Freitag, 31. August 2007

Pilav üstü tavuk

 

 

 

 

Selam,
biz aslinda bu aksam annemlerin eve gelecegini tahmin ediyorduk, ama dün Türkiye sinirindan cikarken (Kapikule) cok beklemisler. Tatil dönüsü bayagi yogun ve kalabalikmis yollar. Onun icin artik hayirlisiyla sabaha bekliyoruz annemleri. Biraz önce telefon actilar ve bizi bu aksam beklemeyin dediler. Ben annemlerin evine dogru gitmistim aksam yemeginden sonra onlara birseyler hazirlamak istemistim, ama artik sabah kahvaltisina gelecekleri icin vazgecirdi erkek kardesim beni yemek yapmaktan.

Telefonda konusurken kiz kardesim bana bulunduklari yerin cok soguk oldugunu söyledi, dün sabah sicaktan kavruluyorduk bugünde donuyoruz diye gülüstük. Türkiye'de havalar tabii fistik gibi burasi bu hafta bayagi aksamlari serinlemeye basladi.

Elda bile ben anneannemler gelene kadar uyumadan bekleyecegim diye tutturdu ama fazla dayanamaz ve biraz sonra uyuyakalir yavrum. Elda en cok birde kuzeni Yasin icin heyecanlaniyor onu 4 haftalik bir aradan sonra tekrar görecek ya ondan. Cok seviyor kücük kuzenini benim kizim.

Aksam yemegi yine cok pratik ve hazirlamasi kolay bir yemekti.

Bu tarifi ben www.illedeyemek.blogcu.com'un Hilal'den aldim. Kendisinin sayfasinda birbirinden güzel yemekler buldum. Nerdeyse her kayit ettigi yemegi ben cok begendim, ellerine saglik Hilal demek istiyorum burdan ve bu güzel tarifi bizimle paylastigin icinde.

Ben ufak tefek degisilikler yaparak hazirladim bu yemegi. Mesela ben sadece iki tane tavuk budu hasladim ve didikledim. Bu bize bir ögün icin yetti. Ve ben ayrica birde pilavin icine dondurulmus karisik garnitür ilave ettim. Pilava tavuk suyu da zaten yogun bir aroma ve tat katiyor ve harika oluyor. Ha, birde ben tavugu sotelerken icine yine tavuk baharati ilave ettim, siz artik kendi isteginize göre hazirlarsiniz.

Pilav üstü tavuk:

Pilav icin:

2 su bardagi pirinc
1 su bardagi dondurulmus karisik garnitür (havur, misir, bezelye)
3 su bardagi tavuk suyu
1 tatli kasigi tuz
1 adet kesme seker
1 tatli kasigi limon suyu
3 yemek kasigi sivi yag

Tavuk icin:

2 adet tavuk budu
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi limon suyu
tavuk baharati

Yapilisi:

1. Ilk önce tavuk budlarini derisinden kurtariyoruz ve yikiyoruz, daha sonra ben tavuk budlarini ikiye böldüm ve tencerenin icinde suyla birlikte etler pisene kadar hasladim. Tabii haslama sirasinda icine tuzu ve limon suyunuda unutmayalim.

2. Tavuklar haslandikten sonra etleri bir kenara aldim ve tavuk suyunu tenceresinde biraktim. Etleri kemiklerinden ayirip didikledim ve bir kenara aldim.

3. Ayikladigim ve yikadigim pirincleri 3 yemek kasigi sivi yagla birlikte bir güzel kavurdum, bunun ardindan icine sicak tavuk suyundan ilave ettim yeterince ve dondurulmus garnitürlerimide attim icine. Garnitürlerle birlikte seker, tuz ve limon suyuda tencerenin icine dogru gitti ve ilk basta harli ateste ve daha sonra altini kisarak pilavimi pisirdim ve demlenmesi icin zaman verdim.

4. Pilavim demlenirken ayri bir kücük tavada biraz sivi yagla birlikte tavuk etlerini hafif ateste soteledim, ben icine ayrica tavuk baharatida ekledim, daha güzel bir renk ve aromasi olsun diye ve yakistida dogrusu bu tavuklara.

5. Servis yaparkende bir kasenin dibine ilk önce tavuk etlerini bunlarin üzerine de pilavi koyup tabaga ters cevirdim ve yanina da kirmizi lahana salatasi yaptim.

Denemek isteyenlere afiyet olsun simdiden!
Sevgili Hilal'e de bu güzel tarifi bizimle paylastigi icin ayrica tesekkür ederim.
Posted by Picasa

22 Kommentare:

Selcen Şenocak hat gesagt…

Sevgili eldanın annesi:) sayfana biraz önce bir yerlerden takılıp geldim herşek nefis tvuk da öyle ellerine sağlık annenlere sağlık ile kavuşman dileğiyle sevgiler canım...

Anonym hat gesagt…

kevsercigim yemegin gene harika ellerine saglik belki ben bunlari yazarkende annen gelmis olur allah kavustursun ehh eldacigiminda gözü aydin tabi nede olsa yegeni geliyor görüsürüz hadi annenlerle bol bol hasret gider artik iyi hafta sonlari canim
www.keskinlininmutfagi.blogcu.com

www.illedeyemek.com hat gesagt…

Canım benim çok teşekkür ederim güzel yorumun için...
harika yapmışsın ellerine sağlık,sevgilerimle,Hilal...

www.illedeyemek.com hat gesagt…

Canım benim çok teşekkür ederim güzel yorumun için...
harika yapmışsın ellerine sağlık,sevgilerimle,Hilal...

NiNo hat gesagt…

ama burada tavuk yokki :( yahi varda cok kotuler cok guzel gorunuyor canim cok cekti nasil yicem ben simdi iyikide hamile filan degilim he :D

Anonym hat gesagt…

slm canım:)
yemek muhteşem görünüyor ellerine sağlık, annenler gelmiştir bugün gözün aydın canım öpüyorum seni iyi hafta sonları

Anonym hat gesagt…

kevser cım, yarın ne yemek yapsam dıye dusunurken muhtesem bır resımle karsılastım... eeee yapmasam olmaz dımı:)) senın kı kadar guzel olmasa da, senın elınden yeme sansımız olmadığı ıcın katlanacağız artık:)))

sevgıler
fıdan

Anonym hat gesagt…

Ellerine saglik canim mis gibide kokmustur yemegin.Annenler sag saglim yetisirler insallah belkide simdi onlara kahvalti hazirliyorsundur.Guzel pazarlar canim

Anonym hat gesagt…

gunaydin canim
allah kavustursun ....
demek bu zamanda bile yollar gurbetcilerle dolu...
yemegin harika gorunyuor cok ta lezzetli en sevdigim menudur kendileri:)))
ellerine saglik
eldayi da kocaman öpüy
iyi pazarlar dilerim
www.yenitadlar.blogcu.com

Anonym hat gesagt…

merhaba Kevsercim,tavuklu pilavin gercekten cok harika görünüyor,Ben de Hilaîn sitesindeki yemekleri cok begeniyorum,harika tarifleri var.Tabiiki seninkiler de öyle,ellerine saglik canim.

Baharcicegi hat gesagt…

Kevsercim annenler gelmistir,gözün aydin.kapikulede bizim akrabalarda cok beklemisler cocuklari hastalanmis sicakta beklemekten,gurbettekilerin kaderi malesef,vatana gidiyoruz ama yine hep az personelle karsilasiyoruz kapikulede,aslinda cözüm basit ilgilenene yok.Yemegibde cok nefis olmus,aksam bende benzeri yemek yaptim eline saglik canim

ebrulitatlar hat gesagt…

Kevser'cim hımm. bayılırız bizde pilav üstü tavuğa. Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler..

Leziz Sofralar hat gesagt…

Kevser'cim pilav üstü tavuk benim kizin favori yemegidir tabi bizlerde cok severiz ellerine saglik canim sevgiler...

Nilay Cinisli hat gesagt…

kevsercim merhabaaa,
en sonunda geri döndüm :) bu süre zarfında ne güzel yemekler yapmışsın..ellerine sağlık herzaman ki gibi..öpüyorum
sevgiler canım

Anonym hat gesagt…

Selam Kevser, ne mutlu sana yarin annene kavusuyorsun demek insallah. Simdiden gözün aydin. insallah darisi bana :-) Tavuk harika görünüyor canim ellerine saglik. selamlar, öpüyorum sizi...

Anonym hat gesagt…

artık kavuşmuşunudru herhalde gözünüz aydın
ellerinize sağlı yemek bir harika görünüyor

Anonym hat gesagt…

günaydinlar kevsercigim gözün aydin olsun annenlere kavusmussun darisi basima ama benimkiler 1 ay kalip geri gidiyorlar yani giris cikis yapmak icin annenlede bol bol hasret gidermissin ne mutlu sana neyse görüsürüz bugün esimin dogum günü mutfak beni bekliyor isede gitmedim bu gün izinliyim sana bol tarifli bir hafta diliyorum görüsürüz öptüm keskinlininmutfagi

Anonym hat gesagt…

merhabalar elinize saglık.. nefis görünüyor....sevgiyle kalın..

Anonym hat gesagt…

ellerine saglik sahane olmus
annenlerde geliyor gozun aydin canim hoscakal

Anonym hat gesagt…

Süper olmuış ellerine sağlık

Anonym hat gesagt…

http://yemek.wordpress.com/2008/01/15/pilav-ustu-tavuk/
burada resminizin aynısı var ....haberiniz yok ise emek hırsızlığı......selamlar
oya

Anonym hat gesagt…

Selam yemek muazzam gözüüyor.Tavuk baharatı nedir ve ayrıca kavururken salça koydunuz mu acaba.tşk.ler...........

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste