Montag, 6. August 2007

Ters cevirilmis elmali-cevizli kek

 

 

 

 

Tekrar merhaba,

bu keki gezi dönüsü hemen hazirladim yarin icin hazir olsun diye. Bu kek icin özellikle dün gidip 20 cm'lik silikon bir kek kalibi aldim, cünkü bu kek icin 20 cm'lik bir kalip gerekiyordu. Ben de normal kalip bulamayinca bu silikon kalibtan almak zorunda kaldim. Bi keki ayrica birde elma yerine konserve ananasi ile de hazirlayabilirsiniz, bu da cok egzotik bir tat katiyor bu kekimize. Eger ananas ile pisirmeyi düsünürseniz, yine ananaslara da ayni cevizlerle yaptiginiz islemi yapabilirsiniz, yani delikleri kapama acisindan diyorum.

Tarif:

2 tane kücük ve eksi elma
20 gr yumusak tereyagi
50 gr seker
1/2 tatli kasigi tarcin
30 gr bütün ceviz
2 yumurta sarisi
1/2 tatli kasigi limon kabugu rendesi
2 yemek kasigi süt
80 gr Un
1/4 tatli kasigi kabartma tozu
1 yumurtanin beyazi
1 tutam tuz
üzeri icin pudra sekeri

Pisirme süresi:

35 - 40 dakika

Yapilisi:

1. Elmalari soymakla ise baslayalim. Elmalarin cekirdeklerini bir kabak oyucusuyla cikarip temizleyelim. Elmalari daha sonra 1,5 santim uzunlugunda dilimleyelim. Firini 200 dereceye ön isitmaya ayarlayalim.

2. Tereyagi ile kalibi bir güzel yaglayalim, yanlarinida yaglamayi unutmayalim. 20 gr sekeri ve tarcini karistirip bu yagli tabakanin üzerine serpistirelim. Elma dilimlerini de yan yana kaliba dizelim. Cevizleri ortadan bölerek elmalarin ortasinda ki bosluga ve diger bosluklara yerlestirelim.

3. Yumurta sarilarini bir kabin icinde 30 gr seker, limon kabugu ve sütle krema haline gelene kadar cirpalim. Unu kabartma tozu ile birlikte karistirip, daha sonra eleyerek bu yumurtali karisima yedirelim. Baska bir temiz kabin icinde ise yumurtanin beyazini bir tutam tuz ile köpük köpük olana kadar cirpalim ve hamurumuza yedirelim. Ben bu asamada mikser degil de spatula ile bu islemi gerceklestirdim.

4. Hamuru elma dilimlerinin üzerine bir güzel sivazladiktan sonra firina verelim ama dikkat benim yaptigim hata yi sizde tekrarlamayin yukarida belirttigim gibi 200 derece ön isitma icin gerekliymis ben bu derece ile pastayi pisirdim ama biraz esmer oldu benim ki, dogrusu ise pisirme süresince 180 derece arkadaslar. Pastayi firina verirken buna dikkat edin.

5. Pasta firindan ciktiktan sonra bir müddet kalibin icinde sogumaya birakalim ve daha sonra ters cevirerek servis edecegimiz tabagin üzerine alalim ve üzerine pudra sekeri gezdirip bir güzel süsleyelim. Hepsi bu kadar.

Afiyet olsun!
Posted by Picasa

2 Kommentare:

Damak Tadı hat gesagt…

Harika görünüyor ellerine sağlık canım.Ananaslı tercih ederim ben..)))Elmalısı da pek nefis..Seninle pasta konusunda sanırım çok uyumluyuz..))Öpüyorum seni.))Alman pastaları her zaman favorimdir ve de hep öyle kalacaktır.)

Sevgilerimle.

www.illedeyemek.com hat gesagt…

Tekrar merhaba:) Bu keki görünce dayanamadım ve yaptım şuan pişiyor fırında ama şimdiden evi miss kokular sardı mmmmmm
ben elma kısmını aynı yaptım kek hamurum farklı bakalım tadı nasıl olacak,sanırım yarın sonucu sitede yayınlarım,tabiki ilham kaynağım olan linkinle:))
sevgiler Hilal....

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste