Sonntag, 26. August 2007

Kilimandscharo Kuchen

 

 

 

 

Selam,
bu pastanin hazirliklarina daha dün aksamdan pandispanyasini hazirlamakla basladim. Pandispanyayi pisirmek ve hazirlamak cok kolay ve bugün öglene kadar dinlenmis oldu. Bu pastanin tarifini Dr. Oetker Modetorten kitabinden aldim yine. Pastanin sekli aslinda bir kubbe gibi olmaliydi ben bu konuda pekte basarili olamadim ama olsun yine de tadi gayet güzel ve tam yaza uygun bir pasta oldu bugünkü kahvemizin yaninda. Bu pastayi yapmaya devam ederim gibi geliyor bana. Isminden de anladiginiz gibi Kilimandscharo Kuchen yani Kilimandscharo dagi bu dagin adina ögzü bir görünüste oluyor. Söyle ki, üzerine servisten önce pudra sekeriyle yaptigim süsleme ise bu dagin eteklerindeki kari andiriyormus bir de böyle bir hikayesi var bu güzel pastanin. Dedigim gibi yaz icin cok uygun bir pasta, cuma günü bir browni denemem oldu ama onu yayinlamadim aslinda fena da degildi browni ama cok tatli geldi bana onun icin de benim pek fazla sevmedigim birseyi sizlere takdim etmek istemedim.

Simdi bu güzel pastanin tarifine gecelim:

KILIMANDSCHARO KUCHEN:

Pandispanyasi icin:

150 gr un
3 silme tatli kasigi kabartma tozu
10 gr kakao
150 gr seker
150 gr yumusak margarin veya tereyagi
3 yumurta

Kremasi icin:

2 kücük kutu konserve mandalina (175 gr'lik bir tanesi)
1 paket Dr. Oetker cekilmis beyaz jelatin
100 ml mandalinanin suyundan
600 gr sivi krema
1 paket vanilya sekeri
40 gr seker
1 paket Dr. Oetker Finesse rendelenmis portakal kabugu

ve ayrica üzeri icin biraz pudra sekeri

Yapilisi:

1. Firini 180 dereceye ayarlayin ve yakin.

2. Pandispanya icin unu kabartma tozuyla ve kakao ile karistirip bir karistirma kabina eleyin.

3. Diger malzemeleride bu karisimin icine alip el mikseriyle ilk basta en kücük kademede ve sonradan en yüksen kademede 3 dakika güzel bir kivam alana kadar cirpin.

4. Hamuru yaglanmis ve zemini yagli kagitla kaplanmis 26 cm'lik kek kalibina dökelim ve üzerine bir spatula yardimiyla düzeltelim. Sonra ise firina verelim ve 180 derecede 30 dakika pisirelim.

5. Pisirme süresi bittikten sonra keki kaliptan cikaralim ve altindaki yagli kagitla birlikte bir pasta telinin üzerine alalim sogumasi icin.

6. Kek soguduktan sonra bu keki ortadan ikiye bölmemiz gerekiyor, zemin kati üst katinin iki misli olmasi lazim. Sonra zemin katini bir pasta tabagina alalim.

7. Önceden suyunu süzdügümüz mandalinalara sira geldi. Suyunu dökmüyoruz. 10 tane mandalinayi süsleme icin bir kenara alalim. Jelatin tozunu 6 yemek kasigi mandalina suyuyla birlikte karistiralim ve 5 dakika boyunca sismesi icin bekleyelim.

8. Bü süre zarfinda bizde sivi kremayi bir paket vanilya sekeriyle birlikte sertlesene kadar cirpalim. Geriye kalan mandalina suyunu 40 gr seker ve portakal kabugu rendesiyle birlikte ayri bir kapta karistiralim. Sisen jelatini kücük bir tencerenin icinde kaynatmadan dikkatlice isitalim ve erimesini saglayalim. Erime islemi bittikten sonra bu jelatin karisimini karistirarak diger kapta hazirladigimiz mandalina suyuna katiyoruz.

9. Cirptigimiz kremayi da porsiyon porsiyon bir cirpma teliyle bu jelatinli karisima yediriyoruz. En son olarak ta mandalinalari bir spatula yardimiyla kremaya karistiriyoruz. Bu kremayi kubbe seklinde pandispanyanin zeminine sivazliyoruz ve bunu yaparken kenarlarini bir santim kadar bos birakmamiz gerekiyor. Ben bunu pek basaramadim cünkü kremam sanki fazla gibi geldi ve tasma yapti ve bende bunun icin bir kek cemberiyle topladim kekimi.

10. En son olarakta pandispanyanin kapagini diyim artik 16 parcaya keserek bu kubbenin üzerine hafif bastirarak örtelim. Pastayi en az 3 saat servis etmeden buzdolabinda bekletin, ama en iyisi siz yaparsaniz bir aksam önceden hazirlayin. Servis etmeden önce de ortasina süsleme icin sakladiginiz mandalinalari ve onlarin etrafinada pudra sekeriyle gezdirin ki kar da eksik olmasin dagin eteklerinde.

Evet, hepsi bu kadar. Belki biraz uzun oldu bu sefer ama tarif öyle diyor. Türkiye'deki arkadaslar icin de söyle bir önerim olacak, sizler belki sadece krem santiyle de bu pastayi hazirlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!
Posted by Picasa

12 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

selam :))ben geldim
canim pasta harika bende cok yaparim bu pastadan ellerine saglik gercekten lezzet itibariyla harka oluyor belki bir gün bir araya gelip beraber yapariz degilmi ama biraz uzagiz birbirimize galiba pizzandanda olmayi unutmadim ha... enfes olmus bayildim görüsürüz www.keskinlininmutfagi.blogcu.com

Nilay Cinisli hat gesagt…

Kevsercimmmm,
Sabah sabah içim açıldı...Ellerine kollarına sağlık...Belli ki görüntüsü kadar tadı da güzel..Öpüyorum
Sevgiler

Yaren hat gesagt…

Merhaba Kevser,
ziyaretin icin cok tesekürler,seninde tariflerin cok güzelmis,pastani cok begendim,ellerine saglik.

akçahan hat gesagt…

Çok muhteşem bir görünümü var pastanızın. Tadının da güzel olduğunu düşünüyorum. Ellerinize sağlık.

Ayrıca kandilinizi kutlar, güzelliklere vesile olmasını dilerim.

Anonym hat gesagt…

merhaba canim öncelikle güzel yorumun icin sana tesekür ederim,
seninde ellerine saglik nefis tariflerin var ve bende senin bu pastanin tarifini not aldim cok lezzetli duruyor.görüsmek üzere sevgiyle kal

bebisim2005

elifistanbul hat gesagt…

ziyaretin için teşekkürler,seni listeme ekliyorum.bu arada pasta muhteşem olmuş çok canımız çekti ama burda bu malzemeler bulunurmu bilemiyorum.
ayrıca kandilin kutlu olsun...
selam ve dua ile...

Anonym hat gesagt…

MERHABA CANIM
SENIN SAYFANA ILK GELISIM
COK GUZEL HERSEY
HELE PASTA MUHTESEM GORUNUYOR
ELLERINE SAGLIK
BANA DA BEKLERIM
SEVGILER
www.yenitadlar.blogcu.com

NiNo hat gesagt…

ellerinize salgik enfes olmus kandilinizi kutlarim

Damak Tadı hat gesagt…

Kevser'ciğim,
Muhteşem olmuş canım ellerine sağlık.Bende bir aralar çok yapardım canım ama seninki gerçekten harika görünüyor.))Afiyetler olsun.

Kandiliniz kutlu olsun Kevser'ciğim.


Sevgilerimle.

Anonym hat gesagt…

Ay ne kadar güzel bir pasta bu böyle,bayildim valla.Ellerine saglik Kevser.

ZeYNeP hat gesagt…

Çok görkemli bir tarif olmus ve cok guzel sunum olmus ellerinize saglık..

Sevgiler,
Figen Karavas

Anonym hat gesagt…

Kevsercigim bu ne guzel kek goruntusu boyle bunu mutlaka denemek istiyorum ellerine saglik canim..

Selamlar..

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste