Samstag, 25. August 2007

Pizza

 

 

 

 

Selam,
bugün biz burda sicak bir gün gecirdik. Havalar bir öyle bir böyle gidiyor bakalim hayirlisi ne olacak. Kizim birkac günden beri pizza istiyordu ve bende bugün kollari sivadim ve istegini seve seve yerine getirdim. Pizza hamurunu ekmek yapma makinesinde hazirlatip mayalandirdim. Makinenin yaninda bulunan tarif kitabcigindaki pizza hamurunu ilk defa bugün denedim. Sonucta güzel oldu, hamur bir güzel mayalanip kabardi. Ama bir dahaki sefere sade suyun yerine ben yarim ölcek süt ve su kullanmayi düsünüyorum, böylece hamur daha lezzetli ve yumusak olacaktir bundan eminim. Ekmek yapma makinesini bir hevesle eBay'den siparis edip almistim ama simdi maalesef bir kösede duruyor, iste ara sira hamur mayalamak icin ise yariyor. Bakalim kis gelince daha sik kullanirim herhalde. Yine de ise yariyor hakkini yememek lazim. Bu hamur tarifiyle benim iki tane firin tepsisi dolusu pizzam cikti. Ben size kasik ölcüsü olarak veriyorum, ben makinenin icinde bulunan kasik ölcekle calistim.

PIZZA:

Hamuru icin:

400 ml su
2,5 yemek kasigi zeytin yagi
2,5 tatli kasigi tuz
800 gr un
2,5 tatli kasigi kuru maya

Yapilisi:

1. Yukaridaki siraya göre su'dan baslayip kuru malzemlere dogru tüm malzemeleri makinenizin yogurma kabina doldurun.

2. Hamur yogurma ve mayalama programini ayarlayin ve 1 saat 20 dakika sonra hamurunuz hazir.

Pizzanin üzerine:

2 kücük kutu pizzalik domates (konserve)
1 kücük kavanoz dilimlenmis mantar
1 kase dilimlenmis siyah zeytin
1 kase dilimlenmis yesil zeytin
1 kase dilimlenmis yesil biber
1 kase dilimlenmis kirmizi biber
istenilen miktarda sucuk ve salam
yeterli miktarda kasar peyniri
pizza baharati
sarimsak tozu
tuz, karabiber


1. Ilk önce sosumuzu hazirlayalim. Bunun icin yüksek bir cam kabin icine konserve domatesleri suyuyla birlikte bosaltalim ve icine bir kasik salca, sarimsak tozu, tuz, karabiber ve pizza baharatini ekleyip el blendariyla pürüzsüz bir hale getirelim. Sosu bir kenara alalim.

2. Daha sonra tüm sebzeleri ve sucuklari dilimleyelim ve hamur icin beklemeye baslayalim.

3. Firini 200 dereceye ayarlayalim.

4. Hamurun islemi bittikten sonra hemen hamuru iki esit parcaya ayirarak bir merdane yardimiyla firin tepsimizin ölcüsüne göre acalim.

5. Hamur acildiktan sonra ise ilk önce sosu üzerine düzgün bir sekilde sürelim ve daha sonra diger malzemeleri de sosun üzerine döseyelim. En son olarak kasar peyniri ve pizza baharati serpip firinda üzeri kizarana kadar pisirelim.

Afiyet olsun!
Posted by Picasa

4 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

merhaba kevser,öncelikle iade-i ziyaretin icin tesekkür ederim.bana hangi sitenin üzerinden senin blogunla tanistigimi sormussun.keskinlininmutfagi arkadasimin sitesinde ilk defa gördüm ve seni ziyaret etmek istedim.tanistigimiza memnun oldum.bu arada pizzada sahane görünüyor,ellerine saglik.

Anonym hat gesagt…

slm kevser:)))
pizzalar süper ellerine sağlık canım sevgiler

Anonym hat gesagt…

canım yine ben geldim:)
ben senin kandilini kutlamayı unuttum bugün kafam çok dalgın, kandilin mubarek duaların kabul olsun canım iyi geceler

Anonym hat gesagt…

Süper olmuş ellerine sağlık

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste