Dienstag, 28. August 2007

Tavuk köftesi ve iki yanik parmak

 

 

 

 

Selam,
baslikta da gördügünüz gibi tavuk köftelerini kizartirken hain bir yag saldirisina maruz kaldim. Patlayan yaglar iki parmagimi da etkisiz hale getirdi. Köfteleri zar zor kizarttim, su anda tuslara dokunurken bile zorlanarak yaziyorum. Evde yanik kremi filan da kalmamis. Sorun da bugün ütülemek istedigim camasirlarda, aslinda biraz sonra ütülerimi halletmek istiyordum ama nasil yapacagim edecegim bilmiyorum. Aslinda kizartma yaginin icine tuz bile ekmistim fazla sicramasin diye. Iste bu yüzden ben hic kizartma yapmayi sevmiyorum. Iste basima gelenler. Neyse abartiyorsun diyeceksiniz belki sizler simdi bana, onun icin fazla uzatmayayim.

Bu köftelerin tarifini sevgili www.diyalogyemekleri.blogspot.com'dan aldim. Yaniklara ragmen güzel bir köfte oldu, köfteler karbonatin etkisiyle pisirirken bir sisiyorlar görmeyin, ama sonra tabaga alinca sönüyorlar.

Tavuk köfte:

Malzemeleri:

500 gr tavuk gögsü
2 dilim bayat ekmek ici
1 adet sogan
2 dis sarimsak
2 - 3 kasik galeta unu
1,5 cay kasigi karbonat
3 - 4 kasik zeytinyagi
tuz, kara biber, kekik, kimyon, kirmizibier, tavuk baharati

Yapilisi:

1. Tavuk gögüslerini, ekmek icini. sogani ve sarimsagi mutfak makinesine alarak kiyma haline getirin. Icine diger malzemeleride ekleyin. Size benden bir tavsiye, ben sogani da biraz kücük parcalara ayirip attim rondonun icine, siz ama hazirlarsaniz sogani ya rendeleyin yada önceden bir tur rondoda cevirin ve kiyin. Böyle sogan parcalari bana biraz fazla büyük geldi ve kizartirken karardi sogan parcalari.

2. En az yarim saat buzdolabinda dinlendirin ya da dilerseniz bir gece bekletin.

3. Daha sonra dilediginiz gibi sekil verin köftelere, sekil vermesi biraz zor oluyor kivamindan dolayi ben de bu asamda ellerimi biraz sivi yag yardimiyla kolaylikla sekil verebildim.

4. Teflon tavada kizdirilmis yagda arkali önlü bir güzel kizartalim.

Ben bu köftelerin yanina patates püresi ve salata ilave ettim. Ayrica biber ve domateste cok güzel yakisiyor.

Afiyet olsun!
Posted by Picasa

19 Kommentare:

yaban mersini hat gesagt…

cnm..öncelikle geçmiş olsun.yaglar böyle şeylere sebeb olabiliyor bazen.köfteleri beğenmene çok sevindim.ben çok az yağla kızartmıştım,hiç sıcramamıştı ama neyse sana çoook geçmiş olsun.slmlar.

serinmavi hat gesagt…

Eline sağlık çok güzel görünüyorlar canım.....Yanıklar için de geçmiş olsun,küçük mutfak kazalarına maruz kalıyoruz sıksık ne yazık ki. Selamlar....

Yaren hat gesagt…

Merhaba köfteler cok güzel görünüyor ayreten gecmis kandilin kutlu olsun

Anonym hat gesagt…

Kevser'cim geçmiş olsun. Benimde başıma çok sık geliyor bu tür kazalar. Köftede nefis olmuş. Bende denenecekler arasına aldım. Ellerine sağlık. Kendine iyi bak. Sevgiler..

Anonym hat gesagt…

Ayy kevser cok gecmis olsun ama bence iyi bir sef butun bu kazalara mahruz kalan seftir :) hem kesilecek parmaklar hemde yanicak :( dusuncesi bile kotu biliyorum yeniden gecmis olsun..

Anonym hat gesagt…

Merhaba canım ziyaretin ve beğenilerin için çok teşekkür ediyorum. Linklerine eklemenden de mutluluk duydum, bende sizi ekledim, sizin güzel sayfalarınızı böylece daha rahat takip edebileceğim, herşey çok güzel emeklerinize sağlık, bu arada büyük geçmiş olsun, zaman zaman hepimizin başına böyle kazalar gelebiliyor. Köfte tabağında çok güzel olmuş, ellerine sağlık, görüşmek üzere sevgiler...

Anonym hat gesagt…

slm kevserim
öncelikle gecmis olsun cok üzüldüm yanik hic bir seye benzemiyor bilirim acisini esimde calistigi isden dolayi cok yanar allah sabir versin arkadasim ama köfteler harika olmus ellerine saglik olsunki cabucak iyilessin sevgiler KESKINLIDEN

Anonym hat gesagt…

Vallahi öncelikle geçmişler olsun ...

Bende kızartma yapmaktan hiç hoşlanmam. tadı güzel ama ceremesi çok.

ellerinize sağlık

Anonym hat gesagt…

Merhabalar nasilsiniz?
Sizin linke Asya'da rastladim,blogunuz hayirli olsun devamini dilerim..
Sevgilerimle
Emel
www.turkserecepten.wordpress.com

Anonym hat gesagt…

Yazini okumamistim.Gecmis olsun herkesin basina gelebiliyor boyle seyler..iyi gunler
Emel
turkserecepten

Calimero Mutfakta hat gesagt…

Gecmis olsun.. Kizgin yaglar mutfakta en korktugum seylerden biridir.. Allah beterinden saklasin..

Anonym hat gesagt…

cnm gecmıs oldun:( bende hıc sevmıyorum kızartma yapmayı... bunun ıcın kendıme ufacık bır frıtoz aldım:)) tavsıye ederım hehehe... köftelerde ne guzel :) ben yanık severım zaten..

sevgıler
fıdan

Anonym hat gesagt…

cnm ya ben sımdı farkettım kusura bakma lınklerıne eklemıssın cok tsk ler:)) bende senı eklıyorum... hadı by..

fıdan

NiNo hat gesagt…

canim ya cok gecmis olsun abarttigini dusunmedim bile yanik berbat bisidir bilirim ins cabucak gecer yogurt sur soguk soguk rahatlatir tabii acik yara yoksa. Ellerine saglik benden sana tavsiye ben kizartmalari fritozde yapiyorum kofteleri bile hem pis olmuyor hemde yanmiyosun. once temiz yagda patatesleri sonra kabak sonra sonra biber daha sonra patlican kizartiyorum en sonda kofteleri sonra yagi dokuyorum boyle yap yanmazsin canim opt

hayat hat gesagt…

Kevser'ciğim, çok geçmiş olsun. Mutfakta oluyor böyle kazalar.Köfteler çok güzel ve de lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık.
Canım ben seni müsadenle liklerime ekledim.
Görüşmek dileğiyle sevgiler...

Yaren hat gesagt…

Merhaba kevsercim,
ziyaretin icin tesekürler,ama iyi oldu,sayende motive oldum,artik beni kimse tutamaz ;))))
yarin türkiyeye ucuyorum insal. ama ordada durmak yok.

Cafe Gusto hat gesagt…

Merhaba Kevser çok çok geçmiş olsun.Umarım daha iyisindir.
sevgiler...

Anonym hat gesagt…

slm canım.)
bugün bu sana 3.yazışım inşallah bu sefer gider...
hepimizin başına zaman zaman böyle kazalar gelebiliyor geçmiş olsun canım,köftelerde süper ellerine sağlık sevgiler

Yaren hat gesagt…

Kevsercim köftenin resmine baktim ama yazdiklarini gözden kacirmisim,bende tamamen tariflere adapte olmusum,gecmis olsun canim.Bende kizartma iselerinde tedirginimdir.Mesela kizartirken ayni savascilar gibi korurumkendimi tencere kapagiyla,öyle yaklasirim tavaya :)
napim kardesim fobim var benim patlayan yaga karsi.Sende kendine dikkat et kevsercim .öpüldün.

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste