Mittwoch, 29. August 2007

Kiymali bezelye yemegi ve bulgur pilavi

 

 

 

 

Selam,
bugün itibariyle haftayi yine yariladik sayilir. Yarin annemler Türkiye'den buraya dogru yine yola cikacaklar. Hayirlisiyla onlari bekliyoruz haftasonuna. Annemlerle birlikte kizkardesimde onlarla birlikte yola cikmisti, ne yalan biz en, en cok kücük Yasin'i özledik. Yasin benim haftaya 1 yasina basacak olan yegenim. Kendisi aceleciliginden birde 5 hafta erken gelmisti dünyaya, ama Allah'tan hic bir seyi yoktu ve cabuk toparladi eksik kalan zamanini.

Kiz kardesim 2 ay önce bizim oturdugumuz apartmanin tam karsisina tasindi ve biz de böylelikle kücük Yasin'i sevmeye doyabiliyoruz. Önceleri biraz uzaktaydilar. Simdi hem annem, hem de kizkardesim ic ice oturuyoruz sayilir. Böylesi daha cok pratik oluyor, eskiden hep haftasonlari biraraya gelip de görebiliyorduk birbirimizi. Simdi artik hergün beraberiz. Birimizin bir isi gücü oldu mu rahatlikla cocuklari emanet edebilecek insanlar oluyor cevremizde.

Esim ve erkek kardesim Murat bugün bilgisayarda birseyler ayarladilar saatler sürdü, ama bilgisayarin kendi icin degil, onlar uydu alicisi icin birseyler yapti durdular. Ben de mutfakta onlara yemekleri hazirladim. Bugünkü yemekler cok pratik ve cabuk olan yemekler. Bulgur pilavin tarifini eklemiyorum, cünkü önceden eklemistim, bu arada benim bir arsivleme yapmam gerekiyor galiba. Bakalim önümüzdeki günlere belki diyelim. Simdi sira tarifte.

Kiymali bezelye:

Malzemeleri:

1 su bardagi dondurulmus bezelye
6 tane kücük patates
4 tane havuc
100 gr kiyma
1 yemek kasigi salca
biraz sivi yag
1 sogan
tuz, karabiber, tuzot, pulbiber

Yapilisi:

1. Sogani yemeklik dogradiktan sonra biraz sivi yagla birlikte kavuralim. Soganlarin rengi biraz dönünce icine kiymayida alalim ve kavurmaya devam edelim.

2. Sogan ve kiymalarin yeterince kavurulduktan emin olduktan sonra icine salcayi alalim ve devam edelim kavurmaya. Salcanin kokusu cikana kadar.

3. En son icine yikayip, dogradigimiz sebzeleri alalim ve karistirmaya devam edelim.

4. Bu sebzelerin üzerini biraz gececek kadar kaynar su ilave edelim ve en son icine donmus bezelyeler atilsin.

5. Tuzunu ve baharatlarini da ekleyip ilk basta harli ateste daha sonra da altini biraz kisalim ve patatesler ve havuslar yumusayincaya kadar pisirelim.

Bu yemek pistikten sonra biraz demlendi mi daha da güzel bir kivama ulasiyor.

Afiyet olsun!

Kirmizi lahana salatasi:

Istenilen miktarda kirmizi lahana
1 domates
2 dal taze sogan
yarim limonun suyu
1 paket Knorr'un hazir salata sosu
zeytinyagi

Yapilisi:

1. Kirmizi lahanayi rendenin dograyici tarafiyla rendeleyelim.

2. Diger sebzeleride icine dograyip atalim ve karistiralim.

3. Limonun suyuyla ve salata sosunun tozuyla birlikte icine zeytinyagi da katarak sosumuzu hazirlayalim ve lahanin icine katalim. Bir güzel karistiralim ve citir citir afiyetle yemegin yanina yiyelim.

Afiyet olsun!
Posted by Picasa

6 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

aksam menün harika esinde kardesinde afiyetle yemistir annenlerde sag salim gelirler insallah allah kavustursun bizde burda 5 kardesiz ama benim 4 tane abim var bir kiz kardesim olmasini cok isterdim , kiz kardesiyin degerini iyi bil su gurbet ellerde kardeslwerimizden baska kimimiz var degilmi benim annemler senede 1 ay burda giris cikis yapmak icin geliyorlar onlari cok özlüyorum birde ikiside yasli aklim hep onlarada amma cenem düstü efkarlandim yine kevsercigim msn in varmi varsa ordanda görüselim canim tabi istersen?

Leziz Sofralar hat gesagt…

Kevser hanim ellerinize saglik menü bir harika bu sofraya kim hayir diyebilirki yiyenlere afiyet olsun sevgiler...

KMKGB hat gesagt…

çok çok lezzetli görünüyorlar bulgur pilavı sebze yemeklerinin yanında iyi gidiyor. bezelye benim en sevdiğim sebzelerden biri ellerinize sağlık kevser abla.

Anonym hat gesagt…

Kevser cim; benım bır dr arkadasım, bezelye yemeklerin kralıdır derdı:)) ben de cok severım... taze fasulye ve bezelye bayılırım..ellerine sağlık cnm..ayrıca ben de annemle aynı bınada oturuyorum.. gercekten cok ıyı oluyor yakın olmak. bazen annem olmasaydı ne yapardım dıye dusunuyorum da; sanırım annem olmasaydı, kızım da olmazdı:))

sevgıler
fıdan

Anonym hat gesagt…

Merhabalar,

Afiyet olsun efendimm... Ellerine sağlık. Sayfanı yorum yazdığın bir siteden tıklamak suretiyle bulmuş oldum. Kevser isminde çok sevdiğim üç insan olduğu için ismin bana yakın geldi. Sevgilerle....

Anonym hat gesagt…

Selam Kevser nasilsin?? Sen masallah yine tam gaz calismalarina baslamissin. cok hizlisin masallah ve tarilerinin hepside birbirinden güzel. Seni kiskandim vallahi annen geliyormus. benimkine daha 3 hafta var :-( ama senin annenler yeni gitmemismiydi?? Dönecek kadar oldumu? Insallah vakit cabucak gecerde bende bir an önce anneme kavusurum :-))) Selamlar..

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste