Merhaba arkadaslar,
bugünümüz yine cok dolu dolu ve yogun gecti. Bayagi yoruldum, ev isleriyle ugrastim kizimin odasini köse bucak bir elden gecirdim, cünkü cuma günü kizimin dogum günü var ve cumartesine de misafirleri olacak. Arkadaslariyla biraz bizim evde eglenip, yiyip ictikten sonra onlari sinemaya götürmeyi düsünüyorum. Bakalim nasil olacak, umarim o kadar bacaksizla bas edebilirim. Yarin da islerim cok oldugu icin bende bugünden yemeklerimi bari stoklayim dedim ve giristim mutfaga. Corbasindan tatlisina kadar birseyler yaptim ve su an yorgunluktan ayaklarim agriyor. Neyse yarin yemek icmek derdi yok. Sizlere annemin kendi elleriyle her sene yaptigi tarhanadan bir tencere pisirdim. Coktan beri canim istiyordu. Sicak micak dinlemeden kaynattim corbami, firinda bir taraftan yandi mutfakta bende kan ter icinde kaldim. Ama degdi herseye ragmen. Tarifine gelince:
TARHANA CORBASI
Malzemeleri:
1 kücük kase kuru tarhana
50 gr kiyma
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi margarin
tuz, karabiber, pul biber, kimyon ve eger varsa cemen de cok güzel yakisiyor ama bende kalmamisti
Yapilisi:
1. Ise ilk önce kuru tarhanayi bir miktar soguk suyla islatmakla baslayalim. Bir güzel karistiralim hepsi suyun icinde erir gibi olsun.
2. Margarini ve kiymayi tencere alalim ve kavuralim. Biraz kavurduktan sonra sirasiyla salcayida ekleyip icine biraz su katarak kavurmaya devam edelim.
3. Bu islemden sonra bu karisimin icerisine soguk su ilava edelim, miktar veremicem cünkü ben göz karari derler ya öyle yapiyorum.
4. Soguk suyu kaynatmadan tencerenin icine islatilmis tarhana karisimini ekleyelim ve kolunuza kuvvet cirpma teliyle corbamiz kaynayana kadar pisirelim.
5. Baktiniz corbaniz artik koyu bir kivam almis ve göz göz olmus kayniyor, altini biraz kisin ve yaklasik 10 dakika kadar daha kisik ateste kaynatin.
6. Bundan önceki islemden önce tabii ki tuzu ve baharatlari unutmayin benim gibi.
Afiyet olsun!
PLEASE UPDATE THE RSS FEED
vor 7 Monaten
1 Kommentar:
Tarifini biliyorum ellerine sağlık çok güzel anlatmışsın
Kommentar veröffentlichen