içinde olup gezintiler yapmak,kahvede oturup kahve içip kuchen yemek istedim.Ne olacak şimdi hemen orayamı gelsem havalar bozmadan.))Bende orayı ve o parkı çok iyi bilirim canım.Bana da çok keyif verir.Ağız tadınız bol olsun.

Sevgiler.

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste