Freitag, 10. August 2007

Pratik yemeklerimiz

 

 

 

 

Selam arkadaslar,
dün yazilarima ara verdikten sonra bugün yine bomba gibi geri döndüm. Zaten tüm hafta bayagi bir yogun gecti diyebilirim, hem ev hem de is acisindan. Isyerinde bir diger is arkadasim izinli oldugu icin onun yerini de idare etmek zorundayim. Allahtan haftayi bitirmek üzereyiz. Daha ne yazalim? Ha, bu arada burda tam 2 günden beri devam eden yagmurlu havadan da artik kurtulmak istiyoruz. Otobanda isten geri dönerken o yagmur sularini gördükce hep Türkiye'deki su sikintisi ve sicak havalar aklima geliyor. Icimden söyle geciriyorum o an: Allahim bu yagmurlari sen bu rahmete ihtiyaci olan kurakliktan kirilmaya yüz tutan güzel yurdumuza da nasip et diye. Gercekten, artik burda o kadar fazla yagdi ki, sel baskinlari vs. karsi karsiyayiz. Su yataklari devamli yükselmekte, bazi yerlerde bodrum katlarina sizan sular bile var. Allahin bilecegi is tabii ki bu düsüncelerim benim kendi kendime kafamda olusturdugum senaryolar. Aksam yemegimiz bugün cok pratik bir üclüden ibaretti. Dün aksamdan marine ettigim tavuk gögüslerini sadece buzdolabindan cikarip kizartmak ve de patatesleri ve salatayi hazirlamak gerekti, calisan birisi olarak tabii ki zamandan ne kadar fazla tasarruf edebilirsek o kadar iyi benim ve tüm calisan bayanlar icin. Gelelim tariflerine:

Marineli tavuk gögüsü icin:

750 gr tavuk gögüsü

Marinesi icin:

Bir miktar sivi yag
1 dis ezilmis sarimsak
tavuk baharati
kekik
feslegen
tuz, karabiber, kirmizi toz biber


Firinda terbiyeli patates icin:

Istenilen miktarda patates dilimleri
biraz zeytinyagi
sarimsak tozu
deniz tuzu
karabiber
pulbiber
Knorr'un hazir cesnili baharati (Knorr Kräuterlinge Gartenkräuter)


Yapilislari:

Tavuklar icin:

1. Bir aksam önceden tavuk gögüslerini yikayip suyunu süzdürdükten sonra ince dilimleyelim. Bu asamada et dövme aletiniz varsa biraz da filetolari dövmenizde yarar var, ben dövmeyi ihmal ettim, eger döverseniz filetolariniz daha da yumusak ve lezzetli olur. Bir kabin icine yukarida ki tüm malzemleri alip karistirin ve tavuk filetolarinizi icine alip bir güzel birbirine yedirin terbiyesini ve üzerine strec film ile kapatip buzdolabina marine olmasi icin geri birakin.

2. Patatesleri soyun ve yikayip süzdürdükten sonra firin tepsisinin icine alin ve üzerine bir miktar zeytinyagi gezdirin. Daha sonra diger baharatlarida ekleyip bir güzel karistirin ki hepsi birbirine karissin. Bu Knorr'un cesnili baharatini cok kullaniyorum cünkü icinde bulunan kurutulmis cesniler sivi ile temas ettiginde öyle güzel bir aroma ve tad birakiyor ki yemeklerde ben özellikle cig yenebilen sebzelerde ve salatalarda ve birebirde bu patates dilimlerinde cok severek kullaniyorum.

3. Patatesleri 200 dereceli firinda yumusayana kadar kizartalim. Pisme süresinden sonra hemen firindan almayin, firininizi kistiktan sonra biraz daha firinda birakin, buharlasma etkisiyle patatesler böylece bir güzel yumusuyor ve kuru olmuyor. Tabii gözetim altinda birakarak.

4. Patateslerin bitmesine yakin da sadece yagsiz izgara tavada filetolari pisirmek kaliyor.

5. Karisik salataya birsey yazmama gerek yok sanirim. Bilinen karisik salata iste.

6. Bu arada tabakta sunumda gördügünüz gibi ben servis ederken yemekleri patateslerin yaninda hazir satilan cacik sosundan ekledim. Bu bir tür cacik diye geciyor ama sadece icinde nana olmuyor. Bol sarimsakli ve güzel gidiyor bu patates dilimlerinin yaninda birebir. Sizler isterseniz süzme yogurt, salatalik ve sarimsaktan da hazirlayabilirsiniz. Yada ne bileyim eksi kremali dip sosta olabilir ve güzel yakisir bu patateslere.

Sanirim birsey unutmadim, yukarida belirttigim gibi cok pratik ve lezzetli bir üclü oluyor bu yemek. Biz severek yiyoruz, hatta bu patatesler izgaranin yaninada cok güzel yakisiyor. Bizler bu patateslerin müdavimi olduk bile coktan.

Afiyet olsun, tekrar görüsmek üzere hoscakalin.
Posted by Picasa

3 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

Selam, biliyorum biraz gec kaldim ama kandilin mübarek olsun canim. Senin patateslere benzerlerini bende yaptim. istersen buyur bak :-)) Selamlar, iyi haftasonlari, öpüyorum seni ve eldayi.

Anonym hat gesagt…

Tekrardan selam, hatirlattigin icin cok tesekkür ederim. Seni hemen linklerime ekledim. Unutmusum gercekten kusuruma bakma. Ben interneti acinca yukardaki "Menüleiste" den giriyordum hep senin sayfana o yüzden unutmusum. Ama ekledim. hoscakal...

hayat hat gesagt…

Merhaba Kevser hanım, bloğunuzu ilk defa ziyaret ediyorum.Tariflerinizin hepsi birbirinden lezzetli görünüyor.Ellerinize sağlık.
Görüşmek dileğiyle sevgiler...

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste